Premier League vinnerodds

De regjerende mesterne Manchester City er igjen favoritter til å vinne Premier League sesongen 2022/23. Man City får følge av Liverpool hos bookmakernes Premier League vinnerodds.

Manchester City har vunnet 4 av de 5 siste Premier League-sesongene, mens Liverpool har vunnet én gang. Det er grunnen til at disse to er ganske så soleklare favoritter når det kommer til Premier League vinnerodds.

VM 2022 kan spille en stor rolle denne sesongen, ettersom den vil være i tankene til flere spillere. Flere lag vil se sine stjernespillere delta i VM, hvor en mulig skade kan være et solid skudd for baugen i en eventuell tittelkamp. Vi så hvordan Virgil van Dijks skade påvirket Liverpool i 2020/21-sesongen.

Premier League vinnerodds: de største favorittene

I følge oddsmakerne er det fire hovedutfordrere til å vinne Premier League neste sesong: Man City, Liverpool, Tottenham og Chelsea. Disse fire lagene har alle potensiale til å ta seg helt til topps på Premier League-tabellen og bli mester.

La oss ta en nærmere titt på disse fire kandidatene og se hvorfor oddsmakerne har troen på nettopp dem. Vi starter med City:

Manchester City: 1.70 til å vinne

Manchester City har opplevd enormt med suksess etter at klubben ble kjøpt av Sheikh Mansour. Det eneste som nå mangler i troféskapet på Eithad er Champions League-pokalen. Man kan peke på at klubben har tatt seg dit takket være en gedigen innsprøyting av penger, men når det kommer til spillerlogistikk og kvalitet på banen er det få som kan matche dem.

De har et solid speidernettverk, og kanskje verdens beste manager i Pep Guardiola. Denne sommeren har de solgt Raheem Sterling, Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko for totalt £130 millioner. De har brukt disse pengene på å hente Kalvin Phillips for å erstatte Fernandinho, Julian Alvarez og såklart det norske stjerneskuddet Erling Braut Haaland.

Systemet City bruker og spillerne de besitter gjør at de alltid er å regne med. I flere sesongen har man sett Sterling score etter innlegg fra de Bruyne, nå er det den norske kjempen Haaland som skal fylle de skoene. Det er liten tvil om at City igjen vil være med i kampen om tittelen, selv om Pep kanskje mer ønsker seg CL-trofeet enn Premier League-gull …

Liverpool: 4.00 til å vinne

Liverpool var nære å vinne sin andre Premier League-tittel forrige sesong, hvor alt ble avgjort i siste runde. Etter at Coutinho hadde sendt Villa opp i 2-0 borte mot City trodde nok Liverpool-fansen at deres ønske skulle gå i oppfyllelse. Et mesterlig comeback av de lyseblå gjorde derimot at de vant 3-2, og sikret gullet med ett fattig poeng.

Dette knuste drømmen om en kvadruppel, og i CL-finalen kort tid etterpå ble det nok enn nedtur for de røde. Jürgen Klopps gutter snublet mot Real Madrid, som gjorde at det heller ikke ble noen trippeltriumf. Det var likevel en utrolig sesong for Liverpool, som spilte samtlige kamper i hver turnering de deltok i.

De har mistet Sadio Mané til Bayern München, men de har sørget for å erstatte ham med en potensiell superstjerne i Darwin Nunez. Han kostet hele €100 millioner, men dette kan fort vise seg å være klubbens virkelig store profil i mange år framover.

Tottenham: 15.00 til å vinne

Spurs er et lag som ikke har vært med i tittelkampen siden de sparket Mauricio Pochettino i 2019. José Mourinho mislyktes, Nuno Espírito Santo mislyktes, men med sin nye trener kan ting gå annerledes.

Antonio Conte gjorde en solid jobb for Spurs etter at han ble hentet i november 2021. Han klarte å guide dem forbi både Man United og erkerival Arsenal, og sikret en usannsynlig fjerdeplass. Hans vinnermentalitet og lidenskap kan bidra til å løfte Tottenham enda høyere denne gang. Han har allerede vunnet en Premier League-tittel med Chelsea i 2017, kan han kopiere den bragden kommende sesong?

Spurs har allerede hentet 6 spillere i sommer, som gjør at de står enda bedre rustet i tittelkampen. De har blant annet sikret seg Richarlison fra Everton for £60 millioner, Yves Bissouma fra Brighton for £25 millioner, og Djed Spence fra Middlesbrough. Disse spillerne kan alle bidra til at Tottenham tar hjem tittelen i 2022/23.

