Tyrkia - Norge i VM-kvalik

Tyrkia – Norge i VM-kvalik

Fire kamper gjenstår i kvalifiseringen til fotball-VM, og vi står ovenfor en vanskelig kamp. Få med deg Tyrkia – Norge i VM-kvalik, med et skadepreget landslag som er avhengig av seier. Kan gutta sikre et bedre resultat enn vi fikk på hjemmebane, eller er dette spikeren i kista for VM-håpet?

Mange skader i landslagstroppen

Dette er en kamp Norge trenger mål, men de kommer ikke fra Haaland, Sørloth eller King. Presset ligger på Eliteserien-toppscorer Ohi, i tillegg til at Veton Berisha er tilbake på landslaget.

Midtbanen og forsvaret er også svekket, men vi håper selvfølgelig at de som får sjansen virkelig gir alt, slik vi så med Nødlandslaget. Uten Rune Almenning Jarstein og André Hansen er det Ørjan Nyland som etter planen skal starte kampen i mål mot både Tyrkia og Montenegro.

Norsk tropp til Tyrkia – Norge i VM-kvalik

Keepere
Per Kristian Bråtveit
Sten Michael Grytebust
Ørjan Nyland

Forsvar
Fredrik Bjørkan
Julian Ryerson
Stian Gregersen
Andreas Hanche-Olsen
Marcus Holmgren Pedersen
Marius Lode
Birger Meling
Stefan Strandberg
Ruben Gabrielsen

Midtbane
Fredrik Aursnes
Patrick Berg
Mats Møller Dæhli
Mohamed Elyounoussi
Iver Fossum
Jens Petter Hauge
Dennis Johnsen
Morten Thorsby
Martin Ødegaard

Angrep
Veton Berisha
Ohi Omoijuanfo
Kristian Thorstvedt

Tyrkia med ny landslagstrener

Şenol Güneş overtok Tyrkia sitt landslag i fotball i februar 2019, i det som var hans andre jobb som landslagstrener. I første periode satt han fra 2000 til 2004, og er mest notert med 3.-plass i VM i 2002.

I den nye perioden som trener var kontrakten i fire år, men etter dårlige resultater i sommerens fotball-EM, etterfulgt av lagets 6-1-tap mot Nederland i kvaliken, fikk han sparken.

Tyske Stefan Kuntz overtok trenerrollen i september. Han har vært med å vinne U21-EM to ganger med Tyskland. Det er en trener som Ståle Solbakken kjenner til, og som varierer mellom formasjonene 4-2-3-1 og 4-3-3.

Nå gjenstår det å se om de norske spillerne klarer å holde følge hele kampen, om forsvaret er sikkert og målene sitter. Det er mye som må gå riktig vei når vi ser Tyrkia – Norge i VM-kvalik på fredag kveld.