TVkampen.com TVkampen.com

Tour De France

 • 7 tir
 • 8 idag
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lør
 • 12 søn
 • 13 man
 • 14 tir
 • 15 ons
 • 16 tor
 • 17 fre
 • 18 lør
 • 19 søn

Manchester City på TV og Live Stream

Manchester City er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League. Her ser du alle Manchester City kamper som vises på TV og live stream i Norge.

8 jul

I dag, onsdag

19:00

Manchester City – Newcastle

Premier League

11 jul

lørdag

21:00

Brighton – Manchester City

Premier League

15 jul

onsdag

19:00

Manchester City – Bournemouth

Premier League

18 jul

lørdag

20:45

Arsenal – Manchester City

FA-cupen (Semifinale 1)

21 jul

tirsdag

19:00

Watford – Manchester City

Premier League

  Annonse
  Annonse
  Annonse
  Annonce

Historien om Manchester City

Opprinnelig grunnlagt som St. Mark’s (West Gorton) i 1880, for deretter å endre navnet til Ardwick Association Football Club i 1887, adopterte Manchester City FC sitt nåværende navn i 1894. Klubben er en av de største og sterkeste i verden, og Manchester City live stream er veldig populært blant de som ønsker å se Manchester City på TV.

Laget hører hjemme på City of Manchester Stadium (også kjent som Etihad Stadium) siden 2003. I 80 år spilte de på Maine Road Stadium, som i ettertid har blitt revet.

Manchester City blir ofte referert til som City eller Man City, men også som Cityzens og The Sky Blues (himmelblå). Laget har vunnet det øverste nivået av det engelske ligasystemet ved syv anledninger, og tidligere Second Division (nå kjent som First Division) hele syv ganger.

Farger og logo

Klubbens logo er sirkulært, og viser et skjold som bærer bildet av et skip og den røde rosen til Lancashire. Årstallet 1894 vises på merket ettersom det som tidligere nevnt er året de tok det nåværende navnet.

Fargene til Manchester City er himmelblå og hvit, og hjemmedraktene består av himmelblå skjorte med hvite shorts og blå strømper. Den nåværende bortedrakten er mørkeblå skjorte med tynne grønne og himmelblå vertikale linjer, mørkeblå shorts og grønne strømper. Tredjedrakten er rødbrune trøyer og shorts, med oransje strømper.

Viktige spillere og ledere

Manchester City ledes av Josep ‘Pep’ Guardiola, som tiltrådte stillingen i 2016. Tidligere trenere inkluderer Manuel Pellegrini, Roberto Mancini, Sven-Göran Eriksson, Kevin Keegan og Joe Mercer.

Viktige spillere for Manchester City inkluderer Fernando, Gaël Clichy, Yaya Touré, Carlos Tevez, Joe Hart, Joey Barton, Joe Corrigan og Sir Matt Busby.

Viktige spillere i den nåværende troppen inkluderer kaptein Vincent Kompany, keeper Ederson, spiss Sergio (Kun) Agüero, midtbannespillerne David Silva og Fernandinho, og forsvarer Nicolás Otamendi.

Norske spillere i Manchester City

Omar Elabdellaoui fikk aldri sjansen for Manchester City sitt A-lag, men prøvde seg en del på akademiet etter at han ankom klubben som 16-åring.

Alf-Inge Håland spilte rundt i England, og ankom Manchester City etter å ha spilt for Leeds fra 1997 til 2000. I Manchester City ble det 38 kamper før en stygg takling av Roy Keane forværret en kneskade som satt han ut av spill i lang tid.

Åge Hareide kom fra Molde til Manchester City i 1981, og ble med det den andre norske spilleren som ble profesjonell i England. Det ble 24 kamper og litt over en sesong i klubben før han gikk videre til Norwich.

Abdisalam Ibrahim kom til akademiet i Manchester City, var signert av klubben fra 2007 til 2014, men fikk ikke mye tid på førstelaget. I løpet av kontrakten var det flere ganger på utlån til andre klubber, før han bestemte seg for å gå til Olympiakos i 2014.

Kåre Ingebrigtsen spilte 17 kamper for de lyseblå, og scoret 3 av målene i FA-cupen mot Leicester City i 1994. Da kontrakten gikk ut skrev han på en kontrakt med Lillestrøm.

Eirik Johansen gikk til Manchester City sitt akademi som 16-åring, og hadde mye spill med reservelaget. En plass på førstelaget klarte han ikke få, selv om han fikk noen minutter på banen. Etter at kontrakten gikk ut, og lånopphold i blant annet Sandefjord, så gikk han til New York City FC.

Egil Østenstad var signert av Blackburn Rovers, men fikk lite spilletid. Han ble lånt til Manchester City på slutten av 2000/01-sesongen og spilte fire kamper for klubben.

Minneverdige TV-øyeblikk

Alle som har sett Man City kamp på tv eller fra stadion er vitne til et lag som holder skyhøyt nivå. Talentene som har vært hos Manchester City har gitt et bredt utvalg utmerkelser, rekorder og spennende øyeblikk.

 • Vant FA-cupen for første gang i 1904, og fire ganger til i ettertid.
 • Satt publikumsrekord med 84 569 tilskuere på Maine Road da Manchester City spilte mot Stoke City i mars 1934.
 • Vant deres første First Division-tittel i 1937.
 • Vant Europacupen i 1970.
 • Vant Premier League første gang i 2012, deretter i 2014, 2018 og 2019.