TVkampen.com TVkampen.com
 • 21 fre
 • 22 idag
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir
 • 3 ons

Leeds på TV og Live Stream

Leeds United er en engelsk fotballklubb som spiller i Championship sesongen 2023/24 etter å ha rykket ned fra Premier League sesongen før. Her ser du alle Leeds kamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Leeds. Se andre sendinger i Fotball

Leeds historie

Den profesjonelle fotballklubben Leeds United FC ble stiftet i oktober 1919, i West Yorkshire. Det skjedde kort tid etter at Leeds City FC ble oppløst. De fant veien inn i ligasystemet i England i 1920, før de fire år senere vant Football League Second Division.

Leeds spillere 2023/24


Leeds rykket ned fra Premier League etter 2003/04-sesongen, men fant veien tilbake igjen i 2020. Etter tre sesonger tilbake på øverste nivå gikk turen ned igjen til Championship sesongen 2022/23.

Leeds drakt

Hjemmedraktene til Leeds er helhvite, og kallenavnet til Leeds er «The Whites». Bortedraktene er som oftest blåe.

Leeds logo

Logoen til Leeds er et skjold med White Rose of York og en fotball i midten, og LUFC skrevet under. Skjoldet har en blå og gul ramme, i tillegg til gule og blå striper ved siden av lagets initialer.

Leeds rivaler

Selv om både Chelsea og tyrkiske Galatasaray anses som rivaler til Leeds, så er den mest kjente Manchester United. Det har sin historiske opprinnelse fra Nord-England, selv om det er 64 km mellom byene.

Stadion

Ellan Road er hjemmebanen til Leeds, noe den har vært siden begynnelsen. Etter opprykket til Premier League ligger det i kortene at stadion skal bygges ut til å romme 50 000 tilskuere. Det er derfor plass til flere, som passer bra når dems Facebook-side har over en halv million følgere. Mange av disse er norske.

Viktige spillere og trenere

Utenfor stadion til Leeds står statuen av Billy Bremner, ansett som en av klubbens beste spillere gjennom tidene. Han var kaptein for laget under storhetstiden da de vant ligaen i 1968/69 og 1973/74. De vant også FA-cupen og spilte finale i Cupvinnercupen (tidligere Europa League).

Don Revie gikk inn som spillende trener for Leeds i 1961, men det tok ikke lang tid før han valgte å fokusere fult på trenerrollen i den middelmådige 2. divisjonsklubben. Et par år senere havnet de på andreplass i ligaen. Revie hadde mange ritualer og mente at man måtte se ut som de beste for å være de beste. Real Madrid var datidens beste lag, som faktisk er grunnen til de helhvite Leeds-draktene.

Norske spillere i Leeds

Eirik Bakke gikk fra Sogndal til Leeds i 1999. Etter en lovende start med flere sesonger i laget kom en del skader. Etter mye tid på benken kom et utlån til Aston Villa, før han ble solgt til SK Brann i 2006.

Tore André Flo hadde 24 kamper og fire mål for Leeds mellom 2006-2008. Han kom fra Vålerenga, og ga seg som fotballspiller etter dette, selv om han ble aktiv igjen med MK Dons og Sogndal på senere tidspunkt.

Alf Inge Håland spilte i Leeds før han spilte i Manchester City. Det var mot Manchester United at han som Leeds-spiller taklet Roy Keane, som tre og et halvt år senere skulle sette taklingen som satt en stopper for proffkarrieren da han spilte i Manchester City. Keane endte opp med totalt åtte kamper utestengelse og sammenlagt £155 000 i bøter.

Gunnar Halle startet som Lillestrøm-spiller, men dro til Leeds i 1996. Der var han på høyre back i noen sesonger før han dro til Brentford City.

Tommy Knarvik spilte på juniorlaget til Leeds, men fikk aldri spilletid for førstelaget. Han satt på benken for førstelaget under én kamp i 1999.

Stefan Strandli scoret to mål for Leeds etter at han kom til klubben i 1994. Det første kom i debuten mot Middlesborough.

Leo Fuhr Hjelde er sønn av den tidligere Nottingham Forest-spilleren Jon Olav Hjelde, og har vært i Leeds siden 2021. Han har kun fått to kamper for klubben i sine to første sesonger, og tilbragte våren 2023 på lån hos Rotherham.

Kristoffer Klaesson ble hentet til Leeds fra Vålerenga sommeren 2021. Han fikk sin Premier League-debut for klubben mars 2022 mot Wolverhampton.

Leeds, Leeds, Leeds

Slik går klubbens hymne, og det er lett å høre den når du ser Leeds fotball på tv.

Lag i Championship 2023/24