TVkampen.com TVkampen.com
 • 21 søn
 • 22 idag
 • 23 tir
 • 24 ons
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lør
 • 28 søn
 • 29 man
 • 30 tir
 • 31 ons
 • 1 tor
 • 2 fre

Manchester United på TV og Live Stream

Manchester United er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League sesongen 2024/25. Laget van FA-cupen forrige sesong, og skal med det spille i gruppespillet i Europa League. Se program med Manchester United kamper på TV og live stream i Norge.

27 jul

lørdag

02:00
31 jul

onsdag

04:00

Manchester United – Real Betis

Treningskamp · Stake Live odds

3 aug

lørdag

01:30

Manchester United – Liverpool

Treningskamp · Stake Live odds

 • VG+
16 aug

fredag

Toppkamp

21:00

Manchester United – Fulham

Premier League · Stake Live odds

Historien om Manchester United

Manchester United er en av de historisk beste klubbene i verden. Klubben ble grunnlagt i 1878 under navnet Newton Heath LYR Football Club. Deres nåværende navn, Manchester United, fikk de i 1902, med kallenavn som Man Utd, Man United og The Red Devils.

Man United spillere 2024/25


Som en av de mest kjente klubbene i verden er det ikke rart at millioner av mennesker følger Manchester United tv kamper, i tillegg til at deres fans kommer fra alle verdens hjørner for å se de spille.

Manchester United har spilt på Old Trafford siden 1910, men tidligere var de basert på North Road Stadium, i tillegg til Bank Street Ground. Grunnen til at de byttet arena er fordi de tidlig fikk suksess og mange fans. De endte øverst i det engelske ligasystemet i 1908 og vant FA-cupen påfølgende sesong.

Manchester United drakter og logo

Når du ser Man Utd på tv spiller de hjemmekampene i deres klassiske røde trøyer. Logoen til United er rød og gul, og viser et skjold med bilde av et skip og en rød djevel. Fotballer vises på høyre og venstre side, med ordene Manchester og United plassert over og under.

Viktige spillere og trenere

Manchester United blir ledet av Erik ten Hag, som kom fra Ajax sommeren 2022. Han har overtatt for Ralf Ragnick, som kom inn som erstatter for Ole Gunnar Solskjær vinteren 2021. Den som har trent laget lengst er Sir Alex Ferguson, som var trener for Man United i over 26 år.

Når det kommer til spillere i Manchester United er det en lang liste. Noen av de absolutt beste er David Beckham, Ryan Giggs (som har spilt flest Manchester United kamper), Billy Meredith, Sir Bobby Charlton, George Best, Paul Scholes, Eric Cantona, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo.

Norske spillere i Manchester United

Henning Berg er den første norske spilleren til å vinne Premier League med to klubber. Først vant han med Blackburn, og deretter dro han til Manchester og vant med United også. Han hadde 66 kamper for klubben og scoret to mål før han dro videre til Blackburn igjen.

Magnus Wolff Eikrem gikk til United på 16-årsdagen og hadde mange kamper på U18-laget. Han fikk prøve seg på A-laget, men holdt seg for det meste på aldersbestemt og deretter reservelag. Han dro tilbake til Molde og til Eliteserien på starten av 2011.

Ronny Johnsen var den dyreste norske forsvarsspilleren da han ble solgt til United med en kontrakt på fem år i 1996. Med klubben vant han fire seriegull (1997, 1998, 2000 og 2001). I 1999 var han med å vinne både FA-cupen og Champions League. Etter at kontrakten gikk ut gikk han til Aston Villa.

Joshua King signerte i likhet med Eikrem kontrakt med United rett etter han ble 16 år. Han fikk en viktig rolle på klubbens U18-lag, men fikk aldri sjansen til å spille for A-laget. Det ble en del kamper for reservelaget før han dro på lån i forskjellige klubber.

Erik Nevland spilte for Viking da han ble signert av United, men det var etter prøvespill, og ikke i Viking, som var grunnen til at de signerte han. Det ble dessverre ikke noe stort gjennombrudd, og han fikk starte bare én kamp for A-laget. Et par år senere var han tilbake i Viking igjen. I ettertid har han vært i både Æresdivisjonen, og Premier League med Fulham.

Ole Gunnar Solskjær ankom Manchester i 1996 fra Molde, og spilte for klubben i 10 år. Han var med å vinne The Treble for United i 1999, og har fått heltestatus etter seiersmålet i Champions League-finalen fra det året. Etter en kneskade valgte han å gi seg som spiller i 2007. Fra våren 2019 til vinteren 2021 var han i tillegg hovedtrener for den legendariske klubben.

Store TV-øyeblikk for Man Utd

Det er alltid spennende å se Manchester United kamper på TV, og det er forståelig at klubben har klart å bygge en stor følgerbase fra store prestasjoner. Dette er noe av det United har fått til:

 • Vant sin første ligatittel (First Division) i 1908, og har mer enn 20 titler på øverste nivå.
 • Vant FA-cupen for første gang i 1909, men har nå 13 trofeer fra turneringen.
 • Vant 10-0 over Anderlecht i 1957.
 • Vunnet Champions League tre ganger og Europa League tre ganger.

Lag i Premier League 2024/25