TVkampen.com TVkampen.com
 • 15 man
 • 16 idag
 • 17 ons
 • 18 tor
 • 19 fre
 • 20 lør
 • 21 søn
 • 22 man
 • 23 tir
 • 24 ons
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lør

Champions League på TV og Live Stream

UEFA Champions League, også kjent som Mesterligaen i fotball for menn, er den gjeveste klubbturneringen i Europa. Real Madrid er regjerende mester etter at de slo tyske Borussia Dortmund i finalen. På nivået under UCL finner vi Europa League og Conference League. Dette er en oversikt over alle Champions League kamper på tv og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Champions League. Se andre sendinger i Fotball

Champions League 2024/25

Første kvalifiseringsrunde spilles 9. og 10. juli, med returkamper 16. og 17. juli. Andre runde av kvalifiseringen spilles mellom 23. og 24. juli med returoppgjør 30. og 31. juli. Tredje kvalifiseringsrunde pågår 6. og 7. august, og returkampene 13. august. Playoff spilles 20. og 21. august, og 27. og 28. august. Trekningen til gruppespill i CL 2024/25 skal holdes 29. august.

Program gruppespill og sluttspill i Champions League 2024/25

Kampdag 1 - Gruppespill: 17. - 19. september
Kampdag 2 - Gruppespill: 1. og 2. oktober
Kampdag 3 - Gruppespill: 22. og 23. oktober
Kampdag 4 - Gruppespill: 5. og 6. november
Kampdag 5 - Gruppespill: 26. og 27. november
Kampdag 6 - Gruppespill: 10. og 11. desember
Kampdag 7 - Gruppespill: 21. og 22. januar
Kampdag 8 - Gruppespill: 29. januar

Trekning play-off: 31. januar
Første kamp i play-off: 11. og 12. februar
Returoppgjør i play-off:18. og 19. februar

Trekning for 8.-delsfinaler: 21. februar
Første kamp i 8.-delsfinaler: 4. og 5. mars
Returoppgjør i 8.-delsfinaler: 11. og 12. mars

Trekning for kvart- og semifinaler: 21. februar
Første kamp i kvartfinaler: 8. og 9. april
Returoppgjør i kvartfinaler: 15. og 16. april
Første kamp i semifinaler: 29. og 30. april
Returoppgjør i semifinaler: 6. og 7. mai

Champions League-finale 2024/25: 31. mai
Finalen i Champions League spilles 31. mai på Allianz Arena i München, Tyskland.

Norske lag i Champions League 2024/25

Norge har 1 plass i kvalifiseringen, med start i 2. kvalifiseringsrunde. Bodø/Glimt er regjerende norsk seriemester.

Hvor mange lag fra hver liga i Champions League?

Antall lag hver liga kan sende til Champions League er basert på klubbresultater i Europacupene de siste fem årene i en koeffisient rangering. Dette kan endres etter hvert som klubber i landene presterer bedre eller dårligere.

Gruppespillet starter vanligvis i september og varer til januar. Lagene møter hverandre to ganger (hjemme- og bortebane), og de to lagene med flest poeng går videre til sluttspillet. Lagene får tre poeng ved seier, ett poeng ved uavgjort, og ingen poeng ved tap.

Sluttspillet CL starter med play-off på våren. Deretter følger 8-delsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og den gjeve Champions League-finalen som vanligvis spilles i mai.

Historie og bakgrunn

Champions League startet i 1955 som Serievinnercupen. Navnet og noen regler ble oppdatert i 1992/93, som førte til at flere lag fra samme land kunne kvalifisere seg. Tidligere var det bare serievinnere (ett lag fra hvert land) som kunne kvalifisere seg, og nå er noen nasjoner representert med opptil fem lag i turneringen basert på resultater fra de siste fem sesongene.

Viktige lag og generell statistikk

Å se Champions League på tv er viktig for oss i Norge, og vi skal derfor en tur innom noen av de mest suksessfulle lagene i Champions League-historien.

Det er Real Madrid som har vunnet Champions League flest ganger (15), der de fem første gangene også er de fem første årene med Serievinnercupen.

