Premier League kamper og nøkkeldatoer 2022/23

Startdatoen for Premier League-sesongen nærmer seg, og det er tid for å se nærmere på kampprogrammet for 2022/23-sesongen. Vi har blant annet flere herlige oppgjør å se fram til i åpningsrunden og på Boxing Day. La oss ta en titt på hvilke Premier League kamper som venter de neste 10 månedene!

Nøkkeldatoer for Premier League 2022/23

Premier League-kampprogrammet ble sluppet 16. juni, så lagene har hatt snaue to måneder på å gjøre seg klar til de første kampene.

Denne sesongen har Bournemouth, Huddersfield, og Nottingham Forest rykket opp til Premier League, hvor de har erstattet Burnley, Watford og Norwich som rykket ned til Championship.

Sesongen sparkes offisielt i gang fredag 5. august, når Crystal Palace får besøk av Arsenal. Det blir et oppgjør mellom to tidligere Arsenal-midtbanespillere i trenerstolene, i form av Patrick Vieira og Mikel Arteta.

Mikel Artetas nysigneringer Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko vil være blant spillerne å holde et øye med, kan de få en pangstart på sine Arsenal-karrierer? Duoen har vunnet flere titler hos sin tidligere arbeidsgiver, Man City. Noen av disse kom i tillegg under Mikel Arteta, som var assistenten til Pep Guardiola før han gikk videre til å bli hovedtrener for ‘The Gunners’.

VM-pausen

Denne kampen er den første av totalt 380 oppgjør som vi kan glede oss til å følge. Årets sesong starter litt tidligere enn normalt, noe som skyldes vinterens VM i Qatar som starter 21. november og avsluttes 18. desember.  Dette blir første gang noensinne at vi får en PL-pause for et stort internasjonalt mesterskap. Det vil være to andre landslagspauser i løpet av sesongen: den første i perioden 17. – 27. september, og den andre i perioden 20. – 28. mars.

VM-pausen gjør at vi vil se flere midtukekamper i Premier League, hvor lagene som skal spille i Europacup vil spille så godt som hver midtuke. Å være godt trent vil være alfa og omega denne sesongen.

Sesongen fortsetter bare åtte dager etter at VM er ferdigspilt, når det er duket for den tradisjonsrike Boxing Day-runden 2. juledag. På Boxing Day får man alltid masse spenning, og i år kan runden spille ekstra stor rolle. Om en klubb har hatt en eller flere spillere med i VM-finalen er det sannsynlig at man ikke får se dem i aksjon før kampene etter Boxing Day. Vi har tidligere sett finalespillere få ekstra pause, som Paul Pogba og N’golo Kante i 2018 og Mo Salah og Sadio Mane etter finalen i Afrikamesterskapet.

Like etter Boxing Day åpnes også overgangsvinduet, som gir klubbene sjansen til å styrke troppen. Kanskje får man blant annet se profiler fra VM bytte klubb, til en litt høyere pris.

‘Big 6’ Premier League kamper

Det «alle» ser etter når kampprogrammet er ute er storkampene: de potensielle tittelavgjørende kampene, oppgjørene som kan avgjøre CL-plassene, og ellers generelle toppkamper.

La oss starte med å se når de to største Premier League-favorittene, Manchester City og Liverpool, skal møte hverandre.

 • 15. oktober 2022: Liverpool – Manchester City på Anfield
 • 1. april 2023: Manchester City – Liverpool på Etihad Stadium

Møtene mellom disse to gigantene gir oss noen av de mest fartsfylte og intense oppgjørene som vi finner på Premier League-kampprogrammet. Begge vil være på jakt etter tittelen igjen, og med tanke på hva som har skjedd i de forrige sesongene kan vi på nytt forvente oss en tett og jevn fight. Det gjør disse oppgjørene ekstra viktige, selve definisjonen på ‘seks-poenger’.

Disse to oppgjørene kan meget vel være med på å avgjøre tittelkampen, men vi skal heller ikke glemme de andre storkampene mellom lagene som regnes som ‘Big 6’. Under har vi flere viktige datoer å notere seg i kalenderen for resten av ‘Big 6’:

Før VM:

 • 13. august: Chelsea – Tottenham Hotspur
 • 20. august: Manchester United – Liverpool
 • 3. september: Manchester United – Arsenal
 • 10. september: Manchester City – Tottenham Hotspur
 • 17. september: Chelsea – Liverpool
 • 1. oktober: Arsenal – Spurs og Manchester City – Manchester United
 • 18. oktober: Arsenal – Manchester City
 • 19. oktober: Manchester United – Tottenham Hotspur
 • 22. oktober: Chelsea – Manchester United
 • 5. november: Chelsea – Arsenal og Tottenham Hotspur – Liverpool

Etter VM:

