Premier League odds

FA Premier League så dagens lys i 1992, hvor lagene i det som da het First Division bestemte seg for å løsrive seg fra resten av English Football League (EFL) for å utnytte fordelene fra en enorm TV-deal med Sky.

Siden da har Premier League bare steget i popularitet. Flere sponsorer, mer penger, og det viktigste av alt – høykvalitets fotball og underholdning for fans verden over.

Premier League betting er en favoritt for mange oddsspillere, og det skyldes ikke bare ligaens popularitet. Bettingmarkedet på Premier League er også stort og omfattende, med tonnevis av ulike Premier League odds å spille på!

Premier league tabell og format

Premier League består i dag av 20 lag. De første par sesongene var det 22 lag i Premier League, men det ble kuttet ned til 20 sesongen 1995/96. Hvert lag spiller mot hverandre to ganger, henholdsvis hjemme og borte. Det gir totalt 38 kamper i løpet av en sesong.

Premier League tabellen bestemmes i henhold til det standard poengsystemet: en seier er verdt tre poeng, uavgjort gir ett poeng, mens tap gir null poeng. Det er kun ett lag i ligaens historie som har gått en hel 38-kampers sesong uten å tape. Det var Arsenal i sesongen 2003/04, som på grunn av det ble kalt “The Invincibles” (de uovervinnelige).

De tre nederste plassene i ligaen (18., 19., og 20.) etter endt sesong rykker ned fra Premier League til EFL Championship. Du kan finne Premier League odds på nedrykk gjennom sesongen og sette dine spill på hvem du tror vil ta den tunge turen ned.

Et lignende og like populært bettingmarked er hvilke trenere som får sparken. Odds på dette markedet er veldig interessant, hvor det vanligvis er de som trener nedrykkskandidater som er blant favorittene til å få sparken. Dette kan lede til noen spennende dobbelspill, for eksempel:

 • Jesse Marsch får sparken og Leeds United rykker ned til 13 i odds

Plasseringene 17. – 8. spiller egentlig liten rolle for Premier League odds og ligaen generelt. Det er fra 7. plassen og oppover at ting blir interessant, hvor det står om å kvalifisere seg til de forskjellige Europacupene.

Laget på 7. plass vil sikre seg plass i UEFA Europa Conference League, en turnering som ble startet i 2021. Det er den tredje-rangerte Europacupen. Plassene 6 og 5 vil gi spill i UEFA Europa League, den nest-øverste Europacupen tidligere kjent som UEFA-cupen.

Det er ikke alles favoritturnering, men den byr på en fin gulrot: vinneren av turneringen vil få tilgang til den øverste Europacupen:

Det er så klart UEFA Champions League, den mest sette fotballturneringen for klubblag. Lag fra Premier League kan sikre seg spill der ved å komme på 4. plass eller høyere. Å bette på Premier League topp 4 odds er veldig populært, en av de mest populære outright-markedene på Premier League. Dette skyldes at kampen om topp 4 vanligvis involverer storklubbene, og kan gi bra odds om du spiller til rett tid.

UEFA Champions League starter med et gruppespill med åtte grupper á fire lag. Fra hver gruppe er det de to beste lagene som går videre til sluttspillet. Sluttspillet starter med åttendelsfinaler og pågår fram til finalen. Hver runde består av to kamper, hvor lagene møter hverandre hjemme og borte. I finalen er det én kamp som spilles. LeoVegas og Unibet tilbyr dedikerte outright bettingmarkeder for Europacupene.

Når starter Premier League?

Sesongen starter vanligvis i august, med kamper så godt som hver helg gjennom sesongen. En nøkkeldato for Premier League odds er Boxing Day, som spilles 2. juledag. Det spilles en rekke kamper gjennom dagen, og etter en lang julefeiring er det deilig å slappe av og spille på Premier League odds.   

Det er også kortere pauser gjennom sesongen som er avholdt for landslagskamper. Disse kampene er det også mulig å bette på!

