Jadon Sancho for Borussia Dortmund Jadon Sancho for Borussia Dortmund. Foto: Ina Fassbender / AFP

Verdens beste fotballspillere under 21 år

Det er sjelden vi ser en fotballkamp uten unge spillere, men når noen har potensiale til å ta over rollene for blant annet Messi og Ronaldo, er det andre som må utvikle seg over lang tid. I denne listen ser vi på 10 av verdens beste fotballspillere under 21 år.

10: Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Milan’s Gianluigi Donnarumma i en Serie A-kamp mot Lecce den 20. oktober 2019 på San Siro stadium i Milan. Foto: Miguel Medina / AFP

…spiller for Milan, men har lenge drømt om å være arvtaker for Buffon i Juventus-buret. 19-åringen fikk i en alder av 17 år sin landslagsdebut for det italienske landslaget. Den unge keeperen har gode reflekser, og er en du ikke vil se når du skal ta straffespark.

9: Alphonso Davies

Alphonso Davies er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Bayern München’s Alphonso Davies unngår en takling fra Chelsea’s Andreas Christensen i UEFA Champion’s League den 25. februar, 2020. Foto: Glyn Kirk / AFP

…hadde en trøblete start i Bayern München, men 19-åringen har spilt seg til fast plass på Allianz Arena. Selv om han har fått prøve seg i en defensiv rolle er det flyvende oppover kanten vi elsker å se den unge kanadieren.

8: Ansu Fati

Ansu Fati er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Barcelona’s Ansu Fati feirer en scoring i den spanske ligakampen mot Levante på Camp Nou den 2. februar, 2020. Foto: Lluis Gene / AFP

…har fått til mye, til tross for sin unge alder. Med sine 17 år har han scoret tre mål på 13 kamper for Barcelona og er den yngste fotballspilleren på listen.

7: Kai Havertz

Havertz er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Bayer Leverkusen’s Kai Havertz under UEFA Champions League, Gruppe D-kampen mot Atletico Madrid på Wanda Metropolitano i Madrid den 22. oktober, 2019. Foto: Oscar Del Pozo / AFP

…har ikke hatt tidenes sesong, men han fortjener å være i en større klubb enn Bayer Leverkusen. Med 17 mål på 34 kamper i Bundesliga får vi se hvor neste stoppested er i karrieren til den tyske 20-åringen.

6: Joao Felix

Atletico Madrid’s portugisiske spiss, Joao Felix, etter en scoring mot Villarreal den 23. februar 2020. Foto: Gabriel Bouys / AFP

…er en veldig spennende spiller med mye potensiale, men kanskje den spilleren som har imponert minst den siste tiden. Vi venter fortsatt på mer fra Felix i Atletico Madrid, men noen skader og Diego Simione gjør at progresjonen tar litt tid. Vi tror uten tvil at Felix bare har én vei å gå i årene som kommer.

5: Erling Haaland

Dortmund’s Erling Braut Haaland etter kampen mot Werder Bremen den 22. februar, 2020. Foto: Patrik Stollarz / AFP

…har allerede scoret over 10 000 mål på fotballbanen, men vi forventer ikke annet av den norske Dortmund-spilleren. En hinsides åpning på Champions League-eventyret i Salzburg åpnet øyne over hele verden, og vi gleder oss til å se hva 19-åringen får til i den tyske storklubben.

4: Trent Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Liverpool’s Trent Alexander-Arnold under UEFA Champions League-finalen mot Tottenham Hotspur på Wanda Metropolitano i Madrid den 1. juni 2019. Foto: Gabriel Bouys / AFP

…er en katalysator for Liverpool sitt angrepsspill i en alder av 21 år. Fra høyre-back legger han opp spillet med glimrende pasninger og spill i bakrom. I Premier League 2019/20-sesongen er det bare Kevin De Bruyne som har flere målgivende pasninger.

3: Jadon Sancho

Jadon Sancho er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Dortmund’s Jadon Sancho i kampen mot Eintracht Frankfurt den 14. februar, 2020. Foto: Ina Fassbender / AFP

…spiller for Dortmund, men det kan fort endre seg for 20-åringen. Med plass på sesongens Bundesliga-lag i 2018/19-sesongen hører vi ofte rykter om neste stoppested for den engelske landslagsspilleren.

2: Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt spiller for Juventus
Juventus’ Matthijs de Ligt i en Serie A-kamp mot Bologna den 19. oktober, 2019. Foto: Marco Bertorello / AFP)

…var kaptein for Ajax da de tok sitt første ligagull på fem år. Nå er han derimot Juventus-spiller; og prisen? €75m. En av de beste forsvarsspillerne i sin generasjon, og kanskje verdens beste 20-årige forsvarsspiller gjennom tidene.

1: Kylian Mbappé

Kylian Mbappé er en av verdens beste fotballspillere under 21 år.
Paris Saint-Germain’s Kylian Mbappe feirer en scoring i Ligue 1-kampen mot Dijon, den 29. februar, 2020. Foto: Franck Fife / AFP.

…banket inn 39 mål på 43 kamper for PSG i 2018/19-sesongen, og vant verdensmesterskapet i fotball for herrer i 2018. Den 21 år gamle franskmannen har potensiale til å vinne Ballon d’Or opptil flere ganger i en karrière vi håper blir full av mål og spenning. For øyeblikket anser vi Mbappé som en av verdens beste fotballspillere under 21 år.

Se vår liste over spillerne som regnes som verdens beste på frispark.