TVkampen.com TVkampen.com
 • 3 søn
 • 4 idag
 • 5 tir
 • 6 ons
 • 7 tor
 • 8 fre
 • 9 lør
 • 10 søn
 • 11 man
 • 12 tir
 • 13 ons
 • 14 tor
 • 15 fre

Fotball-EM på TV og Live Stream

Fotball-EM 2020, også kjent som Europamesterskapet i fotball for herrer, startet den 11. juni 2021 og ble avsluttet med EM-finale den 11. juli 2021. Norge klarte ikke kvalifisere seg via Nations League, men det ble uansett et spennende mesterskap. Frankrike, Belgia og Portugal røk ut av turneringen før kvartfinalene, mens Danmark røk i semifinale. I EM-finalen på Wembley mellom England og Italia var det italienerne som kunne glede seg over å bli Europamestere i fotball 2021. Dette var andre gang Italia vant EM, sist var i 1968. Se vår oversikt over fotball EM kamper på tv og live stream. Nå ser vi frem til fotball-EM 2024 som finner sted i Tyskland mellom juni og juli 2024.

- Slik ser du VM-kvalifiseringen
- Slik ser du Premier League
- Slik ser du Eliteserien
- Slik ser du Champions League
- Slik ser du Europa League

Dette er fotball-EM 2020

EM 2020 var den 16. utgaven av det europeiske mesterskapet i herrefotball, og selv om det ble spilt i 2021 var navnet uforandret. Det var det første mesterskapet med de fire lagene som kvalifiserte seg via Nations League.

Norge kom nesten til EM via playoff i Nations League, men vi tapte semifinalen mot Serbia, som i sin tur tapte mot Skottland i finalen.

Hvordan var EM 2021?

Det var europeisk fotballfest i 11 forskjellige land. Tilskuere for hver stadion er St. Petersburg med 50% og Budapest med full kapasitet. I Baku kom 25-33% inn, der alle tilreisende måtte vise frem negative tester. I Amsterdam, Bukarest og København ble det også 25-33% kapasitet, med mulighet for å øke dette i tråd med tester og vaksinasjoner. Til slutt hadde London bekreftet at de ville slippe inn minst 25% av kapasiteten for de tre kampene i gruppespillet og en 8.-delsfinale, og håpet få inn enda flere tidlig i juli for semifinalene og finalen.

Gruppene fotball-em 2021

Slik gikk Fotball-EM 2021

Gruppespillet i fotball-EM startet den 11. juni og ble avsluttet 23. juni. Lagene på 1.- og 2.-plass i sin gruppe gikk videre, i tillegg til de fire beste 3-erne. Det ble sett på poeng, målforskjell, antall mål scoret og deretter antall seire for å utnevne de beste 3-erne. Selv om det ikke var nødvendig i dette mesterskapet ville det deretter bli vurdert disiplinærpoeng og avslutningsvis rangering i EM-kvaliken for å utnevne alle lag som gikk videre.

Dette er lagene som gikk videre fra gruppespillet

I gruppe A gikk Italia videre som gruppevinner med Wales på 2.-plass og Sveits som beste 3-er. I gruppe B gikk Belgia og Danmark videre. Fra gruppe C var det Nederland som ble gruppevinner, Østerrike på 2.-plass og Ukraina som beste 3-er. Fra gruppe D kom England videre etter å ha vunnet gruppen foran Kroatia, med Tsjekkia som beste 3-er. Gruppe E ble vunnet av Sverige foran Spania, mens i dødens gruppe (F) var det Frankrike som vant, Tyskland på 2.-plass og Portugal som beste 3-er.

