TVkampen.com TVkampen.com
 • 4 ons
 • 5 idag
 • 6 fre
 • 7 lør
 • 8 søn
 • 9 man
 • 10 tir
 • 11 ons
 • 12 tor
 • 13 fre
 • 14 lør
 • 15 søn
 • 16 man

Manchester United på TV og Live Stream

Manchester United er en engelsk fotballklubb som endte på 2.-plass i Premier League og tapte finalen i Europa League 2020/21 mot spanske Villarreal. De er kvalifisert til gruppespillet i Champions League 2021/22. Se program med Man United kamper på TV og live stream i Norge.

7 aug

lørdag

13:45

Manchester United – Everton

Treningskamp

 • TV 2 Play
 • MUTV
14 aug

lørdag

13:30

Historien om Manchester United

Manchester United er en av de historisk beste klubbene i verden. Klubben ble grunnlagt i 1878 under navnet Newton Heath LYR Football Club. Manchester United fikk sitt nåværende navn i 1902, med kallenavn som Man Utd, Man Utd og The Red Devils.

Man United spillere 2021/22


Som en av de mest kjente klubbene i verden er det ikke rart at millioner av mennesker følger Manchester United tv kamper, i tillegg til at deres fans kommer fra alle verdens hjørner for å se de spille.

Manchester United har spilt på Old Trafford siden 1910, mens de tidligere var basert på North Road Stadium i tillegg til Bank Street ground. Grunnen til at de måtte flytte er at de tidlig fikk suksess og følgere. De kom først i det engelske ligasystemet i 1908 og vant FA-cupen påfølgende sesong.

Man United drakter og logo

Når du ser Man U på tv spiller de hjemmekamper i sine klassiske røde trøyer levert av Adidas. På bortebane spilles det i svart trøye, eller med tredjedrakten som er hvit med svarte striper på brystet.

Logoen til United er rød og gul, og viser et skjold med bilde av et skip og en rød djevel. Fotballer vises på høyre og venstre side, med ordene Manchester og United plassert over og under.

Viktige spillere og trenere

Manchester United blir ledet av Ole Gunnar Solskjær som startet rollen som midlertidig trener for klubben på slutten av 2018. I mars 2019 skrev han under på kontrakt som permanent trener. Sir Alex Ferguson var trener for Man U i over 26 år.

Når det kommer til spillere i Manchester United er det en lang liste. Noen av de absolutt beste er David Beckham, Ryan Giggs, Billy Meredith, Sir Bobby Charlton, George Best, Paul Scholes, Eric Cantona, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo.

Nøkkelspillere i årets tropp er Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Paul Pogba, Harry Maguire og David de Gea. I tillegg har de flere andre i troppen som til tider kan vise seg fram på Man United stream.

Norske spillere i Manchester United

Henning Berg er den første norske spilleren til å vinne Premier League med to klubber. Først vant han med Blackburn, og deretter dro han til Manchester og vant med United også. Han hadde 66 kamper for klubben og scoret to mål før han dro videre til Blackburn igjen.

Magnus Wolff Eikrem gikk til United på 16-årsdagen og hadde mange kamper på U18-laget. Han fikk prøve seg på A-laget, men holdt seg for det meste på aldersbestemt og deretter reservelag. Han dro tilbake til Molde og til Eliteserien på starten av 2011.

Ronny Johnsen var den dyreste norske forsvarsspilleren da han ble solgt til United med en kontrakt på fem år i 1996. Med klubben var han med å vinne fire seriegull (1997, 1998, 2000 og 2001). I 1999 var han med å vinne både FA-cupen og Champions League. Etter at kontrakten gikk ut tok han veien videre til Aston Villa.

Joshua King signerte i likhet med Eikrem kontrakt med United rett etter han ble 16 år. Han fikk en viktig rolle på klubbens U18-lag, men fikk aldri sjansen til å spillte for A-laget. Det ble i tillegg en del kamper for reservelaget før han dro på lån i forskjellige klubber.

Erik Nevland spilte for Viking da han ble signert av United, men det var etter prøvespill, og ikke i Viking, som var grunnen til at de signerte han. Det ble dessverre ikke noe stort gjennombrudd, og han fikk starte bare én kamp for A-laget. Et par år senere var han tilbake i Viking igjen. I ettertid har han vært i både Æresdivisjonen, og Premier League med Fulham.

Ole Gunnar Solskjær ankom Manchester i 1996 fra Molde, og spilte for klubben i 10 år. Han var med å vinne The Treble for United i 1999, og har fått heltestatus etter seiresmålet i Champions League-finalen fra det året. Etter en kneskade valgte han å gi seg som spiller i 2007, men har siden starten av 2019 vært hovedtrener for den legendariske klubben.

Minneverdige TV-øyeblikk

Det er alltid spennende å se kamper med United på TV, og det er forståelig at klubben har klart å bygge en stor følgerbase fra store prestasjoner. Dette er noe av det United har fått til: