TVkampen.com TVkampen.com
 • 22 lør
 • 23 idag
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir
 • 3 ons
 • 4 tor

Europa League på TV og Live Stream

Europa League (UEL), eller Europaligaen i fotball for menn, er en årlig fotballturnering for klubblag i Europa. Sevilla er regjerende mester etter at de slo Roma på straffespark i finalen 31. mai 2023. Turneringen er rangert under Champions League, og over Conference League. Se oversikt over Europa League kamper i dag på tv og live stream her.

Ingen kamper tilgjengelig for Europa League. Se andre sendinger i Fotball

Europa League kamper

På TVkampen vil du til enhver tid finne en oppdatert oversikt over hvilke Europa League kamper som skal spilles, og hvilke kanaler som skal vise kampene. Med vår oversikt kan du få med deg alt som skjer i den nest største klubbturneringen i europeisk fotball.

UEFA Europa League 2023/24

Dette blir den 15. utgaven av turneringen siden den skiftet navn fra UEFA-cupen i 2009. Spanske Sevilla er regjerende mester, som med det forbedret sin rekord med flest triumfer i turneringens historie til 7.

I gruppespillet i år vil det være et norsk lag med for andre sesong på rad. Sist sesong kom Bodø/Glimt på 3. plass i gruppe med Arsenal, PSV Eindhoven og Zürich. I UEFA Europa League 2023/24 er Molde kvalifisert, hvor de er trukket i gruppe med Bayer Leverkusen, Karabakh og Häcken.

Trekningen til gruppespill i EL 2023/24 fant sted 1. september. De åtte gruppevinnerne går direkte til utslagsrundene. Lagene på 2.-plass etter gruppespillet møter 8 lag som kom på 3.-plass i gruppespillet av Champions League til playoff-kamper. De møter hver sin CL-motstander for å avgjøre hvem som går videre til sluttspillet.

Lagene på 3.-plass i Europa League ender opp i playoff mot lagene på 2.-plass i sin gruppe i Conference League, for å spille om en plass i sluttspillet i Conference League.

Program gruppespill og sluttspill i Europa League 2023/24

 • Kampdag 1 - Gruppespill: 21. september
 • Kampdag 2 - Gruppespill: 5. oktober
 • Kampdag 3 - Gruppespill: 26. oktober
 • Kampdag 4 - Gruppespill: 9. november
 • Kampdag 5 - Gruppespill: 30. november
 • Kampdag 6 - Gruppespill: 14. desember

 • Playoff-trekning til utslagsrunder: 18. desember
 • Første playoff-kamper: 15. februar
 • Returmøte playoff-kamper: 22. februar

 • Trekning for 8.-delsfinaler: 23. februar
 • Første kamp i 8.-delsfinaler: 7. mars
 • Returoppgjør i 8.-delsfinaler: 14. mars

 • Trekning for kvart- og semifinaler: 15. mars
 • Første kamp i kvartfinaler: 11. april
 • Returoppgjør i kvartfinaler: 18. april
 • Første kamp i semifinaler: 2. mai
 • Returoppgjør i semifinaler: 9. mai

 • Europa League-finale 2023/24: 22. mai

Hvor spilles finalen i Europa League 23/24?

Europa League-finalen spilles på Aviva Stadium i Dublin, Irland.

Norske lag i Europa League 2023/24

Vi venter spent å se hvilket norsk lag som er med årets utgave av turneringen. Molde skal spille kvalifisering til Champions League, hvor de har mulighet til å ende opp i Europa League

Hvem er favoritter?

Det er flere storlag med i årets utgave som er blant favorittene til å vinne tittelen. Engelske Liverpool er størst favoritt på oddsen, foran Brighton, Betis, Roma og Villarreal.

Andre lag å se opp for er blant annet Atalanta, West Ham og Bayer Leverkusen. Andre sterke utfordrere kan også komme med fra Champions League, når sluttspillet starter i februar.

Europa League 2022/23 sluttspill

Sevilla vant Europa League 2022/23 etter å ha slått Roma på straffer i finalen. Roma klarte kun å score på én av sine tre straffer, som gjorde at Montiel med sin straffescoring sikret Sevillas 7. tittel i turneringen.

Europa League bakgrunn

UEFA Europa League er en årlig turnering for klubblag. Første gang turneringen ble avholdt var i 1971, og i årene som fulgte har Europa League fått enorm popularitet på kontinentet, med millioner av TV-seere som får med seg live fotball på TV.

Det er Champions League som blir sett på som den gjeveste av konkurransene, mens Europa League havner på en andreplass. Conference League er rangert som den tredje store turneringen for klubblag i Europa, og er rangert på nivået under EL.

