TVkampen.com TVkampen.com
 • 29 tor
 • 30 idag
 • 1 lør
 • 2 søn
 • 3 man
 • 4 tir
 • 5 ons
 • 6 tor
 • 7 fre
 • 8 lør
 • 9 søn
 • 10 man
 • 11 tir

Formel 1 på TV og Live Stream

Formel 1 (F1) er den øverste klassen i motorsport regulert av FIA. Max Verstappen vant forrige sesong av F1, mens favoritten Lewis Hamilton kom på 2.plass. Formel 1 2022 startet den 20.mars i Bahrain og sesonges siste løp blir kjørt den 20.november i Abu Dhabi. Nedenfor finner du oversikt over Formel 1 på tv og live stream med tid og kanal.

30 sep

I dag, fredag

12:00

Formel 1 Singapore GP

Formel 1 (Trening 1)

15:00

Formel 1 Singapore GP

Formel 1 (Trening 2)

1 okt

i morgen, lørdag

12:00

Formel 1 Singapore GP

Formel 1 (Trening 3)

14:45

Formel 1 Singapore GP

Formel 1 (Kvalifisering)

2 okt

søndag

14:00

Formel 1 Singapore GP

Formel 1 (Race)

7 okt

fredag

05:00

Formel 1 Japan GP

Formel 1 (Trening 1)

08:00

Formel 1 Japan GP

Formel 1 (Trening 2)

8 okt

lørdag

05:00

Formel 1 Japan GP

Formel 1 (Trening 3)

07:45

Formel 1 Japan GP

Formel 1 (Kvalifisering)

9 okt

søndag

07:00

Formel 1 Japan GP

Formel 1 (Race)

Førere i årets Formel 1 sesong

Alfa Romeo Racing Orlen, Alfa Romeo Racing-Ferrari
Guanyu Zhou, Kina
Valtteri Bottas, Finland

Scuderia Ferrari, Ferrari
Charles Leclerc, Monaco
Carlos Sainz, Jr., Spania

Uralkali Haas F1 Team, Haas-Ferrari
Kevin Magnussen, Danmark
Mick Schumacher, Tyskland

McLaren F1 Team, McLaren-Renault
Lando Norris, England,
Daniel Ricciardo, Australia

Mercedes AMG Petronas Motorsport, Mercedes
Lewis Hamilton, England
George Russell, England

Aston Martin Cognizant, Aston Martin-Mercedes
Sebastian Vettel, Tyskland
Lance Stroll, Canada

Scuderia AlphaTauri
Pierre Gasly, Frankrike
Yuki Tsunoda, Japan

Alpine F1 Team, Alpine-Renault
Fernando Alonso, Spania
Esteban Ocon, Frankrike

Red Bull Racing, Red Bull Racing-Honda
Sergio Perez, Mexico
Max Verstappen, Nederland

Williams Racing, Williams-Mercedes
Alexander Albon, Thailand
Nicholas latifi, Canada

Formel 1 kalender og resultat

Bahrains Formel 1, 18-20. marts, Bahrain International Circuit.
Vinner: Charles Leclerc

Saudi Arabiens Formel 1, 25-27. marts, Jeddah Street Circuit.
Vinner: Max Verstappen

Australiens Formel 1, 8-10. april, Albert Park Circuit.
Vinner: Charles Leclerc

Emilia Romagnas Formel 1, 22-24. april, Imola Circuit.
Vinner: Max Verstappen

Miamis Grand Prix, 6-8. maj, Miami International Autodrome.
Vinner: Charles Leclerc

Spaniens Formel 1, 20-22. maj, Circuit de Barcelona-Catalunya.
Vinner:

Monacos Formel 1, 27-29. maj, Circuit de Monaco.
Vinner:

Aserbajdsjans Formel 1, 10-12. juni, Baku City Circuit.
Vinner:

Canadas Formel 1, 17-19. juni, Circuit Gilles Villeneuve.
Vinner:

