TVkampen.com TVkampen.com
 • 28 fre
 • 29 idag
 • 30 søn
 • 31 man
 • 1 tir
 • 2 ons
 • 3 tor
 • 4 fre
 • 5 lør
 • 6 søn
 • 7 man
 • 8 tir
 • 9 ons

Premier League på TV og Live Stream

Premier League er den øverste divisjonen i engelsk fotball, og det er Manchester City som er regjerende seriemester. Seriestart i Premier League 2021/22 var 14. august, og sesongen varer frem til 22. mai 2022. Etter endt sesong får de fire best plasserte klubbene på tabellen en plass i Champions League, femte- og i noen tilfeller sjetteplass får spille i Europa League, mens laget på plassen under kommer til playoff i nye Conference League. TV2 eier rettighetene til Premier League ut 2021/22-sesongen, så husk å sjekke vår oversikt når du skal se Premier League kamper på TV og Live stream.

8 feb

tirsdag

9 feb

onsdag

10 feb

torsdag

12 feb

lørdag

13 feb

søndag

15:00

Burnley – Liverpool

Premier League

 • TV 2 Play
15:00

Newcastle – Aston Villa

Premier League

 • TV 2 Play
15:00

Tottenham – Wolverhampton

Premier League

 • TV 2 Play
17:30

Leicester – West Ham

Premier League

 • TV 2 Play
19 feb

lørdag

13:30

West Ham – Newcastle

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Arsenal – Brentford

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Aston Villa – Watford

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Brighton – Burnley

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Crystal Palace – Chelsea

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Liverpool – Norwich

Premier League

 • TV 2 Play
16:00

Southampton – Everton

Premier League

 • TV 2 Play
18:30

Manchester City – Tottenham

Premier League

 • TV 2 Play
20 feb

søndag

15:00

Leeds – Manchester United

Premier League

 • TV 2 Play
17:30

Wolverhampton – Leicester

Premier League

 • TV 2 Play
9 mar

onsdag

21:00

Manchester City – Sporting CP

Premier League

 • TV 2 Play

Historisk bakgrunn

Selv om engelsk fotball har sitt opphav for mer enn 200 år siden, så er Premier League mye yngre enn det. Den nåværende strukturen ble opprettet i 1992 som et aksjeselskap hvor de 20 lagene i ligaen er aksjonærer.

Før den nye strukturen kom på plass var førstedivisjon øverste nivå, men klubbene i divisjonen brøt ut av ligastrukturen for å få en fordel i de lukrative avtalene.

En vanlig Premier League-sesong

En vanlig sesong i Premier League løper fra august til mai hvert år, og alle lag møter hverandre to ganger. Etter 38 kamper blir det avgjort hvem som vinner, hvem som kvalifiserer seg til spill i Europa, og hvem som rykker direkte ned til Championship. Du kan også lese om hvem som har poengrekord i Premier League her.

Når starter Premier League 21/22?

Premier League 2021/22 starter den 14. august 2021 og avsluttes 22. mai 2022.

Kan du kallenavnene?

Rekorder i engelsk fotball

Everton kan skryte av flest sesonger i øverste divisjon av engelsk fotball. Det er bare fire sesonger siden 1888 at de ikke har vært med.

Manchester United har vunnet Premier League flest ganger (20). Liverpool har vunnet ligaen nest flest ganger (18), og den store kjempen det siste tiåret, Manchester City, har ikke hatt like mye suksess fra tidligere (6).

Chelsea har dukket opp i toppen de siste årene, mens Arsenal og Tottenham også har vært med å hindre andre lag å nå de øverste plassene. Et unntak er Leicester City som vant 2015/16-sesongen da det var spådd at nedrykk var en stor mulighet.

Mest kjente spillere i Premier League

For å i det hele tatt være verdig på en slik liste må man spise, sove og puste fotball, og noen ganger er selv ikke det godt nok. La oss se på spillerne som virkelig har tatt ligaen med storm:
Gareth Barry - har hele 653 kamper i Premier League. Rekordholderen har spilt for Aston Villa, Manchester City, Everton og West Bromwich Albion.

Ryan Giggs - dominerte hovedsakelig på venstrekanten for Manchester United. Waliseren fikk sin debut for de røde djevlene i 1991 og var med å vinne 13 ligagull.

Frank Lampard - er Chelsea sin toppscorer gjennom tidene. Med 211 mål på 13 sesonger regnes han av eksperter som en av de største midtbanespillerne i sin generasjon.

