TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

Tennis på TV og Live Stream

Vil du vite hva som vises av tennis på TV i dag, i morgen eller neste uke? Se vår oversikt over tennis på norsk TV og live stream her.

11 jun

Tennis på TV i går, tirsdag

11:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Dag 2

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

12 jun

Tennis på TV i dag, onsdag

Tidligere kamper i dag
11:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Dag 3

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

13 jun

Tennis på TV i morgen, torsdag

11:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Dag 4

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

14 jun

Tennis på TV fredag

11:00

ATP 250 Stuttgart | Kvartfinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

11:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Kvartfinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

15 jun

Tennis på TV lørdag

11:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Semifinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

12:00

ATP 250 Stuttgart | Semifinale 1

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

14:00

ATP 250 Stuttgart | Semifinale 2

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

16 jun

Tennis på TV søndag

12:00

ATP 250 's-Hertogenbosch | Finale

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

13:00
17 jun

Tennis på TV mandag

18 jun

Tennis på TV tirsdag

19 jun

Tennis på TV onsdag

20 jun

Tennis på TV torsdag

21 jun

Tennis på TV fredag

12:00
12:00
22 jun

Tennis på TV lørdag

11:30
13:00
14:00
23 jun

Tennis på TV søndag

24 jun

Tennis på TV mandag

25 jun

Tennis på TV tirsdag

26 jun

Tennis på TV onsdag

27 jun

Tennis på TV torsdag

12:00
13:00

ATP 250 Eastbourne | Kvartfinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

28 jun

Tennis på TV fredag

15:30
16:30

ATP 250 Eastbourne | Semifinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

18:00
29 jun

Tennis på TV lørdag

17:00
21 jul

Tennis på TV søndag

22 jul

Tennis på TV mandag

23 jul

Tennis på TV tirsdag

24 jul

Tennis på TV onsdag

25 jul

Tennis på TV torsdag

11:00

ATP 250 Kitzbühel | Kvartfinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

17:30
26 jul

Tennis på TV fredag

13:00

ATP 250 Kitzbühel | Semifinaler

ATP · Tipping hos N1bet Live odds

17:30
27 jul

Tennis på TV lørdag

Tennis

Tennis på TV og Live Stream

Tennis er en skikkelig verdensidrett, som har fått et betydelig oppsving i popularitet også i Norge. Det er derfor ingen overraskelse at det til enhver tid vil være mulig å få med seg de største tennisturneringene, uansett om det er på TV eller live stream.

I vår liste vil du naturlig nok til enhver tid finne en oppdatert oversikt over hvilke turneringer som spilles, og hvilke kanaler og streamingplattformer de vises på.

Her i Norge er det Eurosport og Discovery som eier rettighetene til Grand Slams. På sine hovedkanaler Eurosport 1 og Eurosport Norge vil de vise de mest interessante kampene, hvor det iblant også sendes på Max og TVNorge. Hver eneste kamp går i tillegg å streame på Discovery+.

TV2 og TV2 Play viser ellers alle Masters-turneringer, og en rekke ATP 500- og ATP 250-turneringer. Dette gjelder særlig hvis Norges tennisstjerne Casper Ruud er involvert. Det gjelder også når Norges landslag er i aksjon i Davis Cup.

Slik ser du tennis på live stream

Discovery og deres streamingplattform Discovery+ plassen hvor man utvilsomt vil få mest tennis for pengene. Hvert eneste slag og oppgjør fra Grand Slam går å følge her, både for singel, doubles og mixed doubles. De sender også fra Davis Cup. Vil man se ATP 1000 Masters, ATP 500 og ATP 250, er det TV2 Play som gjelder.

Hvordan går man så fram med å se tennis på live stream? Da trenger man bare å følge disse enkle stegene:

 • Registrer deg med din bruker hos din foretrukne leverandør
 • Velg og betal for et abonnement som inkluderer tennis
 • Åpne plattformen og se nøyaktig den tenniskampen du ønsker å følge på deres live stream
 • ATP

  ATP Tour er en verdenskjent serie for mannlige tennisspillere som er organisert av Association of Tennis Processionals. På serien under finner vi ATP Challenger Tour, og tredje nivå er ITF Men's Circuit.

  Turneringene i ATP gir poeng som legges sammen på en ledertavle, der den som ligger øverst på slutten av sesongen blir ansett som verdens beste tennisspiller. Det finnes mange turneringer med forskjellige klassifiseringer der tallet er basert på antall poeng vinneren får.