Sesongen pågår vanligvis fram til mai, hvorpå spillerne får seg en etterlengtet ferie mens klubbene starter prosessen med å finne nye spillere til når overgangsvinduet åpner.

De største lagene i Premier League

Det mest suksessrike laget noensinne i Premier League er Manchester United, som har vunnet ligaen hele 13 ganger siden ligaen startet i 1992. Samtlige av disse triumfene kom under ligaens mest suksessrike manager, Sir Alex Ferguson.

Han var manager for Man United i 26 år, og da han overtok lovet han å velte erkerival Liverpool ned fra tronen, noe han så absolutt lyktes med. Siden han forlot sjefsstolen har derimot Liverpool vært mye mer suksessfulle.

Rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool er en av mange i Premier League. Andre store rivaler er:

 • Arsenal og Tottenham Hotspur
 • Manchester United og Manchester City
 • Arsenal og Manchester United
 • Tottenham og Chelsea
 • Liverpool og Everton

‘The Big 6’

Av klubbene nevnt over er det bare én av dem som ikke faller inn under kategorien ‘Big 6’; disse er enkelt og greit de seks største klubbene i Premier League, og de innehar vanligvis de seks øverste plassene på tabellen. Når lag i ‘Big 6’ møter hverandre er det nok av muligheter til å finne gode odds og boosts. For eksempel:

Scorecast boost: Mohamed Salah scorer først og Liverpool vinner 2-1 mot Manchester United til 19 i odds

De mest populære spillerne i Premier League

Et annet aspekt ved Premier League odds er spillerne. Premier League er og har vært hjem for noen av verdens aller beste spillere. En av de største er Cristiano Ronaldo: han spilte først i Premier League for Manchester United i perioden 2003-2009, og igjen for samme klubb fra 2021 til nå.

Her er flere av de mest suksessrike spillerne som har vært i Premier League:

 • Ryan Giggs
 • John Terry
 • Gary Neville
 • Thierry Henry
 • Frank Lampard

Norske spillere i Premier League

Siden starten tilbake i 1992 har vi også sett en rekke norske spillere i Premier League. En av de utvilsomt største er Ole Gunnar Solskjær, som spilte for Manchester United i perioden 1996 – 2007. Han vant seks ligagull med klubben, og ble senere også trener for ‘The Red Devils’.

Sesongen 2022/23 er det norske stjerneskuddet Erling Braut Haaland også å finne i Premier League. Akkurat som pappa Alf Inge skal han spille for Manchester City, og er en interessant kandidat til å bli toppscorer. Blant andre nordmenn i Premier League denne sesongen finner vi Martin Ødegaard (Arsenal), Kristoffer Ajer (Brentford) og Moi Elyounoussi (Southampton).

Her er noen av de mest kjente tidligere norske Premier League-spillerne:

 • Erik Thorstvedt
 • Henning Berg
 • Tore André Flo
 • Steffen Iversen
 • Ronny Johnsen
 • John Carew
 • Ole Gunnar Solskjær
 • John Arne Riise
 • Brede Hangeland
 • Morten Gamst Pedersen

Premier League Betting

Premier League betting er ekstremt populært for en grunn, med et omfattende antall av markeder som oddsspillerne kan velge mellom.

Hovedmarkeder for Premier League betting

Et av de mest populære bettingvalgene som bookmakerne tilbyr er kombispill. Det går enkelt og greit ut på å kombinere flere spill på én og samme kupong, og alle må gå inn for å vinne. Dette kan bidra til å øke Premier League oddsen betraktelig. For eksempel:

Man Utd til å vinne, Arsenal til å vinne, Chelsea til å vinne, Ronaldo til å score, Saka til å score, Sterling til å score: 19 i odds

Om alt går inn utenom scoring for Sterling vil spillet være tapt. Kombispill kan både gi de største gevinstene og verste skuffelsene, spill ansvarlig!

