19

UEFA Nations League på TV

EM 2020, 24 plasser og av disse kommer fire til å kvalifisere seg via Nations League. Den ordinære kvalifiseringen gir fremdeles 20 plasser til fotball-EM, men det kommer altså en ekstra mulighet som vil gi noen av lagene som ikke kvalifiserer seg via den ordinære kvaliken muligheten alikevel.

 1. LEAGUE A - Group 1

 2. LEAGUE A - Group 2

 3. LEAGUE A - Group 3

 4. LEAGUE A - Group 4

 5. LEAGUE B - Group 1

 6. LEAGUE B - Group 2

 7. LEAGUE B - Group 3

 8. LEAGUE B - Group 4

 9. LEAGUE C - Group 1

 10. LEAGUE C - Group 2

 11. LEAGUE C - Group 3

 12. LEAGUE C - Group 4

 13. LEAGUE D - Group 1

 14. LEAGUE D - Group 2

 15. LEAGUE D - Group 3

 16. LEAGUE D - Group 4

 Trykk på gruppene for å sortere oversikten
Ingen sendinger finnes for aktuelt utvalg.

Nations League - Hvem går videre til EM?

Man møter i gruppespillet lag rangert på samme nivå, og i utgangspunktet skal et lag fra hver divisjon til EM på denne måten.

Hvilke fire lag som kvalifiserer seg til EM via Nations League avgjøres dog ikke umiddelbart etter gruppespillet i den nyetablerte turneringen, som spilles høsten 2018.

Den ordinære EM-kvalifikasjonen, som spilles mellom mars og november 2019, vil først se 20 lag kvalifisere seg derfra, med alle gruppevinnere og alle gruppetoere direkte til mesterskapet. Når EM-kvalifiseringen er avsluttet kommer de fire beste lagene i hver Nations League-divisjon som ikke er kvalifisert til EM via det vanlige kvaliket å møtes i en playoff i mars 2020.

Ett lag i hver divisjon kommer til å få en EM-plass, det lag som vinner både semifinalen og finalen av play off-omgangen. Vinneren i hver divisjon møter fjerde plass i samme divisjon, mens andre plass møter tredje plass.

 • Annonse
 • Annonse
 • Annonse
 • Annonce