TVkampen.com TVkampen.com
 • 21 fre
 • 22 idag
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir
 • 3 ons

Formel 1 på TV og Live Stream

Formel 1 (F1) er den øverste klassen i motorsport regulert av FIA. Max Verstappen vant forrige sesong av F1, hans tredje VM-tittel på rad. Formel 1 2024 starter 2. mars i Bahrain og sesonges siste løp blir kjørt 8. desember i Abu Dhabi. I Norge er det Viaplay som har rettighetene til å vise Formel 1.

Formel 1 TV Tider

Vil du vite når det er Formel 1-løp på tv i dag, i morgen eller i neste uke? Nedenfor finner du oversikt over Formel 1 på tv og live stream med tid og kanal.

21 jun

i går, fredag

22 jun

i dag, lørdag

Tidligere kamper i dag
23 jun

i morgen, søndag

28 jun

fredag

16:30

F1 Østerrike GP | Sprint Kvalifisering

Formel 1 · Tipping hos N1bet Live odds

29 jun

lørdag

12:00
16:00
30 jun

søndag

5 jul

fredag

13:30
17:00
6 jul

lørdag

12:30
16:00

F1 Silverstone GP | Kvalifisering

Formel 1 · Tipping hos N1bet Live odds

7 jul

søndag

21 jul

søndag

28 jul

søndag

25 aug

søndag

1 sep

søndag

15 sep

søndag

22 sep

søndag

20 okt

søndag

27 okt

søndag

3 nov

søndag

24 nov

søndag

1 des

søndag

8 des

søndag

Formel 1 2024 kalender og resultat

Løp Dato Bane Vinner
Bahrain Grand Prix 29. februar - 2. mars Bahrain International Circuit Max Verstappen
Saudi Arabia Grand Prix 7. - 9. mars Jeddah Corniche Circuit Max Verstappen
Australia Grand Prix 22. - 24. mars Albert Park Circuit Carlos Sainz Jr.
Japan Grand Prix 5. - 7. april Suzuka International Racing Course Max Verstappen
Kina Grand Prix 19. - 21. april Shanghai International Circuit Max Verstappen
Miami Grand Prix 3. - 5. mai Miami International Autodrome Lando Norris
Emilia Romagna Grand Prix 17. - 19. mai Imola Circuit Max Verstappen
Monaco Grand Prix 24. - 26. mai Circuit de Monaco Charles Leclerc
Canada Grand Prix 7. - 9. juni Circuit Gilles Villeneuve Max Verstappen
Spania Grand Prix 21. - 23. juni Circuit de Barcelona-Catalunya ???
Østerrike Grand Prix 28. - 30. juni Red Bull Ring ???
England Grand Prix 5. - 7. juli Silverstone Circuit ???
Ungarn Grand Prix 19. - 21. juli Hungaroring ???
Belgia Grand Prix 26. - 28. juli Circuit de Spa-Francorchamps ???
Nederland Grand Prix 23. - 25. august Circuit Zandvoort ???
Italia Grand Prix 30. august - 1. september Autodromo Nazionale di Monza ???
Aserbajdsjan Grand Prix 13. - 15. september Baku City Circuit ???
Singapore Grand Prix 20. - 22. september Marina Bay Street ???
USA Grand Prix 18. - 20. oktober Circuit of the Americas ???
Mexico Grand Prix 25. - 27. oktober Autódromo Hermanos Rodríguez ???
Sao Paulo Grand Prix 1. - 3. november Interlagos Circuit ???
Las Vegas Grand Prix 21. - 23. november Las Vegas Strip Circuit ???
Qatar Grand Prix 29. november - 1. desember Lusail International Circuit ???
Abu Dhabi Grand Prix 6. - 8. desember Yas Marina Circuit ???

