fotball

Kamper på lørdag – Mye bra fotball på tv

Landslagene har spilt sine første kvalik-kamper til VM, og nå venter en helg med mye bra klubbfotball. Det er flere kamper på lørdag som kommer til å bli spennende å følge med på.

Dortmund – Eintracht Frankfurt | Kampen om Champions League-plass

Lørdag, kl. 15:30

I den første av flere spennende kamper på lørdag skal det kjempes om Champions League-plass i Bundesliga. Bare 8 runder gjenstår, og fire poeng skiller Borussia Dortmund og Eintracht Frankfurt på tabellen.

Erling Braut Haaland og BVB ligger på 5.-plass som bare holder til Europa League, mens deres motstandere fra Frankfurt ligger på 4.-plass; den siste Champions League-plassen.

Av de siste 8 kampene lagene har møtt hverandre har fire endt med uavgjort. Dortmund har vunnet de andre. De gule og svarte er favoritter når de tar i mot Eintracht Frankfurt på Signal Iduna Park, og med seier til Dortmund vil de være ett poeng bak. Dersom de taper blir det veldig vanskelig å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.


PSG – Lille | Tabelltoppen i Ligue 1

Lørdag, kl. 17:00

Så er det kampen mellom de beste lagene i Ligue 1 denne sesongen. Paris Saint-Germain og Lille har like mange poeng etter at 30 runder er spilt, så dette resultatet kan være avgjørende for hvem som til slutt vinner ligaen. Det er bare seks runder igjen av den franske ligaen.

Lagene møttes sist i 8.-delsfinalen av den franske cupen for et par uker siden. PSG tok seg videre etter å ha vunnet kampen 3-0. Icardi scoret det første målet tidlig, og Mbappé scoret før pausen. Han scoret sitt andre på straffespark like før slutt.

I ligaen spilte de uavgjort i desember, så når de møtes i Paris er det uten tvil hjemmelaget som er favoritten. Etter en svak start på sesongen har de funnet tilbake til den gode formen og tar sikte på ligatittelen for 8. gang på ni sesonger.

Paris Saint-Germain er videre i Champions League der de skal spille mot fjorårets vinner, Bayern München, som blir en omkamp av 2019/20-finalen. For Lille sin del er de ute av Europa League etter tap mot Ajax i 16.-delsfinalen.


Torino – Juventus | Derby della Mole

Lørdag, kl. 18:00

Det blir derby fra nordvest i Italia når Juvetus reiser omtrent 15 minutter til Stadio Olimpioco i Torino. Sist Torino vant dette derbyet var i 2014/15, men de var nære forrige gang de møttes i Serie A. N’Koulou scoret tidlig for Torino, mens McKennie satt utligningen etter 77 minutter, før Bonucci satt spikeren i kista i 89. spilleminutt.

Derby della Mole er et av flere spennende derbys i italiensk fotball, med røtter som strekker seg over 100 år tilbake i tid. Det er Juventus som har de beste resultatene med 91 seire mot Torinos 56. Det har også blitt uavgjort 56 ganger.

Torino har hatt en vanskelig sesong og står med fire seire på 27 kamper. Det er ett poeng over Cagliari som ligger på nedrykk, men de har en kamp til gode. For Juventus sin del skal det bli vanskelig å nå Inter som ligger 10 poeng foran, men det er bare fire poeng opp til Milan som har en kamp mer spilt. De har like mange poeng som Atalanta og to poeng mindre enn Napoli. De må derfor jobbe for å fortsatt kunne spille Champions League i 21/22-sesongen.


Leipzig – Bayern München | Toppkampen i Bundesliga

Lørdag, kl. 18:30

Så er det duket for toppkamp i Bundesliga. Bare fire poeng skiller Leipzig og Bayern på tabellen, og seier til Bayern München gir de en kjempemulighet til å kapre tittelen for 9. gang på rad. Som nevnt tidligere er det 8 runder igjen av sesongen, så det er ikke avgjort ennå.

Vi vet at Bayern kan være bunnsolide når det gjelder, men de skal også spille mot lagene som holder 3., 6., 7. og 8.-plass de kommende rundene. Det er ikke umulig at de avgir poeng i en eller flere av disse kampene.

