Sportsåret 2021

Sportsåret 2021 – Årets høydepunkter på TV

Vi ser frem til et år med mye sport og spenning, og gir deg en oversikt over sportsåret 2021 – årets høydepunkter på TV. Her er det viktigste av sport det neste året.

Husk at du kan legge til kamper i kalenderen. Med TVkampen appen kan du sende varslinger så du aldri går glipp av en kamp!


Kvalifisering til fotball-VM 2022

24. – 30. mars

I kvalifiseringen til VM 2022 skal vi spille tre kamper i mars, før det fortsetter i september. Først møter vi Gibraltar på bortebane den 24. mars, før Tyrkia kommer til Norge den 27. mars. Siste lag i denne omgang er Montenegro den 30. mars. Vi får endelig se hvordan det norske landslaget fungerer med Ståle Solbakken i sjefsstolen.

Fotball-VM på TV


Toppserien 2021 starter

Første helgen i mai

En ny sesong med Toppserien starter, og Stabæk er tilbake! Røa tok veien ned til 1. divisjon etter forrige sesong, mens Vålerenga er regjerende seriemestere etter å ha vunnet serien på målforskjell over Rosenborg.

Toppserien på TV


Eliteserien og OBOS-ligaen 2021 starter

5. & 6. april

Bodø/Glimt er regjerende seriemester i Eliteserien, mens Start og Aalesund rykket ned til OBOS-ligaen. Lillestrøm og Tromsø er tilbake i den øverste divisjonen, og nå blir det spennende å se hvem som kommer best ut av den første runden. Dagen etter skal OBOS-ligaen gå av stabelen, der Fredrikstad og Bryne skal få prøve seg etter opprykk!

Vi kommer også til å legge ut bekreftelse for sesongstart i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen, henholdsvis 2. og 3. divisjon, forløpende når vi mottar informasjon.

Eliteserien på TV
OBOS-ligaen på TV
PostNord-ligaen på TV
Norsk Tipping-ligaen på TV


The Masters 2021

8. – 11. april

Den første major-turneringen i golf finner sted i Augusta National, og her har vi en spiller som virkelig kan treffe stort. Viktor Hovland storspilte i 2020 og har allerede vunnet Mayakoba Golf Classic i 2021. Dette blir nok et av høydepunktene under sportsåret 2021 – Årets høydepunkter på TV.

Golf på TV


Giro d’Italia

8. – 30. mai

Den første av årets Grand Tours i sykling begynner med den tre uker lange Giro D’Italia. Det blir den 104. utgaven av rittet. For 2020-utgaven hadde vi med 2 norske ryttere, Tobias Foss og Carl Fredrik Hagen.

Giro d’Italia på TV


Champions League-finale for kvinner

16. mai

Gamla Ullevi er stadion i Göteborg der kvinnenes Champions League-finale finner sted. Vålerenga spiller 16-delsfinale mot Brøndby i februar, mens LSK Kvinner allerede har kvalifisert seg til åttendedelsfinaler. Vi har i tillegg flere norske kvinner som er med på noen av de beste klubblagene. Regjerende mestere er Lyon etter at de vant over Wolfsburg i fjorårets finale. Ada Hegerberg har spilt i Lyon siden 2014, men hun var ikke med i store deler av fjorårets sesong grunnet en korsbåndsskade.

Champions League kvinner på TV


French Open 2021

17. mai – 6. juni

Årets andre Grand Slam finner sin plass på Stade Roland Garros i Paris, og igjen har vi et håp om god plassering på nordmannen Casper Ruud. I 2020 kom han seg til tredje runde der han møtte Dominic Theim, men tapte mot Østerrikeren, som i sin tur gikk ut som Schwartzman i kvartfinalen. Finalen var mellom Djokovic og Nadal, der spanjolen igjen var sterkest og vant turneringen fjerde gang på rad.

French Open på TV


Premier League sesongavslutning

23. mai

Siste runde av Premier League 20/21 spilles den 23. mai, og vi får vite hvilket lag som blir årets seriemester.

Premier League på TV


Europa League-finalen

26. mai

Finalen i Europa League finner sted i Gdansk, Polen. Det er Sevilla som er regjerende mestere etter å ha slått Inter Milan i 2020-finalen.

Europa League på TV


Champions League-finalen

29. mai

I kjent stil starter Champions League-finalen få dager etter at vinneren av Europa League er kåret. Det er Bayern München som er regjerende mestere, mens Paris Saint-Germain tok 2.-plassen. Finalen 2021 skal spilles i Istanbul på lørdagskvelden, den 29. mai.