Førere i Formel 1 sesongen 2024

F1 Team Kick Sauber, Kick Sauber-Ferrari
Guanyu Zhou, Kina
Valtteri Bottas, Finland

Scuderia Ferrari, Ferrari
Charles Leclerc, Monaco
Carlos Sainz, Jr., Spania

Haas F1 Team, Haas-Ferrari
Kevin Magnussen, Danmark
Nico Hülkenberg, Tyskland

McLaren F1 Team, McLaren-Mercedes
Lando Norris, England,
Oscar Piastri, Australia

Mercedes AMG Petronas F1 Team, Mercedes
Lewis Hamilton, England
George Russell, England

Aston Martin F1 Team, Aston Martin-Mercedes
Fernando Alonso, Spania
Lance Stroll, Canada

Scuderia AlphaTauri
Daniel Ricciardo, Australia
Yuki Tsunoda, Japan

Alpine F1 Team, Alpine-Renault
Pierre Gasly, Frankrike
Esteban Ocon, Frankrike

Red Bull Racing, Red Bull Racing-Honda
Max Verstappen, Nederland
Sergio Pérez, Mexico

Williams Racing, Williams-Mercedes
Logan Sargeant, USA
Alexander Albon, Thailand

Formel 1 2024 på TV

Formel 1 program 2024 strekker seg over 24 løp. Det starter i Bahrain 2. mars og avsluttes i Abu Dhabi 8. desember 2024. I Norge er det Viaplay og NENT Group som eier rettighetene til Formel 1. Under en løpshelg vil det være mulig å se løpene lineært på deres V Sport-kanaler, mens det også går å streame på Viaplay.

Stream Formel 1 Online Live

Et andre alternativ er å følge hvert løp på F1 TV. Dette er FIA Formel 1 sin egne dedikerte streamingtjeneste, hvor du virkelig får dekket ditt Formel 1 behov.

Med et F1 TV Pro-abonnement får du tilgang til livedekning av alle sesongens Formel 1-løp. Utover dette kan du også streame hver banesesession og få tilgang til alle førerkameraer og teamradioer, samt tilgang til livestream av F2, F3 og Porsche Supercup-løp.

Som nevnt er det Viaplay som har rettighetene til å vise Formel 1 å¨TV og stream i Norge, men F1 Pro TV er virkelig et godt alternativ hvis du ønsker å se Formel på TV. Tjenesten har cast, airplay og apper til både Android og Apple TV så det hele kan ses på TV eller streames på mobil. Et ekstra pluss er at du som kunde kan se alt uten reklamepauser.

Hva koster F1 TV?

Med F1 TV kan du streame Formel 1-løp live og du får tilgang til en rekke relaterte programmer, høydepunkter og dokumentarer om sporten. Ønsker du å kjøpe F1 TV-tjenesten så kan du kjøpe via Apple Store eller på F1 TVs egen hjemmeside.

Her er prisene for F1 TV 2024

F1 TV Pro Årlig Abonnement: €64,99

F1 TV Pro Månedlig Abonnement: €7,99

F1 TV Access Årlig: €26,99

F1 TV Access Månedlig: €2,99

Dette er Formel 1

På begynnelsen av 1800-tallet ble bilen oppfunnet, og ikke lenger etter fulgte motorsport. Snaut 150 år senere ble Grand Prix Motor Racing grunnlagt på europeisk grunn da det var mangel på motorsport på internasjonalt nivå.

Det første Formel 1 ble arrangert i Silverstone, Storbritannia. Siden den gang har arrangementet vokst, og i dag er det totalt 20 sjåfører fra 10 produsenter som konkurrerer på de 24 banene som utgjør en formel 1-sesong.

Sånn ser du Formel 1 helgen ut

En Formel 1-helg kan nesten sammenlignes med et sirkus. De forskjellige lagene flyr rundt om i verden til alle F1 konkurransene. Transport av biler, brennstoff, verktøy og personale er et løpende arbeid som gjør Formel 1 til en av verdens dyreste sporter.

Helgen starter fredag når alle lag får prøve seg med tre treninger. Dekk og motorer prøves ned til minste detalj på banen. Deretter er det justeringer, justeringer og enda mer justeringer før det er tid for lørdagens Formel 1-kvalifisering.