Englands Formel 1, 1-3. juli Silverstone Circuit.
Vinner:

Østerrikes Formel 1, 8-10. juli, Red Bull Ring.
Vinner:

Frankrikes Formel 1, 22-24. juli, Circuit Paul Richard.
Vinner:

Ungarns Formel 1, 29-31. juli, Hungaroring.
Vinner:

Belgias Formel 1, 26-28. august, Circuit de Spa-Francorchamps.
Vinner:

Nederlands Formel 1, 2-4. september, Circuit Zandvoort.
Vinner:

Italias Formel 1, 9-11. september, Autodromo Nazionale di Monza.
Vinner:

Japan Formel 1, 7-9. oktober, Suzuka International Racing Course.
Vinner:

USAs Formel 1, 21-23. oktober, Circuit of the Americas.
Vinner:

Mexicos Formel 1, 28-31. oktober, Autódromo Hermanos Rodríguez.
Vinner:

Sao Paulos Formel 1, 11-13. november, Autódromo José Carlos Pace.
Vinner:

Abu Dhabi Formel 1, 18-20. november, Yas Marina Circuit.
Vinner:

Resultater Formel 1 2021

 • Årets første F1 race var i Bahrain den 26. mars, og Lewis Hamilton vant foran Max Verstappen og Valtteri Bottas.
 • Italia var stedet for årets andre løp, og det ble på vått føre. En strålende fornøyd Max Verstappen tok en viktig seier foran Hamilton.
 • I årets tredje løp, i Portugal, var det igjen Hamilton som vant og tok en liten luke ned til Verstappen på 2.-plass etterfulgt av Bottas.
 • Det fjerde løpet i sesongen ble kjørt i Spania. Selv om Verstappen lenge ledet løpet var det igjen Hamilton som kom seg foran, og igjen var det Bottas som tok den siste pallplassen.
 • Verstappen fikk sin hevn i Monaco den 23. mai, der han vant foran Carlos Sainz og Lando Norris. Lewis Hamilton endte på 7.-plass, mens Bottas ikke fullførte.
 • Så var det på tide med race fra Baku i Aserbajdsjan, og det så lenge ut som Verstappen skulle vinne. To runder gjensto da Verstappen fikk problemer med et dekk, som også var grunnen til at Lance Stroll kjørte ut tidligere i løpet. Etter rødt flagg startet de inne i pit-stop, der Hamilton startet godt. Det tok derimot ikke mange svingene før hjulene på hans Mercedes låste seg. Det endte med at Sergio Perez og Red Bull vant foran Sebastian Vettel i Aston Martin, med Pierre Gasly i sin Alpha Tauri på siste podiumsplass.
 • I Frankrike var det et løp av den sjeldne typen der samtlige førere fullførte. Først var igjen Max Verstappen. Han brukte store deler av løpet på å innhente Hamilton, Bottas og Perez etter to dekkbytter. Et taktisk smart valg av Red Bull, mens Mercedes måtte ta til takke med 2.- og 4.-plass. Et viktig løp av Perez ga den siste pallplassen og hjalp Verstappen sikre sin seier.
 • I det første av to løp på rad i Østerrike, Steiermark GP, ble det nok en Verstappen-seier. Den belgisk-nederlandske føreren hadde virkelig fått fart på sakene. På dette tidspunktet ledet Verstappen med 156 poeng mot Hamiltons 138 i førermesterskapet. Hamilton tok 2.-plassen i Steiermark, etterfulgt av Sergio Perez på tredjeplass.
 • Helg to i Østerrike bar også frukter for Red Bull, og selvfølgelig var det igjen Max Verstappen som kom først i mål. Bottas tok andreplassen etterfulgt av Lando Norris.
 • På Hamilton sin hjemmebane var det også han som skulle ta seieren foran Charles Leclerc og Valtteri Bottas. Verstappen kjørte ut tidlig og gikk glipp av mange viktige poeng den 18. juli.
 • I Ungarn var det en mildt sagt turbulent start der Bottas tok ut begge Red Bull-bilene i første sving. Det førte til rødt flagg, og Hamilton var eneste fører som ikke startet racet på nytt i pitlane. Det ble spektakulært på Hungaroring da Esteban Ocon tok førsteplassen foran Vettel og Hamilton i F1-løpet den 1. august.
 • Forventningene var høye da det endelig var på tide med Belgia GP på Spa den 29. august. Max Verstappen, som er halvt belgisk og halvt nederlandsk, skulle kjøre på hjemmebane, men det ble en kort affære. Løpet startet først etter omtrent 3 timer grunnet regn, og det ble satt 1 time til å fullføre. 75% av løpet som må fullføres for å få alle poeng, mens bare to runder må fullføres for å få halvparten av poengene. Det ble bare 3 runder før det røde flagget kom, og Verstappen vant foran Russell og Hamilton.
 • Helgen etter, den 5. september, var det duket for første Nederland GP på 36 år. Forventningene var høye for at Verstappen skulle vinne på Zandvoort, og det klarte han å innfri. Et hav av oransje farger eksploderte på himmelen ved målgang, før Hamilton og Bottas kom i mål. At Bottas ikke er Mercedes-fører til neste sesong kom tydelig frem da han ble bedt om å sakte ned farten for å la Hamilton beholde raskeste rundetid, men han ga full gass og tok den. Det førte til at Hamilton byttet dekk og slo Bottas i løpets siste runde.
 • Den 12. september var det Italia GP på Monza, og det ble mye dramatikk. Giovinazzi kjørte ut tidlig, og fikk ikke gleden av en pallplass på hjemmebane. Det var Riccardo som fikk den gleden, etter at Verstappen og Hamilton kjørte inn i hverandre og begge sto fast i grusen. Lando Norris tok 2.-plassen, mens Valtteri Bottas tok tredje.
 • I Russland var det race den 26. september, og Hamilton sikret sin seier nummer 100. Verstappen tok 2.-plass, mens Carlos Sainz tok tredjeplass i Sochi. Lando Norris hadde mye å gjøre på vått føre, og da 2 runder gjensto seilet han rett frem i svingen.

