Community Shield Photo: Adobe stock

Toppscorer i Premier League 2021/22

Den engelske fotballen ruller i Premier League. Det betyr spenning når vi ser på hvem som har størst sjanse til å bli toppscorer i Premier League 2021/22. Blir det en av de vanlige eller kommer det et nytt stjerneskudd med i kampen?


Hvordan kan Mohamed Salah bli toppscorer i Premier League 2021/22?

Salah overrasket alle i sin første sesong for Liverpool. Etter å ha blitt kjøpt fra Roma for £37 millioner gikk det ikke veien i Chelsea. Men i sin første sesong på Merseyside ble han toppscorer i ligaen. Han tok rekorden for flest scoringer i en 38-kampers sesong i prosessen (32). Den tidligere rekorden på 31 ble holdt av Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez.

Den påfølgende sesongen vant han tittelen igjen med 22 mål sammen med Sadio Mané og Pierre-Emerick Aubameyang. Det var tredje gang tre spillere hadde like mange scoringer i samme sesong, men første gang to spillere fra samme klubb vant den.

Salah er en spiller som liker seg på kantene. Vanligvis befinner han seg til høyre i Jürgen Klopps angrepstreer, og er en av de mest begavede kantspillerne ligaen har sett.

Husk at du kan øke spenningen ved å spille på hvem som blir toppscorer i Premier League på Betsson her!

Aldersgrense 18 år | Spill ansvarlig – Hjelpelinjen.no

Kan Harry Kane gjenta suksessen?

Harry Kane hadde en forrykende 20/21-sesong for Tottenham, men er han i stand til å bli toppscorer i Premier League 2021/22 også? I tillegg til fjorårets sesong vant han også Golden Boot i 15/16 og 16/17.

Kane var nære å vinne årets spiller i fjor, men ble slått av Kevin de Bruyne som har stukket av med prisen to år på rad. Kane som er en tradisjonell 9-er for Tottenham klarte virkelig å vise sine egenskaper ved å falle dypere i banen og overlappe med kantspillerne.

Samspillet med spesielt Heung-Min Son førte til et farlig angrepsvåpen. Spurs-spissen er på toppen av sin karriere i jakt på å bli toppscorer i Premier League for fjerde gang, men står uten scoringer etter to serierunder er spilt.

Er dette Timo Werner sin drømmesesong?

Dette kan fremstå som et noe overraskende valg. Werner fant veien til Chelsea fra RB Leipzig forrige sommer for £50 millioner. Det var et vanvittig press på den tyske spilleren som var helt fenomenal for den tyske klubben på venstre kant og sentralt som spiss. Hans siste sesong for Leipzig endte med 28 scoringer på 34 kamper.

Premier League er ikke det samme som Bundesliga, med store forskjeller både på fysikk og kvalitet. Mange Chelsea-fans var skuffet da han bare hadde 6 mål på 35 kamper. Werner er bare 24 år og har sine beste år foran seg, så selv om dette kan være overraskende er det gode muligheter i klubben som er en av årets favoritter til å vinne Premier League.