  Grand Slam (2000): De fire store turneringene Australian Open, French Open (Roland Garros), Wimbledon og US Open.
  Masters 1000: Ni turneringer med bare de beste spillerne der vinneren får 1000 poeng på rankingen.
  ATP Tour 500: 13 turneringer der vinneren får 500 poeng
  ATP Tour 250: 39 turneringer der vinneren får 250 poeng

  Hvert år avsluttes tennissesongen tradisjonelt med ATP Tour Finals, hvor de åtte beste spillerne i singel og åtte beste parene i doubles møtes. Turneringen har blitt arrangert siden 1970. Fram til 2025 skal ATP Tour Finals spilles i Torino i Italia. Turneringen spilles med to grupper á fire spillere, hvor spillerne møter hverandre én gang før de to beste går videre til semifinale. På det meste kan vinneren av turneringen få 1500 rankingpoeng - det gis 900 poeng for å vinne turneringen, pluss totalt 600 poeng for tre seire av tre mulige i gruppespillet (200 poeng for hver gruppeseier).

  Australian Open

  Australian Open er hvert år den første Grand Slam-turneringen som spilles. Turneringen har blitt spilt siden 1905, og i Melbourne siden 1972. Turneringen har blitt spilt på hardcourt siden 1988 da den flyttet til komplekset Melbourne Park, før det gikk Australian Open på gress.

  Australian Open kalles ofte for ‘the happy slam’, med et entusiastisk og feststemt publikum. Turneringen spilles i januar, som er midt på sommeren i Australia. På herresiden er serbiske Novak Djokovic tidenes mestvinnende spiller, mens australske Margaret Smith Court har vunnet flest titler på kvinnesiden. Til ære for hennes prestasjoner er en av de største banene i Australian Open oppkalt etter henne.

  French Open

  French Open, også kalt Roland Garros, er årets andre Grand Slam-turnering. Den ble stiftet i 1891, og spilles i den franske hovedstaden Paris i månedsskiftet mai-juni. Den er den eneste Grand Slam-turneringen som spilles på grus. Finalene i French Open spilles på Court Philippe Chatrier.

  French Open har blitt dominert av spanjolen Rafael Nadal på herresiden de siste årene, som av den grunn kalles “kongen av grus”. På kvinnesiden er det amerikanske Chris Evert som har vunnet flest ganger, med totalt syv titler.

  Wimbledon

  Wimbledon er den eldste tennisturneringen i verden, som har blitt spilt siden 1877 på All England Lawn Club i London. Det er tredje Grand Slam i løpet av sesongen, som finner sted i månedsskiftet juni/juli. Det er eneste Grand Slam-turnering som spilles på gress, det opprinnelige underlaget for tennis.

  Wimbledon er en tradisjonsrik turnering, særlig kjent for reglene om at alle spillere må spille i helhvitt. Centre Court i Wimbledon var første tennisarena i Grand Slam som fikk bygd tak over banen i 2009. På den måten kan taket brukes om det skulle regne, slik at spill kan fortsette.

  På herresiden er sveitsiske Roger Federer den mestvinnende spilleren, mens Martina Navratilova innehar rekorden for flest titler på kvinnesiden.

  US Open

  Grand Slam-sesongen avsluttes hvert år med US Open. Den spilles på Flushing Meadows-anlegget i New York, i månedsskiftet august-september. Akkurat som for Australian Open spilles også US Open på hardcourt, etter at man byttet fra gress i 1978 og flyttet til Flushing Meadows.

  Finalene i US Open spilles på Arthur Ashe Stadium, som med en kapasitet på over 23 000 tilskuere er den største tennisarenaen i verden. Stadion er oppkalt etter spilleren som vant den første utgaven av US Open i den åpne æraen i 1968, som tillot at også profesjonelle spillere fikk ta del i Grand Slam-turneringer.

  Tre spillere deler rekorden for flest titler på herresiden (7), samtlige vunnet som amatører. Rekorden i den åpne æraen deles også av tre spillere, som alle har vunnet fem ganger hver. På kvinnesiden innehas rekorden av den norskfødte amerikaneren Molla Bjurstedt Mallory, som vant US Open åtte ganger som amatør.

  Andre store tennisturneringer

  Nivået under Grand Slams er Masters-turneringer, hvor man får 1000 poeng ved å vinne. Totalt er det ni ATP Masters-turneringer i løpet av året, fordelt på flere steder i verden. Blant Masters står særlig Indian Wells høyt i prestisje, som av mange regnes som den femte Grand Slam.

  Turneringen er første Masters som spilles hvert år, på hardcourt i Indian Wells i California. Det er også Masters-turneringen som har størst premiepott. Det er legendene Roger Federer og Novak Djokovic som deler rekorden for flest seire på herresiden, med totalt 5. På kvinnesiden har ingen klart å vinne mer enn to ganger.

  Andre Masters å merke seg er de tre grusturneringene som spilles i Europa på våren, fordelt på Monte Carlo, Madrid og Italia. Disse er ofte bra oppvarmingsturneringer før årets eneste Grand Slam på grus; French Open i Paris.