Den første Europa League-finalen ble avholdt i 1972 og viste to engelske storlag med Tottenham Hotspur som slo Wolverhampton Wanderers. I andre sesong av turneringen var det Liverpool som gikk seirende ut av det.

Før 2021/22-sesongens endringer var formatet det samme siden 2009/10-sesongen. Statistikken gjelder fra starten av cupvinnercupen, og derfor henviser vi gjerne til hele historien og ikke bare det siste tiåret når vi snakker om UEFA Europa League statistikk.

Slik spilles en Europa League-sesong

Frem til 20/21-sesongen var det 48 europeiske klubber fordelt på 12 grupper av fire lag, som nå er 32 lag med åtte lag fordelt på fire grupper. Etter at alle lag har møtt hverandre to ganger vil gruppevinner være garantert en plass i sluttspillet.

Utslagsrundene starter med 16.-delsfinaler der lagene møtes to ganger, og slik fortsetter det helt frem til finale. Finalen spilles vanligvis i mai, på en onsdag 10 dager før Champions League avgjøres. Hvor finalen spilles varierer, men det er alltid en UEFA kategori 4-stadion med plass til titusenvis, og i tillegg er det mange millioner som ser Europa League-finalen på tv fra stua.

Trofé og hymne

Vinnerne av Europa League-trofeet hadde det i ett år, før det ble byttet mot en mindre versjon. Lagene som vant turneringen tre ganger på rad eller fem ganger totalt fikk beholde trofeet. Dette ble endret slik at UEFA beholder trofeene, men gir ut replikaer i tillegg til emblemer.

Europa League-hymnen spilles før hver kamp og er også en del av tv-sendingene. Den siste versjonen ble komponert av MassiveMusic og debuterte i 2018-2019-sesongen.

Kvalifisering til Europa League

Mekanismene som benyttes i forbindelse med kvalifisering til Europa League er basert på UEFA Coefficients. Det er derimot store forandringer fra 2021-sesongen ettersom de fleste som spiller i Europa League havnet der etter å ha feilet i kvalik til Champions League.

I de siste årene har klubber som blir slått ut i kvalifiseringen til gruppespillet av Champions League fått en plass i Europa League.

Premier og sponsing i Europa League

Fordelingen av premiepenger i Europa League er basert på det samme som Champions League. Pengene klubbene får er basert på deres helhetlige prestasjoner og hvilken verdi TV-sendingene har i deres territorium.
For å komme til gruppespillet fikk man €2,920,000. Hver seier i gruppespillet ga €570,000 mens uavgjort ga €190,000.

Premien for 2019-2020 inkluderte:
€8,500,000 til vinner
€4,500,000 til den tapende finalisten
€2,400,000 til semifinalister
€1,500,000 til kvartfinalister
€1,100,000 til åttendefinalister
€500,000 til de som havnet blant de 32 beste lagene
€1,000,000 til gruppevinnere
€500,000 til andreplass i gruppen.

Basert på tallene ovenfor er det ikke vanskelig å forestille seg hvor viktig det er å spille i Europa League for en fotballklubb som Molde, Bodø/Glimt eller Rosenborg. Her er det snakk om vanvittige summer.

Takket være millioner av seere på verdensbasis har Europa League slått flere rekorder. Vinneren av konkurransen før omstruktureringen var det ukrainske laget, Shakhtar Donetsk. Etter 2010 var den første vinneren Atletico Madrid.

Den spanske medaljegrossisten Sevilla har vunnet flest ganger med sine 7. Bak de finner vi Liverpool, Juventus og Atletico Madrid som alle har vunnet tre ganger hver.

Det er de spanske klubbene som har vunnet turneringen flest ganger (14). Italienske og engelske klubber følger bak der igjen (9).

Toppscorere i Europa League

I løpet av årene har flere legender bygget opp sin berømmelse gjennom Europa League og UEFA Cupen. Svenske Henrik Larsson holder rekorden for flest mål med sine 40 på 56 kamper. I løpet av sin karriere spilte Larsson for Feyenoord, Celtic og Helsingborg.

Radamel Falcao fra Colombia har scoret flest mål basert på antall kamper med 31 mål på 33. Klaas-Jan Huntelaar scoret 35 mål på 52 kamper, mens Artiz Aduriz fra Spania scoret 31 mål på 47 kamper.

Hvordan se Europa League på TV og stream

Det er NENT Group som eier TV-rettighetene til Europa League denne sesongen, og kampene vises på Viaplay live stream, V Sport 1, V Sport 2 og V Sport 3. I kvalifiseringen kan også enkelte kamper sendes på Direktesport, VG+ og TV2 Play. Kampene spilles som regel på torsdager.