Gruppene i Champions League 2021/22

Semifinaler i FA-cupen 20/21

Den 17. og 18. april var det duket for semifinaler i FA-cupen, og den 140. utgaven av den engelske cupen går mot slutten. På lørdag spilte Chelsea – Manchester City, mens det var Leicester – Southampton som møttes på søndag. Begge kamper ble spilt på Wembley Stadium i London, i likhet med finalen den 15. mai.

Chelsea 1 – 0 Man City

Chelsea er i ekstase etter å ha kommet seg til semifinale i Champions League, selv om returkampen mot Porto endte med tap.

Det er bare Arsenal (14) og Manchester United (12) som har vunnet FA-cupen flere ganger enn Chelsea (8). Sist de kom til finalen endte det med tap mot Arsenal.

Chelsea har spilt mot Morecambe FC, Luton Town, Barnsley FC og Sheffield United på sin vei mot semifinalen. De har vært relativt heldige i trekningen, men så kommer den hardeste nøtta nå, altså laget som vant FA-cupen for to år siden.

Manchester City måtte hanskes med Birmingham City, Cheltenham Town, Swansea City og Everton. I kampen mot det Merseyside-laget endte vant de 2-0.

Om Guardiolas men vinner i år vil de ha 7 seire, og de vil ligge likt med Aston Villa og Liverpool. Manchester City har store mål for sesongen, og kan bli det første laget til å vinne Premier League, Champions League, FA-cupen og ligacupen i en og samme sesong.

Chelsea – Man City spilles på lørdag den 17. april, fra kl. 18:30.

Leicester 1 – 0 Southampton

Dette blir Leicester City sin første semifinale i FA-cupen på 39 år. I forrige sesong kom de til semifinalen av ligacupen der de tapte mot Aston Villa.

Leicester har til gode å vinne FA-cupen, men kan få en kjempesesong ettersom de også ligger an til å spille Champions League til neste sesong.

På veien til semifinalen har Leicester slått Stoke City, Brentford, Brighton og Manchester United. De har med andre ord hatt en ganske vanskelig vei til dette stadiet. I kvartfinalen slo de United 3-1, og nå gjelder det å slå Soton.

The Saints, som de kalles, var i semifinalen for tre år siden. Den gang endte det med tap mot Chelsea. De har i motsetning til Leicester vunnet turneringen. Det skjedde i 1976 da de slo Man United i finalen, til tross for at de var store underdogs.

Southampton har gått videre til fordel for Shrewsbury Town, Arsenal, Wolverhampton og Bournemouth på veien til semifinalen. Kvartfinalen mot Bournemouth ble sikret med en solid 3-0-seier.

Leicester – Southampton spilles på søndag den 18. april, fra kl. 19:30.

Det er mye bra fotball på tv, og nå gleder vi oss til å se hvem som går videre fra sine Semifinaler i FA-cupen.