TVkampen.com TVkampen.com
 • 23 tir
 • 24 idag
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lør
 • 28 søn
 • 29 man
 • 30 tir
 • 31 ons
 • 1 tor
 • 2 fre
 • 3 lør
 • 4 søn

Tottenham på TV og Live Stream

Tottenham Hotspur er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League sesongen 2024/25. Laget kom på 5. plass sesongen før, og skal spille kvalifisering til Europa League Se oversikt over Tottenham kamper på TV og live stream i Norge.

19 aug

mandag

21:00

Tottenham historie

Tottenham ble grunnlagt den 5. september 1882 av skolegutter, med Bobby Buckle i ledelsen. Det tok ikke lang tid før klubben kom seg inn i den sørlige ligaen og startet veien mot toppen av det engelske ligasystemet, for klubben ble profesjonell den 20. desember 1895. Ligaen vant de allerede i 1900-sesongen, før de året etter vant FA-cupen. Det var første gang i historien at et lag utenfor de øverste divisjonene vant cupen.

Tottenham spillere 2024/25


Audere est Facere

Tottenham har eksistert for mer enn et århundre, og har med tiden klart å bli en av de beste lagene i England. To dare is to do er deres motto, og det er ofte mange spennende Tottenham-kamper på tv.

Stadion

Spurs har ikke hatt store problemer med å finne steder å spille, med unntak av de aller første årene. De startet i en offentlig park, før de valgte å leie Asplins Farm i 1988. Problemet var at klubben vokste raskt, og det var ikke mye plass til supporterne som ble flere og flere. I 1899 flyttet de til White Hart Lane som var deres hjemmebane frem til 3. april 2019, før de tok steget til vakre Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham logo

Klubben er oppkalt etter Sir Henry Percy, en engelsk adelsmann med kallenavnet ‘Hotspur’. Det var sagt at Percy hadde en interesse for hanekamper der hanene hadde på seg sporer. Det sies at det er bakgrunnen for Tottenham sitt hane-motiv.

Hanen har vært en del av Spurs siden 1921, men designet har blitt endret noen ganger. Mellom 1956 og 2006 hadde klubben et riksvåpen og en bokrull med klubbens motto. I 2006 ble logoen endret til et enklere design med hanen stående på en gammel fotball.

Tottenham har endret sine farger noen ganger siden starten. Fra marineblå, til hvite og turkise striper. Deretter røde trøyer og blå shorts, før brune og gullfargede striper. Det var først i 1899 at de valgte hvit og marineblå som de offisielle fargene, og slik har det vært siden.

Norske spillere i Tottenham

Frode Grodås kom til Tottenham i 1998, i samme periode som Erik Thorstvedt. Det ble ikke mye spill da han konkurrerte mot andrekeeper Espen Baardsen. Baarsen har norske foreldre, men er selv født i statene. Grodås dro til Racing Santander i 1999.

Steffen Iversen spilte i Premier League fra 1996 til 2003. Deretter ble det en tur innom Wolverhampton før han dro til Vålerenga.

Øyvind Leonhardsen gikk fra Liverpool til Tottenham i 1999. Han fikk en del kamper for klubben før han i 2002 endte med å gå til Aston Villa.

Roger Nilsen var innom Tromsø, Viking, Köln og Sheffield United før han kom til Tottenham i 1999. Der fikk han spille tre kamper før Grazer AK kom på banen, etterfulgt av Molde.

Erik Thorstvedt hadde en vanskelig start i Tottenham, men spilte seg inn i hjertene til fansen. Han hadde mange redninger i Spurs-buret.

Resultater

Laget har hatt mye å glede seg over, og det er ingen tvil om at vi har hatt mange gode øyeblikk med Tottenham på tv. De var det første britiske laget til å vinne UEFA Cup i 1972, og den tidligere UEFA Cupvinnercupen i 1963. De står også med 8 pokaler fra FA-cupen.

Sånn ser du Tottenham på tv

Alle Tottenham-kamper som vises på norsk tv og live stream vil vises på denne siden, så her er det alltid en oppdatert oversikt.

Lag i Premier League 2024/25