TVkampen.com TVkampen.com
 • 14 fre
 • 15 idag
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons

Manchester City på TV og Live Stream

Manchester City er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League sesongen 2023/24. Laget vant The Treble forrige sesong, hvor de blant annet vant Champions League for første gang i klubbens historie. Se full oversikt med program for Manchester City kamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Manchester City. Se andre sendinger i Fotball

Historien om Manchester City

Opprinnelig grunnlagt som St. Mark’s (West Gorton) i 1880, for deretter å endre navnet til Ardwick Association Football Club i 1887, adopterte Manchester City FC sitt nåværende navn i 1894. Klubben er en av de største og sterkeste i verden, og Manchester City live stream er veldig populært blant de som ønsker å se Manchester City på TV.

Manchester City spillere 2023/24


Laget hører hjemme på City of Manchester Stadium (også kjent som Etihad Stadium) siden 2003. I 80 år spilte de på Maine Road Stadium, som i ettertid har blitt revet.

Manchester City blir ofte referert til som City eller Man City, men også som Cityzens og The Sky Blues (himmelblå). Laget har vunnet det øverste nivået av det engelske ligasystemet ved syv anledninger, og tidligere Second Division (nå kjent som First Division) hele syv ganger.

Manchester City drakt og logo

Draktene produseres av Puma, og hjemmedrakten er himmelblå med et stripete hvitt mønster. Bortedrakten er svart, med et mørkere mønster i dybden. Teksten på drakten er skrevet i gull. Tredjedrakten er hvit med paisleymønster i blå og rød/rosa pastellfarger.

Klubbens logo er rund, og viser et skjold som bærer bildet av et skip og den røde rosen til Lancashire. Årstallet 1894 vises på merket ettersom det som tidligere nevnt er året de tok det nåværende navnet.

Viktige spillere og ledere

Manchester City ledes av Josep ‘Pep’ Guardiola, som tiltrådte stillingen i 2016. Tidligere trenere inkluderer Manuel Pellegrini, Roberto Mancini, Sven-Göran Eriksson, Kevin Keegan og Joe Mercer.

Viktige tidligere spillere for Manchester City inkluderer Fernando, Gaël Clichy, Yaya Touré, Carlos Tevez, Joe Hart, Joey Barton, Joe Corrigan og Sir Matt Busby.

Viktige spillere i den nåværende troppen inkluderer keeper Ederson, spiss Erling Braut Haaland, midtbanespilleren Kevin de Bruyne, og forsvarer John Stones.

Norske spillere i Manchester City

Omar Elabdellaoui fikk aldri sjansen for Manchester City sitt A-lag, men prøvde seg en del på akademiet etter at han ankom klubben som 16-åring.

Alf-Inge Håland spilte rundt i England, og ankom Manchester City etter å ha spilt for Leeds fra 1997 til 2000. I Manchester City ble det 38 kamper før en stygg takling av Roy Keane forværret en kneskade som satt han ut av spill i lang tid.

Åge Hareide kom fra Molde til Manchester City i 1981, og ble med det den andre norske spilleren som ble profesjonell i England. Det ble 24 kamper og litt over en sesong i klubben før han gikk videre til Norwich.

Abdisalam Ibrahim kom til akademiet i Manchester City, var signert av klubben fra 2007 til 2014, men fikk ikke mye tid på førstelaget. I løpet av kontrakten var det flere ganger på utlån til andre klubber, før han bestemte seg for å gå til Olympiakos i 2014.

Kåre Ingebrigtsen spilte 17 kamper for de lyseblå, og scoret 3 av målene i FA-cupen mot Leicester City i 1994. Da kontrakten gikk ut skrev han på en kontrakt med Lillestrøm.

Eirik Johansen gikk til Manchester City sitt akademi som 16-åring, og hadde mye spill med reservelaget. En plass på førstelaget klarte han ikke få, selv om han fikk noen minutter på banen. Etter at kontrakten gikk ut, og lånopphold i blant annet Sandefjord, så gikk han til New York City FC.

Egil Østenstad var signert av Blackburn Rovers, men fikk lite spilletid. Han ble lånt til Manchester City på slutten av 2000/01-sesongen og spilte fire kamper for klubben.

Erling Braut Haaland er en av verdens mest ettertraktede unge spillere, og han valgte å følge i pappas fotspor og melde overgang til Manchester City sommeren 2022. Han ble suveren toppscorer i sin første sesong i Premier League med 36 scoringer.

Minneverdige TV-øyeblikk

Alle som har sett Man City kamp tv eller fra stadion er vitne til et lag som holder skyhøyt nivå. Talentene som har vært hos Manchester City har gitt et bredt utvalg utmerkelser, rekorder og spennende øyeblikk.