• 27 ons
  • 28 tor
  • 29 fre

US Open på TV og Live Stream

US Open 2024 spilles mellom 26. august og 8. september 2024. Det blir den 144. utgaven av turneringen. US Open er en av fire Grand Slam-turneringer i tennis, sammen med Australian Open, French Open og Wimbledon. Spanske Novak Djokovic og Coco Gauff er regjerende mestere på singelsiden. Se full oversikt over alt av US Open kamper som vises på TV og Live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for US Open. Se andre sendinger i Tennis

Dette er US Open

US Open er en av fire Grand Slam-turneringer i tennis, og den som spilles sist på året. Vanligvis pågår turneringen fra slutten av august til midten av september. US Open spilles i New York, nærmere bestemt Flushing Meadows. Den er den andre av de fire GS-turneringene som spilles på hardcourt.

Turneringen ble første gang spilt i 1881, på gress i Newport. US Open var først bare åpen for menn, men seks år senere kunne også kvinner delta. Turneringen var opprinnelig bare ment for amatørspillere, men siden 1968 har den også vært åpen for profesjonelle. Ti år senere ble US Open for første gang spilt i Flushing Meadows, hvor den har blitt avholdt hvert år siden. Det var også første gang at turneringen ble spilt på hardcourt, i årene før hadde den blitt spilt på grus.

Tidligere singelvinnere av US Open

Rekorden for flest seiere i US Open finner vi før den åpne æraen. På herresiden har tre spillere vunnet turneringen syv ganger, deriblant Richard Sears som vant samtlige av de første syv utgavene. På kvinnesiden finner vi norsk-amerikanske Molla Bjurstedt Mallory, som vant åtte ganger.

I den åpne æraen er det også tre spillere som deler rekorden på herresiden, hvor både Roger Federer, Pete Sampras og Jimmy Connors har vunnet fem ganger. På kvinnesiden finner vi Serena Williams og Chris Evert, som begge gikk seirende ut ved seks anledninger.

I 2023 ble serbiske Novak Djokovic mester på herresiden, etter å ha slått Daniil Medvedev 3-0 i finalen. Det var hans 24. Grand Slam-tittel, som gjør at han deler rekorden for flest GS-triumfer med australske Margaret Court.

På kvinnesiden vant amerikanske Coco Gauff tittelen på hjemmebane etter å ha slått Aryna Sabalenka 2-1 i sett. Det var hennes aller første Grand Slam-tittel, og første gang siden 2017 at en amerikansk kvinne vant turneringen i singel.

US Open på TV og stream

I Norge er det Eurosport som har rettighetene til å vise US Open. Hver runde vil de vise de beste kampene på sine lineære kanaler Eurosport Norge og Eurosport 1, mens det går å streame nøyaktig de kampene man selv ønsker å se på Discovery+.