TVkampen.com TVkampen.com
 • 20 tor
 • 21 idag
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir

Southampton på TV og Live Stream

Southampton er en engelsk fotballklubb som spiller i Championship sesongen 2023/24 etter å ha rykket ned fra Premier League sesongen før. Se oversikt over alle Southampton kamper på TV og live stream i Norge.

17 aug

lørdag

Southampton bakgrunn

Southampton FC, også kjent som The Saints, er en klubb fra den engelske sørkysten. Laget har mange følgere, og det er alltid mange som prøver få med seg Southampton på tv og live stream. Fra sørkysten ser vi også South Coast-derby som er kampen mot Portsmouth.

Southampton spillere 2023/24


Southampton ble grunnlagt i 1885 ved St. Mary’s Church, med det passende navnet St. Mary’s Young Men’s Association FC. På grunn av deres nære tilknytning til kirken fikk de raskt sitt kallenavn.

I lagets lange historie har de hatt som vane å gå opp og ned i det engelske ligasystemet. Gjerne rykket de opp en sesong, for så å rykke ned igjen relativt raskt. De rykket ned fra PL i 2005, men de kjempet seg opp fra Championship igjen i 2012. Etter flere år på øverste nivå rykket de ned igjen etter sesongen 2022/23.

Stadion

St Mary's Stadium har vært hjemmebanen til Southampton siden 2001. Anlegget har plass til 32 000 tilskuere, som ikke er spesielt stort i forhold til andre. Se vår liste over verdens største stadioner. Chapel Stand er en av de beste setene, og normalt forbeholdt viktige personer. Kvaliteten på stadion gir de, som en av få arenaer, fire stjerner på UEFA sin rangering.

Logo og farger

I 85 år brukte Southampton FC den samme logoen som byens våpenskjold. Dette endret seg på 70-tallet. Etter en konkurranse om å lage en ny logo, skapte Rolland Parris det som skulle bli klubbens logo de neste 20 årene. På 90-tallet ble logoen modifisert grunnet problemer med opphavsrett.

Lagets farger består av striper i rødt og hvitt. Det røde er også et viktig element i lagets tredje sett.

Viktige spillere og trenere

Southampton FC har hatt flere store spillere gjennom årene. Mick Channon topper listen over flest mål og flest kamper, mens Matt Le Tissier og Bill Rawlings følger ikke langt bak. Av trenere er Lawrie McMenemy sentral etter at han ledet laget til 225 seire, og Ted Bates som så laget gå seirende av banen hele 333 ganger.

Nordmenn i Southampton

Mohamed Elyounoussi gikk fra Basel til Southampton i juni 2018. I 2019 gikk han til Celtic FC på lån. Siden 21/22-sesongen har han spilt jevnlig for klubben, men forlot dem etter nedrykket sommeren 2023 da hans kontrakt gitt ut.

Vegard Forren fikk dessverre ikke mulighet til å prøve seg på A-laget til Southampton, selv om han ble signert av klubben i 2013. Det ble bare et mål på U-21-laget før han gikk tilbake til moderklubben Molde senere samme år.

Stig Johansen var den første spilleren fra Bodø/Glimt som fant veien direkte til et Premier League-lag. Etter litt tid og seks kamer uten fast plass ble det lån til Bristol City, før han etter lånoppholdet ble solgt til Helsingborg.

Claus Lundekvam er nordmannen som fikk folk til å for alvor åpne øynene for Southampton, og står med nest flest Premier League-kamper av norske spillere. Etter hele 357 kamper for laget mellom 1996 og 2008 var en ankelskade grunnen til at han måtte gi seg.

Egil Østenstad spilte sammen med Lundekvam i Southampton mellom 1996-1999. Totalt hadde han 96 kamper på laget og 28 mål, før han gikk videre til Blackburn. Et av de største høydepunktet for Østenstad i Southampton var hans hat-trick mot Manchester United.

Trond Soltvedt var Southampton-spiller i et par sesonger ved tusenårsskiftet. Det ble 30 kamper og 2 mål for klubben før han gikk videre til Sheffield Wednesday.

Jo Tessem hadde også en del kamper med Lundekvam, og kom til klubben i 1999. I løpet av hans 110 kamper for klubben scoret han 12 mål før han gikk videre på lån til Lyn i 2004.

Utmerkelser, statistikk og TV-øyeblikk

Blant lagets mange utmerkelser er det én gang på toppen av Premier League-tabellen og tre pokaler i FA-cupen som er viktigst. I løpet av deres fartstid i Premier league er det mange øyeblikk som har skapt interesse, og spesielt fra Matt Le Tissier under en kamp mot Wimbledon var det tusenvis som fikk med seg kampen på tv.

Lag i Championship 2023/24