Verdens beste fotballspillere under 21 år

Det er sjelden vi ser en fotballkamp uten unge spillere, men når noen har potensiale til å ta over rollene for blant annet Messi og Ronaldo, er det andre som må utvikle seg over lang tid. I denne listen ser vi på 10 av verdens beste fotballspillere under 21 år.

7. Jamal Musiala

…er 17 år og står med flere kamper for Bayern München. Han kan skryte av scoringer i både Champions League og Bundesliga, og kan komme seg langt.

6. Florian Wirtz

…står med fire mål og fem målgivende på 19 kamper i Leverkusen i 2020/21-sesongen. Den offensive midtbanespilleren er 17 år og kan ha en stor fremtid i både hjem- og utland.

5. Mason Greenwood

…er fast inventar på Manchester United. Han har ikke fått til like mye i 20/21-sesongen, men er fortsatt en vanvittig god fotballspiller i en alder av 19 år.

4: Ansu Fati

…har fått til mye, til tross for sin unge alder. Med sine 18 år har han scoret tre mål på 13 kamper for Barcelona og er den yngste fotballspilleren på listen.

3: Jadon Sancho

…spiller for Dortmund, men det kan fort endre seg for 20-åringen. Med plass på sesongens Bundesliga-lag i 2018/19-sesongen hører vi ofte rykter om neste stoppested for den engelske landslagsspilleren med fortid på Manchester City-akademiet.

2: Alphonso Davies

…hadde en trøblete start i Bayern München, men den canadiske 20-åringen har spilt seg til fast plass på Allianz Arena. Selv om han har fått prøve seg i en defensiv rolle er det flyvende oppover kanten vi elsker å se han.

1: Erling Haaland

…har allerede scoret over 10 000 mål på fotballbanen, men vi forventer ikke annet av den norske Dortmund-spilleren. En hinsides åpning på Champions League-eventyret i Salzburg åpnet øyne over hele verden, og ting har bare gått én vei. Den 10. februar 2021 ble han verdsatt til €110 millioner av nettsiden transfermarkt.

Se vår liste over spillerne som regnes som verdens beste på frispark.

Spillere som nettopp har fylt 21 år

Gianluigi Donnarumma

…spiller for Milan, men har lenge drømt om å være arvtaker for Buffon i Juventus-buret. 21-åringen fikk i en alder av 17 år sin landslagsdebut for det italienske landslaget. Den unge keeperen har gode reflekser, og er en du ikke vil se når du skal ta straffespark.

Kai Havertz

…hadde en kjempesesong med mange scoringer for Bayer Leverkusen i Bundesliga. Med 17 mål på 34 kamper fikk han tilbud om å dra videre til Chelsea, hvor han har fast plass på midtbanen.

Joao Felix

…er en veldig imponerende spiller med mye potensiale. Vi venter på spenning for mer fra Felix i Atletico Madrid, men noen skader og Diego Simione gjør at progresjonen tar tid. Vi tror uten tvil at Felix bare har én vei å gå i årene som kommer.

Trent Alexander-Arnold

…er en katalysator for Liverpool sitt angrepsspill i en alder av 22 år. Fra høyre-back legger han opp spillet med glimrende pasninger og spill i bakrom. I Premier League 2019/20-sesongen var det bare Kevin De Bruyne som hadde flere målgivende pasninger.

Matthijs de Ligt

…var kaptein for Ajax da de tok sitt første ligagull på fem år. Nå er han derimot Juventus-spiller; og prisen? €75m. En av de beste forsvarsspillerne i sin generasjon. Han kan måle seg opp mot verdens beste midtstoppere.

Kylian Mbappé

…banket inn 39 mål på 43 kamper for PSG i 2018/19-sesongen, og vant verdensmesterskapet i fotball for herrer i 2018. Den 22 år gamle franskmannen har potensiale til å vinne Ballon d’Or opptil flere ganger i sin karriere som vi håper blir full av mål og spenning.