TVkampen.com TVkampen.com
 • 12 ons
 • 13 idag
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man

Aston Villa på TV og Live Stream

Aston Villa er en engelsk fotballklubb som spiller i Premier League sesongen 2023/24. Laget kom på 7. plass sesongen før, og skal spille i gruppe E i Conference League. Her ser du alle Aston Villa kamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Aston Villa. Se andre sendinger i Fotball

Aston Villa historie

Aston Villa holder til i Birmingham, nærmere bestemt Aston. I forkant av 2019/20-sesongen fant de veien opp fra Championship, og det har gått 146 år siden de først inntok banen de har underholdt millioner av seere over hele verden.

Aston Villa spillere 2023/24


Laget har en bitter rivalisering med Birmingham City, og hvert år er det tusenvis av ivrige fans som prøver å få med seg Second City-deryet mot Aston Villa på live stream og tv.

Aston Villa ble grunnlagt i mars 1874, og ble offisielt kjent som Aston Villa Football Club. Det var medlemmer av Villa Cross Wesleyan Chapel i Handsworth som startet klubben som siden har blitt en del av Birmingham. Laget første kamp var mot Aston Brook St Mary’s Rugby, så merkelig nok ble det splittet mellom rugbyregler i første omgang, og fotball i andre omgang.

Stadion

Laget holder for tiden til på Villa Park, som er rangert med 5 stjerner av UEFA. Det er den åttende største stadion i England, men det er planer om å gjøre den enda større. Målet er å få inn opptil 50 000 publikummere.

Farger og logo

Lagets drakter består av en klarettfarget skjorte med himmelblå ermer. De spiller i hvite shorts, mens strømpene har samme farger som trøya. En gul løve er i logoen, som også inkluderer en hvit stjerne som representerer deres seier i europacupen.

Eierskap, viktige spillere og trenere

Dagens Aston Villa-lag er eid av NSWE Group og Recon Group. Gjennom årene har flere spillere vist eksepsjonelle ferdigheter med ballen, til stor glede for de som følger Villa på tv. Med 660 kamper var forsvarsspilleren Charlie Aitken et kjent ansikt på 60- og 70-tallet.

Peter Withe har omtrent legendestatus i klubben etter å ha scoret vinnermålet i europacupfinalen i 1982. Tony Barton, som ledet laget på den tiden er også stor i klubben, sammen med Ron Saunders som overtok trenerrollen midtveis i turneringen.

Norske spillere i Aston Villa

Eirik Bakke var en viktig spiller for Leeds ved tusenårsskiftet, og ble lånt ut til Aston Villa i 2005. Det ble ikke noen forlengelse av kontrakten, og det ble 14 kamper for Birmingham-laget.

John Carew spilte på Aston Villa fra 2007 til 2011, og på sine 113 kamper for klubben endte han opp med 37 mål.

Ronny Johnsen gikk til Aston Villa etter The Treble-eventyret i Manchester United. Der var han fra 2002 til 2004 og fikk 49 kamper før ferden gikk til Newcastle.

Øyvind Leonhardsen kom til England og Wimbledon i 1994, før han tok turen til Anfield. Etter to sesonger i Liverpool dro han til Aston Villa, men hadde ikke like mye suksess der. Det ble 19 kamper og 3 mål før han dro til Lyn i 2004.

Ørjan Nyland kom til Aston Villa i 2018 på en 3-årskontrakt. Den norske landslagskeeperen fikk til slutt 30 kamper for klubben, før han sommeren 2021 gikk gratis til Bournemouth.

Minneverdige tv-øyeblikk

Etter å ha funnet FA-cupen syv ganger har vi sett mange fine øyeblikk med Aston Villa. Med seier fra både europacupen og den europeiske supercupen er det mange som husker det store klubben har fått til.

Lag i Premier League 2023/24