Dette er cupspillet med 8.-dels-, kvart-, semi- og finale i EM

Danmark knuste Wales 4-0, mens Italia fikk en noe vanskeligere jobb og måtte ty til ekstraomganger for å gå videre til fordel for Østerrike. Nederland gikk på en smell og tapte mot Tsjekkia, noe som kan skyldes et tidlig rødt kort til De Ligt. Tsjekkia tapte i neste kamp mot Danmark. Belgia slo ut regjerende europamester Portugal før de møtte Italia i kvartfinalen de tapte. Spania tok Kroatia til ekstraomganger før de gikk videre, og deretter gjorde de det samme mot Sveits i en kamp Spania til slutt vant på straffer. Frankrike så ut til å ta en enkel seier mot Sveits, men et vanvittig comeback fra 1-3 til 3-3 førte kampen over til ekstraomganger uten scoringer. På straffespark sto det til slutt 5 scoringer til Sveits og 4 til Frankrike. Mbappé hadde den avgjørende straffen, men Yann Sommer gikk riktig vei på en straffe i keeperhøyde, og Sveits slo ut en av årets store favoritter.

EM-kvalik

EM-kvalifiseringen startet mars 2019, hvor 50 europeiske landslag var fordelt på 10 grupper. De to beste fra hver gruppe gikk videre.

Gruppene i fotball-EM 2020

FIFA-rankingen for europeiske landslag skrevet i kursiv

 • Gruppe A
  Italia, 7
  Sveits, 13
  Tyrkia, 29
  Wales, 17

Kampene spilles i Roma, Italia og Baku, Azerbajdzjan. Italia klarte ikke kvalifisere seg til VM 2018, men sikret 30 poeng på 10 kamper i en imponerende EM-kvalik. Sveits er den andre favoritten i gruppe A.

 • Gruppe B
  Belgia, 1
  Danmark, 10
  Russland, 38
  Finland, 54

Kampene spilles i København, Danmark og St. Petersburg, Russland. Belgia er rangert som verdens beste landslag, mens danskene kjemper for en rød folkefest med sine tre hjemmekamper.

 • Gruppe C
  Ukraina,24
  Nederland, 16
  Østerrike, 23
  Nord-Makedonia, 62

Kampene spilles i Amsterdam, Nederland og Bucuresti, Romania. Nederland er favoritten og kom til finalen i Nations League-finalen. Fra gruppe D kommer Georgia, Hviterussland, Nord-Makedonia eller Kosovo (kan endres)

 • Gruppe D
  England, 4
  Kroatia, 14
  Tsjekkia, 40
  Skottland, 44

Kampene spilles i London, England og Glasgow<, Skottland. Dette hadde vært Norge sin gruppe om vi hadde kvalifisert oss. I gruppen finnes både finalist og bronsefinalist fra VM 2018. Skottland er laget som kom via Nations League.

 • Gruppe E
  Spania, 6
  Polen, 21
  Sverige, 18
  Slovakia, 36

Kampene spilles i Bilbao, Spania og Dublin, Irland. Sverige møter både Spania og Polen, i tillegg til Slovakia fra Nations League.

 • Gruppe F
  Tyskland, 12
  Frankrike, 2
  Portugal, 5
  Ungarn, 37

Dødens gruppe med regjerende verdensmester, Frankrike. Tyskland og Portugal skal også kjempe, i selskap med Ungarn. Kampene spilles i Munchen, Tyskland og Budapest, Ungarn.

Fotball-EM historie

Fotball-EM har blitt avholdt siden 1960, men reglementet er endret underveis. Frem til 1976 var det fire lag som møttes til semifinale og finale. Fra 1980 ble sluttspillet utvidet til åtte lag, inkludert innledende grupper før sluttspillet. I 1996 ble sluttspillet ytterligere utvidet til 16 lag.

Landene ble fordelt inn i fire grupper på fire lag, der gruppenes vinnere og andreplasser gikk til kvartfinaler. I EM 2016 var det 24 lag fordelt på seks grupper, og det var gruppenes to beste lag i tillegg til de fire beste treerne som gikk videre til sluttspillet.

Det som har endret seg siden EM 2016 til i dag er at det ikke lenger er de beste treerne som går videre til finalerunden. De fire lagene har blitt byttet ut med de fire som tar seg videre fra Nations League.

