TVkampen.com TVkampen.com

Tour De France

 • 28 man
 • 29 idag
 • 30 ons
 • 1 tor
 • 2 fre
 • 3 lør
 • 4 søn
 • 5 man
 • 6 tir
 • 7 ons
 • 8 tor
 • 9 fre
 • 10 lør

Premier League på TV og Live Stream

Premier League (EPL) er den øverste ligaen i det engelske ligasystemet, og sesongstart Premier League 2020/21 er 12. september 2020. Liverpool ble seriemestere i 2019/20 rekordtidlig da syv runder gjenstod, mens Manchester City, Manchester United og Chelsea kapret Champions League. Se Premier League kamper på tv og stream i Norge her.

28 sep

i går, mandag

18:45

Fulham – Aston Villa

0-3

Premier League

 • TV 2 Sport Premium
 • TV 2 Sumo
21:00

Liverpool – Arsenal

3-1

Premier League

 • TV 2 Sport Premium
 • TV 2 Sumo
4 okt

søndag

  Annonse
  Annonse
  Annonse
  Annonce

Historisk bakgrunn

Selv om fotball i England har sitt opphav for mer enn 200 år siden, så er Premier League mye yngre enn det. Opprettet i 1992 som et aksjeselskap hvor de 20 lagene i ligaen er aksjonærer.

Oppsett

Sesongen løper fra august til mai hvert år, og alle lag møter hverandre to ganger, èn på hjemmebane, og en på bortebane. Etter 38 kamper blir det avgjort hvem som vinner årets Premier League, hvem som får plass i neste års Champions League og Europa League, og hvem som rykker ned til Championship. Du kan også lese om hvem som har poengrekord i Premier League her.

Kan du kallenavnene?

Topplag i engelsk fotball

Everton kan skryte av flest sesonger (118) i øverste divisjon av engelsk fotball. Det er Manchester United som har vunnet Premier League flest ganger (20). Liverpool har vunnet ligaen nest flest ganger (18), og den store kjempen det siste tiåret, Manchester City, har ikke hatt like mye suksess før det (6).

Chelsea har dukket opp i toppen de siste årene, mens Arsenal og Tottenham har også være med å hindre andre lag å nå de øverste plassene. Et unntak er Leicester City som vant 2015/16-sesongen da det var spådd at nedrykk var en stor mulighet.

Mest kjente spillere i Premier League

For å i det hele tatt være verdig på en slik liste, så må man spise, sove og puste fotball, og noen ganger er selv ikke det godt nok. La oss se på spillerne som virkelig har tatt ligaen med storm.

Gareth Barry - har hele 653 kamper i Premier League. Rekord-holderen har spilt for Aston Villa, Manchester City, Everton og West Bromwich Albion.

Ryan Giggs - dominerte hovedsakelig på venstrekanten for Manchester United. Wailiseren fikk sin debut for de røde djevlene i 1991 og var med å vinne 13 ligagull.

Frank Lampard - er Chelsea sin toppscorer gjennom tidene. Med 211 mål på 13 sesonger regnes han av eksperter som en av de største midtbanespillerne i sin generasjon.

Alan Shearer - scoret 283 mål i den øverste divisjonen. Med 11 hattrick kom han til 422 mål i karrieren.

Wayne Rooney - holder rekorden for flest mål på landslaget, og på Manchester United. Med unntak av europeisk supercup har han vunnet det man kan vinne i engelsk, europeisk og landslags-fotball.

Paul Pogba - kom til Manchester United basert på sine overlegne prestasjoner i Juventus. Det var på den tiden historiens dyreste overgang.

Cristiano Ronaldo - er av mange ansett som den største spilleren gjennom tidene. Han har vunnet Ballon d’Or fem ganger, den høyeste æren for en europeisk fotballspiller. Ronaldo har vunnet seks mesterskap i tre forskjellige land og Champions League fem ganger. For nesten ti år siden var Ronaldo den dyreste overgangen da han gikk fra Manchester United til Real Madrid for rundt 94 millioner euro.

Norske spillere i Premier League

Sander Berge - gikk til Sheffield United i starten av 2020.

Joshua King - vokste opp på Manchester United-akademiet, men spiller spiss for Bournemouth.*

Ørjan Nyland - Aston Villa

Alexander Tettey - Norwich City*

*Bournemouth og Norwich rykket ned til Championship etter 2019/20-sesongen.

Tidligere spillere - har vi hatt mange av, men ikke alle har hatt like stor suksess. Ole Gunnar Solskjær, John Carew, Tore Andre Flo, Jan Åge Fjørtoft, Steffen Iversen, Thomas Myhre, Morten Gamst Pedersen, Jon Arne Riise og Brede Hangeland har alle spilt i Premier League.

Mediedekning

Premier League er uten tvil den mest lønnsomme fotballigaen i verden. Mediedekning og tilskuertall er gigantiske inntektskilder for klubbene.

Med en årrekke gode resultater å se tilbake på, i godt selskap med høye seertall, er det liten tvil om hvorfor Premier League har en god posisjon i markedet.

Med sendinger i 212 territorier og rundt 643 millioner hjem har de en enorm eksponering som kan nå hele 4,7 milliarder mennesker. Tallene støtter ligaens suksess, og på UEFA-rankingen for de siste fem årene ligger Premier League på 2.-plass.

Hvem sender Premier League i Norge?

I Norge er det TV 2 som eier rettighetene til Premier League. Kampene vises på TV 2 Sport 1, TV 2 Sport 2 og TV 2 Sport Premium, i tillegg til Sumo. Den gjeldende avtalen varer frem til 2021/22-sesongen. Etter dette er det NENT Group som overtar rettighetene frem til 2028. NENT Group er eier av Viaplay og Viasport-kanalene der kampene vil vises.


Lag i Premier League 2020/21