Hvor går Messi? Tribunen til Barcelona før El Clasico i desember 2019. Foto: Lluis Gene / AFP

Hvor går Messi? De mest sannsynlige klubbene

Nyheten om at Messi har forlatt Barcelona har rystet en fotballverden. Lionel Messi vil ikke signere ny kontrakt, og en ære er over. Men hvor går Messi? De mest realistiske alternativene ser ut til å være de rike sjeik-klubbene i Europa. Dette er klubbene vi mener har størst sjanse til å sikre seg en store stjernen.

PSG: Drømmen om å se Neymar, Mbappé og Messi

Det mest realistiske for øyeblikket er at Messi går til den franske hovedstadsklubben, PSG. For bare noen få dager siden ble han fotografert med noen av lagets stjerner. De har sikkert også råd til den argentinske loppen.

Mauricio Pochettino har allerede styrket laget for den nye sesongen, med gratis-overganger i toppklasse. Da er det spesielt Sergio Ramos, EM-stjernen Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum. I tillegg kommer høyrebacken Achraf Hakimi.

En overgang vil gi drømmerekka med Neymar, Mbappé og Messi. Med det blir Paris Saint-Germain umiddelbart en av årets store favoritter i Champions League.

Man City: Gjenforeingen med Pep

Et annet alternativ for Messi er å finne veien til den engelske øya. Manchester City sikret nettopp Jack Grealish for vanvittige 117 millioner euro. Den kritiserte Pep Guardiola vil absolutt ikke vike unna ytterligere bruk av store summer for å få Messi tilbake i rekkene. De vant The Treble sammen i Barcelona. Interessen var der allerede i fjor, så det er liten tvil om at de fortsatt vil ha han med på laget.

Det store spørsmålet blir om Messi er villig til å flytte familien til England, selv om det betyr at han skal spille i Premier League. I tillegg er det kjent at han ikke har stålkontroll over det engelske språket.

Real Madrid: Blir det en sensasjon?

Hvis den seksdobbelte Ballon D’or-vinneren ønsker å fortsette tilværelsen på Den iberiske halvøy er det muligheter i Barcelonas erkerival Real Madrid. En overgang til Los Blancos virker i utgangspunktet svært usannsynlig. Imidlertid er de fortsatt på jakt etter en storsignering til den nye sesongen.

Målet var opprinnelig Kylian Mbappé, men dette ser ikke ut til å gå noen vei. Skulle Real gi opp håpet om å få Mbappé til Spania i dette vinduet kan Florentino Pérez gå offensivt inn mot en signatur fra Messi.

Fra Europa til USA?

I tillegg til ryktestormen rundt Europeiske storklubber har det også vært spekulasjoner om et skifte til Major League Soccer i USA. Det er selvfølgelig Inter Miami, der David Beckham er medeier, som er det mest sannsynlige valget om 34-åringen skal spille i USA de siste årene av karrieren.

Nå gleder vi oss spent til å se hvor Messi går, og i mellomtiden kan du se når andre klubber spiller i vår oversikt over fotball på tv.