TVkampen.com TVkampen.com
 • 27 fre
 • 28 idag
 • 29 søn
 • 30 man
 • 31 tir
 • 1 ons
 • 2 tor
 • 3 fre
 • 4 lør
 • 5 søn
 • 6 man
 • 7 tir
 • 8 ons

Champions League på TV og Live Stream

UEFA Champions League, også kjent som Mesterligaen i fotball for menn, er den gjeveste klubbturneringen i Europa. Chelsea er regjerende mester etter at de slo Manchester City i finalen. På nivået under UCL finner vi Europa League og nye Conference League. Få med deg 8.-delsfinalene i Champions League 2022 som spilles den 15., 16., 22. og 23. februar . Dette er en oversikt over alle Champions League kamper på tv og live stream.

28 mai

I dag, lørdag

Champions League 2021/22

Nytt for årets sesong er at det ikke spilles med bortemålsregelen. Det blir ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranser i de tilfellene der et lag vanligvis ville gått videre for å ha scoret flere mål på bortebane enn sin motstander over to kamper.

Første kvalifiseringsrunde var 6. og 7. juli, med returkamper 13. og 14. juli. Andre runde av kvalifiseringen ble spilt mellom 20. og 21. juli med returoppgjør 27. og 28. juli. Tredje kvalifiseringsrunde gikk 3. og 4. august, og returkampene den 10. august. Playoff ble spilt 17. og 18. august, og 24. og 25. august. Trekningen til gruppespill i CL 2021/22 ble holdt den 26. august 2021.

Program gruppespill og sluttspill i Champions League 2021/22

Kampdag 1 - Gruppespill: 14. og 15. september
Kampdag 2 - Gruppespill: 28. og 29. september
Kampdag 3 - Gruppespill: 19. og 20. oktober
Kampdag 4 - Gruppespill: 2. og 3. november
Kampdag 5 - Gruppespill: 23. og 24. november
Kampdag 6 - Gruppespill: 7. og 8. desember

Trekning for 8.-delsfinaler: 13. desember
Første kamp i 8.-delsfinaler: 15., 16., 22. og 23. februar 2022
Returoppgjør i 8.-delsfinaler: 8., 9., 15. og 16. mars

Trekning for kvart- og semifinaler: 18. mars
Første kamp i kvartfinaler: 5. og 6. april
Returoppgjør i kvartfinaler: 12. og 13. april
Første kamp i semifinaler: 26. og 27. april
Returoppgjør i semifinaler: 3. og 4. mai

Champions League-finale 2021/22: 28. mai

Finalen i Champions League spilles den 28.mai på Stade de France i Paris, Frankrike.

Norske lag i Champions League 2021/22

Ettersom Norge er rangert på 22.-plass i UEFA Association Coefficienten er det bare 1 plass i kvalifiseringen, og da er det første kvalifiseringsrunde. Bodø/Glimt tapte første kvalifiseringsrunde mot polske Legia Warsawa, og har endt opp i gruppespillet i Conference League. Det blir derfor ingen norske lag som spiller i gruppespillet i CL 2021/22.

Slik ble Champions League 2020/21

Gruppespillet i Champions League startet den 20. oktober 2020 og ble avsluttet den 9. desember. Det var ingen lag som vant alle kampene, men Juventus, Manchester City og Bayern München vant fem hver.
Etter at gruppespillet var ferdigspilt gikk 16 lag videre til 8.-delsfinaler som ble spilt mellom 16. februar og 17. mars. Kvartfinalene ble spilt mellom 6. og 14. april, der fjorårets vinner, Bayern München, røk ut på bortemål til fordel for fjorårets finalist, PSG. Real Madrid vant over Liverpool i Spania, og etter et målløst møte på Anfield gikk Madrid-laget til semifinalen.

Champions League-finalen 2020/21

Finalen i Champions League ble spilt den 29. mai, kl. 21:00 på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, Tyrkia. Stadion var i utgangspunktet tiltenkt 2019/20-finalen, men ettersom det ikke var gjennomførbart fikk de være vertskap i 2020/21-finalen.

Hvor mange lag fra hver liga i Champions League?

Antall lag hver liga kan sende til Champions League er basert på klubbresultater i Europacupene de siste fem årene i en koeffisient rangering. Spania, Tyskland, England og Italia har fire plasser, mens Frankrike og Portugal har 3. Norge har bare 1 plass. Dette kan endres etter hvert som klubber i landene presterer bedre eller dårligere.

Gruppespillet starter vanligvis i september og varer til midten av desember. Lagene møter hverandre to ganger (hjemme- og bortebane), og de to lagene med flest poeng går videre til sluttspillet. Lagene får tre poeng ved seier, ett poeng ved uavgjort, og ingen poeng ved tap. Lagene som ender på tredjeplass i gruppen havner i Europa League, mens det er slutt for de som havner sist i gruppen.

Sluttspillet CL starter med åttendedelsfinaler på nyåret. Deretter følger kvartfinaler, semifinaler og den gjeve Champions League-finalen som vanligvis spilles i mai.