 • 2. januar: Chelsea – Man City
 • 14. januar: Manchester United – Manchester City
 • 21. januar: Arsenal – Manchester United og Liverpool – Chelsea
 • 4. februar: Tottenham Hotspur – Manchester City
 • 25. februar: Tottenham Hotspur – Chelsea
 • 4. mars: Liverpool – Manchester United
 • 8. april: Liverpool – Arsenal
 • 22. april: Manchester United – Chelsea
 • 25. april: Tottenham Hotspur – Manchester United
 • 26. april: Manchester City – Arsenal
 • 29. april: Arsenal – Chelsea og Liverpool – Tottenham Hotspur
 • 20. mai: Manchester City – Chelsea

Snakk om godbiter! Som vi kan se har vi plenty med toppkamper spredd utover hele sesongen. Noen lag har dog et litt tøffere kampprogram enn andre …

Man United får en tøff åpning hvor de skal møte både Liverpool, Arsenal, Leicester og Manchester City i løpet av de første 10 kampene! Den nye treneren Erik ten Hag blir satt på prøve med en gang …

Everton har også en tøff start med Chelsea, Liverpool, Arsenal, West Ham og Man Utd på programmet i sine første 10. The Toffees har også mistet Richarlison til Spurs. Vil Lampard klare å få skuta på rett kjøl, eller havner Everton igjen i nedrykkskampen?

De to Premier League-favorittene City og Liverpool har begge en interessant start på sesongen. City får det relativt enkel med West Ham, Bournemouth, Newcastle, Crystal Palace og Nottingham Forest som sine fem første motstandere. Deretter skal de bryne seg på Man Utd og Spurs i løpet av de 10 første rundene, men det er fortsatt en ganske grei åpning som venter for ‘The Cityzens’.

Liverpool på sin side har en mer vrien oppgave foran seg i de 10 første kampene. Her skal de blant annet møte Manchester United, Chelsea og Arsenal, samt byrival Everton som alltid gir Pool hard kamp om poengene. Hvis Klopp og co er på tabelltopp etter 10 kamper vil de ha satt seg selv i en utmerket posisjon til å vinne ligaen.

Boxing Day Premier League kamper

Etter en måneds pause fra Premier League mens det spilles VM vil ligaen returnere 26. desember; Boxing Day.

Vi har fått servert noen skikkelige eksplosive oppgjør på denne datoen opp gjennom historien. Dette inkluderer historiske Boxing Day i 1963, hvor blant annet Burnley slo Man United 6-1 og Fulham slo Ipswich med smått utrolige 10-1! Det ble scoret totalt 66 mål i løpet av den dagen, vi kan bare håpe at Boxing Day 2022 leverer lignende spenning.

Under finner vi Premier League-kampprogrammet som vi kan nyte sammen med rester av julematen.

Nøyaktige tidspunkt kommer senere:

 • Arsenal – West Ham United
 • Aston Villa – Liverpool
 • Brentford – Tottenham Hotspur
 • Chelsea – Bournemouth
 • Crystal Palace – Fulham
 • Everton – Wolves
 • Leeds United – Manchester City
 • Leicester City – Newcastle United
 • Manchester United – Nottingham Forest
 • Southampton – Brighton and Hove Albion

Klarer Fulham å vinne 10-1 igjen?

Andre nøkkeldatoer i engelsk fotball 2022/23

De andre ligaene i England vil også bli påvirket av VM, hvor Football League starter en uke tidligere enn vanlig helgen 30. juli.

Championship vender tilbake etter VM-pausen 10. desember, mens League One og League Two vil spille videre samtidig som det er VM. Det vil gi supporterne til disse klubbene muligheten til å både følge sitt klubblag og landslag på samme tid, en minnerik måned å se fram til.

Cupturneringene vil også se små endringer. FA-cupens tredje runde vil spilles 8. januar, samme som i fjor, men finalen vil spilles hele tre uker senere enn forrige sesong.

Finalen i Carabao Cup (ligacupen) vil spilles som normalt, hvor finalen finner sted 26. februar 2023.

5 innbyttere

Den kanskje største endringen for den kommende sesongen er den kontroversielle regelen om 5 innbyttere. Denne regelen ble først innført i 2020, etter at pandemien gjorde at man måtte spille mange kamper i løpet av kort tid.

Det er en regel som gir en stor fordel for de større klubbene, som Manchester City og Liverpool, grunnet deres sterke og brede tropper.

Regelendringen har blitt kritisert av mange, ettersom de mener at det gjør at de mindre klubbene ikke kan være like konkurransedyktige når de møter storklubbene.

Hva tenker du om at regelen om 5 innbyttere kommer tilbake?

FAQ

Når starter Premier League?
Avspark for Premier League er fredag 5. august 2022.

Når avsluttes Premier League?
Premier League spiller fram til søndag 28. mai 2023.

Når stenger overgangsvinduet for Premier League?
Overgangsvinduet for Premier League stenger torsdag 1. september 2022.

Hvor mange kamper er det i Premier League?
I løpet av sesongen skal det spilles totalt 380 kamper i Premier League.

Hvor mange lag spiller i Premier League?
Det er totalt 20 lag som spiller i Premier League.