Community Shield Photo: Adobe stock

Åttendedelsfinaler i Champions League 2021

Under åttendedelsfinaler i Champions League 2021 var det fire tyske og spanske, tre engelske og italienske lag, i tillegg til PSG og Porto. Etter at lagene hadde møtt hverandre to ganger var de engelske lagene videre, mens de italienske sliter. Det er mye spenning når vi ser Champions League på tv.

Nå gleder vi oss til å følge resten av Champions League sluttspill.

Tyskland
Bayern München – Videre mot Lazio
Dortmund – Videre mot Sevilla
RB Leipzig – Tapte mot Liverpool
Borussia Monchengladbach – Tapte mot Manchester City

Spania
Real Madrid – Videre mot Atalanta
Barcelona – Tapte mot PSG
Atletico Madrid – Tapte mot Chelsea
Sevilla – Tapte mot Dortmund

England
Liverpool – Videre mot Leipzig
Chelsea – Videre mot Atletico Madrid
Manchester City – Videre mot Mönchengladbach

Italia
Juventus – Tapte på bortemål mot Porto
Lazio – Tapte mot Bayern München
Atalanta – Tapte mot Real Madrid

Frankrike | Paris Saint-Germain – Videre mot Barcelona

Portugal | Porto – Videre mot Juventus

Slik ble åttendedelsfinalene spilt

Åttendedelsfinalene i Champions League 20/21 ble ferdigspilt den 17. mars, og alle de engelske lagene er videre. Italienske lag er ikke med til kvartfinalene.


Bayern München (6) – (2) Lazio

De tyske mesterne hadde ingen problemer da de spilte i Lazio, og det var igjen relativt enkelt på hjemmebane. Etter at Bayern vant 4-0 på bortebane var det liten tvil om at Lazio fikk en litt for vanskelig oppgave da de reiste til Tyskland.

Selv om Lazio har vist stigende form i Serie A, så var det en umulig oppgave som lå foran dem. Bayern scoret sine mål i løpet av de første 47 minuttene, så det kunne også vært verre.


Chelsea (3) – (0) Atletico Madrid

På siste dag av åttendedelsfinalene i Champions League ble det avgjort at Chelsea tok seg videre til kvartfinalen med de andre engelske lagene. Atletico Madrid måtte kjempe for å komme seg tilbake etter å ha tapt hjemmekampen, men alt håp røk da Atletico ble redusert til 10 mann.

Tuchel har fortsatt til gode å tape en kamp etter at han kom inn som trener for klubben.

Atletico Madrid hadde en fantastisk start i La Liga, men har vist synkende form etter møtet med Levante nylig. Den ene kampen endte uavgjort, mens den andre endte med tap. Det kan virke som formen er på vei ned, og det er selvsagt ikke Diego Simeone fornøyd med. I første kamp måtte de klare seg uten tre av sine stjerner; Jose Gimenez, Yannick Carrasco og Sime Vrsaljko, som alle var ute med skader.

I Chelsea ble Thomas Tuchel hentet inn for å løfte klubben, og det har han klart. I alle fall den første perioden. I ligaen har de ikke tapt på mange kamper, i tillegg til seier mot Barnsley i FA-cupen. Med Tuchel kan vi også se at Timo Werner har tatt store steg.


Real Madrid (4) – (1) Atalanta

Uavgjort mot denserielederen i Madrid-derby på bortebane taler for den stigende formen til Real Madrid. Selv om de stanget lenge mot et solid Atalanta-forsvar i første kamp, klarte de til slutt få ballen i mål. En tidlig utvisning som reduserte hjemmelaget til 10 mann i første kamp kunne vært skjebnesvangert, men de kjempet lenge for å få et bortemål. Det var derimot den mestscorende franske mannen i CL-sammenheng som sendte Real i føringen på Santiago Bernabeu. Etter at Benzema åpnet var det ingen vei tilbake da Ramos satt straffespark etter timen spilt.

Atalanta hadde en drømmesesong i fjor og var med i sluttspillet av turneringen for andre sesong på rad. De hadde et vanskelig utgangspunkt før turen tilSantiago Bernabeu, og det var slutten på visa for laget fra Bergamo. Atalanta er et spennende lag å se fordi de alltid presser så høyt, og vi håper se de igjen til neste år.


