TVkampen.com TVkampen.com

Tour De France

 • 4 tir
 • 5 idag
 • 6 tor
 • 7 fre
 • 8 lør
 • 9 søn
 • 10 man
 • 11 tir
 • 12 ons
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn

Ligue 1 på TV og Live Stream

Ligue 1 er den øverste divisjonen av fotball i Frankrike. Her er en full liste over kamper fra Ligue 1 som vises på TV og livestream. Få med deg alle kamper fra Ligue 1 2019/2020 her.

Ingen kamper tilgjengelig for Ligue 1. Se andre sendinger i Fotball

 • Annonse

Historisk bakgrunn fra Ligue 1

Ligue 1 er en relativt ung liga sammenlignet med nabolandene. Ligue 1 så dagens lys kun et par år etter at profesjonell fotball først ble arrangert i Frankrike i 1930.

Det var ikke alle lag som ønsket å være med i Ligue 1. Blant annet takket Strasbourg og Amiens nei. Noen sier frykten for å gå konkurs var utslagsgivende.

Eventuelt ble det banet vei for National, før navnet ble endret til Division 1 etter å ha eksistert i ett år. League 1 fikk sitt nåværende navn i 2002.

Sånn spilles Ligue 1

Ikke mye har endret seg på de siste 87 årene. 20 klubber har vært med siden starten, og sesongen løper mellom august og mai. Lagene møter hverandre to ganger, én på hjemme- og én på bortebane.

Lagene får poeng ved at vinnende lag får tre poeng, ved uavgjort får hvert lag ett poeng, eller null poeng ved tap. Etter endt sesong vil laget med flest poeng vinne Ligue 1 og bli seriemestere.

Dersom flere lag har like mange poeng, så vil det være laget med best målforskjell som vinner. Er det fortsatt likt så er det laget som har scoret flest mål som vinner.

Det er playoff for å avgjøre hvem som kvalifiserer seg til Europa League, og hvem som rykker ned til Ligue 2 påfølgende sesong.

For fans som liker å se Ligue 1 på tv er det kanskje noen som husker at ligasystemet i Frankrike sist ble endret i 1995.

Klubber og stadioner i Ligue 1

Så langt er det totalt 76 forskjellige klubber som har vært med i Ligue 1. Det er bare fire lag som har spilt hver sesong. Disse lagene er Nice,Montpellier,Marseille og Rennes.

Paris Saint-Germain var ikke et Ligue 1-lag før i 1974-75-sesongen. I dag er de ansett som det beste laget i den franske toppdivisjonen.

Om du ønsker å se Ligue 1 på TV så kan du få med deg Monaco spille. Selv om de ikke er en del av Frankrike så er de en del av det franske ligasystemet.

De fleste franske stadioner er massive. Den største i kapasitet er Stade Velodrome som tilhører Marseille og har plass til nesten 67 000 tilskuere. Neste på listen er Parc Olympique der Lyon spiller for neste 60 000 mennesker.

Rekorder og statistikk i Ligue 1

Rekorden for flest tilskuere på en kamp i Ligue 1 er på 62 252 seter. Dette var på Stade Velodrome i 2017 mellom Marseille og PSG. Det er derimot bare en brøkdel av hvor mange som valgte å se fotballkampen på tv.

Saint-Étienne holder rekorden for å vinne ligaen flest ganger med 10 titler. Den siste kom i 1980/81-sesongen. Marseille er neste på listen med ni titler der den siste kom i 2010. Monaco har vunnet åtte ganger, og det samme har Nantes og regjerende seriemestere PSG.

Paris Saint-Germain holder rekorden for å ha vunnet flest seire i en sesong med sine 30. Det er Saint Étienne som har vunnet flest kamper på rad etter at de vant 28 kamper uten tap.

Toppscorere og spillere i Ligue 1

Det er mange spillere i Ligue 1 som har fått oppmerksomhet rundt om i verden for sine egenskaper med fotballen. Når vi har sett Ligue 1 på tv i dag, så er Mickaël Landreau den som har spilt flest kamper på 618.

Det er mye prestisje å være toppscorer i Ligue 1. Det er argentineren Delio Onnis som er toppscorer etter å ha scoret 299 mål på 15 år. På andreplass finner vi franske Bernard Lacombe som scoret 255 mål.

I løpet av en enkelt sesong er det kroaten Josip Skoblar som har scoret flest mål, med 44. I løpet av en kamp er det Jean Nicolas og André Abegglen som har scoret flest, med syv mål hver.

Ettersom landet har gjort det svært bra i fotball-VM, som ikke er overraskende, så er også fransk fotball populært på tv. Du fult program for Ligue 1 på tv og livestream her.