TVkampen.com TVkampen.com
 • 15 man
 • 16 idag
 • 17 ons
 • 18 tor
 • 19 fre
 • 20 lør
 • 21 søn
 • 22 man
 • 23 tir
 • 24 ons
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lør

Bundesliga på TV og Live Stream

Bundesliga er den øverste divisjonen i tysk fotball. Bayer Leverkusen er regjerende seriemestere, som vant sin aller første tittel forrige sesong. Bundesliga 2024/25 starter 23. august og varer frem til 17. mai 2025. Se full oversikt over Bundesliga kamper på tv og live stream her.

Ingen kamper tilgjengelig for Bundesliga. Se andre sendinger i Fotball

Dette er Bundesliga

Ansett som en av de beste ligaene i verden har vi sett mange spektakulære øyeblikk fra Bundesliga på tv. Regjerende seriemester er Bayer Leverkusen, som vant serien uten å tape en eneste kamp.

Historisk bakgrunn for Bundesliga

Den tyske ligaen har en bakgrunn som er påvirket av politiske faktorer fra den siste halvdelen av 1900-tallet.

Bundesliga startet i 1962< av det tyske fotballforbundet, Deutsch FuBball Bund. På den tiden var Tyskland splittet mellom øst og vest, og derfor var det bare lag fra vest-Tyskland som var i ligaen, mens øst-Tyskland hadde sitt eget ligasystem.

Det var allerede en tysk turnering, men ikke på profesjonelt nivå. En profesjonell liga hadde blitt diskutert fordi gode spillere ble fristet til å dra utenlands. Opprinnelig søkte 46 klubber om å være en del av Bundesliga, men bare 16 lag fikk plass. Kriteriene for å velge nettopp de klubbene var basert på ferdigheter, økonomi og representasjon.

Etter sammenslåingen av Øst- og Vest-Tyskland ble to nye lag lagt til i ligaen. Dette står fortsatt i dagens Bundesliga med 18 lag, hvor flere lag har vunnet ligaen. Det er derimot Bayern München som er ansett som Tysklands mest suksessfulle fotballklubb.

Format i Bundesliga

Bundesliga er oppdelt i tre ligaer: 1. Bundesliga, 2. Bundesliga og 3. Bundesliga. Toppnivået er i 1. Bundesliga, så selv om vi ikke bruker ordenstallet er det vanligvis den øverste divisjonen vi sikter til i Norge når vi sier Bundesliga.

I 1. Bundesliga spilles en sesong over 34 runder, der alle lag i ligaen møter hverandre en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. Lagene får tre poeng for å vinne (tidligere to poeng), ett poeng ved uavgjort, og ingen poeng ved tap.

De to lagene som ender siste i ligaen rykker direkte ned, mens det tredje siste laget havner i kvalifisering.

Laget som ligger på toppen av tabellen etter ferdigspilt sesong vinner, og kvalifiserer seg til Champions League sammen med 2.- og 3.-plass. Om det står likt etter endt sesong benyttes følgende kriterier for å avgjøre vinneren:

 • Målforskjell i løpet av sesongen
 • Totalt antall mål scoret i løpet av sesongen
 • Resultater etter kampene innbyrdes mellom lagene som ligger likt
 • Mål scoret i kampene innbyrdes mellom lagene som ligger likt
 • Mål scoret på bortebane i kampene innbyrdes mellom lagene som ligger likt
 • Totalt antall mål scoret i løpet av sesongen

Om det fortsatt er likt vil lagene spille mot hverandre på en nøytral bane, men dette har aldri skjedd før.

Viktige klubber i Bundesliga

Bayern München har uten tvil vært det mest dominerende laget i ligaen med 28 ligatitler. Suksessen har også vist seg i Europa med fire Champions League-titler.

Selv om ett lag dominerer er det ikke mangel på gode lag i Tyskland. Både Borussia Dortmund og Hamburger SV har begge løftet Champions League-trofeet tidligere. Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, FC Köln, VfL Wolfsburg og VfB Stuttgart har også vunnet ligaen tidligere. Andre lag å notere seg inkluderer FC Schalke, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt og Red Bull Leipzig.

Heder og ære, rekorder og statistikk i Bundesliga

Bayern München har vunnet ligaen over halvparten av gangene den har eksistert. Noen kan si at dette gjør ligaen forutsigbar, men de som følger Bundesliga virker ikke plaget av tanken. Bundesliga er den mest populære ligaen i verden om man ser på tilskuertall fra stadion, mye grunnet det høye nivået.

Bundesliga på tv vises i over 200 land, og blir av FIFA ansett som den fjerde beste ligaen i Europa basert på resultater i europeiske konkurranser.

Viktige spillere og toppscorere

Det har vært mange gode spillere i Bundesliga, men en av de vi må trekke frem er Karl-Heinz Körbel som holder rekorden for flest kamper med 602, og alle var med Eintracht Frankfurt. Spilleren som har scoret mest i historien er Gerd Müller, som fikk 365 nettkjenninger i løpet av karrièren. De fleste scoret han for Bayern München.

Polske Robert Lewandowski har rekorden for flest mål i én sesong med 41 (satt i sesongen 2020/21). Han har totalt scoret 312 ganger i Bundesliga. Han ligger med det på andreplass over flest mål i ligaens historie.

Norske spillere i Bundesliga

Andreas Hanche-Olsen - Mainz. Den tidligere Stabæk-spilleren ble hentet til Bundesliga og Mainz i januar 2023 etter tre gode sesonger for Gent i Belgia.

Julian Ryerson - Borussia Dortmund. Backen gikk først til Union Berlin i 2018, før han i januar 2023 ble kjøpt av storklubben Dortmund.

Magnus Knudsen - Holstein Kiel. Den nyopprykkende klubben hentet Oslo-gutten fra Lillestrøm sommeren 2024. Tidligere har han spilt i Rostov og AGF Aarhus i utlandet.

Isak Hansen-Aarøen - Werder Bremen. Etter flere år på ungdomslaget til Manchester United gikk Tromsø-væringen til tyske Werder Bremen vinteren 2024.

Lag i Bundesliga 2024/25