Gruppene i Champions League 2022/23 (Photo by Ozan Kose / AFP)

Gruppene i Champions League 2022/23

Torsdag 25. august ble det gjennomført trekning for gruppene i Champions League 2022/23. Under vil vi se nærmere på gruppene, og peke ut de største høydepunktene å se fram til i høst.

Dødens gruppe i Champions League 2022/23

Hver sesong er det særlig én gruppe som skiller seg ut med flere storlag. I år ble det gruppe C, som inneholder både Bayern München, Barcelona og Inter Milan.

Pussig nok var Bayern og Barca også i samme gruppe i fjor. Den gang var tyskerne best, med 3-0 triumfer både hjemme og borte. Inter hadde også en tøff gruppe i fjor, sammen med den eventuelle mesteren Real Madrid.

Andre sterke grupper er gruppe G og H. I førstnevnte skal Erling Braut Haaland få møte gamleklubben Borussia Dortmund, samt Sevilla og FC København.

I sistnevnte finner vi både Paris Saint-Germain, Juventus, Benfica og Maccabi Haifa. Israelerne kunne knapt bedt om tøffere trekning!

Overkommelig trekning for Real Madrid

Regjerende mester Real Madrid kan si seg veldig fornøyd med sin trekning, hvor de slapp unna flere av de verste motstanderne på de andre nivåene

I sin gruppe fikk mesterne tyske RB Leipzig, ukrainske Shakhtar Donetsk og skotske Celtic. Man skal aldri ta noe for gitt i Champions League (noe Real selv fikk erfare mot Sheriff i fjor), men de bør ha få problemer med å gå videre.

Et annet lag med godkjent trekning er tapende finalist Liverpool. Klopp og co har ellers Ajax, Napoli og Rangers i sin gruppe. Slik Liverpool har startet sesongen skal man dog ikke ta noe på forskudd …

Vrien oppgave for Glimt-dödaren Dinamo

Bodø/Glimt måtte gi tapt i CL-playoffen mot Dinamo Zagreb, og som belønning fikk kroatene en interessant men vrien gruppe. De skal bryne seg på den regjerende italienske mesteren AC Milan og Chelsea, samt en kortere reise til Østerrike for å møte RB Salzburg. Mon tro hva bodøværingene kunne fått til i en slik gruppe?

Høstens beste kamper

Når vi snakker om verdens beste klubbturnering er det liten tvil om at vi vil få servert fotball på aller høyeste nivå. Årets gruppespill kan by på flere interessante oppgjør, og vi ser særlig fram til følgende:

Bayern München – Barcelona

Som nevnt over møttes disse to lagene også i gruppespillet i fjor, hvor tyskerne dominerte stort. Nå vender stjernespiss Robert Lewandowski tilbake til sin gamle hjemmebane. Kan han bidra til at Barca får revansje over de tyske gigantene?

Borussia Dortmund – Manchester City

En annen stjernespiss som skal vende tilbake til gamle trakter er vår egen Erling Braut Haaland. Nordmannen bøttet inn mål for Borussia Dortmund i både Bundesliga og Champions League, men nå skal han score målene for Manchester City. Det kan bli en veldig spesiell retur til Westfalenstadion for det norske stjerneskuddet.

Paris Saint-Germain – Juventus

Det franske laget mangler fortsatt Champions League-trofeet i sin samling, og vil være fast bestemt på å hente dem hjem i årets sesong. Deres gruppe er ingen walkover, og særlig matchene mot Juventus kan bli durable fighter. Hva kan parisernes stjernetrio på topp få til mot gjerrige italienere?

AC Milan – Chelsea

De italienske mesterne har hatt et lengre fravær i turneringen. Sist de spilte i Champions League var tilbake i 13/14-sesongen, hvor de røk i kvartfinalen. Nå er de endelig tilbake i det gode selskap, og særlig kampene mot Chelsea vil være noe å få med seg. ‘The Blues’ vant turneringen for to år siden, og vil være å regne med også i år.

Oversikt over gruppene i Champions League 2022/23

Gruppe A
Ajax
Liverpool
Napoli
Rangers
Gruppe B
FC Porto
Atlético Madrid
Bayer Leverkusen
Club Brügge
Gruppe C
Bayern München
FC Barcelona
Inter
Viktoria Plzen
Gruppe D
Eintracht Frankfurt
Tottenham
Sporting CP
Marseille
Gruppe E
AC Milan
Chelsea
RB Salzburg
Dinamo Zagreb
Gruppe F
Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic
Gruppe G
Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
FC København
Gruppe H
Paris Saint-Germain
Juventus
Benfica
Maccabi Haifa