Premier League toppscorer odds

Kampen om gullstøvelen i Premier League 2022/23 kommer til å bli beinhard, hvor flere av storklubbene har sikret seg nye spisser. Manchester City er styrket med Erling Braut Haaland og Julian Alvarez, Liverpool med Darwin Nunez, Arsenal med Gabriel Jesus og Chelsea med Raheem Sterling. Bettingsider som Unibet har Premier League toppscorer odds ute, hvor du kan legge en innsats på den spilleren du har mest troen på.

De 6 oddsfavorittene til å bli Premier League toppscorer

La oss ta en nærmere titt på hvem de 6 favorittene er når det kommer til oddsmakernes liste over Premier League toppscorer odds.


Erling Braut Haaland: 3.75

Nordmannen gikk til Man City i en avtale verdt £54 millioner fra tyske Borussia Dortmund. Han imponerte stort i Bundesliga, så det var bare et spørsmål om tid før han gikk til en av de virkelige storklubbene.

Det er ingen overraskelse at Haaland er favoritten når det kommer til Premier League toppscorer odds. Det skjer ikke ofte at en nysignering vinner gullstøvelen i sin første sesong, men om noen kan gjøre det så er det EBH. Selv om han bare er 21 år gammel har han allerede scoret over 100 mål i sin karriere, et tall som bare vil øke i årene som kommer.

Han vil mest sannsynlig også ta straffer, noe som vil øke hans sjanser enda mer. Med tanke på hvor mange smålsjanser Man City skaper per kamp bør Haaland kunne bøtte inn scoringer. Nok til å bli Premier League-toppscorer? Det tror hvertfall oddsmakerne …

Mohamed Salah: 6.00

På andreplass finner vi forrige sesongs delte toppscorer og tre ganger vinner av gullstøvelen: Mohamed Salah. Det var lenge rykter om at egypteren ville gjøre som Sadio Mané og forlate Liverpool, men klubbene ble til slutt enige om en ny kontrakt. Nå vil han være ute etter å bevise at han er verdt pengene.

Vi har tidligere sett spillere som har falt i kvalitet etter å ha signert nye fete kontrakter, som f.eks. Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneseren signerte en lukrativ avtale med Arsenal, men klarte ikke å leve opp til forventningene. Han har siden forlatt klubben og gått til Barcelona.

Salah vil prøve å motbevise dette og bidra til at Liverpool er med og jager om de store titlene. Klarer egypteren å fortsette målformen i den kommende sesongen?

Harry Kane: 7.00

Nestemann på listen er Harry Kane, England-kapteinen som virkelig har en nese for mål. Han har vunnet gullstøvelen tre ganger tidligere, og under en hel sesong med Antonio Conte kan vi igjen se Kane trone øverst.

Forrige sesong var han mer i rollen som servitør enn målscorer, hvor lagkamerat Heung-Min Son stakk av med gullstøvelen. Denne sesongen vil Spurs være ute etter titler, og den målfarlige duoen kan bli avgjørende for Conte.

Spurs har denne sommeren sikret seg en ekstra spiss i form av Richarlison. Han vil også være sulten på scoringer, men må dele med både Kane, Son og Kulusevski. Blir Kane igjen å kjempe om gullstøvelen, eller vil han bidra mer med å skape sjanser for sine lagkamerater?

Darwin Nunez: 13.00

Den fjerde favoritten på listen over Premier League toppscorer odds er Liverpools nysignering Darwin Nunez. Uruguyaneren ble hentet for hele €100 millioner, med en slik prislapp kommer det store forventninger. Ting har sett lovende ut i oppkjøringen, blant annet med fire scoringer mot RB Leipzig! Det vil utvilsomt hjelpe på selvtilliten for den kommende sesongen.

Nunez scoret mot Liverpool i Champions League forrige sesong, et bevis på at han kan få det til mot Premier League-forsvar. Han er sterk og atletisk, og har vist ved mang en anledning at han kan komme seg i riktig posisjon og score mål.

Premier League er et stort steg opp fra den portugisiske ligaen, men vi har sett andre spillere ta nivået tidligere. Blir Nunez en ny suksesshistorie, eller en megadyr flopp?

