TVkampen.com TVkampen.com
 • 18 tir
 • 19 idag
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn

Champions League på TV og Live Stream

UEFA Champions League, også kjent som Mesterligaen i fotball for menn, er den gjeveste klubbturneringen i Europa. Manchester City er regjerende mester etter at de slo Inter i finalen. På nivået under UCL finner vi Europa League og nye Conference League. Dette er en oversikt over alle Champions League kamper på tv og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Champions League. Se andre sendinger i Fotball

Champions League 2023/24

Første kvalifiseringsrunde spilles 11. og 12. juli, med returkamper 18. og 19. juli. Andre runde av kvalifiseringen spilles mellom 25. og 26. juli med returoppgjør 1. og 2. august. Tredje kvalifiseringsrunde pågår 8. og 9. august, og returkampene 15. august. Playoff spilles 22. og 23. august, og 29. og 30. august. Trekningen til gruppespill i CL 2023/24 skal holdes 31. august.

Program gruppespill og sluttspill i Champions League 2023/24

Kampdag 1 - Gruppespill: 19. og 20. september
Kampdag 2 - Gruppespill: 3. og 4. oktober
Kampdag 3 - Gruppespill: 24. og 25. oktober
Kampdag 4 - Gruppespill: 7. og 8. november
Kampdag 5 - Gruppespill: 28. og 29. november
Kampdag 6 - Gruppespill: 12. og 13. desember

Trekning for 8.-delsfinaler: 18. desember
Første kamp i 8.-delsfinaler: 13., 14., 20. og 21. februar 2022
Returoppgjør i 8.-delsfinaler: 5., 6., 12. og 13. mars

Trekning for kvart- og semifinaler: 15. mars
Første kamp i kvartfinaler: 9. og 10. april
Returoppgjør i kvartfinaler: 16. og 17. april
Første kamp i semifinaler: 30. april og 1. mai
Returoppgjør i semifinaler: 7. og 8. mai

Champions League-finale 2023/24: 1. juni
Finalen i Champions League spilles 1. juni på Wembley Stadium i London, England.

Norske lag i Champions League 2023/24

Ettersom Norge er rangert på 17.-plass i UEFA Association Coefficienten for 2023 er det bare 1 plass i kvalifiseringen, med start i 2. kvalifiseringsrunde. Molde er regjerende norsk seriemester, og skal møte den finske mesteren HJK i 2. kvalifiseringsrunde.

Slik gikk det i Champions League 2022/23

Gruppespillet i Champions League startet 6. september 2022 og ble avsluttet allerede 2. november grunnet fotball-VM som ble spilt i desember. Bayern München var eneste lag som klarte alle å vinne samtlige 6 kamper.
Etter at gruppespillet var ferdigspilt gikk 16 lag videre til 8.-delsfinaler som ble spilt mellom 14. februar og 15. mars. Kvartfinalene ble spilt mellom 11. og 19. april, mens semifinalene fant sted mellom 9. og 17. mai. Regjerende mester Real Madrid ble slått ut av Manchester City, som vant hele 5-1 sammenlagt.

Champions League-finalen 2022/23

Finalen i Champions League ble spilt 10. juni på Atatürk Stadium i Istanbul, Tyrkia. Manchester City slo Inter Milan 1-0 i finalen, som sikret deres første tittel i turneringen noensinne. Det kronet også deres magiske sesong, hvor de vant en historisk Treble-triumf (Premier League, FA-cupen og Champions League).

Hvor mange lag fra hver liga i Champions League?

Antall lag hver liga kan sende til Champions League er basert på klubbresultater i Europacupene de siste fem årene i en koeffisient rangering. Spania, Tyskland, England og Italia har fire plasser, mens Frankrike og Portugal har 3. Norge har bare 1 plass. Dette kan endres etter hvert som klubber i landene presterer bedre eller dårligere.

Gruppespillet starter vanligvis i september og varer til midten av desember. Lagene møter hverandre to ganger (hjemme- og bortebane), og de to lagene med flest poeng går videre til sluttspillet. Lagene får tre poeng ved seier, ett poeng ved uavgjort, og ingen poeng ved tap. Lagene som ender på tredjeplass i gruppen havner i Europa League, mens det er slutt for de som havner sist i gruppen.

Sluttspillet CL starter med åttendedelsfinaler på nyåret. Deretter følger kvartfinaler, semifinaler og den gjeve Champions League-finalen som vanligvis spilles i mai.

Historie og bakgrunn

Champions League startet i 1955 som Serievinnercupen. Navnet og noen regler ble oppdatert i 1992/93, som førte til at flere lag fra samme land kunne kvalifisere seg. Tidligere var det bare serievinnere (ett lag fra hvert land) som kunne kvalifisere seg, og nå er noen nasjoner representert med opptil fem lag i turneringen basert på resultater fra de siste fem sesongene.

