TVkampen.com TVkampen.com
 • 13 lør
 • 14 idag
 • 15 man
 • 16 tir
 • 17 ons
 • 18 tor
 • 19 fre
 • 20 lør
 • 21 søn
 • 22 man
 • 23 tir
 • 24 ons
 • 25 tor

Fotball på TV og Live Stream

Fotball på tv er noe man ikke kommer foruten, og som verdens meste populære sport er det estimert at omtrent 3,5 milliarder mennesker følger sporten. Skal du se fotballkamper på TV i dag, i morgen eller neste uke er det lett å finne program med fotball kamper på norsk TV og live stream. Få full oversikt over populære ligaer som Premier League, Champions League, Europa League, Conference League og Eliteserien med TVkampen!

15 jul

Fotball på TV i morgen, mandag

17 jul

Fotball på TV onsdag

18:00

FC Erzgebirge Aue – Borussia Dortmund

Treningskamp · Stake Live odds

18 jul

Fotball på TV torsdag

16:30
19 jul

Fotball på TV fredag

20 jul

Fotball på TV lørdag

21 jul

Fotball på TV søndag

14:30
14:30

Kjelsås Fotball – Stjørdals/Blink

PostNord-ligaen · Stake Live odds

15:00
17:00
18:00
19:15
20:00
23 jul

Fotball på TV tirsdag

26 jul

Fotball på TV fredag

01:30
27 jul

Fotball på TV lørdag

28 jul

Fotball på TV søndag

29 jul

Fotball på TV mandag

31 jul

Fotball på TV onsdag

19:00
3 aug

Fotball på TV lørdag

18:00
4 aug

Fotball på TV søndag

17:00
17:00

Kristiansund – Lillestrøm

Eliteserien · Stake Live odds

17:00

Sarpsborg 08 – Sandefjord

Eliteserien · Stake Live odds

17:00
19:15
9 aug

Fotball på TV fredag

19:00

Sandefjord – Strømsgodset

Eliteserien · Stake Live odds

10 aug

Fotball på TV lørdag

16:00
18:00
11 aug

Fotball på TV søndag

17:00
17:00
19:15
14 aug

Fotball på TV onsdag

19:00
15 aug

Fotball på TV torsdag

19:00

Athletic Bilbao – Getafe

La Liga · Stake Live odds

21:30
16 aug

Fotball på TV fredag

19:00

Toppkamp

21:00

Manchester United – Fulham

Premier League · Stake Live odds

21:30
17 aug

Fotball på TV lørdag

16:00
16:00
16:00

Nottingham Forest – Bournemouth

Premier League · Stake Live odds

18:30
18:30
18:30
19:00
20:45
20:45
21:30
18 aug

Fotball på TV søndag

15:00

Brentford – Crystal Palace

Premier League · Stake Live odds

Toppkamp

17:30
18:30
18:30
19:00

Real Sociedad – Rayo Vallecano

La Liga · Stake Live odds

20:45
20:45
21:30

Mallorca – Real Madrid

La Liga · Stake Live odds

19 aug

Fotball på TV mandag

18:30
19:00

Real Valladolid – Espanyol

La Liga · Stake Live odds

20:45
21:00
21:30

Villarreal – Atlético Madrid

La Liga · Stake Live odds

12 okt

Fotball på TV lørdag

13:00
13 okt

Fotball på TV søndag

16:00

Fotball

Fotball historie

Det er ikke mulig å si sikkert hvilken kultur eller verdensdel som var først ute med å sparke ball, men de første bevisene på organisert fotball kan spores til Kina for rundt 2000 år siden.
I moderne tid starter fotballhistorien på midten av 1800-tallet med standardiserte regler der det ble spilt i England. Cambridge universitetet hadde et sett med regler fra 1848, og det er disse som har blitt utviklet til den moderne formen for fotball.

Fotball på TV og livestream

Fotball er verdens mest soleklart populære sport når det kommer til TV-tittere, noe som også gjelder her i Norge. Tilbudet av fotball på TV og livestream er enormt, med mulighet til å følge norske hjemlige ligaer som Eliteserien og OBOS-ligaen, samt europeiske toppligaer som blant annet Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Champions League og fotball-VM.

Blant norske kringkastere er det derfor hard kamp om å sikre seg TV-rettighetene til de ulike ligaene, da de vet at det vil gi mange norske seere. Moderne medialøsninger gjør også at man kan følge kampene i sine favorittligaer både på TV og mobilen, eller andre enheter. Man trenger heller ikke å se en kamp live, men kan velge å se matchen i reprise senere akkurat når det passer en selv.

