TVkampen.com TVkampen.com
 • 26 søn
 • 27 idag
 • 28 tir
 • 29 ons
 • 30 tor
 • 1 fre
 • 2 lør
 • 3 søn
 • 4 man
 • 5 tir
 • 6 ons
 • 7 tor
 • 8 fre

Liverpool på TV og Live Stream

Liverpool FC er en engelsk fotballklubb som endte på 3.-plass i Premier League 2020/21. De spiller i gruppe B i Champions League 21/22, og kom til kvartfinalen i 20/21-sesongen der de røk ut mot Real Madrid. Se oversikt over alle Liverpool kamper på TV og live stream i Norge.

28 sep

i morgen, tirsdag

3 okt

søndag

17:30
16 okt

lørdag

13:30

Watford – Liverpool

Premier League

 • TV 2 Play
19 okt

tirsdag

21:00

Atlético Madrid – Liverpool

Champions League

 • TV 2 Play
24 okt

søndag

17:30

Manchester United – Liverpool

Premier League

 • TV 2 Play
30 okt

lørdag

16:00

Liverpool – Brighton

Premier League

 • TV 2 Play
3 nov

onsdag

21:00

Liverpool – Atlético Madrid

Champions League

 • TV 2 Play
7 nov

søndag

17:30

West Ham – Liverpool

Premier League

 • TV 2 Play
24 nov

onsdag

21:00

Liverpool – Porto

Champions League

 • TV 2 Play
7 des

tirsdag

21:00

Milan – Liverpool

Champions League

 • TV 2 Play

Liverpool historie

Liverpool Football Club regnes som en av de mest suksessrike klubbene i England, og har tusenvis av supportere som hver uke får med seg Liverpool på tv. De har sin egen tv-kanal på Sky og Virgin, kalt LiverpoolFCTV.

Liverpool spillere 2021/22


Klubbens historie strekker seg tilbake 129 år, og mye av tiden har vært fylt med gode minner. De har nesten alltid vært en av de beste lagene, spesielt på 70- og 80-tallet, men selvfølgelig også etter dette.

Selv om Liverpool regnes som en av de beste lagene i engelsk fotball, så har de i løpet av det siste tiåret fått et rykte som finale-tapere etter å ha vært veldig nære ligatitler og cup-gull. Når det er sagt så har de i løpet av de siste årene sett en enorm oppblomstring, og mange som følger Liverpool stream og tv-sendte kamper kan glede seg over å se veien tilbake til en ny storhetstid.

Liverpool logo og farger

Liverpool er lett gjenkjennelig i deres røde farger, og stripen i rød har vært en del av settet siden midten av 60-tallet. Liverbird er logoen, som er ikonisk. Selv om de ironisk nok spilte i hvitt og blått i starten, som i dag nærmere assosieres med Merseyside-rivalene i Everton.

Nike er utstyrsleverandøren i årets sesong, og årets Liverpool drakt er rød og hvit med en blågrønn (teal) stripe ved armer og hals på hjemmekamper.

Viktige spillere og ledere

Siden 2015 har Jürgen Klopp vært ansvarlig for å løfte klubben, og det kan man trygt si at han har klart. Etter å ha blitt utnevnt hovedtrener for klubben har han ført de til Champions League-sølv, før han fulgte opp med gull året etter, i 2018/19-sesongen. I 2019/20-sesongen av Champions League røk Liverpool ut mot Atletico Madrid i åttendedelsfinalen.

I dag er det flere spillere som er med å forme laget, og det er spesielt de tre på topp som har vært giftige. Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané er angrepet, mens Henderson er kapteinen på midtbanen. Med Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold på backplassene får de også god hjelp fra Virgil van Dijk på stopperplass, i tillegg til Alisson Becker som vokter buret.

Liverpool toppscorere

Flest mål for Liverpool er det klubblegenden Ian Rush som har med 346 mål mellom 1980 og 1996. Nest flest har Roger Hunt med 286. I 2019/20-sesongen ble Mohamed Salah toppscorere i laget med 19 mål og Mane hadde 18 mål.

Norske spillere i Liverpool

Stig Inge Bjørnebye kom fra Rosenborg til Liverpool i 1992, der han var med å vinne den engelske ligacupen i 1995 på Wembley Stadium. Grunnet beinbrudd måtte han ta en lenger pause fra det nivået. Han fikk 139 kamper for klubben.

Vegard Heggem kom også fra Rosenborg til Liverpool, og totalt fikk han 65 kamper for klubben. I løpet av sin tid som Liverpool-spiller spilte han godt, men fikk problemer med skader som til slutt førte til for lite spilletid.

Frode Kippe spilte for Liverpool en kort periode, og var bare på banen i to ligacupkamper for klubben. Det ble utlån til Stoke for mesteparten av Kippes tid i Liverpool.

Bjørn Kvarme fikk 45 kamper i Liverpool-drakta, men klarte aldri spille seg inn på fast plass i startelleveren. Det ble en del spilletid før han valgte å gå videre til Saint-Étienne, og deretter Real Sociedad.

Øyvind Leonhardsen kom fra Wimbledon til Liverpool etter stor suksess i 1997. Som Liverpool-spiller spilte Leonhardsen 37 kamper og scoret 7 mål, før han gikk videre til Tottenham.

John Arne Riise kom til Liverpool sommeren 2003. Første mål kom i debuten i UEFA Supercup-finalen mot Bayern München. Det ble 234 kamper i den røde trøya, 21 mål, blant annet et vanvittig frispark mot Manchester United i 2001, før han gikk videre til Roma i 2008.

Høydepunkter

Gjennom historien har Liverpool vunnet 5 europacuper, 3 UEFA-cuper, 3 UEFA Supercup, 18 ligatitler, 7 FA-cupseire, 8 ligacuper og 15 FA Community Shield-seire. I tillegg er de en av de engelske klubbene som har absolutt høyest inntekt.

Statistikk

The Reds holder to rekorder for sine prestasjoner. De er det engelske laget som har vunnet flest Europacuper (5), og tredje mest blant alle lag. I tillegg har de rekorden for flest League Cup-bragder.

Minneverdige TV-øyeblikk

Liverpool vant Premier League for første gang på 30 år i 2019/20-sesongen. Det skjedde rett etter at pausen, forårsaket av coronaviruset som stoppet det aller meste av sport i flere måneder, hadde blitt avsluttet.

I semifinalen av Champions League i 2018/19-sesongen måtte de spille mot Barcelona. Første kamp på Camp Nou ble et nederlag på 3 mål. I andre kamp på Anfield utklasset de store stjerner som Messi og Vidal, i tillegg til Suárez og Coutinho, og gikk seirende av banen på stillingen 4-0. De endte opp med å vinne hele turneringen.

Et annet stort øyeblikk er fra Champions League i 2005, mot AC Milan. Det var pause på stillingen 3-0, og mange trodde håpet var ute. Så klarte de klore seg tilbake i kampen med tre utligninger, etterfulgt av straffespark. Det endte med klubbens femte Champions League-tittel.


Lag i Premier League 2021/22