TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

Premier League på TV og Live Stream

Premier League er den øverste divisjonen i engelsk fotball, og det er Manchester City som er regjerende seriemester. Seriestart i Premier League 2023/24 er 11. august, og sesongen varer frem til 19. mai 2024. Etter endt sesong får de fire best plasserte klubbene på tabellen en plass i Champions League, femte- og i noen tilfeller sjetteplass får spille i Europa League, mens laget på plassen under kommer til playoff i nye Conference League. Husk å sjekke vår oversikt når du skal se Premier League kamper i dag på TV og Live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Premier League. Se andre sendinger i Fotball

Historisk bakgrunn

Selv om engelsk fotball har sitt opphav for mer enn 200 år siden, så er Premier League mye yngre enn det. Den nåværende strukturen ble opprettet i 1992 som et aksjeselskap hvor de 20 lagene i ligaen er aksjonærer.

Før den nye strukturen kom på plass var førstedivisjon øverste nivå, men klubbene i divisjonen brøt ut av ligastrukturen for å få en fordel i de lukrative avtalene.

En vanlig Premier League-sesong

En vanlig sesong i Premier League løper fra august til mai hvert år, og alle lag møter hverandre to ganger. Etter 38 kamper blir det avgjort hvem som vinner, hvem som kvalifiserer seg til spill i Europa, og hvem som rykker direkte ned til Championship. Du kan også lese om hvem som har poengrekord i Premier League her.

Når starter Premier League 2023/24?

Premier League 2023/24 sparkes i gang 11. august 2023 og avsluttes 19. mai 2024.

Kan du kallenavnene?

Rekorder i engelsk fotball

Everton kan skryte av flest sesonger i øverste divisjon av engelsk fotball. Det er bare fire sesonger siden 1888 at de ikke har vært med.

Manchester United har vunnet Premier League flest ganger (20). Liverpool har vunnet ligaen nest flest ganger (19), og den store kjempen det siste tiåret, Manchester City, har ikke hatt like mye suksess fra tidligere (7).

Chelsea har dukket opp i toppen de siste årene, mens Arsenal og Tottenham også har vært med å hindre andre lag å nå de øverste plassene. Et unntak er Leicester City som vant 2015/16-sesongen da det var spådd at nedrykk var en stor mulighet.

Mest kjente spillere i Premier League

For å i det hele tatt være verdig på en slik liste må man spise, sove og puste fotball, og noen ganger er selv ikke det godt nok. La oss se på spillerne som virkelig har tatt ligaen med storm:
Gareth Barry - har hele 653 kamper i Premier League. Rekordholderen har spilt for Aston Villa, Manchester City, Everton og West Bromwich Albion.

Ryan Giggs - dominerte hovedsakelig på venstrekanten for Manchester United. Waliseren fikk sin debut for de røde djevlene i 1991 og var med å vinne 13 ligagull.

Frank Lampard - er Chelsea sin toppscorer gjennom tidene. Med 211 mål på 13 sesonger regnes han av eksperter som en av de største midtbanespillerne i sin generasjon.

Alan Shearer - scoret 283 mål i den øverste divisjonen. Med 11 hattrick kom han til 422 mål i karrieren.

Wayne Rooney - holder rekorden for flest mål på landslaget, og på Manchester United. Med unntak av europeisk supercup har han vunnet det man kan vinne i engelsk, europeisk og landslags-fotball.

Paul Pogba - kom til Manchester United før sesongen 2016/17 basert på sine overlegne prestasjoner i Juventus. Det var på den tiden historiens dyreste overgang. Sommeren 2022 gikk han gratis tilbake til Juventus.

Cristiano Ronaldo - er av mange ansett som den største spilleren gjennom tidene. Han har vunnet Ballon d’Or fem ganger, den høyeste æren for en europeisk fotballspiller. Ronaldo har vunnet seks mesterskap i tre forskjellige land og Champions League fem ganger. For nesten ti år siden var Ronaldo den dyreste overgangen da han gikk fra Manchester United til Real Madrid for rundt 94 millioner euro.

Norske spillere i Premier League

Kristoffer Ajer - ble solgt fra Celtic til nyopprykkede Brentford 21. juli 2021. I sin debutsesong spilte han 22 seriekamper og scoret ett mål. Landslagsstopperen spiller sin tredje PL-sesong i 2023/24.

Martin Ødegaard - ble Premier League-spiller da han gikk på lån fra Real Madrid til Arsenal i 2020/21-sesongen. Han spilte sin første kamp for The Gunners mot Manchester United 30. januar 2021. Etter lånoppholdet tok det ikke lang tid før han var tilbake på Emirates Stadium da han ble bekreftet som Arsenal-spiller den 20. august. Fra sesongen 22/23 er Martin Ødegaard kaptein for Arsenal.