Historie og bakgrunn

Champions League startet i 1955 som Serievinnercupen. Navnet og noen regler ble oppdatert i 1992/93, som førte til at flere lag fra samme land kunne kvalifisere seg. Tidligere var det bare serievinnere (ett lag fra hvert land) som kunne kvalifisere seg, og nå er noen nasjoner representert med opptil fem lag i turneringen basert på resultater fra de siste fem sesongene.

Viktige lag og generell statistikk

Å se Champions League på tv er viktig for oss i Norge, og vi skal derfor en tur innom noen av de mest suksessfulle lagene i Champions League-historien.

Det er Real Madrid som har vunnet Champions League flest ganger (13), der de fem første gangene også er de fem første årene med Serievinnercupen.

Spanske klubber har hatt mest suksess med 18 titler, etterfulgt av engelske klubber og italienske klubber som står med 12 hver. Når det kommer til antall klubber som har vunnet er England dominerende med fem.

Champions League har blitt vunnet av 22 forskjellige lag gjennom historien. 12 av disse har vunnet mer enn én gang, og Real Madrid vant turneringen tre ganger på rad. Liverpool vant i 2018/19-sesongen etter å ha slått Tottenham i finalen.

Viktige lag i Champions League

Å følge sport på tv kommer med en stor del glede, og derfor har vi valgt å gi deg noen av de mest minneverdige lagene i Champions League-sammenheng.

Real Madrid FC - hadde en estimert verdi på €3,47 milliarder i 2018 og var klubben med de høyeste inntektene på verdensbasis. Deres styrke ble tidlig vist frem med fem seire av Champions League (da Serievinnercupen) på rad på 1950-tallet.

I Spania har Real Madrid vunnet 64 trofeer. De har 26 trofeer utenfor landegrensene, inkludert VM for klubblag, (tidligere Intercontinental Cup) som de har vunnet 7 ganger.

AC Milan - har vunnet Champions League flest ganger blant italienske lag, og fjerde mest av alle klubber. Med 18 titler i Serie A er deler de også plassen om å være nest best i Italia med byrival Inter.

FC Bayern München - er regjerende mester og har kommet til 11 Champions League-finaler i løpet av årene, med siste storsuksess i 2020-sesongen. Det var sjette gang Bayern München vant Champions League. Det mest dominerende laget i Bundesliga med 29 titler, og øverst på tabellen i 11 av de siste 15 sesongene.

Liverpool - har vunnet Champions League 5 ganger siden 1955. De har vunnet CL mer enn noen annen engelsk klubb. 18 ganger seriemestere, FA-cupen 7 ganger, den engelske ligacupen 8 ganger.

FC Barcelona - eies og styres av supportere, og er en av verdens rikeste fotballklubber til en verdi av €4,06 milliarder. Verdens rikeste fotballklubb basert på inntekter har en årlig omsetning på €690,4 millioner.

Nøkkelspillere i Champions League

Cristiano Ronaldo - vant totalt 15 trofeer da han spilte for Real Madrid, der fire av disse kom fra Champions League. Ansett som en av Real Madrid sine beste spillere gjennom tidene, så scoret Ronaldo ufattelige 34 La Liga hat-tricks.

Lionel Messi - har vunnet gullballen (fransk: Ballon ‘Or) seks ganger, som er en mer en Cristiano Ronaldo og historisk flest. Messi har spilt for Barcelona hele sin profesjonelle karriere, og har vunnet 32 trofeer med klubben. Champions League har han vunnet fire ganger.

Iker Casillas - er kjent for sin smidighet, raske reflekser og evnen han har til å blokkere skudd. I hans svært suksessfulle tid i Real Madrid vant han Champions League to ganger. Med 725 kamper for Los Blancos er det bare slått av mannen under.

Rául - spilte for Real Madrid 741 ganger, og scoret 228 mål i Champions League. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Telmo Zarra og Real Madrid-legenden Hugo Sánchez har scoret flere CL-mål.

Xavi - var den første spilleren som spilte 150 kamper for sin klubb i europeiske turneringer og VM for klubblag. Han ble ettertraktet for sin beskjedne spillestil og sin lagånd. Han er også personifiseringen av tiki-taka-pasningene vi ser i dag. Xavi anses som en av de absolutt beste sentrale midtbanespillerne i sin generasjon, og kanskje også i historien.

Erling Braut Haaland - må selvfølgelig nevnes. I sin første Champions League-sesong scoret han 10 mål, og ble bare slått av Robert Lewandowski med 15 nettkjenninger. Han satt en historisk rekord som den første spilleren til å score for to forskjellige klubber i samme sesong, noe som tidligere ikke var mulig grunnet UEFA sitt reglement. Han scoret også hat-trick i sin første kamp i den gjeve turneringen.

Champions League på TV

Når det kommer til å se fotball på TV er det mange som ønsker å få med seg spenningen fra Champions League. For oss i Norge er det NENT Group og TV 2 som deler rettighetene frem til 2021/22-sesongen. Hva som skjer etter dette blir oppdatert fortløpende. Champions League finalen 2022 kommer til å bli sendt på en av TV2s kanaler.

Se alle TV-rettigheter for sport i Norge.