Åttendedelsfinaler i Champions League Photo: Adobe stock

Åttendedelsfinaler i Champions League 2021

Lagene som spiller åttendedelsfinaler i Champions League 2021 har møtt hverandre en gang, og nå venter returkampene før vi vet hvem som går videre i sluttspillet. Det er mye spenning når vi ser Champions League på tv.

I årets sluttspill er det fire tyske og fire spanske lag med. England og Italia har tre lag, mens Frankrike og Portugal har ett hver.

Tyskland
RB Leipzig
Bayern München
Dortmund
Borussia Monchengladbach

Spania
Barcelona
Atletico Madrid
Real Madrid
Sevilla

England
Liverpool
Chelsea
Manchester City

Italia
Juventus
Lazio
Atalanta

Frankrike | Paris Saint-Germain

Portugal | Porto

Slik spilles åttendedelsfinalene

Den første runden med 8.-delsfinaler er ferdig, og grunnlaget for returkampene har blitt lagt. Nå ser vi frem mot neste runde som spilles. fra 9. mars.


Juventus (1) – (2) Porto

Juventus må spille bedre når Porto tar turen til Italia. Første kamp endte med seier til Porto, og de beviser at de kan utfordre noen av de beste lagene.

Juventus – Porto på tv
Tirsdag 9. mars, kl. 21:00
Viaplay

Vi så at Porto klarte å holde nullen mot Manchester City i gruppespillet, og om de klarer det igjen vil de slå ut Juventus av Champions League. Disse to lagene møttes i 8.-delsfinalene av Champions League i 2017, og begge kamper endte med Juventus-seier og rødt kort til Porto.

Den regjerende portugisiske seriemesteren ligger bak Sporting Lisboa i Primeira Liga, og spilte nylig uavgjort mot Braga etter at de ledet med 2 mål. Med rødt kort til en Porto-spiller etter timen spilt, så klarte Braga berge et poeng med scoringer i det 87. og 90+4. spilleminutt.

Juventus har fått stor konkurranse av Inter og Milan i Serie A denne sesongen. De sikret avansement til finalen av Coppa Italia med uavgjort mot Inter etter å ha vunnet første kamp. Nå gleder vi oss til å se om tidenes toppscorer i Champions League, Cristiano Ronaldo, klarer å få til mer i returkampen.


Dortmund (3) – (2) Sevilla

Erling Braut Haaland og Dortmund skal spille returkamp mot den regjerende Europa League-mesteren, Sevilla. De kunne fått et vanvittig godt utgangspunkt etter å ha ledet kampen 3-1 lenge, men et mål på slutten av kampen kan gjøre det litt vanskeligere.

Dortmund – Sevilla på tv
Tirsdag 9. mars, kl. 21:00
Viaplay

Den tyske klubben har ikke klart å produsere mye i Bundesliga den siste tiden, men Haaland sin scoringsform i Champions League er vanvittig. Han er i skrivende stund toppscorer med 8 scoringer.

Sevilla er fortsatt med i gullkampen i La Liga med 2 poeng opp til Barcelona og 4 til Real Madrid. De møter Barcelona til returkamp i Copa del Rey, der de vant første kamp 2-0 på hjemmebane. Det er derfor godt mulig at de klarer å kjempe seg tilbake mot Dortmund.


Liverpool (2) – (0) Leipzig

Returkampen mellom fjorårets semifinalist og vinneren av 18/19-sesongen kan sende Leipzig og Sørloth ut av turneringen. Leipzig tapte første kamp, og de skal få det vanskelig med å komme seg tilbake når de møtes på Anfield.

Liverpool – Leipzig på tv
Onsdag 10. mars, kl. 21:00
Viaplay

Leipzig har hatt en god sesong og befinner seg på 2.-plass i Bundesliga, bare to poeng bak Bayern München. Sjansene er gode, selv om de gikk på et surt bortetap mot bunnlaget Mainz i slutten av januar.

Liverpool sin form er det vanskelig å forutsi. I Premier League tapte klubben tre hjemmekamper på rad i starten av 2021, som ikke har skjedd på nesten 60 år.

Når det kommer til Champions League på Anfield blir det spennende å se om Liverpool lever opp til forventningene. Dette kan fort bli slutten på årets Champions League-eventyr for RB Leipzig.


Paris Saint-Germain (4) – (1) Barcelona

Vi har skyhøye forventninger til returkampen Barcelona – PSG. Lagene møttes på dette stadiet for noen år siden, og PSG vant 4-0 på Parc de Princes. Barcelona kom tilbake og vant 6-1 på Camp Nou. Det er slike kamper vi elsker når vi ser fotball på tv. Nå får vi se om Barcelona klarer å gjøre det samme på bortebane, eller om Mbappé scorer nok en hattrick.

