Premier League 2022/23: Her er sesongens høydepunkter

Kampprogrammet for den nye Premier League-sesongen er ute, og fans over hele verden går nå gjennom listen med lupe for å finne de største kampene. Her vil vi gi deg de viktigste datoene og noen av de beste kampene.


Her kan du se kampene i Premier League som vises på TV og stream.

Åpningsrunden spilles første helgen i august

Avspark for herligheten vil finne sted fredag 5. august, når Crystal Palace får besøk av Arsenal kl. 21:00. Patrick Vieira tok poeng i begge møter mot sin gamle klubb sist sesong, deriblant en 3-0 seier på Selhurst Park i april. 

På lørdagen er Liverpool i aksjon i tidligkampen mot nyopprykkede Fulham, mens Nottingham Forest får sin første kamp på øverste nivå siden 1998 borte mot nyrike Newcastle. Lørdagskvelden rundes av med Everton – Chelsea, hvor Lampard kan ta sin andre seier på rad som trener mot gamleklubben.

På søndagen skal begge Manchester-klubbene i aksjon. Nytrener Erik ten Hag får satt seg i trenerstolen på Old Trafford allerede i første runde, hvor de får besøk av Brighton. I rundens aller siste kamp er det mulig å benke seg for potensiell Haaland-debut i PL, når de regjerende mesterne Manchester City reiser til London for å møte West Ham.


Erkerivalene i nord møtes allerede i 3. runde

Det tar ikke lang tid før de store rivalene Manchester United og Liverpool barker sammen for første gang. Allerede helgen 20. august vil det smelle på Old Trafford, hvor Klopp tar med sine gutter for å møte ten Hags røde djevler. Liverpool satte Man Utd skikkelig på plass forrige sesong, ikke minst med hele 0-5 på Old Trafford.

Manchester United endte fjorårssesongen på en skuffende 6. plass, over 30 poeng bak teten. Her får vi muligens en tidlig pekepinn på om ten Hag har klart å løfte laget, og om de kan være mer konkurransedyktige mot ligaens kanskje beste lag. En tidlig nøkkelkamp å merke seg!

Duket for derbyhelg første helg i oktober

Runde 9 har flere godbiter på lur, hvor vi deriblant kan se fram til to London-derbyer og Manchester-derbyet. Crystal Palace skal prøve å overliste Tuchel og Chelsea på hjemmebane, mens det blir hett på Emirates Stadium i årets første Nord-London-derby mellom Arsenal og Tottenham.

Samme runde er det også klart for et gjensyn mellom de gamle kollegaene Erik ten Hag og Pep Guardiola, som begge jobbet sammen i Bayern München for none år siden. Sesongens første Manchester-derby vil finne sted på Etihad, hvor de røde faktisk har vunnet tre av de fire siste møtene.

Tittelfavorittene møtes i runde 11

Høstens absolutte mest ettetraktede match vil finne sted i midten av oktober, når fjorårets to suverent beste lag barker sammen på Anfield.

Liverpool og Manchester City er begge forventet å gjøre opp om tittelen også i år, så dette oppgjøret vil være viktig for å skaffe seg overtaket på sin motstander. Begge oppgjørene sist sesong endte med 2-2, minst like tett og spennende kan man se fram til at det blir også denne gang når to av verdens beste trenere skal prøve å overliste hverandre.

VM-pause og Boxing Day

Som kjent skal årets VM spilles på vinteren, og siste runde i Premier League spilles 12. november. Neste runde etter VM vil faktisk være tradisjonsrike Boxing Day, noe som betyr at flesteparten av spillerne vil ha fått en lengre hvileperiode før juleprogrammet kommer i gang.

På Boxing Day kan man blant annet se fram til London-møtet Arsenal – West Ham, Liverpool som besøker Aston Villa og Steven Gerrard, Leeds mot Manchester City, og Manchester United som får besøk av nyopprykkede Nottingham Forest.

Tempoet tas opp en smule rundt nyttår, hvor det venter full runde både 31. desember og igjen 2. januar. Her er storoppgjøret Chelsea – Manchester City blant de mest fargesprakende nyttårsrakettene å glede seg til!


Faller avgjørelsen i april?

Returen mellom årets to store tittelfavoritter vil finne sted første helgen i april, hvor duellantene nå skal gjøre opp seg i mellom på Etihad. Etter denne runden vil det bare være 9 kamper igjen å spille, så det er ikke utenkelig at resultatet i denne kampen kan bidra til å avgjøre hvem som stikker av med trofeet sesongen 22/23.

Samme runde får vi også servert mulige toppoppgjør som Everton – Tottenham og Newcastle – Manchester United, mens både Arsenal og Chelsea spiller hjemme mot henholdsvis Leeds og Aston Villa. Med målstreken bare halvannen måned unna har man ikke råd til feilskjær.

Premier League avsluttes 28. mai

Om fotballgudene er på vår side vil det fortsatt være mye igjen å spille om når vi til slutt kommer til avslutningsrunden i siste helgen i mai neste år.

Av de potensielle tetlagene skal Manchester City avslutte sesongen borte mot Kristoffer Ajers Brentford, mens Liverpool reiser til sørkysten for å møte Moi Elyounoussis Southampton. Manchester United på sin side får Fulham på besøk, et oppgjør som kan spille en rolle både i toppen og bunnen av tabellen.

Samtlige av årets nykommere skal avslutte på bortebane, hvor Nottingham Forest skal møte Crystal Palace og Bournemouth gjester Everton. Hvorvidt de fortsatt kjemper for å overleve på sesongens siste dag gjenstår se.

En sesong full av drama og spenning ligger foran oss – det er bare å glede seg til en ny sesong av verdens beste fotballiga!