En annen populær Premier League betting type er spesialer. Dette involverer blant annet å spille på at en spesifikk spiller gjør noe i en kamp. La oss se på noen av de mest populære spesialene, med Mo Salah som eksempel:

 • Mo Salah til å få et kort – 7 i odds
 • Mo Salah til å score first – 4.50 i odds
 • Mo Salah til å score i begge omganger – 6 i odds

Asian handicap betting er en handicap type som benyttes av veldig mange oddsspillere på Premier League. Her vil favorittene måtte ta igjen et forsprang i målprotokollen, eller de mindre lagene holde unna for det samme forspranget. En linje kan for eksempel være -1,5, noe som betyr at et lag må vinne med minst to mål for at spillet skal gå inn. En linje på +1,5 betyr at et lag kan tape med maks ett mål.

Outright betting (også kjent som vinnerspill) er også veldig populært. Premier League outright odds kan være veldig lukrative, særlig når det kommer til å bette på Premier League vinnere.

Husk ogå at hjemmebanefordel i Premier League ikke får undervurderes. Etter at fans har vendt tilbake til arenaene etter pandemien har vi fått se effekten som hjemmepublikum kan gi.

For eksempel hadde Arsenal 2.16 poeng per kamp i snitt på hjemmebane forrige sesong. De klarte derimot bare å skaffe seg 1.47 poeng i snitt når de spilte på bortebane. Mer statistikk rundt dette kan finnes her.

Beste oddssider for Premier League odds

Når det kommer til de beste oddssider for Premier League kommer man ikke utenom Unibet og LeoVegas. Begge tilbyr et omfattende utvalg av Premier League odds for hver eneste kamp, så her fins det noe for alle typer spillere.

Begge har gode apper som gir enkel navigering. Visse bettingapper kan være hektiske og nok til å skremme vekk nybegynnere, men LeoVegas har meget enkle sider å bruke. Begge er også flinke på uttak, så når du virkelig har flyten på din Premier League betting vil det være lett å hente ut gevinstene!

Hvorfor velge Premier League betting?

Premier League er en prestisjefylt og konkurransedyktig sportsliga med stor underholdningsverdi. Det fins dermed utrolig mange markeder å velge blant, og om det fins noe spesifikt du tenker på kan du garantert også bette på det.

Dette gjør at det er veldig tilgjengelig for alle, selv folk som ikke vet noe om sport kan sette et spill på noe. Premier League betting er også trygt og lovlig, noe som betyr at du ikke vil oppleve problemer om du følger reglene! Unibet og LeoVegas er begge trygt kryptert, så dine penger og informasjon er alltid trygg.

Hva slags Premier League odds bør du bette på?

Om du er usikker eller ikke vet hva slags Premier League odds å bette på er TVkampen her for å hjelpe. Vårt dedikerte team vil komme med forhåndsartikler og spilltips gjennom hele Premier League-sesongen. Det starter med outright-tips på følgende:

FAQ

Hvordan fungerer Premier League handicap betting?
Premier League Asian handicaps er en handicap type. Her vil favorittene måtte ta igjen et forsprang i målprotokollen, mens de mindre lagene må holde unna for det samme forspranget.

Hva er oddsen for å vinne Premier League?
Premier League vinnerodds varierer for hvert lag. Vi anbefaler å tippe på en av topp 4-lagene til å vinne tittelen, men ikke avskriv de mindre lagene: nedrykksfavoritten Leicester sjokkerte alle og vant Premier League i 2016.

Oddsen for at Manchester City vinner for tredje år på rad fås til 1.65 hos Unibet.

Hva var oddsen for at Leicester skulle vinne Premier League?
Oddsen var på utrolige 5001, og det fins noen ville suksesshistorier.

Hvordan bette på Premier League?
Velg et marked, velg din odds og sett ditt spill! Hvis du er usikker kan du se fram til å lese våre omfattende guider!