TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

Håndball på TV og Live Stream

Håndball er en lagsport som gir oss mye spenning i løpet av året, ofte fordi Norge er en historisk god håndballnasjon. Her er oversikt over håndball kamper med både klubb- og landslag. Gå aldri glipp av håndball på tv i dag, i morgen og tiden fremover.

19 jun

Håndball på TV onsdag

20 jun

Håndball på TV torsdag

21 jun

Håndball på TV fredag

22 jun

Håndball på TV lørdag

4 jul

Håndball på TV torsdag

6 jul

Håndball på TV lørdag

Håndball

Det vises veldig mange håndballkamper på tv og live stream i løpet av året, og rettighetene eies av forskjellige distributører. Når det kommer til kanaler som viser håndball er det bare å følge med når mesterskap eller kamper nærmer seg, for vi lister opp all håndball i Norge på live stream og tv.

Håndball på TV

Håndball er blant de mest populære sportene i Norge, mye takket være suksessen norske landslag har hatt i store mesterskap. Det betyr dermed at det er mye håndball som blir vist på TV i Norge. I hovedsak er det to kanaler/kringkastere som viser håndball på TV:

 • TV2: Kanalen eier rettighetene til alt av norsk håndball. Det inkluderer REMA 1000-ligaen for menn og kvinner, 1. divisjon for menn og kvinner og Norgesmesterskapet i håndball. De fleste kamper fra disse turneringen blir vist på deres forskjellige TV2 Sport-kanaler. Hovedkanalen TV2 pleier å vise turneringen Golden League, samt andre utvalgte landskamper for Norge.
 • TV3/Viasat: Kanalen sitter på rettighetene til de største håndballmesterskapene. Det gjelder både håndball-EM og håndball-VM for begge kjønn, hvor man alltid kan følge Norge i aksjon på hovedkanalen TV3.
 • Slik ser du håndball på live stream

  Man trenger selvfølgelig ikke bare å nøye seg med å se håndball på lineære TV-kanaler, men også benytte seg av ulike streamingplattformer som viser enda flere kamper. I Norge fins det tre ulike hovedalternativer å velge blant:

 • TV2 Play: Dette er streamingplattformen til TV2, hvor man kan se samtlige kamper som blir spilt fra REMA 1000-ligaen, NM i håndball og 1. divisjon.
 • Viaplay: Viaplay tilbyr streaming på alt av håndball som TV3/Viasat har rettigheter til. Her kan man streame hver eneste kamp når det spilles håndball-VM og håndball-EM for både menn og kvinner. Det er også mulig å streame andre toppligaer i Europa, som tyske Bundesliga hvor flere norske spillere markerer seg.
 • Direktesport: Det er også mulig å streame håndball via Direktesport, som eies av Amedia som tilbyr streaming gjennom ulike avisabonnement. Direktesport tilbyr også norsk håndball, hvor de viser utvalgte kamper fra REMA 1000-ligaen og hver runde fra 1. divisjon for kvinner og menn.
 • Når det kommer til å faktisk kunne se håndball på live stream er det en kort og enkel prosess for å komme i gang:

 • Steg 1: Velg din foretrukne leverandør og registrer din bruker hos dem (en eller flere)
 • Steg 2: Velg og betal for ditt foretrukne abonnement (som inkluderer håndball)
 • Steg 3: Åpne den aktuelle streamingplattformen og se håndball live. Kampene kan du blant annet velge å se på din TV ved å koble til din PC med HDMI-kabel, eller se på din telefon eller nettbrett. Det er såklart også mulig å velge å se kampene i opptak om det ikke passer nøyaktig ved avkast.
 • Håndball historie

  Den moderne formen for håndball har sitt opphav fra Skandinavia og Tyskland, og de aller første kampene ble spilt mot slutten av det 19. århundre. Våre nærmeste naboer i øst ble introdusert til sporten på tidlig 1900-tallet, mens det under OL ble håndball på programmet i 1928, under OL i Amsterdam.

