TVkampen.com TVkampen.com
 • 5 søn
 • 6 idag
 • 7 tir
 • 8 ons
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lør
 • 12 søn
 • 13 man
 • 14 tir
 • 15 ons
 • 16 tor
 • 17 fre

Tennis på TV og Live Stream

Vil du vite hva som vises av tennis på TV i dag, i morgen eller neste uke? Se vår oversikt over tennis på norsk TV og live stream her.

18+ | Spill ansvarlig
11 feb

lørdag

12:00

ATP 250 Montpellier | Semifinaler

ATP · ComeOn Live odds

12 feb

søndag

12:00

ATP 250 Montpellier | Finale

ATP · ComeOn Live odds

Tennis

Historien om tennis

Tennis kan spores tilbake til det 12. århundre i nord Frankrike, men ble spilt uten racket ved at man slo ballen med hånda. Racketen kom først inn i bildet i det 16. århundre. Det var i Paris at den første innendørs tennisbanen ble bygd, og ble med tiden mer utbredt i kongelige palasser. Spesielt i Frankrike og England var tennis utbredt blant de rike.

18+ | Spill ansvarlig

Tennis regler

Game, sett, match. Vi har hørt det mange ganger før, men det er ikke alle som tenker på tennis når de hører det.
Et poeng begynner med en serve av en spiller som står ved den bakerste linjen på sin halvdel av banen. Serven må gå diagonalt og lande i motstanderens rute (nærmest nettet). Dersom serven ikke treffer ruta får man en ny sjanse, men om den fortsatt ikke sitter blir det dobbeltfeil og poenget er tapt.
Dersom en serve treffer kanten og over nettet vil serven ikke telle, noe som blir kalt en touch.
For å vinne et game gjelder det å få fire poeng. Poengene i hvert game er 15, 30, 40 og game. Ettersom man er nødt til å vinne med to poeng kan det ofte bli deuce, som betyr at begge spillere har 40 poeng. I slike tilfeller har spilleren som får poenget en fordel (advantage), og får sitt game ved å vinne når man har advantage.
Den som server blir byttet etter hvert game, og sidebytte ved oddetall på antall ferdigspilte game.
Et sett er en type poeng man får ved å vinne 6 games. Merk at en spiller ikke kan vinne 6-5, og det vil enten ende 7-5 i siste game, eller ved tiebreak på 6-7 eller 7-6.
For å vinne en tenniskamp må man vinne i best av tre eller fem sett, avhengig av type turnering. Det er ingen tidsberegning og kan spilles i flere varianter.

Tennis turneringer

ATP Tour er en verdenskjent serie for mannlige tennisspillere som er organisert av Association of Tennis Processionals. På serien under finner vi ATP Challenger Tour, og tredje nivå er ITF Men's Circuit.
WTA (Women's Tennis Association) organiserer profesjonelle turneringer for kvinner. De er det styrende organet i WTA Tour.

Turneringene i ATP og WTA gir poeng som legges sammen på en ledertavle, der den som ligger øverst på slutten av sesongen blir ansett som verdens beste tennisspiller. Det finnes mange turneringer med forskjellige klassifiseringer der tallet er basert på antall poeng vinneren får.

Grand Slam (2000): De store turneringene Australian Open, French Open (Roland Garros), Wimbledon og US Open.
Masters 1000: 9 turneringer med bare de beste spillerne der vinneren får 1000 poeng på rankingen.
ATP Tour 500: 13 turneringer der vinneren får 500 poeng
ATP Tour 250: 39 turneringer der vinneren får 250 poeng

Australian Open

Australian Open er hvert år den første Grand Slam-turneringen som spilles. Turneringen har blitt spilt siden 1905, og i Melbourne siden 1972. Turneringen har blitt spilt på hardcourt siden 1988 da den flyttet til komplekset Melbourne Park, før det gikk Australian Open på gress.

Australian Open kalles ofte for ‘the happy slam’, med et entusiastisk og feststemt publikum. Turneringen spilles i januar, som er midt på sommeren i Australia. På herresiden er serbiske Novak Djokovic tidenes mestvinnende spiller, mens australske Margaret Smith Court har vunnet flest titler på kvinnesiden. Til ære for hennes prestasjoner er en av de største banene i Australian Open oppkalt etter henne.

