TVkampen.com TVkampen.com
 • 5 søn
 • 6 idag
 • 7 tir
 • 8 ons
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lør
 • 12 søn
 • 13 man
 • 14 tir
 • 15 ons
 • 16 tor
 • 17 fre

Champions League på TV og Live Stream

UEFA Champions League, også kjent som Mesterligaen i fotball for menn, er den gjeveste klubbturneringen i Europa. Real Madrid er regjerende mester etter at de slo Liverpool i finalen. På nivået under UCL finner vi Europa League og nye Conference League. Dette er en oversikt over alle Champions League kamper på tv og live stream.

18+ | Spill ansvarlig
 1. Gruppe A

 2. Gruppe B

 3. Gruppe C

 4. Gruppe D

 5. Gruppe E

 6. Gruppe F

 7. Gruppe G

 8. Gruppe H

 Trykk på gruppene for å sortere oversikten
14 feb

tirsdag

21:00

Paris Saint-Germain – Bayern München

Champions League · ComeOn Live odds

 • TV 2 Sport Premium
 • TV 2 Play
15 feb

onsdag

21:00
21:00

Borussia Dortmund – Chelsea

Champions League · ComeOn Live odds

 • TV 2 Sport Premium
 • TV 2 Play
21 feb

tirsdag

21:00
21:00

Eintracht Frankfurt – Napoli

Champions League · ComeOn Live odds

 • TV 2 Sport 1
 • TV 2 Play
22 feb

onsdag

Champions League 2022/23

Første kvalifiseringsrunde var 5. og 6. juli, med returkamper 12. og 13. juli. Andre runde av kvalifiseringen ble spilt mellom 19. og 20. juli med returoppgjør 26. og 27. juli. Tredje kvalifiseringsrunde gikk 2. og 3. august, og returkampene 9. august. Playoff ble spilt 16. og 17. august, og 23. og 25. august. Trekningen til gruppespill i CL 2022/23 ble holdt 25. august 2022.

18+ | Spill ansvarlig

Program gruppespill og sluttspill i Champions League 2022/23

Kampdag 1 - Gruppespill: 6. og 7. september
Kampdag 2 - Gruppespill: 13. og 14. september
Kampdag 3 - Gruppespill: 4. og 5. oktober
Kampdag 4 - Gruppespill: 11. og 12. oktober
Kampdag 5 - Gruppespill: 25. og 26. oktober
Kampdag 6 - Gruppespill: 1. og 2. november

Trekning for 8.-delsfinaler: 7. november
Første kamp i 8.-delsfinaler: 14., 15., 21. og 22. februar 2022
Returoppgjør i 8.-delsfinaler: 7., 8., 14. og 15. mars

Trekning for kvart- og semifinaler: 17. mars
Første kamp i kvartfinaler: 11. og 12. april
Returoppgjør i kvartfinaler: 18. og 19. april
Første kamp i semifinaler: 9. og 10. mai
Returoppgjør i semifinaler: 16. og 17. mai

Champions League-finale 2022/23: 10. juni

Finalen i Champions League spilles den 10. juni på Atatürk Stadion i Istanbul, Tyrkia.

Norske lag i Champions League 2022/23

Ettersom Norge er rangert på 22.-plass i UEFA Association Coefficienten for 2022 er det bare 1 plass i kvalifiseringen, og da er det start i første kvalifiseringsrunde. Bodø/Glimt vant første kvalifiseringsrunde mot Klaksvik fra Færøyene, andre kvalifiseringsrunde mot nord-irske Linfield og tredje kvalifiseringsrunde mot Žalgiris fra Litauen. I playoff ble de slått ut av kroatiske Dinamo Zagreb, som gjør at de i stedet får spille i gruppespillet i Europa League. Det blir derfor ingen norske lag som spiller i gruppespillet i CL 2022/23.

Slik gikk det i Champions League 2021/22

Gruppespillet i Champions League startet 14. september 2021 og ble avsluttet 8. desember. Liverpool, Ajax og Bayern München klarte alle å vinne samtlige 6 kamper.
Etter at gruppespillet var ferdigspilt gikk 16 lag videre til 8.-delsfinaler som ble spilt mellom 15. februar og 16. mars. Kvartfinalene ble spilt mellom 5. og 13. april, der fjorårets vinner, Chelsea, ble slått ut av Real Madrid. Villarreal overrasket alle og slo ut Bayern München, før de så tapte mot Liverpool i semifinalen. Real Madrid slo ut Manchester City i semifinalen etter en utrolig opphenting og ekstraomganger på Bernabeu.

Champions League-finalen 2021/22

Finalen i Champions League ble spilt 28. mai på Stade de France i Paris, Frankrike. Finalen ble utsatt i 36 minutter grunnet billettkaos. Finalen skulle i utgangspunktet ha blitt spilt i St. Petersburg, men ble flyttet grunnet Russlands invasjon av Ukraina. Real Madrid vant finalen 1-0 over Liverpool

Hvor mange lag fra hver liga i Champions League?

Antall lag hver liga kan sende til Champions League er basert på klubbresultater i Europacupene de siste fem årene i en koeffisient rangering. Spania, Tyskland, England og Italia har fire plasser, mens Frankrike og Portugal har 3. Norge har bare 1 plass. Dette kan endres etter hvert som klubber i landene presterer bedre eller dårligere.

Gruppespillet starter vanligvis i september og varer til midten av desember. Lagene møter hverandre to ganger (hjemme- og bortebane), og de to lagene med flest poeng går videre til sluttspillet. Lagene får tre poeng ved seier, ett poeng ved uavgjort, og ingen poeng ved tap. Lagene som ender på tredjeplass i gruppen havner i Europa League, mens det er slutt for de som havner sist i gruppen.

