Champions League sluttspill Photo: Adobe stock

Champions League sluttspill 2020/21

Det blir vanvittig spennende når Champions League sluttspill går mot slutten! To engelske, ett fransk og ett spansk lag er igjen av årets turnering når semifinalene skal spilles.

Slik spilles Champions League sluttspill

Semifinalene spilles den 27. og 28. april, med returkamper den 4. og 5. mai.

Første semifinale er mellom Paris Saint-Germain og Manchester City. Sist lagene møttes i Champions League var i kvartfinalen av 2015/16-sesongen. Den gang ble det uavgjort i Paris, og hjemmeseier til Manchester City i returoppgjøret. Manchester City var på forhånd den store favoritten, men når Neymar spiller slik han gjorde mot Bayern kan det fort vippe begge veier i dette oppgjøret.

Real Madrid møter Chelsea i den andre semifinalen. De har ikke møtt hverandre i Champions League, men har spilt mot hverandre i oppvarmingen til sesongen i 2016 og 2013 under International Champions Cup. Det er Real Madrid som har vunnet de kampene, men når Chelsea har den flyten som de har hatt etter at Thomas Tuchel kom inn er dette også en åpen kamp.

Sånn spilles semifinalene

Semifinale 1
Kamp 1: PSG – Manchester City | 27.04, kl. 21:00
Kamp 2: Manchester City – PSG | 05.05, kl. 21:00

Semifinale 2
Kamp 1: Real Madrid – Chelsea | 28.04, kl. 21:00
Kamp 2: Chelsea – Real Madrid | 04.05, kl. 21:00

Laget som står oppført som hjemmelag i finalen er vinneren i den første semifinalen. Finalen avgjøres den 29. mai i Istanbul, Tyrkia.

Kvartfinalene

Lagene i kvartfinalen møtte hverandre i første kamp 6. og 7. april, og til returkamper 13. og 14. april. Det var Liverpool, Bayern München, Dortmund og Porto som røk ut i Champions League sluttspill etter kvartfinalene.

Kvartfinale 1
Manchester City 4 – 2 Dortmund

Kvartfinale 2
Porto 1 – 2 Chelsea

Kvartfinale 3
Bayern München 3 – 3 Paris Saint-Germain

Kvartfinale 4
Real Madrid 3 – 1 Liverpool

Manchester City i Champions League

Manchester City har aldri vunnet Champions League, men det stopper dem ikke fra å være favoritter. Det lengste de har kommet er til semifinalen i 2015/16 da de tapte mot Real Madrid. Etter et overraskende tap mot Lyon røk de ut av kvartfinalen i fjorårets sesong. I år har de virket farlige, og selv om de ikke knuste Dortmund, så ser vi at dette er et lag som kan gå hele veien til finalen.

Paris Saint-Germain i Champions League

Et annet lag som aldri har vunnet Champions League er PSG. De kom nære i 2019/20, men tapte finalen mot Bayern. I Ligue 1 har de tapt 8 av 33 kamper og ligger på 2.-plass 3 poeng bak Lille. I 8.-delsfinalen så vi hvilke styrker som ligger i dette laget da de slo ut Barcelona, før de gjorde det samme med Bayern München. Med Mbappé og Neymar så vi et målfarlig lag som har vanvittige tekniske ferdigheter.

Chelsea i Champions League

Etter at Thomas Tuchel kom inn gikk det lang tid før Chelsea tapte en kamp. Slik fortsatt de i Champions League med 2-0 over Porto i første kamp. De vant i 2011/12 og røk ut mot Bayern München i 8.-delsfinalen i 19/20 etter å ha tapt 7-1 sammenlagt. Nå er det opp til Thomas Tuchel å sikre avansement til finalen.

Real Madrid i Champions League

Real Madrid er det mestvinnende laget i Champions League, men har sett svake ut de siste sesongene. Nå kan de være på vei opp igjen, for det virker som Zinedine Zidane gjør mye riktig med troppen. De hadde et solid utgangspunkt da de dro til Anfield, og det var en passivt, og til dels ugjennomtrengelig forsvarsspill, og mange sløste sjanser som gjorde de til en av årets semifinalister.

Bayern München i Champions League

Den regjerende mesteren Bayern München hadde gode muligheter til å vinne mesterligaen i år, men måtte se seg slått av PSG. Med fjorårets toppscorer, Lewandowski, er det få lag som klarer å stoppe det tyske storlaget. Den polske spissen hadde derimot pådratt seg en skade, noe som kom tydelig frem mot PSG. Kampene inneholdt store sjanser der det manglet en målfarlig spiss.

Liverpool i Champions League

Etter å ha vunnet Champions League i 2018/19 ble de stoppet av Atletico Madrid i 8.-delsfinalen i 19/20, og det var igjen et lag fra den spanske hovedstaden som sendte Liverpool ut av turneringen. Vi har sett store ting skje på Anfield i Champions League tidligere, men denne gangen klarte de ikke leve opp til forventningene.

Dortmund i Champions League

Dortmund klarte ikke ta seg videre etter å ha tapt begge kvartfinalene mot City. Det har vært en periode uten noen store prestasjoner fra Erling Braut Haaland, selv om han var involvert i scoringen i returkampen. Etter kvarten er han fortsatt toppscorer, og havnet på 2.-plass i fjorårets sesong.

Porto i Champions League

Den store overraskelsen fra 8.-delsfinalen var da Porto slo ut Juventus. Kampen gikk inn i ekstraomganger, og selv om begge lag scoret var det til fordel for Porto som gikk videre på bortemål. De vant mot Chelsea i returkampen, men det var ikke nok til å ta seg videre sammenlagt.

Slik foregikk trekningen av UEFA Champions League