I Norge er det særlig to hovedaktører når det kommer til fotballrettigheter, nemlig TV2 og Viaplay. Førstnevnte viser blant annet det meste av norsk fotball (Eliteserien, OBOS og Toppserien), kontinentets beste klubber i aksjon i Champions League, og den spanske toppserien La Liga.

Viaplay sitter på rettighetene til å vise Premier League, som er den mest populære ligaen blant norsk fotballfans. De viser også det meste av annen engelsk fotball, som EFL Championship, FA-cupen og ligacupen. På toppen av dette viser de også blant annet Bundesliga og Bundesliga 2, Europa League og Europa Conference League.

Toppligaer som Serie A og Ligue 1 går det å følge direkte på livestream. VG+ eier rettighetene til å vise både Serie A og Coppa Italia på sin plattform, mens Direktesport er stedet for å følge fransk fotball. De viser i tillegg lavere divisjoner i Norge, som PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen.

Slik ser du fotball på livestream

Tilbudet for å se fotball på livestream er stort i Norge, men spredt over flere kringkastere. Det å fikse en konto hos en leverandør er ikke komplisert, men det anbefales å ta en nøyere titt på nøyaktig hvilke fotballligaer de forskjellige har rettigheter til. Å begynne å se fotball på livestream kan gjøres ved å følge disse stegene:

 • Utforsk fotballtilbudet til de ulike streamleverandørene
 • Registrer deg hos den som har de ligaene du helst vil se, og gå for det abonnementet som gir deg tilgang til disse
 • Klikk på kampen du ønsker å se, og følg spenningen når ditt favorittlag spiller live eller i opptak på din PC, mobil eller via TV’en
 • Valgmulighetene er med andre ord mange for de som elsker fotball.

  Eliteserien

  Eliteserien er den viktigste fotballigaen i Norge, og i 2018 var det i gjennomsnitt nesten 100 000 seere i snitt per kamp. Ligaen består av 16 lag, og vinneren får spille kvalifisering til Champions League. Andre- og tredjeplass etter hver sesong skal spille kvalifisering til Europa League, mens de to nederste går til direkte nedrykk. Tredje sist havner i nedrykkskvalifisering og må kanskje tilbringe neste sesong i OBOS-ligaen.

  For Eliteserien 2024 vises kampene lineært og på stream på TV2 og TV2 Play.

  Toppserien

  Når vi snakker om norsk fotball må vi selvfølgelig også trekke frem Toppserien, som er den øverste divisjonen for kvinner. Ligaen har 10 lag som i løpet av sesongen spiller 18 runder med fotballkamper før sesongen er ferdig.

  Premier League

  Premier League er en av de mest populære ligaene i verden, og representerer det absolutt beste av engelsk fotball. Den årlige serien har 20 lag som kjemper om pokalen, og det er millioner av seere som får med seg Premier League på TV hver runde.

  I ligaen finner vi velkjente lag som Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal og Chelsea, men det er også mange andre gode lag som kjemper om tittelen. Rettighetene til Premier League er svært ettertraktet, som betyr at prisen på et månedsabonnement kan være ganske høy. Det anslås at rundt 4 milliarder seere ser Premier League kamper på tv hvert år.

  La Liga

  La Liga presenterer spansk fotball, som blir sett på som kanskje den mest tekniske ligaen på verdensbasis. Den spanske serien inneholder 20 lag, og hver runde er det millioner av mennesker som får med seg La Liga på TV.

  Real Madrid står med flest seire, og har totalt 35 titler.

  Bundesliga

  Bundesliga er den øverste divisjonen i tysk fotball. Bundesliga inneholder 18 lag, og har blitt dominert i flere år av Bayern München. Det har blitt stadig flere som har fått øynene opp for å følge Bundesliga på TV de senere år, særlig i Norge hvor flere norske profiler har markert seg.

  Serie A

  I Italia går den øverste divisjonen under navnet Serie A. Her kan man blant annet få med seg derby i byer som Torino, Roma og Milano, med tusenvis av entusiastiske fans på tribunen. Norske fans er veldig interesserte i å se Serie A på TV. Det er mye takket være at det fins flere norske spillere å følge med på.

