fotball

Slik ble Champions League gruppespillet avsluttet

Slik ble Champions League gruppespillet avsluttet, med oversikt over tabell fra gruppespill og hvordan den siste runden gikk.

Les om sluttspill Champions League

Lagene som er klare for sluttspillet i Champions League 20/21:

Gruppe ABayern MünchenAtletico Madrid
Gruppe BReal MadridMönchengladbach
Gruppe CManchester CityPorto
Gruppe DLiverpoolAtalanta/Ajax
Gruppe EChelseaSevilla
Gruppe FDortmundLazio
Gruppe GBarcelonaJuventus
Gruppe HLeipzigPSG

Gruppe A

Bayern München var allerede videre etter fire seire, og Atlético Madrid som klarte uavgjort mot Bayern var siste laget til å avansere. I siste kamp møtte de Salzburg som trakk det korteste strået og blir å se i sluttspillet av Europa League.


Gruppe B

Real Madrid måtte vinne eller spille uavgjort mot Borussia Mönchengladbach for å avansere, noe de klarte. De gikk videre sammen med tyske Borussia Mönchengladbach. Shakhtar går til Europa League, mens Inter havnet sist i sin gruppe.


Gruppe C

Selv om de sto i fare for å bli utestengt i årets sesong så var Manchester City tidlig ute med å sikre sin plass. Porto er også videre. Det betyr at Olympiakos og Marseille måtte kjempe om den viktige Europa League-plassen, som til slutt endte opp hos Olympiakos.


Gruppe D

Liverpool var det eneste laget som er sikret avansement før siste runde, mens FC Midtjylland var ute av konkurransen selv om de fikk et poeng. Ajax og Atalanta møttes i siste kamp, og Atalanta kunne slippe jubelen løs, til fordel for Ajax som skal spille Europa League.


Gruppe E

Chelsea og Sevilla var allerede videre til sluttspillet, og kunne bruke den siste kampen på å hvile noen spillere. Krasnodar gikk videre til Europa League, mens Rennes må vente til neste år for å spille europeisk fotball.


Gruppe F

Dortmund er videre i Champions League, selv om Haaland ikke var med i siste kamp. Lazio tok seg også til sluttspillet, mens Brugge må spille i Europa League.


Gruppe G

Det skulle ikke være lett for Dynamo Kiev eller Ferencvaros, og sistnevnte kom sist i gruppen. Det betyr at Dynamo spiller sluttspillet i Europa League mens Barcelona og Juventus er videre i turneringen med tap mot hverandre, og ellers feilfritt gruppespill.


Gruppe H

Den mest spennende gruppen der Manchester United fikk det vanskelig i siste kamp mot Leipzig og må spille i Europa League. Leipzig og PSG er videre.


Slik avsluttes Champions League gruppespillet, og du kan se alle kampene på TV og live stream i vår UEFA Champions League oversikt.