TVkampen.com TVkampen.com
 • 22 lør
 • 23 idag
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir
 • 3 ons
 • 4 tor

Golf på TV og Live Stream

Oversikt med golf på TV og live stream på norske kanaler. Følg Viktor Hovland og Kristoffer Ventura i PGA tour, og kvinnenes LPGA Tour, og selvfølgelig spenning fra DP World Tour. Gå aldri glipp av en sending med vår golf-tv oversikt.

22 jun

Golf på TV i går, lørdag

06:00
19:00

KPMG Women’s PGA Championship | Runde 3

LPGA · Tipping hos N1bet Live odds

19:20

PGA Tour | Travelers Championship | Dag 3

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

23 jun

Golf på TV i dag, søndag

Tidligere kamper i dag
06:00
18:00

KPMG Women’s PGA Championship | Runde 4

LPGA · Tipping hos N1bet Live odds

19:15

PGA Tour | Travelers Championship | Dag 4

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

27 jun

Golf på TV torsdag

21:00

PGA Tour | Rocket Mortgage Classic | Dag 1

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

28 jun

Golf på TV fredag

21:00

PGA Tour | Rocket Mortgage Classic | Dag 2

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

29 jun

Golf på TV lørdag

19:00

PGA Tour | Rocket Mortgage Classic | Dag 3

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

30 jun

Golf på TV søndag

19:00

PGA Tour | Rocket Mortgage Classic | Dag 4

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

4 jul

Golf på TV torsdag

22:00

PGA Tour | John Deere Classic | Dag 1

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

5 jul

Golf på TV fredag

22:00

PGA Tour | John Deere Classic | Dag 2

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

6 jul

Golf på TV lørdag

19:00

PGA Tour | John Deere Classic | Dag 3

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

7 jul

Golf på TV søndag

19:00

PGA Tour | John Deere Classic | Dag 4

PGA · Tipping hos N1bet Live odds

Golf

Interessen rundt golf i Norge har økt i nylig tid med suksessen til Viktor Hovland, hvor Norges Golfforbund har sett en stor økning i antall medlemmer. Med en nordmann blant de beste spillerne er det alltid spennende med golf på tv. Alle sendinger som vises på norske kanaler ser du oversikt over her.

Golf på TV i Norge

Golf har vokst seg til å bli en stadig mer populær sport i Norge. I flere år markerte Suzann Pettersen seg på LPGA-touren, mens Henrik Bjørnstad var med på PGA-touren. De siste årene har Viktor Hovland vært vår store golfstjerne, som stadig flere vil få med seg når han spiller golf på både TV og streaming.

I Norge er det i hovedsak Discovery-plattformen som har rettigheten til de største golfturneringene fra henholdsvis PGA og LPGA. Turneringene blir vist på deres to hovedkanaler, Eurosport 1 og Eurosport Norge.

På Viasat-plattformen kan man i hovedsak følge de største turneringene som spilles på DP World Tour og Asian Tour. Her er golf så populært at de faktisk har opprettet en egen dedikert kanal for nettopp golf, som da passende nok også går under navnet Viasat Golf. Her vil de til enhver tid vise hvert slag fra aktuelle turneringer.

Slik ser du golf på live stream i Norge

Ved siden av å se på golf på lineær TV har man også mulighet til å følge spenningen på de ulike golftourene på live stream.

Hvis man ønsker å se de største stjernene i aksjon når det spilles PGA og LPGA er Discovery+ stedet for deg. Her vil de streame alle storturneringer, som The Masters, The Open og Ryder Cup. Her er det med andre ord nok av muligheter til å følge vår egen norske golfstjerne Viktor Hovland i jakten på nye titler.

Hvis man heller foretrekker å se Asian Tour og DP World Tour er Viaplay det beste alternativet. I tillegg til å vise en rekke turneringer på kanalen Viasat Golf kan man følge absolutt all spenning på deres live stream.

Det er i tillegg raskt gjort å komme i gang med golf på live stream:

 • Opprett din bruker hos kringkasteren
 • Velg ditt abonnement som gir mest golf for pengene
 • Følg hver golfturnering direkte eller i opptak på live stream
 • The Masters

  The Masters er er en av de fire store turneringene i golf, også kalt Majors. Den spilles i april på Augusta National Golf Club i USA, og har blitt arrangert siden 1934. The Masters er første Major-turnering som spilles i året, og den eneste som spilles på samme bane hvert år.

  Hver vinner av The Masters mottar en grønn blazer, som er den offisielle klubbjakken til Augusta National Golf Club. Vinneren blir i tillegg æresmedlem av klubben og mottar invitasjon på livstid til å ta del i turneringen.

  Den legendariske amerikanske golfspilleren Jack Nicklaus har vunnet The Masters flest ganger med sine seks triumfer. Like bak ham følger Tiger Wood som vant turneringen ved fem anledninger, senest i 2019.

  The PGA Championship

  Årets andre Major i golf er PGA Championship. Turneringen ble flyttet i 2019, hvor den nå blir spilt i mai hvert år. Før det ble den spilt i august, som gjorde den til årets siste Major.

  Turneringen ble første gang spilt i 1916, og spilles hvert år på en ny bane i USA. Southern Hills Country Club i Tulsa i Oklahoma har arrangert PGA Championship flest ganger. Blant vinnere finner vi også her Jack Nicklaus på toppen av lista sammen med Walter Hagen, hvor begge står med fem seire totalt.

