Sluttspill i EM 2020

Tittelkamp og nedrykksstrid de europeiske toppdivisjonene

Selv om det har vært en sesong med lite trykk på tribunen har vi vært vitne til mange spennende fotballkamper fra rundt om i Europa. Til helgen skal det hele avgjøres i toppdivisjonene i fotball.

Dette er hvordan det ligger an med tittelkamp og nedrykksstrid, plasser til Champions League og Europa League i Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1. Til neste sesong blir det i tillegg den nye Conference League.

Premier League

Lever tittelkampen? Nei🟥
Lever bunnstriden? Nei🟥
Lever kampen om CL-plassene? Ja🟩
Lever kampen om EL-plassene? Ja🟩

Kampen om ligagullet ble avgjort for en stund siden. Manchester City har hatt en formidabel andre halvdel av sesongen. Dessuten er de i Champions League-finalen der de skal møte Chelsea, og har en stor mulighet til å ta den ettertraktede tittelen de har aldri har vunnet.

Når det gjelder plasser til Champions League er Manchester United sikker, mens Chelsea, Leicester og Liverpool må kjempe om de to siste plassene. Det er bare ett poeng som skiller lagene på tabellen, og det byr på mye spenning før siste runde.

En av helgens mest spennende oppgjør blir kampen mellom Leicester og Tottenham som kan være avgjørende for begge lag. Tottenham ligger tre poeng unna en Europa League-plass, mens West Ham på plassen foran har dårligere målforskjell.

Nytt for i år er at syvendeplassen er kvalifisert til European Conference League, der ett av de to sistnevnte lagene vil å ende opp.

Helgens Premier League-kamper av betydning

Aston Villa – Chelsea
LeicesterTottenham
Liverpool – Crystal Palace
West Ham – Southampton

 Når det gjelder plassene til Europa League er det lagene ovenfor som er med i kampen. Leeds, Everton og Arsenal har en liten mulighet til å komme seg til Conference League.

Nederst på tabellen ligger Fulham, West Brom og Sheffield United som er klare for nedrykk, som fører til at mange lag ikke har så mye å spille om i den siste runden.


La Liga

Lever tittelkampen? Ja🟩
Lever bunnstriden? Ja🟩
Lever kampen om CL-plassene? Nei🟥
Lever kampen om EL-plassene? Ja🟩

I Spania lever tittelkampen i aller høyeste grad. Barcelona falt av i helgen, og nå står og faller det på Madrid-lagene. Atletico med 83 poeng møter Valladolid som kjemper om tilværelsen i La Liga. Før kampen ligger de nest sist med 31 poeng og trenger 3 poeng for å holde seg over streken.

Real Madrid (81 poeng) møter Villarreal som jager en plass i Europa League, så her blir det to lag som har mye å kjempe for.

Real Sociedad kan ikke komme til Champions League ettersom lagene på topp 4 er spikret med Atletico, Real, Barca og Sevilla. Derimot må de holde Betis og Villarreal bak seg. Det er bare ett poeng ned til 6.- og 7.-plassen.

Helt på bunn finner vi Huesca, Elche og Valladolid som kjemper om å delta i den spanske toppdivisjonen til neste sesong.

Helgens La Liga-kamper av betydning

Valladolid – Atletico Madrid
Real Madrid
Villarreal
Elche
– Athletic Bilbao
Real Sociedad – Osasuna
Huesca – Valencia


Serie A

Lever tittelkampen? Nei🟥
Lever bunnstriden? Nei🟥
Lever kampen om CL-plassene? Ja🟩
Lever kampen om EL-plassene? Ja🟩

Inter vant Scudetto for litt mer enn to uker siden. Derimot er det stor kamp om plassene som følger. Atalanta har sikret sin Champions League-billett etter en enestående sesong.

Så finner vi Milan, Napoli og Juventus som har 76, 76 og 75 poeng med to CL-plasser på spill. Lazio klarte ikke henge med og må sikte på Europa League, mens Roma må holde Sassuolo på avstand for å prøve seg i den nye Conference League.

Bunnstriden er også avgjort med Benevento, Crotone og Parma som tar steget ned til Serie B.

Helgens Serie A-kamper av betydning

Atalanta – Milan
Napoli – Verona
Bologna – Juventus
Lazio – Sassuolo
Spezia – Roma


Bundesliga

Lever tittelkampen? Nei🟥
Lever bunnstriden? Ja🟩
Lever kampen om CL-plassene? Nei🟥
Lever kampen om EL-plassene? Nei🟥

I Tyskland er det meste avgjort. Bayern München er igjen seriemestere, mens Leipzig, Dortmund og Wolfsburg har kvalifisert seg til Champions League til neste sesong. I Europa League får vi se Frankfurt og Leverkusen, mens det til ECL er en liten gjeng med utfordrere.

Union Berlin, Mönchengladbach, Stuttgart og Freiburg har alle muligheten til å nå syvendeplass.

I bunn er det litt mer interessant, selv om Schalke 04 garantert må ta det tunge steget ned til 2. Bundesliga. Köln, Werder Bremen og Arminia Bielefeld skal fortsatt kjempe om å være laget som ikke slår følge med Schalke.

Helgens Bundesliga-kamper av betydning

Union Berlin – Leipzig
Werder BremenMönchengladbach
Stuttgart
Arminia Bielefeld
Köln
– Schalke 04
Frankfurt – Freiburg


Ligue 1

Lever tittelkampen? Ja🟩
Lever bunnstriden? Ja🟩
Lever kampen om CL-plassene? Ja🟩
Lever kampen om EL-plassene? Ja🟩

Her lever tittelkampen i aller høyeste grad. Lille sitter i førersetet og håper styre seg inn til ligagull. De kunne gjort det enda lettere for seg selv, men klarte ikke mer enn uavgjort mot St. Etienne i helgen. PSG ligger bare ett poeng bak, men har etter forholdene hatt en svak sesong sammenlignet med tidligere år.

Nederst på tabellen er det sikkert at både Nimes og Dijon rykker ned, mens Nantes ligger på plassen for playoff. Derimot er det svært jevnt med Strasbourg, Brest og Lorient med ett poeng over Nantes.

 Helgens Ligue 1-kamper av betydning

Angers – Lille
Brest
PSG
Lens
Monaco
Lyon
– Nice
Rennes – Nimes
Montpellier – Nantes
LorientStrasbourg
ReimsBordeaux