  Merk at ettersom vi lister opp OL som egen sport, så må du besøke vår side for Håndball OL for full oversikt i sommerens leker.

  Det tok 8 år fra OL til at håndball ble spilt i Tyskland under Berlin Games i 1936, før første håndball-VM ble avholdt i 1938, også dette i Tyskland.

  I startfasen av sporten fantes det to forskjellige reglement for håndball, der den ene var på fotballbane med 11 spillere på hvert lag. Den andre formen er slik vi kjenner det i dag med 7 spillere på hvert lag der det spilles innendørs. Sistnevnte var også den mest ettertraktede her i Norden.

  Håndball-VM

  Håndball-VM er en turnering som spilles annethvert år, som arrangeres for både herrer og kvinner. Herrene spiller vanligvis sitt håndball-VM i januar, mens kvinnene har sitt mesterskap i desember samme år. Håndball-VM har vært spilt siden 1938 for herrer, og siden 1957 for kvinner. Siden VM i 2021 har mesterskapet blitt utvidet til å inkludere 32 lag.

  Historisk sett har Frankrike og Norge vært de beste nasjonene. Frankrike står med totalt seks VM-gull og 12 medaljer på herresiden, mens de norske håndballjentene har fire gull og 11 medaljer. Forrige VM-mester på herresiden var Danmark i 2023, som slo nettopp Frankrike i finalen. Frankrike er regjerende mester i håndball-VM på kvinnesiden, som slo Norge i finalen i 2023.

  Det neste håndball-VM for herrer skal spilles januar 2025, og deles mellom Norge, Kroatia og Danmark. Neste håndball-VM for kvinner spilles desember 2025, med Tyskland og Nederland som vertsland.

  Håndball-EM

  Akkurat som for VM spilles også håndball-EM annethvert år for både herrer og kvinner. Det tok derimot mye lenger tid før mesterskapet kom i gang, hvor 1994 var første gang at det ble spilt. Det året var EM-debut for både herrer og kvinner, med henholdsvis Portugal og Tyskland som arrangører.

  Turneringen følger samme spilleskjema som håndball-VM, hvor herrene har sitt mesterskap i januar og kvinnene i desember samme år. Neste håndball-EM skal spilles i 2024, med Tyskland og Ungarn, Østerrike og Sveits som vertsland. Det blir første gang at Tyskland arrangerer håndball-EM for herrer, mens det i kommende håndball-EM for kvinner for første gang skal spilles med 24 lag.

  Sverige har historisk hatt mest suksess i herrenes håndball-EM, med fem gull og en sølvmedalje. Frankrike er regjerende mester, etter å ha slått Danmark i EM-finalen i 2024. På kvinnesiden har Norge dominert håndball-EM, med totalt ni gull (av 15 mulige) og 13 medaljer. Norge gikk seirende ut i forrige mesterskap i 2022, med seier over Danmark.

  Håndball-OL

  Håndball-OL arrangeres hvert fjerde år, og har vært en fast del av OL-programmet siden 1972 for herrer og 1976 for kvinner. Håndball fikk derimot sin OL-debut allerede i 1936, hvor vertslandet Tyskland tok gull, Østerrike sølv og Sveits bronse. Den gang ble det dog bare arrangert for herrer.

  Neste gang det er duket for håndball-OL blir i Paris i 2024, hvor Frankrike er regjerende mester på både herre- og kvinnesiden. Frankrike har i alt vunnet tre gull og fem medaljer i håndball-OL for herrer, noe som er best i turneringens historie. For kvinner er Danmark beste gullnasjon med tre, mens Norge har flest medaljer med syv. Det inkluderer to gull, vunnet i 2008 og 2012.

