EM-favorittene

Storkamper i helgen – 6.-7. mars

Det er duket for noen skikkelig storkamper i helgen, og få ting er bedre enn Der Klassiker, Madrid- og Manchester-derby i løpet av 2 dager!

Der Klassiker

Lørdag 6. mars, kl. 18:30

Kampen mellom Bayern München – Dortmund er noe vi ser frem til hvert år. I Bundesliga er det som regel disse lagene som befinner seg øverst på tabellen. I årets sesong er Dortmund 13 poeng bak, og de har en jobb å gjøre.

Bayern topper selvfølgelig tabellen, men det er bare to poeng ned til RB Leipzig. Selv om de vant 5-1 hjemme mot Köln forrige runde så ble det tap mot Frankfurt og uavgjort mot Bielefeld før det. Det er derfor ingen selvfølge at de vinner over Dortmund.

Med Haaland i scoringsform er det få lag som klarer å stå imot, men for å slå Bayern må Dortmund ha spillere som viser seg frem og spiller ball. Selv om de hadde en dårlig periode har Dortmund 7-0 i målforskjell på de to siste kampene i ligaen. I tillegg til at de er videre til semifinale av cupen.

Når det kommer til Champions League har begge lag et godt utgangspunkt til sine respektive returkamper. Dortmund møter Sevilla allerede neste uke. Bayern får en uke til før Lazio sannsynligvis må takke for seg.

Manchester-derby

Søndag 7. mars, kl. 15:00

I engelsk fotball er det få lokalderbys som er større enn Manchester City – Manchester United. Det skal sies at Man City virker ustoppelige med to tap på sine 27 kamper, men Ole Gunnar Solskjær og United kommer for å sette en stopper for City-toget.

Manchester City har et forsprang på 15 poeng. De har scoret flest og sluppet inn færrest mål denne sesongen. Det utgjør en målforskjell på 39, og bare Tottenham og Leicester har klart å score mer enn ett mål mot City i løpet av en kamp.

Det har faktisk gått 22 kamper siden Manchester United tapte i Premier League. En vanvittig god prestasjon, selv om det har blitt uavgjort i 8 av dem. Noen ganger mangler det lille ekstra for å vinne. Om de gjør det vanskelig for Guardiola og byrivalen vi uansett sikre på.

I europeisk fotball skal Manchester City spille returkamp mot Mönchengladbach om litt over en uke. Manchester United skal møte Milan i Europa League på torsdag. Det er mange storkamper i helgen, og det er én til vi må trekke frem.

Madrid-derby

Søndag 7. mars, kl. 16:15

Historisk sett er kampen mellom Real Madrid – Barcelona den største i spansk fotball, men i årets sesong har Atletico Madrid meldt seg på i gullkampen.

Når Atletico Madrid – Real Madrid møtes til søndag kan det bli uhyre jevnt, for i skrivende stund er det fem poeng mellom 1.- og 3.-plassen på tabellen. Barcelona har like mange poeng som Real Madrid, så om de vinner sin kamp er det 2 poeng som skiller storlagene.

Sist lagene møttes på Santiago Bernabeu ble det 2-0-seier til Real, men når de møtes igjen er det en veldig liten fordel til Diego Simeones Atletico.

I Champions League skal Atletico Madrid spille returkamp mot Chelsea den 17. mars. Den første kampen endte 1-0 til Chelsea. For Real Madrid sin del er det Atalanta som er motstander 16. mars. Så skal selvfølgelig Real Madrid spille mot Barcelona litt ut i april.

Husk at det er mange andre storkamper i helgen, så da kan du fint bruke vår oversikt hvis du skal se på fotball på tv.