Leipzig har spilt 1 uavgjort og vunnet 8 av de siste kampene i ligaen, så dette er også et lag i god form. Det til tross for at de røk ut av Champions League mot Liverpool nylig. I motsetning til Bayern, som er ute av den tyske cupen, så skal de spille semifinale i slutten av mars. Det er derfor et større fokus på cup og liga for laget med Alexander Sørloth i spissen.


Leicester – Man City | Spenning fra Premier League

Lørdag, kl. 18:30

Samtidig som to storlag møtes i Bundesliga skjer det samme i Premier League. Manchester City ligger an til å vinne ligaen med god margin, mens Leicester ligger ett poeng bak Manchester United på 2.-plass. Dette kan være sesongen City har ventet på. De er fortsatt med i Champions League, FA-cupen og den engelske ligacupen.

City vant de nasjonale cupene og ligaen i 2018/19, men kan toppe dette i år. Sist et engelsk lag vant «The Treble» var Manchester United i 1998/99.

Leicester er også med i FA-cupen, men gikk på et tungt tap mot Slavia Praha som sendte de ut av Europa League. De spilte nylig uavgjort mot Burnley og tapte mot Arsenal, men vant over Man United i FA-cupens kvartfinale. Det er uansett liten tvil om at det er Manchester City som har gjort det best i Premier League i år, for de har et forsprang på 14 poeng når 8 kamper gjenstår.


Athletic Bilbao – Real Sociedad | Basker-derby i Copa del Rey-finale

Lørdag, kl. 21:30

For første gang møtes Athletic Bilbao og Real Sociedad i finalen av Copa del Rey. Kampen skulle opprinnelig spilles for et år siden, da Martin Ødegaard fortsatt var La Real-spiller, men ble utsatt på ubestemt tid. Nå er datoen satt, og vi ser frem til et skikkelig lokalderby.

Real Sociedad har vunnet to av de tre forrige gangene lagene har møttes i cupen, mens den tredje endte uavgjort. I tillegg har de vunnet fem av de siste seks i ligaen. De møtes igjen allerede på onsdag i den andre ligakampen for sesongen.

Akkurat nå ligger Real Sociedad på 5.-plass i La Liga, med 10 poeng opp til Sevilla på 4.-plass. Betis ligger på like mange poeng, mens det er 10 poeng ned til Athletic Bilbao på 9.-plass.

Athletic Bilbao kan vinne den spanske cupen to ganger på litt over 2 uker, for de skal også spille finale for 20/21-sesongen mot Barcelona den 17. april. En vanvittig prestasjon for laget som stort sett bare har spillere fra Baskerland på laget.


Arsenal – Liverpool | Håpet om topp 4-plassering i Premier League

Lørdag, kl. 21:30

Det blir kamp mellom to lag som, etter en skuffende sesong, fortsatt håper å havne blant topp 4 i ligaen. Arsenal ligger dårligst an med 9 poeng opp til Chelsea på 4.-plass, mens Liverpool er 4 poeng unna The Blues.

I løpet av de siste fem ligakampene står Liverpool med tre tap. Om plassen ikke forbedres kan det gå mot det dårligste resultatet under Klopp siden 2015/16. For Arsenal var fjorårets 8.-plass det dårligste resultatet siden før Wenger sin tid. Nå ligger de på 9.-plass og kan ende med nok en uhyggelig plassering på tabellen.

The Gunners har nylig vunnet over både Tottenham og Leicester, og spilt uavgjort mot West Ham. De er videre til kvartfinale av Europa League, og kommer uansett til å satse på Europa League-triumf for å sikre Champions League neste sesong. Da må de spille bra, for der er også Manchester United med.

Liverpool skal opp mot Real Madrid i Champions League, en reprise av 2018-finalen. Så selv om ikke alt sitter i ligaen kan de gjøre det stort i mesterligaen.

Nå gleder vi oss til mange gode kamper på lørdag!


Kan også minne om at nok en storkamp venter på søndag med Sevilla mot Atletico Madrid. Atletico leder tabellen med fire poeng ned til Barcelona, mens Sevilla har 5 poeng opp til Real Madrid på 3.-plass.

Det er også mange andre kamper på lørdag, så ta en kikk på vår side for oversikten med fotball!