Manchester City (4) – (0) Borussia Mönchengladbach

Som en stor underdog hadde de fordel av hjemmebane i første kamp, men det er skrekkelig få lag som klarer å holde tritt med Manchester City. Det kom frem i returkampen der Manchester City ikke hadde noe problem med å vinne på hjemmebane. Mönchengladbach skal ha for at de kom helt il 8.-delsfinalen. Det tyske laget hadde ikke vunnet på syv kamper i alle konkurranser, og nyheten om at deres trener, Marco Rose, skal flytte til Dortmund etter sesongen skaper uroligheter i Gladbach-troppen.

Pep Guardiola sine menn gjorde ingen feil og fikk det forholdsvis enkelt mot Gladbach, selv om de slo Bayern i januar. Det er en litt dyster statistikk for City i Champions League som ikke har kommet lenger enn kvartfinalen av Champions League de siste fire sesongene, men i år virker det som de kan ta seg hele veien.


Juventus (4) – (4) Porto

Juventus røk ut av Champions League mot Porto etter at første kamp endte 2-1 til Porto. I Torino ble det ekstraomganger, men ettersom lagene scoret ett hver gikk det portugisiske laget videre på bortemålsregelen.

Vi så at Porto klarte å holde nullen mot Manchester City i gruppespillet, og nå har de slått ut Juventus. Selv om de er en underdog kan de klare seg mot de bedre lagene.

Den regjerende portugisiske seriemesteren ligger bak Sporting Lisboa og Braga i Primeira Liga. De spilte nylig semifinale mot Braga som endte med 2-3-tap, selv om Borja på Braga fikk rødt kort etter 34 minutter.

Juventus har fått stor konkurranse av Inter og Milan i Serie A denne sesongen. De sikret avansement til finalen av Coppa Italia med uavgjort mot Inter etter å ha vunnet første kamp. Det blir ikke mer å se av tidenes toppscorer i Champions League, Cristiano Ronaldo, denne sesongen.


Dortmund (4) – (3) Sevilla

Det kom ikke som et sjokk at Haaland og Dortmund er videre i Champions League, men at han skulle scoret mål 19 og 20 på 14 kamper er helt vanvittig. Han er i løpet av den korte tiden rukket å bli den mestscorende norske spilleren i turneringen, og nå gleder vi oss til neste runde!

Den tyske klubben har ikke klart å produsere mye i Bundesliga den siste tiden, men Haaland sin scoringsform i Champions League er vanvittig. Han er i skrivende stund toppscorer med 10 scoringer.

Sevilla har sannsynligvis gitt slipp på gullkampen i La Liga, røk ut av Barcelona i Copa del Rey etter å ha vunnet første kamp 2-0, og er nå ute av mesterligaen. Ingen god periode for klubben som har vunnet Europa League flest ganger.


Liverpool (4) – (0) Leipzig

Selv om det var nok av sjanser var det vanskelig for Liverpool å score, og om formen hadde vært bedre kunne det fort blitt verre for RB Leipzig. Anfield og Champions League er fortsatt en kombinasjon det er vanskelig å slå, og med seier mot 2.-plassen i Bundesliga ser det lyst ut for Liverpool, selv om det ikke går like bra i hjemlig liga.

Leipzig har hatt en god sesong og befinner seg på 2.-plass i Bundesliga, bare to poeng bak Bayern München. Sjansene er gode for at de jager ut sesongen, selv om de gikk på et surt bortetap mot bunnlaget Mainz i slutten av januar.

Liverpool sin form er det vanskelig å forutsi, men det er mest i Premier League problemene befinner seg. De har tapt seks hjemmekamper på rad, og før det hadde aldri klubben tapt fem.


Paris Saint-Germain (5) – (2) Barcelona

Selv om vi håpet på mange mål endte det uavgjort i returkampen mellom PSG og Barcelona. Da lagene møttes på dette stadiet for noen år siden vant PSG 4-0 på Parc de Princes. Barcelona kom tilbake og vant 6-1 på Camp Nou. Det er slike kamper vi elsker når vi ser på fotball. Det var ikke slik det gikk for Barcelona denne gangen, og fjorårets finalist er videre til kvartfinale.

PSG har for vane å ligge øverst på tabellen i Ligue 1, men nå jager de to poeng bak Lille, med Lyon 1 poeng bak. Mbappé er toppscorer i ligaen, og pyntet på statistikken etter scoring mot Marseille med en sprint på 36 km/t. Neymar var ute med skade, og vi håper han blir klar til neste runde.

Barcelona må legge sine kort i Copa del Rey og serien denne sesongen. Det er bare 3 poeng opp til Atletico i La Liga, i tillegg til at de hentet inn Sevilla sitt forsprang i cupen og gikk videre.