  The US Open

  US Open er tredje Major, som spilles i juni måned. Den ble arrangert første gang i 1895, og bruker også å bli spilt på en ny bane hvert år. Den regnes av mange som den mest krevende Majors-turneringen.

  Det gjenspeiles i listen over vinnere, hvor ingen spiller har klart å vinne US Open mer enn fire ganger. Fire ulike spillere har klart den bragden, hvor skotske Willie Anderson er eneste ikke-amerikaner. Han vant samtlige av sine titler tidlig på 1900-tallet.

  The Open Championship

  The Open Championship, også kalt British Open, er årets fjerde og siste Majors-turnering, og den eneste som ikke blir spilt i USA. Det er verdens eldste golfturnering, som gir den ekstra prestisje. Første gang den ble avholdt var i oktober 1860.

  Turneringen holder på tradisjonen av å spille på linksbaner. En linksbane kjennetegnes ved å befinne seg i kystområde, som generelt inneholder sandet jordsmonn og sanddyner, med få vannhindre og trær. Det gjør at vind kan være ekstra utfordrende for spillerne.

  St. Andrews i Skottland regnes som golfens hjemsted, og er banen som har blitt brukt flest ganger i The Open. I nåværende ordning blir turneringen spilt hver femte år på denne banen. Totalt er det 10 baner som blir brukt. Fem av disse ligger i Skottland, fire i England og én i Nord-Irland (Royal Portrush).

  De første årene av turneringen mottok vinneren et rødt lærbelte kalt ‘The Challenge Belt’, likt det man får i boksing. Siden 1872 har vinneren mottatt en pokal kalt ‘The Claret Jug’, samt en gullmedalje. Samme år begynte man også å rotere på hvilke baner hvor turneringen skulle spilles.

  Harry Vardon er spilleren som har vunnet The Open Championship flest ganger med seks.

  The Players Championship

  Players Championship regnes som den største golfturneringen utenom de fire store Majors-turneringene, hvor flere anser den som en femte major. Turneringen har blitt spilt siden 1974. Den har siden 1982 blitt spilt fast på Ponte Vedra Beach i Florida, på banen TPC at Sawgrass.

  Players Championship kan friste med en av de største premiepottene i golf, og vinneren av turneringen får i tillegg 80 rankingpoeng, noe kun de fire Majors overgår med sine 100.

  Siden 2019 har turneringen blitt spilt i mars, som betyr at den spilles før samtlige Majors. Seks spillere har vunnet turneringen mer enn én gang, mens Jack Nicklaus er eneste som har vunnet tre ganger.

  Ryder Cup

  Ryder Cup er en landslagsturnering i golf for menn, hvor de beste spillerne fra Europa og USA møtes til dyst. Turneringen spilles annethvert år, hvor de bytter på å arrangere turneringen. Den ble stiftet i 1927 av den engelske forretningsmannen Samuel Ryder.

  Ryder Cup skiller seg ut da det er en turnering som ikke deler ut noen premiepenger, som betyr at det bare spilles om prestisje. De første årene var det kun spillere fra Storbritannia og USA som møttes, men grunnet amerikansk dominans ble irske spillere inkludert i 1973, før hele Europa kom med i 1979.

  Ryder Cup spilles fredag til søndag, med totalt åtte foursome-matcher, åtte fourball-matcher og tolv singlematcher. Hvert lag har tolv spillere, og vinneren av hver match gir ett poeng til sitt lag. Det er totalt 28 poeng å spille om, hvor laget som først får 14 ½ poeng er vinner.

  Norske Viktor Hovland var med på Europa-laget i Ryder Cup i 2021, som første nordmann noensinne. USA vant derimot 19-9, som er tidenes største seiersmargin i turneringens moderne historie.

  Solheim Cup

  Solheim Cup er en landslagsturnering i golf for kvinner. Akkurat som Ryder Cup for menn møtes de beste spillerne fra USA og Europa. Turneringen er oppkalt etter den norsk-amerikanske golfkølleprodusenten Karsten Solheim, og har blitt arrangert siden 1990.

  Solheim Cup har et identisk spillskjema som Ryder Cup, med totalt 28 poeng på spill. Suzann Pettersen er eneste norske spiller som har tatt del i Solheim Cup, med totalt ni deltagelser. Hun gjorde sin debut i 2002, og spilte sist i 2019. Hun var med på å vinne Solheim Cup fire ganger.

  FAQ

  Hvem sender golf på tv?

  I Norge er det i hovedsak to kringkastere som viser golf på tv. Den ene er Eurosport/Discovery+, som viser storturneringer fra PGA og LPGA på TV og stream.

  Den andre er Viasport/Viaplay, som viser alle turneringer fra DP World Tour og Asian Tour. De har sin egen golfkanal ved navn Viasat Golf, hvor man kan følge aktuelle turneringer live.

  Koster det å se golf på live stream?

  Om man ønsker å se golf på live stream må man betale for et abonnement hos en kringkaster. I Norge er det Discovery+ og Viaplay som viser golf på henholdsvis TV og live stream.

  Når ble golf OL-gren?

  Golf var for første gang med på OL-programmet i 1900 i Paris, og i 1904 i St. Louis. Det skulle også være en golfkonkurranse i OL i 1908 i London, men den ble avlyst like før lekene startet.

  Etter dette forsvant sporten fra OL, før den gjorde comeback i Rio de Janeiro i 2016. Det arrangeres en individuell konkurranse for begge kjønn.