Fotball

Helgens storkamper

Vi har noen herlige dager foran oss med mye spenning, og dette er bare et lite knippe av helgens storkamper.


Alt av fotball

Sport på tv


Leicester – Liverpool

Lørdag, kl. 13:30

Liverpool tar turen til Leicester med håp om å hente poeng. Leicester har hatt en kanonsesong så langt og oppholder seg for øyeblikket på en tredjeplass i Premier League. Det er bare Manchester-klubbene som ligger seg foran.

The Foxes har tapt en og spilt to uavgjort av sine siste fem kamper. Tapet kom mot Leeds, så har de vunnet mot Chelsea og Fulham. Poengdeling ble det mot Wolves og Everton.

Jamie Vardy har en stabil sesong, men har hatt noen skadeproblemer som er nok til en 7.-plass på toppscorerlisten i ligaen med 11 mål.

Det største utropstegnet ved The Foxes er deres 23 år gamle midtbanespiller, Harvey Barnes, som har scoret 7 mål så langt. James Maddison har scoret mål i 3 av Leicesters 6 siste hjemmekamper.

For Liverpool handler det om å komme seg etter tapet mot Man City. Laget hadde svært god flyt før nyttår, med tanke på alle skader, og fremfor alt i forsvaret. I løpet av 2021 har vi sett at en skadet Van Dijk virkelig gjør jobben vanskelig. Liverpool hentet to midtstoppere (Davies og Kabak) rett før overgangsvinduet stengte, og det er ryktet at de kan spille på lørdag. Kabak satt forsåvidt på benken i forrige kamp.

Nå gjelder det for Liverpool å henge med blant de fire beste, for dette er en viktig kamp. Dersom de ikke får poeng kan både Chelsea og West Ham gå forbi på tabellen, i tillegg til at Everton kan havne på like mange poeng.


Napoli – Juventus

Lørdag, kl. 18:30

Den neste av helgens storkamper venter i Serie A når Napoli skal prøve å stanse Juventus i jakten på Scudetto.

Napoli har ikke hatt en kjempesesong og må forbedre resultatene for å kjempe om en av Europa-plassene. Før runden ligger de på 37 poeng som holder til sjetteplass. Det holder bare til kvalifiseringen av Europa Conference League, som er det nye konseptet i europacupene. Atalanta er også en klubb som skal kjempe, og de har like mange poeng som Napoli før runden.

Juventus har klatret på tabellen etter at sesongen startet langt under par, i alle fall i forhold til de forventningene vi har til klubben. De ligger på 3.-plass med 42 poeng etter å ha vunnet den viktige kampen mot Roma.

Milanoklubbene ligger jevnt på toppen, og Juventus kan ikke sløse bort flere poeng om de skal være med i tittelkampen.

Ronaldo er toppscorer i ligaen med 16 mål, mens Immobile, Lukaku og Zlatan har 14 hver.


Manchester City – Tottenham

Lørdag, kl. 18:30

Ja, det ser vel ut som en sånn sesong igjen.. Manchester City har satt fart og skutt seg til seier i sine siste 10 kamper. De har scoret 25 mål og sluppet inn 2, der ett kom mot Liverpool.

Etter å ha hatt en litt treg start har de nå kommet skikkelig igang. Det er litt forskjellig fra sånn vi vanligvis ser City som pleier å komme sterkt tilbake utover i sesongen. Er det endelig sesongen de klarer å vinne Champions League?

For Spurs sin del er det tungt, og for første gang siden 2012 tapte klubben 3 ligakamper på rad. Disse kom mot Liverpool, Brighton og Chelsea. Mest nylig vant de over West Brom før de gikk ut av FA-cupen mot Everton.

Det vil uansett være to farlige spillere for Spurs i kampen mot Manchester City. Kane og Son er i kanonform og begge har scoret 13 mål hver, like bak ligaens toppscorer Salah som har 16. Det er ikke glansdager for Spurs, men Mourinho er Mourinho, og vi vet at dette er en viktig kamp for han.


Inter – Lazio

Søndag, kl. 20:45

Den siste av helgens storkamper kommer fra Serie A. Inter har holdt nullen i de siste fire kampene, hvorav tre ble seier. Før runden ligger de på 47 poeng, like bak Milan som leder med 49 poeng.

Milan møter forøvrig Spezia på bortebane på lørdag kveld, som vi på forhånd tror at de vinner uten store problemer.

Lazio er en av ligaens mest formsterke lag for øyeblikket, med fem seire av fem mulige. Om vi tar for oss de siste 10 kampene er statistikken litt dårligere, men to tap og en uavgjort på 10 er solid.

Minner også om at Champions League og Europa League starter snart!