Champions League på TV


Fotball-EM 2020

11. juni – 11. juli

Sportsåret 2021 gir oss en svært etterlengtet turnering når EURO 2020 spilles. Turneringen skulle opprinnelig arrangeres i 12 forskjellige byer i 2020, men ble utsatt til 2021. Det er ikke bekreftet hvor EM finner sted, men vi har sett på de opprinnelige EM-byene i denne artikkelen.

Fotball-EM på TV


U.S. Open

17. – 20. juni

Årets andre major-turnering i golf finner sted på Torrey Pines i San Diego. Igjen har den norske golf-stjernen Hovland muligheten til å vise hvorfor han er den beste mannlige norske golfspilleren gjennom tidene.

US Open golf på TV


Tour de France

26. juni – 18. juli

Startskuddet for årets andre Grand Tours-ritt, Tour de France 2021, er i Brest, Frankrike, den 26. juni. Opprinnelig skulle verdens største landeveisritt starte i København, men danskene må vente et år på dette. I 2020-utgaven var det fire norske ryttere; Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff for UAE Team Emirates, Edvald Boasson Hagen for NTT Pro Cycling og Amund Grøndahl Jansen for Team Jumbo-Visma.

Tour de France på TV


Wimbledon

28. juni – 11. juli

Vi ser frem til årets tredje Grand Slam-turnering når Wimbledon går av stabelen. Dette blir den 134. utgaven av turneringen. Fjorårets turnering ble avlyst for første gang siden andre verdenskrig, og nå venter vi på at Casper Ruud skal forbedre sin plass fra 2019. Der røk han ut i første runde mot Isner som var rangert nr. 12 i verden.

Wimbledon på TV


Open Championship

11. – 18. juli

Mer spenning for Viktor Hovland venter i den eldste, og siste, major-turneringen i golf, The Open Championship. Det er 156 spillere med, der 70 er videre fra cut etter 36 hull er spilt.

PGA Open Championship på TV


Sommer-OL

23. juli – 8. august

Tokyo 2020 ble utsatt tidlig, og håpet var å gjennomføre sommer-OL i 2021. Det ser ut til å gå som planlagt, og da får vi et gledelig gjensyn med blant annet friidrett, fotball og håndball. Det er også mange andre idretter det skal konkurreres i, og vi har laget en liste over dette i vår sommer-OL 2021-artikkel.

Sommer-OL på TV


Vuelta a Espana

14. august – 5. september

Årets siste Grand Tours-ritt i landeveissykling starter i Burgos, Spania. Det var ingen norske ryttere med i 2020, som var den 75. utgaven av rittet. Det var første gang rittet skulle innom Frankrike og Portugal siden 1997, men grunnet pandemien var ikke dette lenger med i planen. Slovenske Primož Roglič forsvarte sin tittel og vant sammenlagtseieren.

Vuelta a Espana på TV


VM-kvalifiseringen fortsetter

1. sept – 16.november

Det skal spilles totalt 10 kamper i VM-kvalifiseringen, og de tre første kampene var i mars. For å kvalifisere oss direkte til VM 2022 må vi vinne gruppen, og den største styrkeprøven blir mot Nederland. De møter vi den 1. september på hjemmebane, og i siste kamp 16. november på bortebane.

Latvia blir motstander den 4. september og igjen 13. november, mens returkampene mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro spilles 7. september, 8. oktober og 11. oktober. Dersom vi ikke vinner gruppen må vi satse på 2.-plass i gruppen og VM-playoff.

Fotball-VM på TV


Ryder Cup 2021

24. – 26. september

Fra Wistling Straits i Sheboygan i Wisconsin, USA, blir Ryder Cup avholdt, etter at 2020-utgaven ble utsatt. Den velkjente golfturneringen spilles hver andre år, og er mellom Europa og USA. Vi håper selvfølgelig at Viktor Hovland får en plass i årets utgave.

Husk Solheim Cup, i noen grad kvinnenes versjon av Ryder Cup, som går mellom 31. august og 6. september.

Ryder Cup på TV


Fotball-NM finaler

17. og 31. oktober

Det er to uker mellom hver av cupfinalene for henholdsvis herrer og kvinner. Finalene skal spilles på Ullevaal stadion. Cupen for herrer ble avlyst for fjorårssesongen, mens LSK Kvinner vant over Vålerenga i cupfinalen for damer.

Fotball-NM herrer på TV
Fotball-NM kvinner på TV


ATP Finals

14. – 21. november

Den presisjetunge NITTO ATP Finals-turneringen flyttes fra London til Torino, Italia. Det blir 8 dager med verdens beste mannlige tennisspillere. Et av årets høydepunkter for tennis-fans.