  Ligue 1

  En liga som virkelig har vokst i popularitet de siste årene er franske Ligue 1, mye takket være Paris Saint-Germain og deres stjernegalleri. Klubben har vunnet mesteparten av de siste seriegullene, men har ofte møtt hard motstand fra toppklubber som Marseille, Lille og Lyon. De som ønsker å se Ligue 1 på TV og stream i Norge kan finne samtlige kamper hos Direktesport.

  EFL Championship

  På nivået under Premier League finner vi EFL Championship. Ligaen består av 24 lag, hvor de to beste lagene rykker direkte opp til Premier League. Lagene som ender 3-6 spiller så om den siste opprykksplassen via playoff, med semifinale og finale. Playoff-finalen omtales av mange som verdens mest verdifulle fotballkamp, da laget som går seirende ut får en billett til øverste nivå og TV-rettigheter som gir enormt store pengesummer.

  På andre enden av tabellen er det fire lag som rykker ned til League One. EFL Championship er en knalltøff liga, hvor lagene som rykker ned fra Premier League ofte har problemer med å rykke rett opp igjen. Fans av engelsk fotball vet å følge med på EFL Championship på TV, særlig lagene som kjemper i toppen og kniver om mulig spill på elitenivå.

  Segunda Division

  Segunda Division, også kalt La Liga 2, er det nest-høyeste nivået for fotball i Spania. Seriespillet er veldig likt det vi finner i EFL Championship, med unntak av at ligaen har to færre lag (22).

  De to beste lagene ved endt sesong rykker direkte opp til La Liga, mens lagene på plass 3 til 6 må kjempe videre i playoff. De fire nederste lagene rykker alle direkte ned til tredje nivå, kalt Primera Federacion.

  Bundesliga 2

  Bundesliga 2 er nivået under Bundesliga i Tyskland, hvor begge nivåer består av 18 lag. De to beste lagene på tabellen i hver sesong i Bundesliga 2 belønnes med opprykk til Bundesliga, mens laget som ender på tredjeplass spiller playoff mot laget i Bundesliga som endte på 16. plass.

  Tysk fotball har generelt sett en vekst i popularitet de siste årene, og det gjelder også for de som ønsker å se Bundesliga 2 på TV. I Norge blir hver kamp vist på stream på Viaplay, med utvalgte kamper også på Viasport-kanaler.

  Serie B

  I Italia går det nest-høyeste nivået i fotball under navnet Serie B. Divisjonen består av totalt 20 lag. De to beste lagene ved endt sesong rykker direkte opp til Serie A, mens lagene ned til 8. plass får spille opprykksplayoff.

  Lagene på plass 5-8 spiller mot hverandre i første playoff-runde, mens lagene som ble 3 og 4 kommer inn i påfølgende semifinaler. Vinnerne her møter så hverandre hjemme og borte for å avgjøre hvilket lag som blir det tredje som tar veien opp til toppdivisjonen.

  Ligue 2

  Ligue 2 er nivået under toppdivisjonen Ligue 1 i Frankrike. Ligaen vil fra sesongen 2024/25 kutte ned fra 20 til 18 lag. De to beste lagene rykker direkte opp til Ligue 1, mens lagene på plass 3-5 slåss om å spille playoff mot laget som endte 3. sist i øverste divisjon.

  UEFA Champions League

  Champions League er en konkurranse som inneholder de beste klubblagene i Europa, arrangert av Union of European Football Associations siden 1955/56. Årlig trekker arrangementet millioner av seere, og for fotballelskere er det ofte det beste som finnes å se Champions League på tv.

  Med totalt 80 lag, inkludert de som spiller i kvalifiseringen, så hjelper vi deg med Champions League program, slik at du kan bruke vår side for å se hvordan du kan følge CL på tv.

  Lagene som kommer til gruppespillet møter de andre lagene i gruppen 2 ganger, før de 2 beste fra hver gruppe går til sluttspillet. Tredjeplassene går til Europa League. I løpet av åttendelsfinalene møtes to og to lag til hjemme- og bortekamp, før det sammenlagt over de to kampene avgjør hvem som går videre til kvartfinalen. Slik fortsetter det helt til Champions League-finalen.

  Regjerende mestere er Manchester City, som var deres aller første triumf i turneringen. Overraskelser er ikke uvanlige, og derfor er det alltid spennende å se de beste europeiske lagene på tv.

  Europa League

  Europa League anses som den nest beste cupturneringen i Europa. I likhet med Champions League trekker også Europa League millioner av seere til TV-skjermen hver runde.

