TVkampen.com TVkampen.com

Tour De France

 • 7 tir
 • 8 idag
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lør
 • 12 søn
 • 13 man
 • 14 tir
 • 15 ons
 • 16 tor
 • 17 fre
 • 18 lør
 • 19 søn

Liverpool på TV og Live Stream

Liverpool er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League. Her ser du alle Liverpool kamper som vises på TV og live stream i Norge.

8 jul

I dag, onsdag

21:15

Brighton – Liverpool

Premier League

11 jul

lørdag

16:00

Liverpool – Burnley

Premier League

15 jul

onsdag

21:15

Arsenal – Liverpool

Premier League

22 jul

onsdag

21:15

Liverpool – Chelsea

Premier League

  Annonse
  Annonse
  Annonse
  Annonce

Historien om Liverpool

Liverpool Football Club regnes som en av de mest suksessrike klubbene i Storbritannia, og har tusenvis av supportere som hver uke får med seg Liverpool på tv. I England har de også sin egen tv-kanal på Sky og Virgin, kalt LiverpoolFCTV.

Liverpool sin historie strekker seg tilbake 127 år, og mye av tiden har vært fylt med gode minner. De har nesten alltid vært en av de beste lagene, spesielt på 70- og 80-tallet, men har selvfølgelig oppnådd stor suksess også etter dette.

Selv om Liverpool regnes som en av de beste lagene i engelsk fotball, så har de i løpet av det siste tiåret fått et rykte som finale-tapere etter å ha vært veldig nære ligatitler og cupgull. Når det er sagt så har de i løpet av de siste årene sett en enorm oppblomstring, og mange som følger klubben gleder seg over å se veien tilbake til en ny storhetstid.

Farger og logo

Liverpool er lett gjenkjennelig i deres røde farger, og stripen i rød har vært en del av settet siden midten av 60-tallet. Liverbird-logoen er ikonisk, selv om de ironisk nok spilte i hvitt og blått i starten, som i dag nærmere assosieres med Merseyside-rivalene i Everton.

Viktige spillere og ledere

Siden 2015 har Jürgen Klopp vært ansvarlig for å løfte klubben, og det kan man trygt si at han har klart. Etter å ha blitt utnevnt hovedtrener for klubben har han ført de til Champions League-sølv, før han fulgte opp med gull året etter, i fjorårets sesong.

I dag er det flere spillere som er med å forme laget, og det er spesielt de tre på topp som har vært giftige. Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har vist seg frem på topp, mens Henderson er kapteinen på midtbanen. Med Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold på backplassene får de også god hjelp fra Virgil van Dijk på stopperplass, i tillegg til Alisson Becker som vokter buret.

Liverpool toppscorere

Flest mål for Liverpool er det klubblegenden Ian Rush som har med 346 mål mellom 1980 og 1996. Nest flest har Roger Hunt med 286. I forrige Premier League-sesong ble både Sadio Mane og Mohamed Salah toppscorere i ligaen med 22 mål, Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri scoret henholdsvis 12 og 6 ligamål.

Viktige spillere og ledere

Stig Inge Bjørnebye kom fra Rosenborg til Liverpool i 1992, der han var med å vinne den engelske ligacupen i 1995 på Wembley Stadium. Grunnet beinbrudd måtte han ta en lenger pause fra det nivået. Han fikk 139 kamper for klubben.

Vegard Heggem kom også fra Rosenborg til Liverpool, og totalt fikk han 65 kamper for klubben. I løpet av sin tid som Liverpool-spiller spilte han godt, men fikk problemer med skader som til slutt førte til for lite spilletid.

Frode Kippe spilte for Liverpool en kort periode, og var bare på banen i to ligacupkamper for klubben. Det ble utlån til Stoke for mesteparten av Kippes tid i Liverpool.

Bjørn Kvarme fikk 45 kamper i Liverpool-drakta, men klarte aldri spille seg inn på fast plass i startelleveren. Det ble en del spilletid før han valgte å gå videre til Saint-Étienne, og deretter Real Sociedad.

Øyvind Leonhardsen kom fra Wimbledon til Liverpool etter stor suksess i 1997. Som Liverpool-spiller spilte Leonhardsen 37 kamper og scoret 7 mål, før han gikk videre til Tottenham.

John Arne Riise kom til Liverpool sommeren 2003. Første mål kom i debuten i UEFA Supercup-finalen mot Bayern München. Det var også her han scoret sitt første mål. Det ble 234 kamper i den røde trøya, 21 mål, blant annet et vanvittig frispark mot Manchester United i 2001, før han gikk videre til Roma i 2008.

Høydepunkter

Gjennom historien har Liverpool vunnet 5 europacuper, 3 UEFA-cuper, 3 UEFA Supercup, 18 ligatitler, 7 FA-cupseire, 8 ligacuper og 15 FA Community Shield-seire. I tillegg er de en av de engelske klubbene som har absolutt høyest inntekt.

Statistikk

The Reds holder to rekorder for sine prestasjoner. De er det engelske laget som har vunnet flest Europacuper (5), og tredje mest blant alle lag. I tillegg har de rekorden for flest League Cup-bragder.

Minneverdige TV-øyeblikk

I semifinalen av Champions League i 2018/19-sesongen måtte de spille mot Barcelona. Første kamp på Camp Nou ble et nederlag på 3 mål. I andre kamp snudde de kampen og gikk seirende av banen på stillingen 4-0.

Et annet stort øyeblikk er fra Champions League i 2005, mot AC Milan. Det var pause på stillingen 3-0, og mange trodde håpet var ute. Så klarte de klore seg tilbake i kampen med tre utligninger, etterfulgt av straffespark. Det endte med klubbens 5. Champions League-tittel.