Paris Saint-Germain – Barcelona på tv
Onsdag 10. mars, kl. 21:00
Viaplay

PSG har for vane å ligge øverst på tabellen i Ligue 1, men nå jager de fire poeng bak Lille og 1 poeng bak Lyon. Mbappé er toppscorer i ligaen, og pyntet på statistikken etter scoring mot Marseille med en sprint på 36 km/t. Neymar er ute med skade.

Det sitter langt inne for Barcelona om dagen, som kan være på vei ut av Copa del Rey, Champions League, og har mange poeng opp til Atletico Madrid i La Liga. Nå gleder vi oss til Messi og Barcelona mot Mbappé og resten av Mauricio Pochettinos mannskap i Paris.


Manchester City (2) – (0) Borussia Mönchengladbach

Som en stor underdog hadde de fordel av hjemmebane i første kamp, men det er skrekkelig få lag som klarer å holde tritt med Manchester City. Nå skal jobben bli enda vanskeligere, for Manchester City har ikke tapt en kamp på hjemmebane på 15 kamper. Det tyske laget har ikke vunnet på fire seriekamper, og nyheten om at deres trener, Marco Rose, skal flytte til Dortmund etter sesongen skaper uroligheter i Gladbach-troppen.

Manchester City – Borussia Mönchengladbach på tv
Tirsdag 16. mars, kl. 21:00
Viaplay

Pep Guardiola sine menn bør få det forholdsvis enkelt mot Gladbach, selv om de slo Bayern i januar. Det er derimot litt dyster statistikk for City i Champions League. De har ikke kommet lenger enn til kvartfinalen av Champions League de siste fire sesongene.


Real Madrid (1) – (0) Atalanta

Fire serie på rad taler for den stigende formen til Real Madrid, og selv om de lenge stanget mot et solid Atalanta-forsvar, klarte de til slutt få ballen i mål. En tidlig utvisning som reduserte hjemmelaget til 10 mann i første kampen kunne vært skjebnesvangert, men de er ikke helt ute av kampen ennå. Real Madrid har klart å holde følge med Atletico og er på vei tilbake i kampen om seriegull i La Liga. Det er nesten ingen spor etter krisen laget var i.

Real Madrid – Atalanta på tv
Tirsdag 16. mars, kl. 21:00
Viaplay

Atalanta har et vanskelig utgangspunkt når de skal til Santiago Bernabeu, men laget fra Bergamo har nylig slått Napoli og vi vet de kan være bunnsolide. Alt vil være en bonus når vi tenker på historien, og vi kommer til å se et lag som skal kjempe gjennom hele kampen.


Bayern München (4) – (1) Lazio

De tyske mesterne hadde ingen problemer når de spilte i Lazio. Den regjerende mesteren skal spille på hjemmebane i returkampen. Vi kan vel trygt si at Lazio ikke tar seg videre fra dette.

Bayern München – Lazio på tv
Onsdag 17. mars, kl. 21:00
Viaplay

Selv om Lazio har vist stigende form i Serie A, så er det en umulig oppgave som ligger foran dem. Bayern scoret sine mål i løpet av de første 47 minuttene, så det kunne også vært verre.


Chelsea (1) – (0) Atletico Madrid

På siste dag av åttendedelsfinalene i Champions League blir det avgjort om Chelsea klarer å ta seg videre, eller om Atletico Madrid kjemper seg tilbake. En nydelig scoring av Giroud i București sendte det engelske laget i ledelsen, og Tuchel har fortsatt til gode å tape en kamp etter at han kom inn som trener for klubben.

Atletico Madrid har hatt en fantastisk start i La Liga, men møtte Levante to ganger på tre dager nylig. Den ene kampen endte uavgjort, mens den andre endte med tap. Det kan virke som formen er på vei ned, og det er selvsagt ikke Diego Simeone fornøyd med. I første kamp måtte de klare seg uten tre av sine stjerner; Jose Gimenez, Yannick Carrasco og Sime Vrsaljko, som alle var ute med skader.

Chelsea – Atletico Madrid på tv
Onsdag 17. mars, kl. 21:00
Viaplay

Thomas Tuchel ble hentet inn for å løfte klubben, og det har han tilsynelatende klart. I alle fall den første måneden. I ligaen har de vunnet fire av seks kamper, i tillegg til seier mot Barnsley i FA-cupen. Med Tuchel kan vi også se at Timo Werner har tatt store steg, og med 3 målgivende på de siste fire kampene klarte han også score mot Newcastle.