Alan Shearer - scoret 283 mål i den øverste divisjonen. Med 11 hattrick kom han til 422 mål i karrieren.

Wayne Rooney - holder rekorden for flest mål på landslaget, og på Manchester United. Med unntak av europeisk supercup har han vunnet det man kan vinne i engelsk, europeisk og landslags-fotball.

Paul Pogba - kom til Manchester United basert på sine overlegne prestasjoner i Juventus. Det var på den tiden historiens dyreste overgang.

Cristiano Ronaldo - er av mange ansett som den største spilleren gjennom tidene. Han har vunnet Ballon d’Or fem ganger, den høyeste æren for en europeisk fotballspiller. Ronaldo har vunnet seks mesterskap i tre forskjellige land og Champions League fem ganger. For nesten ti år siden var Ronaldo den dyreste overgangen da han gikk fra Manchester United til Real Madrid for rundt 94 millioner euro. På tampen av overgangsvinduet i 21/22-sesongen kom han tilbake til Manchester United.

Norske spillere i Premier League

Kristoffer Ajer - ble solgt fra Celtic til nyopprykkede Brentford den 21. juli 2021. Landslagsstopperen spiller i PL i 2021/22-sesongen.

Martin Ødegaard - ble Premier League-spiller da han gikk på lån fra Real Madrid til Arsenal i 2020/21-sesongen. Han spilte sin første kamp for The Gunners mot Manchester United 30. januar 2021. Etter lånoppholdet tok det ikke lang tid før han var tilbake på Emirates Stadium da han ble bekreftet som Arsenal-spiller den 20. august.

Mohamed Elyounoussi - gikk til Southampton i 2018, men ble lånt ut til Celtic fra 2019 til 2021. I 2021/22-sesongen er han tilbake i Southampton.

Leo Østigård - ble kjøpt av Brighton i 2018, men ble lånt ut til tyske St. Pauli og deretter Coventry. Han var ferdig på lån den 21. mai 2021, men ble på nytt sendt til lån. I 2021/22 spiller Østigård for Stoke.

Joshua King - vokste opp på Manchester United-akademiet. Han ble signert av Bournemouth som rykket ned til Championship, før et utlån til Everton ut 20/21-sesongen. I 2021/22-sesongen spiller han for Watford.

Tidligere spillere - har vi hatt mange av, men ikke alle har hatt like stor suksess. Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Tore Andre Flo, Jan Åge Fjørtoft, Steffen Iversen, Thomas Myhre, Morten Gamst Pedersen, Jon Arne Riise og Brede Hangeland har alle spilt i Premier League.

Sander Berge - gikk til Sheffield United i starten av 2020, da de fortsatt spilte i Premier League. Han ble dessverre langtidsskadet og måtte sitte på sidelinjen da laget hans rykket ned etter sesongen.

Ørjan Nyland - spilte for Aston Villa, men terminerte kontrakten etter sommeren 2020. Det var ikke før det ble åpnet for overganger i Premier League på vinteren 20/21-sesongen at han gikk til Norwich i Championship. Norwich rykket opp, men Nyland fikk ikke forlenget kontrakt med klubben. Han ble deretter hentet inn til Bournemouth for 21/22.

Alexander Tettey - uttalte at han vurderte å legge skoene på hylla før han spilte for Norwich City i Championship. Etter opprykket til Premier League har ikke Tettey fornyet sin kontrakt med Norwich, og fant veien til RBK.

Mediedekning

Premier League er uten tvil den mest lønnsomme fotballigaen i verden. Mediedekning og tilskuertall er gigantiske inntektskilder for klubbene.

Med en årrekke gode resultater å se tilbake på, i godt selskap med høye seertall, er det liten tvil om hvorfor Premier League har en god posisjon i markedet.

Med sendinger i 212 territorier og rundt 643 millioner hjem har de en enorm eksponering som kan nå hele 4,7 milliarder mennesker. Tallene støtter ligaens suksess, og på UEFA-rankingen for de siste fem årene ligger Premier League på 2.-plass.

Hvem sender Premier League på tv i Norge?

I Norge er det TV 2 som eier rettighetene til Premier League. Kampene vises på TV 2 Sport 1 (hovedkampen/"tippekampen"), og TV 2 Sport Premium/Premium 2, i tillegg til TV2 Play. Den gjeldende avtalen varer frem til 2021/22-sesongen. Etter dette er det NENT Group som overtar rettighetene frem til 2028. NENT Group er eier av Viaplay og Vsport-kanalene der kampene vil vises.

Lag i Premier League 2021/22