Stamford Bridge Premier League (Photo: Ian Kington / AFP)

Årets favoritter til å vinne Premier League

På lørdag 14. august gikk startskuddet for Premier League 2021/22. Ifølge oddsen er dette årets favoritter til å vinne Premier League i år.

Har du en annen favoritt? Hvorfor ikke øke spenningen og spille på Premier League hos Betsson her!

Aldersgrense 18 år | Spill ansvarlig – Hjelpelinjen.no

Manchester City med favorittstempel

Odds: 1.70

Spillere inn: Jack Grealish
Spillere ut: Angelino, Eric Garcia, Sergio Agüero

Manchester City er igjen med å hevde seg blant verdens beste klubber. De går inn i den nye sesongen som storfavoritt. Klubben har vunnet ligaen tre av de siste fire sesongene, i tillegg til at de spilte finale i Champions League 2020/21. Jack Grealish, som virkelig fant formen i Aston Villa, kom til klubben for en rekordsum i sommer. Det fører med seg enda bedre sjanser til å løfte trofeet.

Nå venter vi spent på om Harry Kane finner veien til Etihad Stadium i sommer. Det er helt klart interesse, men Tottenham har det siste ordet. Om Harry Kane står på listen over overganger i Premier League 2021, så vil det i stor grad tette hullet etter Sergio Agüero.

Chelsea hevder seg blant de beste

Odds: 5.75

Spillere inn: Romelu Lukaku
Spilllere ut: Fikayo Tomori, Victor Moses, Olivier Giroud

Chelsea har tatt store steg de siste årene, og er en av årets favoritter. I andre halvdel av fjorårets sesong viste de store krefter i både Premier League og Champions League under Thomas Tuchel. Høydepunktet var selvfølgelig å slå Manchester City i Champions League-finalen.

Problemene Chelsea har hatt i angrep kan nå være løst. The Blues har hentet Romelu Lukaku tilbake til Stamford Bridge i den største overgangen i klubbens historie. £97,5 millioner var prisen de måtte betale for å hente belgeren fra Serie A-mester Inter. Nå har de en spiss som scoret 24 mål og 11 målgivende på 36 kamper i 2020/21. I tillegg har de fortsatt håp om at Timo Werner finner veien til nettmaskene ofte, så kanskje han kan bli toppscorer i Premier League 2021/22?

Liverpool har fortsatt sjansen

Odds: 6.50

Spillere inn: Ibrahima Konate
Spillere ut: Ozan Kabak, Gini Wijnaldum, Taiwo Awoniyi, Harry Wilson

Liverpool kan være med å spille om ligagull den kommende sesongen. Jürgen Klopp hadde en problematisk sesong i 2020/21, med flere skader i forsvaret. Den største var Virgil van Dijk som var ute store deler av sesongen. Dette hadde stor påvirkning på laget. Merseyside-laget gikk fra å vinne 68 hjemmekamper på rad til å tape 6 på rad i ligaen.

Returen av van Dijk og signeringen av Ibrahima Konate fra RB Leipzig vil styrke Liverpool betraktelig. Målet er å komme tilbake til formen de hadde da de tok 97 og 99 poeng to sesonger på rad.

Manchester United på jakt etter gull

Odds: 6.50

Spillere inn: Jadon Sancho, Raphael Varane, Tom Heaton
Spillere ut: Sergio Romero, Joel Pereira

Manchester United har ikke vunnet Premier League siden Sir Alex Ferguson ga seg etter 26 år. Klubben har slitt med stabilitet de siste syv sesongene. Mye grunnet dårlige signeringer og ansettelser, og fans som protesterer mot deres tyranniske eiere. Nå kan det virke som de står på tryggere grunn. Ole Gunnar Solskjær har bygget opp et solid fundament som kan gjøre Manchester United til en stor trussel.

Fire ganger Champions League-vinner Raphael Varane kan være en perfekt partner for Harry Maguire i forsvar. De røde djevlene har også sikret seg signaturen til den svært ettertraktede unge Dortmund-spilleren Jadon Sancho. United har hatt problemer på høyrekanten i noen år nå, og Daniel James har ikke klart å leve opp til forventningene. Når Mason Greenwood foretrekker en mer sentral rolle kan Sancho være oppskriften på suksess, noe vi kommer til å legge merke til for den kommende sesongen.

Tottenham?

Odds: 40.00

Spillere inn: Cristian Romero, Bryan Gil, Pierluigi Gollini
Spillere ut: Toby Alderweireld, Juan Foyth, Joe Hart, Danny Rose, Erik Lamela, Gareth Bale (ferdig på lån)

Med 40 i odds er ikke Tottenham nødvendigvis en av årets favoritter til å vinne Premier League. The Lilywhites har ikke klart å vinne ligaen siden omstruktureringen, og står fortsatt uten et trofé siden 2008. To store profiler i Mauricio Pochettino og Jose Mourinho har begge fått sparken i nyere tid. Det viser tegn til ambisjoner, men også panikk fra styreformann Daniel Levy i hans jakt på edelt metall i Nord-London.

Tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santo har overtatt tøylene for Spurs. Hans ansettelse løftet noen øyenbryn ettersom hans stil har flere likhetstrekk med landsmann og forgjenger Jose Mourinho, som vi vet hadde problemer med å finne suksess med Tottenham.

Den store stjernen Harry Kane er ryktet til rivalene Manchester City, om de blir enige om pris. Dette setter Spurs i en dårlig posisjon i forhold til sine konkurrenter. De har også mistet Gareth Bale som ikke fikk fornyet lånet sitt for den kommende sesongen.

Øvrig odds for å vinne Premier League

Leicester – 40.00
Arsenal – 50.00
Everton – 100.00
Leeds – 125.00
Wolves – 150.00
West Ham – 150.00
Aston Villa – 150.00
Southampton – 200.00
Brighton – 200.00
Crystal Place – 250.00
Burnley – 350.00
Newcastle – 500.00
Watford – 500.00
Brentford – 500.00
Norwich – 1000.00