Heung-Min Son: 17.00

Koreaneren har vært solid i flere sesongen for Tottenham, særlig i fjor hvor han ble delt gullstøvel-vinner. Ved siden av å score mange mål bidrar han også med en rekke assists til sine lagkamerater. Han er god med begge ben, noe som gjør at han er uforutsigbar og vanskelig for forsvarere å stoppe. Han kan skjære inn fra begge kanter og gi samtlige målvakter problemer med kruttsterke avslutninger.

Under Antonio Conte har Son tatt nye steg som spiller, og han vil være ute etter å gjøre sitt for at Spurs endelig kan ta hjem titler. Både Son og Kane har enda tilgode å vinne en tittel i Nord-London, det er liten tvil om at de to vil spille en stor rolle i jakten på suksess.

Han har et VM-sluttspill å fokusere på, men med sine unike kvaliteter er det gode sjanser for at vi igjen kan se Son stikke av med gullstøvelen.

Cristiano Ronaldo: 17.00

Dette er en å holde et ekstra øye med. Cristiano Ronaldo har angivelig ønsket å forlate Manchester United i sommer, hvor han blant annet ikke har vært med på lagets pre-season. Forrige sesong klarte United ikke å kvalifisere seg for Champions League, en turnering som Ronaldo fortsatt vil ta del i.

Hans agent Jorge Mendes har snakket med både Chelsea, Bayern München og Barcelona, men ingen av dem vil ha ham. Chelsea og Bayern sa nei takk, mens Barcelona ikke har råd. Det fins også andre klubber han har vært i kontakt med, men det virker ikke som om det er noen som er interessert i å sikre seg en 37 år gammel Ronaldo.

Om han blir værende på Old Trafford vil han være en sterk kandidat til å vinne gullstøvelen. Han kom på andreplass sist sesong, og er 6. favoritt på årets oddsliste.

Spillere som kan overraske

Topp 6 er langt i fra de eneste spillerne som kan skyte seg til gullstøvelen. Det fins nemlig flere interessante spillere på listen over Premier League toppscorer odds som kan være verdt en innsats.

Gabriel Jesus og Raheem Sterling har begge forlatt Man City og gått til henholdsvis Arsenal og Chelsea, og begge vil være ute etter å vise seg fram i sine nye klubber. Sterling vet å posisjonere seg i boksen, så om han får servert gode innlegg kan det resultere i mange mål. Gabriel Jesus er en spiss Arsenal-fansen har skreket etter siden Aubameyang forlot klubben, og han kan skyte dem tilbake til topp fire.

Det fins også flere rutinerte spisser som kan blande seg inn. Jamie Vardy vet fortsatt hvor målet står, og kan bidra til å skyte Leicester tilbake til Europacup. Dominic Calvert-Lewin har i oppgave å fylle skoene etter Richarlison, og hans scoringer vil være sårt tiltrengte for Everton som desperat vil unngå en ny bunnstrid.

Med all usikkerhet rundt Ronaldo kan andre Man Utd-spillere stå fram og kjempe om gullstøvelen. Anthony Martial har startet for United i pre-season og scoret i hver kamp så langt. Om Erik ten Hag skal lykkes på Old Trafford kan Martials scoringer fort vise seg å bli en viktig faktor. Jadon Sancho har også sett bra ut, og har vist at han kan score mål fra sin tid i Dortmund.

Hvem tror du vinner gullstøvelen i Premier League 2022/23? Blir det en av favorittene på listen over Premier League toppscorer odds? Kan vi få se en overraskelse, som Gabriel Jesus eller Anthony Martial? Det gjenstår å se, i hva som lover å bli en spennende kamp om Premier League toppscorer-tittelen.

FAQ

Hvem ble toppscorer i Premier League forrige sesong?
Forrige sesong ble gullstøvelen i Premier League delt mellom Mo Salah og Heung-Min Son (23 mål).

Hvem er tidenes toppscorer i Premier League?
Tidenes toppscorer i Premier League er Alan Shearer, som noterte seg for 260 scoringer i Premier League i sin karriere.

Hvem er favoritten på listen over Premier League toppscorer odds?
Spilleren som topper listen for Premier League toppscorer odds er norske Erling Braut Haaland, etterfulgt av Mohamed Salah.