  Sevilla er regjerende Europa League-mestere, som med sine seks trofeer har vunnet Europa League flest ganger.

  48 europeiske lag deltar i den avsluttende fasen av turneringen, og vinneren får i tillegg til å løfte trofeet, en inngangsbillett til neste års Champions League.

  Europa Conference League

  Siden sesongen 2021/22 har UEFA også arrangert en tredje klubbturnering, kalt Europa Conference League. På den måten kan lag fra mindre land også få muligheten til å spille Europacup, da nåløyet til de to andre turneringene blir stadig trangere. Dette gjelder også for norske lag, hvor laget som tar sølv og bronse samt cupvinneren hver sesong får ta del i Conference League-kvalifiseringen.

  Den aller første utgaven av turneringen ble vunnet av Roma, som slo Feyenoord i finalen i den albanske hovedstaden Tirana. Den norske klubben Bodø/Glimt imponerte stort samme sesong, hvor de blant annet slo tittelvinneren 6-1 hjemme på Aspmyra i gruppespillet. De røk til slutt ut for samme motstander i kvartfinalen. Nordlendingenes prestasjoner gjorde at mange fotballfans valgte å følge Europa Conference League på TV, og kanskje kan norske lag stå for nye bragder i sesongene som kommer.

  Fotball-NM

  NM i fotball er den eldste turneringen som arrangeres av Norges Fotballforbund, som er en cup der vinnerne får tittelen som Norgesmestere i fotball. Det er en av de viktigste sportsbegivenheter i Norge, og blir vist på gratis-TV.

  Det er Rosenborg og Odd som har vunnet NM flest ganger, med 12 hver. Regjerende norgesmestere er Molde som vant cupfinalen i desember 2023 etter å ha slått Bodø/Glimt.

  OBOS-ligaen

  OBOS-ligaen er det nest øverste nivået av herrefotball i Norge, og alle kampene blir streamet på TV2 Play.

  Fotball-VM

  Fotball-VM arrangeres hvert fjerde år, og ble sist arrangert i Qatar i 2022 hvor Argentina vant finalen mot Frankrike. For 2026 er det USA, Canada og Mexico som arrangerer, mens i hundreårsjubileet i 2030 er det fortsatt ikke bestemt hvem som skal arrangere mesterskapet.

  Fotball-EM

  Fotball-EM arrangeres hvert fjerde år, vekselsvis med VM. Italia vant EM 2020, som ble spilt i 2021 grunnet koronapandemien. For EM 2024 er det Tyskland som er vertsnasjon, mens EM 2028 skal spilles i England, Skottland, Wales, Irland og Nord-Irland.

  Om du elsker fotball på tv er dette siden du bør forholde deg til. Her finner du alle fotballkamper i dag, i morgen eller i fremtiden som vises på tv og live stream i Norge.

  FAQ

  Hvilke TV-kanaler sender fotball?

  I Norge er det flere ulike kanaler som viser fotball, både på TV og stream. Dette inkluderer VG+ og Direktesport som streamer henholdsvis Serie A og Ligue 1, TV2 og TV2 Play som igjen har rettighetene til norsk fotball som Eliteserien og OBOS-ligaen, og Viaplay som blant annet viser Premier League, Championship og Bundesliga.

  Hvem sender fotball-EM?

  TV-rettighetene til å vise fotball-EM deles av NRK og TV2, både for herrer og kvinner. Samtlige kamper vil være mulige å se på deres åpne kanaler, samt at de også går å se på deres respektive streamingplattformer.

  Hvem sender italiensk fotball?

  Fans av italiensk fotball vil hovedsaklig finne det de leter etter hos VG+. De har sikret seg rettighetene til å vise både Serie A og Coppa Italia, med hver kamp tilgjengelig for streaming. Serie A for kvinner er det derimot Viaplay som viser.

  Hvem sender engelsk fotball?

  Når det kommer til engelsk fotball er det Viaplay som eier rettighetene. De viser samtlige kamper i Premier League på sine ulike PL-kanaler, samt at de viser utvalgte kamper fra Championship. De viser også hver runde av FA-cupen og ligacupen.

  Hvem sender Eliteserien?

  Fra og med 2023-sesongen er Eliteserien tilbake hos TV2. Der vil de vise hovedkampen hver runde på sin hovedkanal, mens resten av runden vil gå på deres andre Sport-kanaler og bli streamet på TV2 Play.