Stamford Bridge Stamford Bridge - Chelseas hjemmebane. Photo: IAN KINGTON / AFP

Chelsea trenere under Abramovitsj

Det har kommet og gått en del trenere på Stamford Bridge, og dette er er listen med Chelsea trenere under Abramovitsj (så langt). Klubblengenden Frank Lampard var den siste som fikk gå. Han trer inn som nummer 14 i rekken av trenere som russeren har ansatt etter at han ble eier sommeren 2003. Vi teller Hiddink og Mourinho to ganger hver ettersom de har hatt to perioder.

Chelsea kamper på tv og live stream

Thomas Tuchel – Januar 2021 – …

Tyske Tuchel måtte finne seg nytt beite etter at PSG valgte en ny retning, og det gjenstår å se hvordan han lykkes med det unge laget. Han er den siste av Chelsea trenere under Abramovitsj, og vi følger spent med for å se hvor lenge han blir sittende.


Frank Lampard

Periode: Juli 2019 – Januar 2021
Kamper: 84
Seiersmargin: 52,3%

Lampard ble ansatt som den langsiktige løsningen. Han gjorde det bra med Derby, men det var ikke mulig å takke nei da Chelsea banket på døren. Han fikk god tid i sin første sesong ettersom klubben hadde overgangsnekt. De overgikk alle forventninger ved å lande på topp 4 og Champions League-kvalifisering med et ungt og lite rutinert lag. Den påfølgende sesongen ble kravene satt opp og investeringene store ved å punge ut drøyt 220 millioner pund for Ziyech, Werner, Havertz, Chilwell og Mendy, for å nevne noen.


Maurizio Sarri

Periode: Juli 2018 – Juni 2019
Kamper: 63
Seiersmargin: 62%

Storrøykeren Sarri klarte ikke akklimatisere seg i London, og selv om resultatene på banen var gode var det kommunikasjonsproblemer og misnøye blant fansen som forventet «Sarri ball» fra dag én. Sarri avsluttet sesongen med å vinne Europa League, men det ble fortsatt stilt spørsmål til han. Sarri forlot klubben til fordel for Juventus.


Antonio Conte

Periode: Juli 2016 – Juli 2018
Kamper: 106
Seiersmargin: 65%

Conte ble en umiddelbar suksess i klubben med ligatittel i første sesong. Han forvandlet laget til en ustoppelig kraft, og presterte å sette rekorden i antall seire i samme sesong – 30 på 38 kamper. Han vant også FA-cupen før det begynte å oppstå problemer. Til slutt ble han erstattet av sin landsmann, og det ble en bitter avslutning for den energiske italieneren.


Guus Hiddik (2)

Periode: Desember 2015 – Mai 2006
Kamper: 27
Seiersmargin: 37%

En gammel bekjent kom tilbake for å få midlertidig ansvar i klubben. Nederlenderen fikk en pangstart og var ubeseiret i sine tolv første kamper, som endte med en plass midt på tabellen etter at klubben hadde vært i krise.


Jose Mourinho (2)

Periode: Juni 2013 – Desember 2015
Kamper: 136
Seiersmargin: 59%

The Special One fikk sin andre periode i London-klubben etter å ha blitt sendt på døra i Inter og Real Madrid. Det endte med tredjeplass den første sesongen, etterfulgt av ligatittel påfølgende sesong. Det tredje året ble vanskeligere og Chelsea tapte ni av sine 16 første kamper. Det var tydelig at han hadde fått noen dårlige bånd med spillerne. Han ble sendt på i desember, da klubben var ett poeng fra nedrykksstreken.


Rafael Benitez

Periode: November 2012 – Mai 2013
Kamper: 48
Seiersmargin: 58%

Et upopulært valg hos fansen. Spanjolen ble hentet for å stabilisere skuta som hadde havnet langt bak ligalederne Manchester City. Han tok laget til Europa League-trofeet i sin første sesong i tillegg til fjerdeplass i Premier League. Han fikk ikke til så mye mer etter dette, og er en av de minst likte trenerne Chelsea har hatt i denne æraen.


Roberto de Matteo

Periode: Mars 2012 – November 2012
Kamper: 42
Seiersmargin: 57%

Da italieneren tok over etter sin forgjenger var han allerede en kultfigur fra sin tid som Chelsea-spiller. Han hadde ingen krav, men klarte å vinne Champions League og FA-cupen i løpet av sine 21 kamper som trener. I den påfølgende sesongen ble det derimot vanskeligere, og han måtte ut i november som en følge av dårlige resultater.


Andres Villas-Boas

Periode: Juni 2011 – Mars 2012
Kamper: 42
Seiersmargin: 57%

Portugiseren hadde store forventninger da han ankom, og var spådd som den nye Mourinho. Men han klarte aldri leve opp til forventningene og måtte gå etter bare ni måneder i jobben etter tap mot West Brom.


Carlo Ancelotti

Periode: Juni 2009 – Mai 2011
Kamper: 109
Seiersmargin: 61%

Italieneren fikk Chelsea tilbake på topp etter at Manchester United hadde dominert en periode. Ancelotti vant tittelen i hans første sesong med hele 103 mål. Det har ikke noe annet lag klart siden. Han måtte takke for seg etter å ha tapt mot Everton på Goodison Park.


Guus Hiddink (1)

Periode: Februar 2009 – Mai 2009
Kamper: 22
Seiersmargin: 73%

Nederlenderen ble oppringt for å ta over klubben i februar. Hiddink tapte bare en av sine 22 kamper, og satt store spor etter sin korte tid i sjefsstolen.


Luis Felipe Scolari

Periode: Juli 2008 – Februar 2009
Kamper: 36
Seiersmargin: 56%

En legende i hjemlandet Brasil. Scolari var ansett å være en stor signering fra The Blues. «Big Phil» klarte ikke leve opp til forventningene og måtte gå i februar, bare syv måneder inn i jobben.


Avram Grant

Periode: September 2007 – Mai 2008
Kamper: 54
Seiersmargin: 67%

Israeleren fikk lite tid som manager for Chelsea etter at han overtok for Mourinho. Han ble ansatt som Chelsea sin Director of Football før han fikk gå ned til garderoben og ta laget til Champions League-finale mot Man United i 2008.


Jose Mourinho (1)

Periode: Juni 2004 – September 2007
Kamper: 185
Seiersmargin: 67%

«The Special One» etablerte seg som den helt spesielle kandidaten og kulttreneren etter å ha sikret ligatitler i sine to første sesonger. I starten på sin fjerde sesong fikk han et anstrengt forhold til Abramovitsj, og ble sendt på dør i starten av 2007. Sannsynligvis den mest ikoniske og karismatiske av alle Chelsea-trenere.


Claudio Ranieri

Periode: September 2000 – Mai 2004
Kamper: 199
Seiersmargin: 54%

Ranieri var den første av Chelsea trenere under Abramovitsj. Det ble hele 199 kamper for Claudio før han måtte takke for seg. En av de best likte av alle trenere klubben har hatt. Som vi alle vet skulle Ranieri vinne ligaen, mot alle odds, med Leicester i 2015/16.