TVkampen.com TVkampen.com
 • 5 søn
 • 6 idag
 • 7 tir
 • 8 ons
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lør
 • 12 søn
 • 13 man
 • 14 tir
 • 15 ons
 • 16 tor
 • 17 fre

Chelsea på TV og Live Stream

Chelsea er en engelsk fotballklubb som endte på 3.-plass i Premier League sesongen 21/22. De kom til finalen i både FA-cupen og ligacupen, men tapte begge ganger på straffekonkurranse mot Liverpool. De er klare for gruppespillet i årets Champions League-sesong, hvor de skal spille i gruppe E. Se vår oversikt over Chelsea kamper på TV og live stream i Norge.

11 feb

lørdag

15 feb

onsdag

21:00

Borussia Dortmund – Chelsea

Champions League · ComeOn Live odds

 • TV 2 Sport Premium
 • TV 2 Play
18 feb

lørdag

16:00
26 feb

søndag

Historien om Chelsea

Chelsea FC ble stiftet i 1905, og i 30 av de første 40 årene spilte de i den øverste divisjonen av det engelske ligasystemet. Chelsea sin første tittel kom i 1955, og de var fortsatt truende utover 60- og 70-tallet. I 1965 vant de ligacupen, deretter FA-cupen i 1970, og Cupvinnercupen (tidligere Europa League) i 1971.

Chelsea spillere 2022/23


Chelsea gikk igjennom en vanskelig periode i tiden som fulgte, men fant gløden igjen på 80-tallet, og har i ettertid vært et engelsk topplag. De fortsatte å ta steg, og tok FA-cupen i 1997 og 2000, ligacupen og UEFA cupvinnercupen i 1998. I 2003 ble Chelsea kjøpt av den russiske milliardæren Roman Abramovich, og like etter utnevnte han Jose Mourinho trener. Der var han frem til 2007, og igjen fra 2013 til 2015.

Chelsea drakt og logo

Chelsea på tv blir lett gjenkjennelig med sine tradisjonelle blå drakter. Med Three som utstyrssponsor vil vi også se 3-tallet på brystet. Bortedraktene er en lysere fargetone av koboltblå. Tredjedrakten er rød og blå med vertikale striper.
Den berømte logo av løven drar trekk fra byens våpenskjold, og siste oppdatering var i 2005, da løven fikk et septer å holde i.

Hjemmebane

Stamford Bridge er et av de eldste områdene i England, og har vært hjemmebanen til Chelsea siden deres begynnelse i 1905. Den nåværende kapasiteten på stadion er 41 000, og området har gått fra å være ovalformet med løpebane, til å bli bedre egnet som fotballbane der fans får kortere avstand til spillerne.

Viktige spillere og trenere

Tyske Tomas Tüchel er klubbens nåværende trener. Han har gjort en kjempejobb med klubben og ledet dem til flere finaler, og har blant annet vunnet klubb-VM og UEFA Supercup.

Chelsea er en av de beste klubbene i England, og dermed er troppens styrke på et høyt nivå. I mål har man solide Edouard Mendy og spanske Kepa som kompetent reserve. I forsvar har de veteraner som Thiago Silva og Cesar Azpilicueta, på midtbanen har man profiler som Jorginho og Mason Mount, mens man i angrep blant annet finner tyskerne Kai Havertz og Timo Werner.

Norske spillere i Chelsea

Tore André Flo blir sett på som en av tidenes beste norske fotballspillere, og mye av grunnen er basert på hvordan han spilte i nettopp Chelsea. Med sine 112 kamper scoret han 34 mål, blant annet i debut-sesongen med to mål i kvartfinalen av Cupvinnercupen mot Real Betis. De vant turneringen, i tillegg til ligacupen. Han scoret tre ganger mot Barcelona påfølgende sesong, men sammenlagt røk de ut av kvartfinalen etter at de tapte bortekampen 5-1 på Camp Nou. Han gikk videre til Rangers i 2000 grunnet lite spilletid.

Frode Grodås spilte for Chelsea fra 1996 til 1998 og holdt målet rent da de vant 2-0 over Manchester United i finalen av FA-cupen.

Erland Johnsen er mest kjent fra sin tid som midtstopper for Chelsea og Bayern München. Han spilte i England etter å ha vært i Bundesliga, og fikk totalt 145 kamper i den blå drakta før han gikk til Rosenborg.

Chelseas toppscorere

Flest mål for Chelsea gjennom tidende er det Frank Lampard som har med 211 mål på 648 kamper mellom 2001 og 2014. Nest flest mål har Bobby Tambling med 202.

I 2021/22-sesongen var Mason Mount Chelseas toppscorer (11) i Premier League, mens Romelu Lukaku hadde flest mål totalt i alle turneringer med 15.

Interessant statistikk

Etter å ha vunnet Europa League i 2012/13, ble Chelsea den første engelske klubben til å vinne alle de fire europeiske trofeene, og samtidig holdt de Champions League- og Europa League-trofeene på samme tid. Det var deres tidligere trener, Frank Lampard, som var toppscorer, og det gjorde han fra sin plass på midtbanen.

Minneverdige TV-øyeblikk

Vi har sett mye fint fra Chelsea FC TV, og Didier Drogba sin utligning mot Bayern München i Champions League-finalen, og Fernando Torres sin scoring i semifinalen er lett å tenke på. På den andre siden er John Terry sin glipp fra straffespark mot Manchester United i Champions League-finalen noe vi sent kommer til å glemme.


Lag i Premier League 2022/23