I 2020 klarte Lewis Hamilton tangere tidenes verdensmester Michael Schumacher med sin syvende seier i førermesterskapet. Om han vinner i år blir han tidenes mestvinnende Formel 1-sjåfør. Han har allerede gått forbi Schumacher i antall race vunnet, og er den første føreren i verden til å nå 100 race-seire.

Formel 1 2021 på TV

Formel 1 program 2021 strekker seg over 23 løp. Det startet i Bahrain den 20. mars og avsluttes i Abu Dhabi den 20. november 2022.

Sånn var Formel 1 2020

I 2020 skulle F1 starte med Australian GP i Melbourne den 15. mars, men ble utsatt. Det var også første gang siden 1954 at det ikke var noe Monaco GP.

Lewis Hamilton vant førermesterskapet for 7. gang og tangerte Michael Schumacher som historisk mestvinnende sjåfør. Se alle resultater i for 2020-sesongen i vår Formel 1 Guide 2020.

Dette er Formel 1

På begynnelsen av 1800-tallet ble bilen oppfunnet, og ikke lenger etter fulgte motorsport. Snaut 150 år senere ble Grand Prix Motor Racing grunnlagt på europeisk grunn da det var mangel på motorsport på internasjonalt nivå.

Det første Formel 1 ble arrangert i Silverstone, Storbritannia. Siden den gang har arrangementet vokst, og i dag er det totalt 20 sjåfører fra 10 produsenter som konkurrerer på de 21 banene som utgjør en formel 1-sesong. I 2020 var det 17 løp etter at sesongen ble utsatt.

Sånn ser du Formel 1 helgen ut

En Formel 1-helg kan nesten sammenlignes med et circus. De forskjellige lagene flyr rundt om i verden til alle F1 konkurransene. Transport av biler, brennstoff, verktøy og personale er et løpende arbeid som gjør Formel 1 til en av verdens dyreste sporter.