Førerne blir inndelt i tre grupper i kvalifiseringen. Gruppene starter med et par minutters mellomrom. Førerne får muligheten til å kjøre så mange runder de klarer på banen i 18 minutter. De fem bilene med tregeste rundetid blir plassert bakerst i startfeltet når hovedløpet starter.

Historisk best i Formel 1

Siden oppstarten i 1950 har Formel 1 sett italienske bilprodusenter levere de beste varene. Faktisk var det sjåføren Nino Farina i sin Alfa Romeo som vant det første verdensmesterskapet i Formel 1. Deretter kom suksessen til Argentina og Italia med Juan Manuel Fangio og Alberto Ascari på henholdsvis Ferrari og Maserati.

De beste sjåførene

Formel 1 er en sport som kjennetegnes med lynraske sjåfører, og de beste får omtrent legendestatus. En av de beste sjåførene i Formel 1-historien er Aryton Senna. Han vant førermesterskapet i Formel 1 tre ganger, og kjørte seg inn i fansens hjerter med følelser og lidenskap. Dessverre endte karrieren brått i 1994 under Imola Grand Prix.

Sjåføren mange anser som tidenes beste i Formel 1 er Michael Schumacher. Han var best i verden 7 ganger, fem av de med Ferrari. Han har vunnet vanvittige 91 Grand Prix av 308 i karrièren, der 68 har vært i pole position. Det er derimot Lewis Hamilton som har gjort det stort den siste tiden, og vant sitt 92. Grand Prix den 25. oktober i Portugal.

En annen sjåfør som blir elsket av hans fans er Fernando Alonso. Vinneren av to Formel 1-mesterskap er kjent for å overraske med en bil som hadde mindre kraft og teknologi. De som så Formel 1 på TV og live stream kunne fort bli overrasket over å se Alonso kjøre løp som Le Mans og Daytona.

Ingen liste med verdens beste Formel 1-sjåfører blir komplett uten Juan Manuel Fangio, Alain Prost og den nåværende tittelinnehaveren, og vinneren av seks verdensmesterskap, Lewis Hamilton.

Nordmenn i Formel 1

Vi har ikke hatt noen nordmenn i Formel 1, men mange har forsøkt. Den mest relevante i dag er unge Dennis Hauger som i 2024 kjører for nederlandske MP Motorsport i Formel 2. I 2021 vant han førermesterskapet i Formel 3.

Formel 1-øyeblikkene

Selv om det teknologiske nivået ikke alltid har vært like høyt, så har vi sett mange spektakulære øyeblikk i Formel 1.

Duellen mellom Gilles Villeneue i Ferrari og René Arnoux i Renault fra 1979 er en av de beste F1-øyeblikkene vi husker. Løpet inneholdt forbikjøringer, og vanvittig mye spenning.

Et annet øyeblikk er da Lewis Hamilton kjørte forbi Timo Glock i aller siste kurve, nummer 15, noe som gjorde at han vant verdensmesterskapet. Frysninger og jubelscener ble resultatet i stua.

Ingen annen idrett blir fulgt like nøye som Formel 1. Hvert løp trekker millioner av fans over hele verden som ser Formel 1 direkte på tv. Teknologien i Formel 1 stream er også svært velutviklet for de som vil ta det til et nytt nivå.

Formel 1 er en av verdens mest populære sporter, og det er uten tvil spenning i hvert Formel 1-løp på tv. Se alle tv-rettigheter.

FAQ

Når starter Formel 1 i dag?

En vanlig Formel 1-sesong starter vanligvis med første løp i mars, med avslutning i november eller desember. De fleste løp finner sted på søndag, med utvalgte på lørdager.

Hvem vant Formel 1 i dag?

I vår Formel 1-oversikt kan du finne tider for alle kommende løp, samt hvilke førere som har vunnet de foregående Grand Prix.

Hvor vises Formel 1 i dag?

I Norge er det NENT-gruppen som har rettighetene til å vise Formel 1 og mye annen motorsport Alt av treninger, kvalifiseringer og løp vil vises på deres ulike Viasport-kanaler, samt på livestream på Viaplay. Man kan også benytte seg av kanalen F1 TV som viser alt fra Formel 1-sirkuset.