Erling Braut Haaland - Følger i pappas fotspor etter overgangen til Manchester City sommeren 2022. Endelig har vi en av verdens største fotballstjerner i verdens beste liga. Han satte en rekke rekorder i sin første sesong for de lyseblå, deriblant 36 scoringer i Premier League. Var en sterk bidragsyter til at klubben vant The Treble sesongen 22/23.

Sander Berge - Har rykket opp igjen til Premier League for sesongen 23/24 med Sheffield United etter to sesonger i Championship. Spilte 37 kamper og scoret 6 mål i opprykkssesongen for The Blades. Meldte overgang til Burnley like før sesongstart.

Tidligere spillere - har vi hatt mange av, men ikke alle har hatt like stor suksess. Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Tore Andre Flo, Jan Åge Fjørtoft, Steffen Iversen, Thomas Myhre, Morten Gamst Pedersen, Jon Arne Riise og Brede Hangeland har alle spilt i Premier League.

Joshua King - vokste opp på Manchester United-akademiet. Han ble signert av Bournemouth som rykket ned til Championship, før et utlån til Everton ut 20/21-sesongen. I 2021/22-sesongen spilte han for Watford. Sommeren 2022 meldte han overgang til tyrkiske Fenerbahce.

Ørjan Nyland - spilte for Aston Villa, men terminerte kontrakten etter sommeren 2020. Det var ikke før det ble åpnet for overganger i Premier League på vinteren 20/21-sesongen at han gikk til Norwich i Championship. Norwich rykket opp, men Nyland fikk ikke forlenget kontrakt med klubben. Han ble deretter hentet inn til Bournemouth for 21/22.

Alexander Tettey - uttalte at han vurderte å legge skoene på hylla før han spilte for Norwich City i Championship. Etter opprykket til Premier League i 20/21 valgte Tettey å ikke fornye sin kontrakt med Norwich, og fant veien hjem til RBK.

Mediedekning

Premier League er uten tvil den mest lønnsomme fotballigaen i verden. Mediedekning og tilskuertall er gigantiske inntektskilder for klubbene.

Med en årrekke gode resultater å se tilbake på, i godt selskap med høye seertall, er det liten tvil om hvorfor Premier League har en god posisjon i markedet.

Med sendinger i 212 territorier og rundt 643 millioner hjem har de en enorm eksponering som kan nå hele 4,7 milliarder mennesker. Tallene støtter ligaens suksess, og på UEFA-rankingen for de siste fem årene ligger Premier League på 2.-plass.

Premier League Stream

I Norge er det NENT Group, eier av Viaplay og V-sport-kanalene, som har rettighetene til Premier League på henholdsvis TV og stream. Disse rettighetene vil gjelde fram til 2028. De som ønsker å se på stream kan benytte seg av deres plattform Viaplay, hvor de viser samtlige kamper hele sesongen live. Det er også mulig å se kamper i opptak opptil 48 timer etter slutten av sendingen.

Kostnader og abonnementer

Viaplay tilbyr flere forskjellige pakker og prisplaner for dem som ønsker å se sport på TV og live stream. For å kunne se Premier League er det pakken Viaplay Total som gjelder. Utenom alt fra Premier League gir denne pakken også tilgang til all annen fotball og sport Viaplay har rettigheter til, som motorsport og vintersport.

Pakken har månedlige kostnader: 749 kroner, og er et løpende abonnement som du kan si opp når du vil.

Hvordan strømme Engelsk Premier League

For å kunne strømme Engelsk Premier League trenger man å ha en konto for nettstrømming. I Norge er det Viaplay som tilbyr strømmetjenester og direktesending for Premier League, med følgende steg for å komme i gang:

 • Steg 1: Opprett din bruker hos Viaplay
 • Steg 2: Legg til et betalingskort og velg din pakke
 • Bekreft ditt kjøp og aktiver ditt abonnement
 • Så fort dette er gjort kan du komme i gang med å se hvert spark på ballen i Premier League.

  Populære Strømmetjenester

  I Norge er det Viaplay som gjelder for de som vil ha tilgang til Premier League. Det er ingen andre strømmeplattformer her til lands som har rettigheter til å vise kampene, så man trenger med andre ord et streaming abonnement hos dem for å kunne følge spenningen live.

  Fordeler ved Online EPL Strømming

  Det finnes flere fordeler ved online EPL strømming. Blant disse finner vi muligheter til å se kampene i Premier League på den enheten man selv foretrekker. Det kan blant annet være på PC eller med mobilstrømming, eller på TV gjennom internett eller HDMI-kabel.

  En annen fordel med online EPL strømming er at man ikke må se kampen mens den spilles live. Hos Viaplay kan man nemlig se kampene i opptak opptil 48 timer etter at sendingen er avsluttet. Man har dermed direkte tilgang til alt som skjer i Premier League, med komfort og fleksibilitet til å selv velge når man vil se en kamp.

  Lag i Premier League 2023/24