  Paris er også byen hvor årets siste Masters finner sted, som oftest i slutten av oktober. Den er eneste som spilles innendørs. Noe annet verdt å merke seg er at Masters er eneste nivå i tennis hvor det ikke blir spilt på gress.

  Tennis i Norge

  De første norske tennisklubbene ble stiftet tilbake i 1888, mens Norges Tennisforbund ble opprettet i 1909. Året etter ble det for første gang arrangert Norgesmesterskap i tennis. NM ble først spilt utendørs, siden 1927 har det derimot også blitt spilt en egen NM-turnering innendørs.

  Den første norske tennisprofilen var Molla Mallory. Hun tok bronse i OL i Stockholm i 1912, før hun i 1915 utvandret til USA. Der vant hun samme år Grand Slam-turneringen US Open, som hun endte opp med å vinne totalt åtte ganger. Det står fortsatt som rekord for antall seire i turneringen på kvinnesiden. Hun spilte seg også fram til finale i Wimbledon 1922, hvor hun tapte mot den franske tennislegenden Suzanne Lenglen.

  Ellers på kvinnesiden har én annen norsk spiller klart å ta seg til finale i Grand Slam. Ulrikke Eikeri spilte seg i 2022 helt fram til finalen i mixed doubles i French Open, som første norske spiller noensinne i den åpne æraen. Sammen med sin belgiske partner Joran Vliegen måtte de dog se seg slått 6-7, 2-6 mot duoen Shibahara/Koolhof.

  På herresiden har Norge historisk sett ikke hatt like stor suksess, men har fått et stort løft med framgangene til Casper Ruud. Han er første nordmann som har vunnet en ATP-turnering. Året 2022 var spesielt bra for Ruud, hvor han både nådde finalen i French Open og US Open, samt i ATP Tour Finals. Han avsluttet året ranket som nr. 2 i verden, som er beste norske rangering noensinne.

  Han er sønn til Christian Ruud, som var første nordmann noensinne til å være topp 100 på verdensrankingen i tennis (høyest 39). Han nådde også én finale på ATP-nivå, med 4. runde i Australian Open i 1997 som beste prestasjon i Grand Slams. Alt dette har sønnen Casper toppet med glans, og for alvor satt Norge på tenniskartet.

  Tennis regler

  Game, sett, match. Vi har hørt det mange ganger før, men det er ikke alle som tenker på tennis når de hører det.

  Et poeng begynner med en serve av en spiller som står ved den bakerste linjen på sin halvdel av banen. Serven må gå diagonalt og lande i motstanderens rute (nærmest nettet). Dersom serven ikke treffer ruta får man en ny sjanse, men om den fortsatt ikke sitter blir det dobbeltfeil og poenget er tapt.
  Dersom en serve treffer kanten og over nettet vil serven ikke telle, noe som blir kalt en touch.

  For å vinne et game gjelder det å få fire poeng. Poengene i hvert game er 15, 30, 40 og game. Ettersom man er nødt til å vinne med to poeng kan det ofte bli deuce, som betyr at begge spillere har 40 poeng. I slike tilfeller har spilleren som får poenget en fordel (advantage), og får sitt game ved å vinne når man har advantage.

  Den som server blir byttet etter hvert game, og sidebytte ved oddetall på antall ferdigspilte game.
  Et sett er en type poeng man får ved å vinne 6 games. Merk at en spiller ikke kan vinne 6-5, og det vil enten ende 7-5 i siste game, eller ved tiebreak på 6-7 eller 7-6.

  For å vinne en tenniskamp må man vinne i best av tre eller fem sett, avhengig av type turnering. Det er ingen tidsberegning og kan spilles i flere varianter.

  FAQ

  Er tennis på TV i dag?

  Her hos TVkampen vil du til enhver tid finne en oppdatert oversikt over hvilke tenniskamper som vises på TV og stream i dag. Det kan blant annet være Grand Slam, Masters, eller andre spennende turneringer fra ATP og WTA Touren.

  Når spiller Casper Ruud neste kamp?

  Casper Ruud er blant verdens beste tennisspillere, og er ofte å se i aksjon når de aller største turneringene finner sted. Samtlige kamper som Casper Ruud spiller vil du selvfølgelig finne i vår oversikt, slik at du kan følge Norges tennisstjerne på både TV og stream. Det er også mulig å se Casper Ruuds spilleplan på hans egne hjemmeside.

  Hvem sender tennis?

  I Norge er det Eurosport og Discovery som sitter på TV-rettighetene til de største tennisturneringene, deriblant alle fire Grand Slam-turneringer og Davis Cup. De viser en rekke kamper lineært på kanalene Eurosport Norge og Eurosport 1, mens utvalgte kamper også kan bli vist på Max eller TVNorge. Streaming av samtlige kamper er mulig på Discovery+.

  Hos TV2 Play kan man i tillegg følge alle ATP 1000 Masters-turneringer, samt turneringer for ATP 500 og ATP 250.