fotball eliteserien

Champions League-kampene 28.-29. september 2021

De to første av seks runder er spilt, og dette er oversikten over Champions League-kampene 28.-29. september på tv og live stream.

Gruppe A

Manchester City ledet gruppen som eneste lag med 3 poeng i første runde, men hadde problemer med å score mot PSG. Det var selvfølgelig en vakker Messi-scoring i kampen, og til slutt var det hjemmelaget som beholdt poengene. En viktig seier for Paris-laget som bare klarte uavgjort mot Club Brugge i første kamp. Brugge fulgte opp med en solid borteseier mot Leipzig, som ligger klart sist i gruppen etter to runder. Forventningene til gruppen er selvfølgelig at Manchester City og PSG går videre, men det er fortsatt veldig åpent tidlig i gruppespillet.

Resultat:
PSG 2 – 0 Man City
Leipzig 1 – 2 Club Brugge

Gruppe B

Liverpool startet årets gruppespill med hjemmeseier mot et Milan-lag som manglet Zlatan. Deretter fulgte de opp i andre runde med utklassering av Porto. Milan gikk på sitt andre tap da de møtte Atlético Madrid, og det spøker for gamleklubben til Jens Petter Hauge. Atlético har dermed ett poeng, og Liverpool er for alvor favoritten med to seire av to mulige.

Resultat:
Porto 1 – 5 Liverpool
Milan 1 – 2 Atletico Madrid

Gruppe C

Selvfølgelig skulle Haaland score i årets første gruppespillkamp mot Besiktas, og Dortmund skuffet ikke i andre runde med seier på bortebane mot Sporting, uten en skadet Haaland. Ajax har heller ikke avgitt poeng på de to første kampene, så her har Dortmund og Ajax en stor fordel før lagene møter hverandre i neste runde.

Resultat:
Dortmund 1 – 0 Sporting
Ajax 2 – 0 Besiktas

Gruppe D

Som et lyn fra klar himmel har Sheriff fått en pangstart på årets gruppespill. Først ble det seier mot Shakhtar, før de fulgte opp med borteseier mot Real Madrid i andre runde. Inter og Shakhtar har ett poeng hver og ligger nederst i gruppen før tredje runde sparkes i gang.

Resultat:
Shakhtar 0 – 0 Inter
Real Madrid 1 – 2 Sheriff

Gruppe E

Bayern München er igjen soleklare favoritter, og etter 3-0 på Camp Nou mot Barcelona fulgte de opp med 5-0 mot Dynamo Kiev. Benfica er det eneste laget de ikke har møtt, og det portugisiske laget slo også Barcelona 3-0. Kan Barca være på vei ut av Champions League allerede i gruppespillet?

Resultat:
Bayern München 5 – 0 Dynamo Kiev
Benfica 3 – 0 Barcelona

Gruppe F

Manchester United fikk en marerittstart i årets gruppespill med tap mot Young Boys. At det siste målet skulle komme fra en feilpasning i overtid er trist, for dette laget bør være i stand til å slå de fleste. Den dårlige starten kunne blitt verre mot Villarreal, men denne gangen kom overtiddsscoringen fra Cristiano Ronaldo. Atalanta har virkelig fått et godt lag, og etter uavgjort mot Villarreal i første runde fulgte de opp med sier mot Young Boys.

Resultat:
Atalanta 1 – 0 Young Boys
Manchester United 2 – 1 Villarreal

Gruppe G

I gruppe G var det fire lag som gikk i andre runde med like mange poeng, da begge kamper endte uavgjort. Salzburg vant over den regjerende franske seriemesteren, Lille, i andre runde. Sevilla spilte uavgjort mot Wolfsburg.

Resultat:
RB Salzburg 2 – 1 Lille
Wolfsburg 1 – 1 Sevilla

Gruppe H

Det er lettest å tenke at slik gruppen ser ut nå, er også slik den ser ut etter gruppespillet, i alle fall med tanke på avansement og playoff til Europa League-sluttspillet. Malmö hadde et uhyggelig møte med Juventus sist, og fikk et like uhyggelig møte med Zenit på onsdag. Chelsea, som er den regjerende Champions League-mesteren, tok turen til Torino der Juventus ble for sterk. Juventus leder gruppen med 6 poeng, mens Chelsea og Zenit begge har 3.

Resultat:
Zenit 4 – 0 Malmö
Juventus 1 – 0 Chelsea

Nå gleder vi oss til å se om det blir noen overraskelser i Champions League-kampene 28.-29. september.