French Open

French Open, også kalt Roland Garros, er årets andre Grand Slam-turnering. Den ble stiftet i 1891, og spilles i den franske hovedstaden Paris i månedsskiftet mai-juni. Den er den eneste Grand Slam-turneringen som spilles på grus. Finalene i French Open spilles på Court Philippe Chatrier.

French Open har blitt dominert av spanjolen Rafael Nadal på herresiden de siste årene, som av den grunn kalles “kongen av grus”. På kvinnesiden er det amerikanske Chris Evert som har vunnet flest ganger, med totalt syv titler.

2022 var et bra år for Norges Tennisforbund og norske tennisfans, hvor både Casper Ruud og Ulrikke Eikeri spilte seg til finale i French Open. Ruud tok seg til finalen i singel for herrer, mens Eikeri nådde finalen i mixed doubles. Begge måtte derimot se seg slått av sine motstandere.

Wimbledon

Wimbledon er den eldste tennisturneringen i verden, som har blitt spilt siden 1877 på All England Lawn Club i London. Det er tredje Grand Slam i løpet av sesongen, som finner sted i månedsskiftet juni/juli. Det er eneste Grand Slam-turnering som spilles på gress, det opprinnelige underlaget for tennis.

Wimbledon er en tradisjonsrik turnering, særlig kjent for reglene om at alle spillere må spille i helhvitt. Centre Court i Wimbledon var første tennisarena i Grand Slam som fikk bygd tak over banen i 2009. På den måten kan taket brukes om det skulle regne, slik at spill kan fortsette.

På herresiden er sveitsiske Roger Federer den mestvinnende spilleren, mens Martina Navratilova innehar rekorden for flest titler på kvinnesiden.

US Open

Grand Slam-sesongen avsluttes hvert år med US Open. Den spilles på Flushing Meadows-anlegget i New York, i månedsskiftet august-september. Akkurat som for Australian Open spilles også US Open på hardcourt, etter at man byttet fra gress i 1978 og flyttet til Flushing Meadows.

Finalene i US Open spilles på Arthur Ashe Stadium, som med en kapasitet på over 23 000 tilskuere er den største tennisarenaen i verden. Stadion er oppkalt etter spilleren som vant den første utgaven av US Open i den åpne æraen i 1968, som tillot at også profesjonelle spillere fikk ta del i Grand Slam-turneringer.

Tre spillere deler rekorden for flest titler på herresiden (7), samtlige vunnet som amatører. Rekorden i den åpne æraen deles også av tre spillere, som alle har vunnet fem ganger hver. På kvinnesiden innehas rekorden av den norskfødte amerikaneren Molla Bjurstedt Mallory, som vant US Open åtte ganger som amatør.

18+ | Spill ansvarlig

Er tennis på TV i dag?

Her hos TVkampen vil du til enhver tid finne en oppdatert oversikt over hvilke tenniskamper som vises på TV og stream i dag. Det kan blant annet være Grand Slam, Masters, eller andre spennende turneringer fra ATP og WTA Touren.

Når spiller Casper Ruud neste kamp?

Casper Ruud er blant verdens beste tennisspillere, og er ofte å se i aksjon når de aller største turneringene finner sted. Samtlige kamper som Casper Ruud spiller vil du selvfølgelig finne i vår oversikt, slik at du kan følge Norges tennisstjerne på både TV og stream. Det er også mulig å se Casper Ruuds spilleplan på hans egne hjemmeside

Hvem sender tennis?

I Norge er det Eurosport og Discovery som sitter på TV-rettighetene til de største tennisturneringene, deriblant alle fire Grand Slam-turneringer og Davis Cup. De viser en rekke kamper lineært på kanalene Eurosport Norge og Eurosport 1, mens utvalgte kamper også kan bli vist på Max eller TVNorge. Streaming av samtlige kamper er mulig på Discovery+.

Innimellom er det også mulig å se utvalgte turneringer og kamper på stream på VG+, som oftest ATP 250-turneringer.