De har også hentet mer rutinerte spillere i form av Ivan Perisic og Fraser Forster på free transfer, samt Clement Lenglet på lån. Kombinasjonen av ungdommelighet, erfaring og kvalitet i troppen denne sesongen gjør dem til en spennende gullkandidat. Kanskje verdt et lite spill?

Chelsea: 17.00 til å vinne

Thomas Tuchel og Chelsea har også styrket laget i sommer med flere store signeringer. Raheem Sterling har tatt veien fra City, Napoli-profilen Kalidou Koulibaly er en annen stjerne som har kommet inn portene på Stamford Bridge. De er ute etter å styrke forsvaret ytterligere, med et bud på £55 millioner ute for Jules Kounde. Tuchel har lenge latt seg imponere av franskmannen, og er svært lysten på å hente ham til London.

Etter alle pengene som Chelsea har pumpet inn etter overgangsforbudet et par år tilbake er det på tide at de igjen kjemper om gullet. Tuchel har allerede vunnet Champions League med klubben, noe som gjør at han vil ha enda mer fokus på ligaen. Får vi se ‘The Blues’ løfte Premier League-trofeet for første gang siden 2017?

Premier League vinnerodds: potensielle outsidere

Manchester United: 26.00 til å vinne

Her har vi å gjøre med mer usannsynlige vinnerkandidater. Manchester Uniteds nye trener Erik ten Hag har så langt signert tre spillere for en tropp som i følge Ralf Rangnick trengte så mye som 6, 7, 8 eller til og med 10 signeringer forrige sesong. Nederlenderen har hentet inn midstopper Lisandro Martinez for £50 millioner, Tyrell Malacia for £12 millioner og Christian Eriksen som free agent.

Sommerens store transfermål Frenkie de Jong virker å bli værende i Barcelona, et tungt slag for ten Hag som ser sin landsmann som en nøkkelspiller for sine planer. Om United skulle klare å lokke til seg FDJ vil det kunne gi en boost til deres Premier League vinnerodds, men enn så lenge er forventningene til ten Hag lave.

Arsenal: 41.00 til å vinne

En annen potensiell outsider er Arsenal. De har ikke vunnet ligaen siden 2004, en ventetid på nesten 20 år. Denne sommeren har Mikel Arteta hentet spillere som Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko, i et håp om å igjen kunne kjempe om tittelen.

Det er dog vanskelig å se for seg ‘The Gunners’ per nå som en seriøs tittelkandidat. Et mer realistisk mål for Arsenal vil være å klare topp 4.

Alt kan skje …

Som vi har sett tidligere kan derimot hva som helst skje i Premier League. Det aller beste eksemplet for det er uten tvil ligagullet til Leicester i 2015/16. Oddsen for at ‘The Foxes’ skulle vinne ligaen var på utrolige 5001!

Hvem vet om vi kan se lignende ting skje kommende sesong? Det fins et par andre interessante lag å merke seg når det kommer til Premier League vinnerodds:

Newcastle: 101 til å vinne

Bak ‘The Big 6’ finner vi Newcastle som mest sannsynlig PL-vinner. Det skyldes særlig deres nå bortimot ubegrensede pengeskrin, spørsmålet er hvilke spillere de kan lokke til seg.

Blant nye spillere på nordkysten i sommer finner vi Targett fra Aston Villa, målvakt Pope fra Burnley og midstopper Sven Botman som ble hentet for £35 millioner fra Lille. Anledet av vårens nysignering Bruno Guimaraes kan ‘The Magpies’ bli et lag å se opp for på øvre halvdel av Premier League-tabellen.

West Ham: 251 til å vinne

West Ham har vært meget solide de siste to sesongene, med henholdsvis 6. og 7. plass. I fjor kom de seg helt til semifinalen i Europa League, mens de i år skal delta i Conference League.

Sommerens signeringer inkluderer blant annet midstopper Aguerd fra Rennes og målvakten Areola fra PSG. Med spill i flere turneringer kan det kanskje bli vanskelig for Moyes og co å hevde seg helt i toppen, men som vi ser over har merkeligere ting skjedd før i Premier League

Vinneroddsen er mye lavere enn hva var tilfellet for Leicester, rett og slett på grunn av deres utrolige prestasjon. Oddsmakerne vil ikke risikere å tape penger eller undervurdere et lag slik som de gjorde med Leicester.

FAQ

Hva er Premier League vinnerodds for Man City?
Premier League vinnerodds for Man fås til 1.70 hos Unibet og LeoVegas

Hva er Premier League vinnerodds for Liverpool?
Premier League vinnerodds for Liverpool fås til 4.00 hos Unibet og LeoVegas

Hva var Premier League vinnerodds da Leicester vant ligaen?
Premier League vinnerodds for da Leicester vant ligaen var på utrolige 5001.