Helgen starter fredag når alle lag får prøve seg med tre treninger. Dekk og motorer prøves ned til minste detalj på banen. Deretter er det justeringer, justeringer og enda mer justeringer før det er tid for lørdagens Formel 1-kvalifisering.

Førerne blir inndelt i tre grupper i kvalifiseringen. Gruppene starter med et par minutters mellomrom. Førerne får muligheten til å kjøre så mange runder de klarer på banen i 18 minutter. De fem bilene med tregeste rundetid blir plassert bakerst i startfeltet når hovedløpet starter.

Historisk best i Formel 1

Siden oppstarten i 1950 har Formel 1 sett italienske bilprodusenter levere de beste varene. Faktisk var det sjåføren Nino Farina i sin Alfa Romeo som vant det første verdensmesterskapet i Formel 1. Deretter kom suksessen til Argentina og Italia med Juan Manuel Fangio og Alberto Ascari på henholdsvis Ferrari og Maserati.

Millioner av fans stiller inn for å se Formel 1 på TV hver eneste sesong, og enten det er Ferrari, Mercedes, eller en av de andre produsentene kan vi alltid regne med å se Lewis Hamilton kjempe på nytt i sin Mercedes.

De beste sjåførene

Formel 1 er en sport som kjennetegnes med lynraske sjåfører, og de beste får omtrent legendestatus. En av de beste sjåførene i Formel 1-historien er Aryton Senna. Han vant førermesterskapet i Formel 1 tre ganger, og kjørte seg inn i fansens hjerter med følelser og lidenskap. Dessverre endte karrieren brått i 1994 under Imola Grand Prix.

Sjåføren mange anser som tidenes beste i Formel 1 er Michael Schumacher. Han var best i verden 7 ganger, fem av de med Ferrari. Han har vunnet vanvittige 91 Grand Prix av 308 i karrièren, der 68 har vært i pole position. Det er derimot Lewis Hamilton som har gjort det stort den siste tiden, og vant sitt 92. Grand Prix den 25. oktober i Portugal.

Nordmenn i Formel 1

Vi har ikke hatt noen nordmenn i Formel 1, men mange har forsøkt. Den mest relevante i dag er unge Dennis Hauger som i 2021 har kjørt for italienske Prema Racing i Formel 3, hvor han har vunnet førermesterskapet i klassen.

En annen sjåfør som blir elsket av hans fans er Fernando Alonso. Vinneren av to Formel 1-mesterskap er kjent for å overraske med en bil som hadde mindre kraft og teknologi. De som så Formel 1 på TV og live stream kunne fort bli overrasket over å se Alonso kjøre løp som Le Mans og Daytona.

Ingen liste med verdens beste Formel 1-sjåfører blir komplett uten Juan Manuel Fangio, Alain Prost og den nåværende tittelinnehaveren, og vinneren av seks verdensmesterskap, Lewis Hamilton.

Formel 1-øyeblikkene

Selv om det teknologiske nivået ikke alltid har vært like høyt, så har vi sett mange spektakulære øyeblikk i Formel 1.

Duellen mellom Gilles Villeneue i Ferrari og René Arnoux i Renault fra 1979 er en av de beste F1-øyeblikkene vi husker. Løpet inneholdt forbikjøringer, og vanvittig mye spenning.

Et annet øyeblikk er da Lewis Hamilton kjørte forbi Timo Glock i aller siste kurve, nummer 15, noe som gjorde at han vant verdensmesterskapet. Frysninger og jubelscener ble resultatet i stua.

Ingen annen idrett blir fulgt like nøye som Formel 1. Hvert løp trekker millioner av fans over hele verden som ser Formel 1 direkte på tv. Teknologien i Formel 1 stream er også svært velutviklet for de som vil ta det til et nytt nivå.

Formel 1 er en av verdens mest populære sporter, og det er uten tvil spenning i hvert Formel 1-løp på tv. Se alle tv-rettigheter.