Sluttspillet CL starter med åttendedelsfinaler på nyåret. Deretter følger kvartfinaler, semifinaler og den gjeve Champions League-finalen som vanligvis spilles i mai.

Historie og bakgrunn

Champions League startet i 1955 som Serievinnercupen. Navnet og noen regler ble oppdatert i 1992/93, som førte til at flere lag fra samme land kunne kvalifisere seg. Tidligere var det bare serievinnere (ett lag fra hvert land) som kunne kvalifisere seg, og nå er noen nasjoner representert med opptil fem lag i turneringen basert på resultater fra de siste fem sesongene.

18+ | Spill ansvarlig

Viktige lag og generell statistikk

Å se Champions League på tv er viktig for oss i Norge, og vi skal derfor en tur innom noen av de mest suksessfulle lagene i Champions League-historien.

Det er Real Madrid som har vunnet Champions League flest ganger (14), der de fem første gangene også er de fem første årene med Serievinnercupen.

Spanske klubber har hatt mest suksess med 19 titler, etterfulgt av engelske klubber og italienske klubber som står med henholdsvis 14 og 12 titler. Når det kommer til antall klubber som har vunnet er England dominerende med fem.

Champions League har blitt vunnet av 22 forskjellige lag gjennom historien. 13 av disse har vunnet mer enn én gang, og Real Madrid vant turneringen tre ganger på rad i perioden 2016-18. Real Madrid vant i 2021/22-sesongen etter å ha slått Liverpool i finalen.

Viktige lag i Champions League

Å følge sport på tv kommer med en stor del glede, og derfor har vi valgt å gi deg noen av de mest minneverdige lagene i Champions League-sammenheng.

Real Madrid FC - har en estimert verdi på over €3,5 milliarder i og er blant klubbene med de høyeste inntektene på verdensbasis. Deres styrke ble tidlig vist frem med fem seire av Champions League (da Serievinnercupen) på rad på 1950-tallet.

I Spania har Real Madrid vunnet 66 trofeer. De har 26 trofeer utenfor landegrensene, inkludert VM for klubblag, (tidligere Intercontinental Cup) som de har vunnet 7 ganger.

AC Milan - har vunnet Champions League flest ganger blant italienske lag, og fjerde mest av alle klubber. Med 19 titler i Serie A er deler de også plassen om å være nest best i Italia med byrival Inter.

FC Bayern München - har kommet til 11 Champions League-finaler i løpet av årene, med siste storsuksess i 2020-sesongen. Det var sjette gang Bayern München vant Champions League. Det mest dominerende laget i Bundesliga med 30 titler, og øverst på tabellen i 12 av de siste 16 sesongene.

Liverpool - har vunnet Champions League 5 ganger siden 1955. De har vunnet CL mer enn noen annen engelsk klubb. 19 ganger seriemestere, FA-cupen 8 ganger, den engelske ligacupen 9 ganger.

FC Barcelona - eies og styres av supportere, og er en av verdens rikeste fotballklubber til en verdi av €4,06 milliarder. Verdens rikeste fotballklubb basert på inntekter har en årlig omsetning på €690,4 millioner.

Nøkkelspillere i Champions League

Cristiano Ronaldo - vant totalt 15 trofeer da han spilte for Real Madrid, der fire av disse kom fra Champions League. Ansett som en av Real Madrid sine beste spillere gjennom tidene, så scoret Ronaldo ufattelige 34 La Liga hat-tricks.

Lionel Messi - har vunnet gullballen (fransk: Ballon ‘Or) seks ganger, som er en mer en Cristiano Ronaldo og historisk flest. Messi har spilt for Barcelona hele sin profesjonelle karriere, og har vunnet 32 trofeer med klubben. Champions League har han vunnet fire ganger.

Iker Casillas - er kjent for sin smidighet, raske reflekser og evnen han har til å blokkere skudd. I hans svært suksessfulle tid i Real Madrid vant han Champions League to ganger. Med 725 kamper for Los Blancos er det bare slått av mannen under.

Rául - spilte for Real Madrid 741 ganger, og scoret 228 mål i Champions League. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Telmo Zarra og Real Madrid-legenden Hugo Sánchez har scoret flere CL-mål.

Xavi - var den første spilleren som spilte 150 kamper for sin klubb i europeiske turneringer og VM for klubblag. Han ble ettertraktet for sin beskjedne spillestil og sin lagånd. Han er også personifiseringen av tiki-taka-pasningene vi ser i dag. Xavi anses som en av de absolutt beste sentrale midtbanespillerne i sin generasjon, og kanskje også i historien.

Erling Braut Haaland - må selvfølgelig nevnes. I sin første Champions League-sesong scoret han 10 mål, og ble bare slått av Robert Lewandowski med 15 nettkjenninger. Han satt en historisk rekord som den første spilleren til å score for to forskjellige klubber i samme sesong, noe som tidligere ikke var mulig grunnet UEFA sitt reglement. Han scoret også hat-trick i sin første kamp i den gjeve turneringen.

Champions League på TV

Når det kommer til å se fotball på TV er det mange som ønsker å få med seg spenningen fra Champions League. For oss i Norge er det NENT Group og TV 2 som deler rettighetene frem til 2023/24-sesongen. Hva som skjer etter dette blir oppdatert fortløpende. Champions League finalen 2023 kommer til å bli sendt på en av TV2s kanaler.

Se alle TV-rettigheter for sport i Norge.

18+ | Spill ansvarlig