  I håndball-OLs historie har det skjedd to ganger tidligere at vertslandet også har vunnet gull. Første gang var i Moskva-lekene i 1980, hvor Sovjetunionens kvinnelag tok gull foran Jugoslavia og Øst-Tyskland. Sist det skjedde var i 1988, hvor Sør-Korea tok gull på kvinnesiden på hjemmebane i Seoul foran Norge og Sovjetunionen.

  Rema 1000-ligaen i håndball

  Klubbturneringene på øverste nivå i håndball i Norge arrangeres av Norges Håndballforbund, og har siden 2019 blitt sponset av Rema 1000 og dermed hatt navnet Rema 1000-ligaen. Det har vært spilt toppserie i håndball i Norge for herrer siden 1966, og for kvinner siden 1967.

  Larvik HK var lenge den dominerende klubben på kvinnesiden i Rema 1000-ligaen, med blant annet 13 strake seriegull i årene 2005-2017. Siden har Vipers Kristiansand overtatt stafettpinnen, som har vunnet seriegull i hver påfølgende sesong. De har også vunnet EHF Champions League to år på rad.

  For herrer er Sandefjord den mestvinnende klubben med ni titler, mens Elverum har vært det førende laget de siste sesongene og nærmer seg med sine seks. En ny dominant klubb å se opp for er Kolstad, som satser tungt med flere landslagsspillere i troppen.

  Sesongen i Rema 1000-ligaen for herrer starter vanligvis i august og varer frem til april 2023.

  Når det kommer til sesongen i Rema 1000-ligaen for kvinner starter den vanligvis tidlig i september og varer frem til slutten av mars.

  EHF Champions League

  EHF Champions League er den største klubbturneringen for håndball i Europa, hvor flere av de beste lagene kjemper om tittelen. Blant tidligere vinnere av turneringen finner vi de to norske klubbene Larvik HK og Vipers. Førstnevnte var første norske klubb som vant EHF Champions League i 2011, mens Vipers har vunnet i 2021, 2022 og 2023.

  EHF Champions League for herrer 2022/23 starter først med gruppespill fra september, før det går blir playoff fra mars og finale i juni.

  EHF Champions League for kvinner følger lignende spillskjema som herrene, med gruppespill fra september og playoff fra mars. Finalen spilles også her som oftest i juni.

  FAQ

  Hvor sendes håndball-VM?

  Norske håndballfans kan se håndball-VM på Viaplay. Hver turnering vil de vise samtlige av Norges kamper på hovedkanalen TV3, samt andre utvalgte kamper. Hver kamp vil også være mulig å streame på Viaplay, som har sikret seg TV-rettighetene for håndball-VM fram til 2025.

  Når er finalen i håndball-VM?

  Neste finale i håndball-VM finner sted i henholdsvis januar og desember 2025. Mesterskapet for herrer finner sted i Kroatia, Danmark og Norge, mens det for kvinner spilles VM i Tyskland og Nederland.

  Finalen i herrenes VM skal spilles i Telenor Arena i Oslo, mens vi enda ikke har fått bekreftet finalearena for kvinnenes mesterskap.

  Når spilles håndball-EM?

  Neste håndball-EM skal spilles i 2024. EM for herrer ble spilt i Tyskland i perioden 10. - 28. januar, mens EM for kvinner skal spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits i perioden 28. november - 15. desember.

  Begge mesterskap vil bli vist på Viaplay, som har rettighetene til å vise håndball-EM i Norge fram til 2026.

  Når er finalen i håndball-EM?

  Finalen i håndball-EM for herrer 2024 ble spilt 28. januar, med Lanxess Arena i Köln som finalearena. Arenaen har en kapasitet på nesten 20 000 tilskuere.

  Senere i 2024 skal finalen i håndball-EM for kvinner finne sted 15. desember, men hvor finalen skal spilles har enda ikke blitt bestemt. Mest sannsynlig blir det i Budapest, som har mesterskapets største arena med en kapasitet på rett over 20 000.