Statistikk og øyeblikk i fotball-EM

Vest-Tyskland og Spania har vunnet EM tre ganger hver, og bare Spania som har vunnet to ganger på rad (2008-2012).

Norge deler plassen om å slippe inn færrest mål i løpet av et fotball-EM (2000). Plassen deles med Italia sitt 1980-mesterskap, samt Spania sitt mesterskap fra 2012.

Sovjetunionen (1960), Spania (1964), Italia (1968) og Vest-Tyskland (1972) vant EM første gang de var med.

I 2004 vant Hellas åpningskampen mot Portugal, og igjen når lagene møttes til finale. En historisk seier som ingen hadde forventet.

Martin Ødegaard er den yngste spilleren som har deltatt i EM-kvaliken. Han var 15 år og 300 dager i kampen mot Bulgaria i 2016.

 • Fotball-EM 1960
  …ble spilt i Frankrike, og finalen ble spilt i Paris mellom Sovjetunionen og Yugoslavia. Kampen endte 2-1 til Sovjetunionen.

 • Fotball-EM 1964
  ...ble spilt i Spania, og finalen ble spilt i Madrid mellom Spania og Sovjetunionen. Kampen endte 2-1 til Spania.

 • Fotball-EM 1968
  ...ble spilt i Italia, og finalen ble spilt i Roma mellom Italia og Yugoslavia. Kampen endte 2-0 til Italia.

 • Fotball-EM 1972
  ...ble spilt i Belgia, og finalen ble spilt i Brussel mellom Vest-Tyskland og Sovjetunionen. Kampen endte 3-0 til Vest-Tyskland.

 • Fotball-EM 1976
  ...ble spilt i Yugoslavia, og finalen ble spilt i Beograd mellom Tsjekkoslovakia og Vest-Tyskland. Kampen endte 2-2, og Tsjekkoslovakia vant 5-4 på straffer.

 • Fotball-EM 1980
  ...ble spilt i Italia, og finalen ble spilt i Roma mellom Vest-Tyskland og Belgia<. Kampen endte 2-1 til Vest-Tyskland.

 • Fotball-EM 1984
  ...ble spilt i Frankrike, og finalen ble spilt i Paris mellom Frankrike og Spania. Kampen endte 2-0 til Frankrike.

 • Fotball-EM 1988
  ...ble spilt i Vest-Tyskland, og finalen ble spilt i Munchen mellom Nederland og Sovjetunionen. Kampen endte 2-0 til Nederland.

 • Fotball-EM 1992
  ...ble spilt i Sverige, og finalen ble spilt i Gøteborg mellom Danmark og Tyskland. Kampen endte 2-0 til Danmark.

 • Fotball-EM 1996
  ...ble spilt i England, og finalen ble spilt i London mellom Tyskland og Tsjekkia. Kampen endte 2-1 til Tyskland etter scoring på Golden Goal.

 • Fotball-EM 2000
  ...ble spilt i Nederland, og finalen ble spilt i Rotterdam mellom Frankrike og Italia. Kampen endte 2-1 til Frankrike etter scoring på Golden Goal.

 • Fotball-EM 2004
  Fotball-EM i 2004 ble spilt i Portugal, og finalen ble spilt i Lisboa mellom Hellas og Portugal. Kampen endte 1-0 til Hellas.

 • Fotball-EM 2008
  ...ble spilt i Østerrike, og finalen ble spilt i Wien mellom Spania og Tyskland. Kampen endte 1-0 til Spania.

 • Fotball-EM 2012
  ...ble spilt i Ukraina, og finalen ble spilt i Kiev mellom Spania og Italia. Kampen endte 4-0 til Spania.

 • Fotball-EM 2016
  ...ble spilt i Frankrike, og finalen ble spilt i Saint-Denis, nord for Paris mellom Portugal og Frankrike. Kampen endte 1-0 til Portugal.

 • Skal du se fotball-EM 2021 på TV og live stream får du en full oversikt over programmet, og hvor du ser fotballkampene her.