Spanske klubber har hatt mest suksess med 20 titler, etterfulgt av engelske klubber og italienske klubber som står med henholdsvis 15 og 12 titler. Når det kommer til antall klubber som har vunnet er England dominerende med seks.

Champions League har blitt vunnet av 23 forskjellige lag gjennom historien. 13 av disse har vunnet mer enn én gang, og Real Madrid vant turneringen tre ganger på rad i perioden 2016-18.

Viktige lag i Champions League

Å følge sport på tv kommer med en stor del glede, og derfor har vi valgt å gi deg noen av de mest minneverdige lagene i Champions League-sammenheng.

Real Madrid FC - har en estimert verdi på over €3,5 milliarder i og er blant klubbene med de høyeste inntektene på verdensbasis. Deres styrke ble tidlig vist frem med fem seire av Champions League (da Serievinnercupen) på rad på 1950-tallet.

I Spania har Real Madrid vunnet 67 trofeer. De har 27 trofeer utenfor landegrensene, inkludert VM for klubblag, (tidligere Intercontinental Cup) som de har vunnet 7 ganger.

AC Milan - har vunnet Champions League flest ganger blant italienske lag, og fjerde mest av alle klubber. Med 19 titler i Serie A er de trdje best i Italia.

FC Bayern München - har kommet til 11 Champions League-finaler i løpet av årene, med siste storsuksess i 2020-sesongen. Det var sjette gang Bayern München vant Champions League. Det mest dominerende laget i Bundesliga med 31 titler.

Liverpool - har vunnet Champions League 5 ganger siden 1955. De har vunnet CL mer enn noen annen engelsk klubb. 19 ganger seriemestere, FA-cupen 8 ganger, den engelske ligacupen 10 ganger.

FC Barcelona - eies og styres av supportere, og er en av verdens rikeste fotballklubber til en verdi av €4,06 milliarder. Verdens rikeste fotballklubb basert på inntekter har en årlig omsetning på €690,4 millioner.

Nøkkelspillere i Champions League

Cristiano Ronaldo - vant totalt 15 trofeer da han spilte for Real Madrid, der fire av disse kom fra Champions League. Ansett som en av Real Madrid sine beste spillere gjennom tidene, så scoret Ronaldo ufattelige 34 La Liga hat-tricks.

Lionel Messi - har vunnet gullballen (fransk: Ballon ‘Or) seks ganger, som er en mer en Cristiano Ronaldo og historisk flest. Messi har spilt for Barcelona hele sin profesjonelle karriere, og har vunnet 32 trofeer med klubben. Champions League har han vunnet fire ganger.

Iker Casillas - er kjent for sin smidighet, raske reflekser og evnen han har til å blokkere skudd. I hans svært suksessfulle tid i Real Madrid vant han Champions League to ganger. Med 725 kamper for Los Blancos er det bare slått av mannen under.

Rául - spilte for Real Madrid 741 ganger, og scoret 228 mål i Champions League. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Telmo Zarra og Real Madrid-legenden Hugo Sánchez har scoret flere CL-mål.

Xavi - var den første spilleren som spilte 150 kamper for sin klubb i europeiske turneringer og VM for klubblag. Han ble ettertraktet for sin beskjedne spillestil og sin lagånd. Han er også personifiseringen av tiki-taka-pasningene vi ser i dag. Xavi anses som en av de absolutt beste sentrale midtbanespillerne i sin generasjon, og kanskje også i historien.

Erling Braut Haaland - må selvfølgelig nevnes. I sin første Champions League-sesong scoret han 10 mål, og ble bare slått av Robert Lewandowski med 15 nettkjenninger. Han satt en historisk rekord som den første spilleren til å score for to forskjellige klubber i samme sesong, noe som tidligere ikke var mulig grunnet UEFA sitt reglement. Han scoret også hat-trick i sin første kamp i den gjeve turneringen.

Champions League på TV

Når det kommer til å se fotball på TV er det mange som ønsker å få med seg spenningen fra Champions League. For oss i Norge er det TV 2 som har rettighetene. Champions League finalen 2025 kommer til å bli sendt på hovedkanalen TV 2 Direkte.

Se alle TV-rettigheter for sport i Norge.