ATP på TV


Eliteserien og OBOS-ligaen sesongavslutning

27. november

Planlagt serieavslutning for Eliteserien og OBOS-ligaen er satt i slutten av november, men her kan endringer forekomme.


Vintersport-sesongen 21/22 starter

Dato ubestemt

Det er ikke bekreftet når 21/22-sesongen for vintersport starter, men vi forventer at det vil være omtrent samme datoer som i 20/21-sesongen.

Verdenscupen i alpint 20/21 startet i Sölden den 17. oktober.
Verdenscupen i skihopp 20/21 startet i Wisla den 22. november.
Verdenscupen i kombinert 20/21 startet i Ruka den 26. november.
Verdenscupen i langrenn 20/21 startet i Ruka den 27. november.
Verdenscupen i skiskyting 20/21 startet i Kontiolahti den 27. november.


Håndball-VM kvinner 2021

2. – 19. desember

Det blir VM for kvinner i håndball fra Spania, og Norge stiller sterkt som europeiske mestere. Vi endte på 4.-plass i Japan, mens Nederland vant turneringen foran Spania. Russland slo damene i bronsefinalen.

Håndball-VM kvinner på TV

Følg med for oppdateringer til Sportsåret 2021 – Årets høydepunkter på TV.


Tidligere arrangementer:

Håndball-VM for herrer

14. – 31. januar

Sportsåret 2021 – Årets høydepunkter på TV startet for alvor i januar, selv om Norge røk ut av VM mot Spania i kvartfinalen. Det var to lag fra Skandinavia som kom til finalen. Danmark vant over Spania, og Sverige over Frankrike i semifinalene. I finalen beholdt Danmark tittelen som verden beste håndballnasjon for menn da de slo Sverige.

Håndball på TV


Super Bowl LV

8. februar

Fra Tampa i Florida ble vinneren av NFL-sesongen 2020 kåret. I den 55. utgaven av Super Bowl, med pauseunderholdning fra The Weeknd, klarte Tampa Bay Buccaneers og Tom Brady vinne over Kansas City Chiefs. Chiefs var favoritter, men Tom Brady beviste hvorfor han er tidenes mestvinnende i Super Bowl.

Super Bowl på TV


Australian Open

8. – 21. februar

Årets første Grand Slam-turnering er den 109. utgaven. Starten ble utsatt, men bare med noen få uker. Casper Ruud klarte å komme seg lenger enn han har gjort før, og røk ut i 4. runde. Det samme gjorde hans far på sitt beste, og de er derfor de to norske som har kommet lengst i turneringen i historien. Roger Federer var ute med kneskade, mens Novak Djokovic vant over Daniil Medvedev i finalen.

Australian Open på TV


VM i alpint

9. – 21. februar

I Cortina d’Ampezzo, Italia, var det alpint-spenning med VM i alpint 2021. Det ble norsk gull i blandet parallellslalåm, og i tillegg ble VM avsluttet med to norske på pallen i slalåm. Sebastian Foss Solevåg tok gullet, mens Henrik Kristoffersen stakk av med bronse. Se resultatene i verdenscupen med vår guide til vintersport 2020/21.

VM i alpint 2021 på TV


VM i skiskyting

10. – 21. februar

De norske skiskytterne tok flere medaljer under VM i skiskyting. Lægreid, J. T. Bøe, Eckhoff og Røiseland åpnet med gull i blandet stafett. Eckhoff tok sitt andre gull med seier på sprinten, etterfulgt av jaktstarten, i tillegg til stafetten for kvinner sammen med Tandrevold, Lien og Røiseland. Herrene tok også gull på sin stafett, mens Sturla Holm Lægreid også tok gull på 20km og fellesstart. Vi fikk 13 medaljer, og slo dermed antallet fra Anterselva 2020 med 2. Det ble også 7 gullmedaljer, som er 1 mer enn under forrige VM.

VM i skiskyting på TV


Ski-VM 2021

22. februar – 7. mars

Mot slutten av februar og starten av mars ble Ski-VM med de nordiske grenene langrenn, kombinert og hopp arrangert i Oberstdorf. Selv om hoppkometen Granerud testet positivt for COVID var det andre som måtte ta over mot slutten av mesterskapet. Det ble et mesterskap der Norge tok 31 medaljer, mens Østerrike og Sverige fikk 7 hver. Norge fikk nesten dobbelt så mange gullmedaljer som de neste nasjonene fikk medaljer totalt.

Ski-VM 2021 på TV