Viktige lag og generell statistikk

Å se Champions League på tv er viktig for oss i Norge, og vi skal derfor en tur innom noen av de mest suksessfulle lagene i Champions League-historien.

Det er Real Madrid som har vunnet Champions League flest ganger (14), der de fem første gangene også er de fem første årene med Serievinnercupen.

Spanske klubber har hatt mest suksess med 19 titler, etterfulgt av engelske klubber og italienske klubber som står med henholdsvis 15 og 12 titler. Når det kommer til antall klubber som har vunnet er England dominerende med seks.

Champions League har blitt vunnet av 23 forskjellige lag gjennom historien. 13 av disse har vunnet mer enn én gang, og Real Madrid vant turneringen tre ganger på rad i perioden 2016-18. Manchester City vant i 2022/23-sesongen etter å ha slått Inter i finalen.

Viktige lag i Champions League

Å følge sport på tv kommer med en stor del glede, og derfor har vi valgt å gi deg noen av de mest minneverdige lagene i Champions League-sammenheng.

Real Madrid FC - har en estimert verdi på over €3,5 milliarder i og er blant klubbene med de høyeste inntektene på verdensbasis. Deres styrke ble tidlig vist frem med fem seire av Champions League (da Serievinnercupen) på rad på 1950-tallet.

I Spania har Real Madrid vunnet 66 trofeer. De har 26 trofeer utenfor landegrensene, inkludert VM for klubblag, (tidligere Intercontinental Cup) som de har vunnet 7 ganger.

AC Milan - har vunnet Champions League flest ganger blant italienske lag, og fjerde mest av alle klubber. Med 19 titler i Serie A er deler de også plassen om å være nest best i Italia med byrival Inter.

FC Bayern München - har kommet til 11 Champions League-finaler i løpet av årene, med siste storsuksess i 2020-sesongen. Det var sjette gang Bayern München vant Champions League. Det mest dominerende laget i Bundesliga med 31 titler, og øverst på tabellen i 13 av de siste 17 sesongene.

Liverpool - har vunnet Champions League 5 ganger siden 1955. De har vunnet CL mer enn noen annen engelsk klubb. 19 ganger seriemestere, FA-cupen 8 ganger, den engelske ligacupen 9 ganger.

FC Barcelona - eies og styres av supportere, og er en av verdens rikeste fotballklubber til en verdi av €4,06 milliarder. Verdens rikeste fotballklubb basert på inntekter har en årlig omsetning på €690,4 millioner.

Nøkkelspillere i Champions League

Cristiano Ronaldo - vant totalt 15 trofeer da han spilte for Real Madrid, der fire av disse kom fra Champions League. Ansett som en av Real Madrid sine beste spillere gjennom tidene, så scoret Ronaldo ufattelige 34 La Liga hat-tricks.

Lionel Messi - har vunnet gullballen (fransk: Ballon ‘Or) seks ganger, som er en mer en Cristiano Ronaldo og historisk flest. Messi har spilt for Barcelona hele sin profesjonelle karriere, og har vunnet 32 trofeer med klubben. Champions League har han vunnet fire ganger.

Iker Casillas - er kjent for sin smidighet, raske reflekser og evnen han har til å blokkere skudd. I hans svært suksessfulle tid i Real Madrid vant han Champions League to ganger. Med 725 kamper for Los Blancos er det bare slått av mannen under.

Rául - spilte for Real Madrid 741 ganger, og scoret 228 mål i Champions League. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Telmo Zarra og Real Madrid-legenden Hugo Sánchez har scoret flere CL-mål.

Xavi - var den første spilleren som spilte 150 kamper for sin klubb i europeiske turneringer og VM for klubblag. Han ble ettertraktet for sin beskjedne spillestil og sin lagånd. Han er også personifiseringen av tiki-taka-pasningene vi ser i dag. Xavi anses som en av de absolutt beste sentrale midtbanespillerne i sin generasjon, og kanskje også i historien.

Erling Braut Haaland - må selvfølgelig nevnes. I sin første Champions League-sesong scoret han 10 mål, og ble bare slått av Robert Lewandowski med 15 nettkjenninger. Han satt en historisk rekord som den første spilleren til å score for to forskjellige klubber i samme sesong, noe som tidligere ikke var mulig grunnet UEFA sitt reglement. Han scoret også hat-trick i sin første kamp i den gjeve turneringen.

Champions League på TV

Når det kommer til å se fotball på TV er det mange som ønsker å få med seg spenningen fra Champions League. For oss i Norge er det NENT Group og TV 2 som deler rettighetene frem til 2023/24-sesongen. Hva som skjer etter dette blir oppdatert fortløpende. Champions League finalen 2024 kommer til å bli sendt på en av TV2s kanaler.

Se alle TV-rettigheter for sport i Norge.