fotball Foto: Jaleel Akbash, Unsplash

Liverpool – Chelsea

På torsdag kveld er det duket for ny storkamp i Premier League med Liverpool – Chelsea. The Reds har endelig klart å bryte tapsrekka på fire kamper med 2-0-seier over Sheffield United. Chelsea på sin side står uten tap med Tuchel i trenerstolen.

Liverpool 0 – 1 Chelsea på tv
Torsdag 4. mars, kl. 21:15

Liverpool – Chelsea tidligere kamper

Lagene har møtt hverandre i fire forskjellige konkurranser de siste 10 kampene. Etter å ha vunnet på straffespark vant Liverpool UEFA Super Cup i 2019, ettersom de vant Champions League og Chelsea vant Europa League. Chelsea gikk seirende ut av ligacupens tredje runde i 2018, i tillegg til femte runde av FA-cupen i fjorårssesongen. Chelsea har bare vunnet 3 av de siste 15 kampene mot Liverpool.

Sist lagene møttes i Premier League var i september 2020. Chelsea tapte 2-0 etter to scoringer fra Sadio Mane i starten av 2. omgang. Det ble også rødt kort til Andreas Christensen på tampen av 1. omgang etter takling av Mane som bakerste spiller. Liverpool har vunnet de siste 4 kampene mot Chelsea i ligaen.

Hvem har best scoringsform?

Begge lag har hatt problemer med å score de siste ukene. Selv om Chelsea er ubeseiret etter at Thomas Tuchel kom inn, så har de bare satt 9 mål på 10 kamper. Etter å ha spilt uavgjort mot Manchester United (0-0) og Southampton (1-1) har de et stort press på seg for å henge med blant topp 3. De er for øyeblikket på 5.-plass med 44 poeng, mens Leicester på tredjeplass har 49 poeng.

Liverpool ligger bare ett poeng bak Chelsea, men har tapt 6 av sine siste 10 kamper i alle konkurranser. I de siste fem Premier League-kampene står de med 4 scoringer.

Oppdatering for lagene

Jürgen Klopp sliter fortsatt med mange skadde spillere, der Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip er ute. Det er fortsatt håp om at Jota, Alisson og Fabinho er klare til kamp.

For Chelsea antas det at Thiago Silva kan komme tilbake etter skade. Det gjenstår å se om brasilianeren får en plass fra start. Hans stedfortreder, Christensen, har spilt bra. Callum Hudson-Odoi er også tvilsom grunnet skade.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson – Thiago, Wijnaldum, Jones – Salah, Firmino, Mane

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen (Thiago Silva), Rudiger, James – Kante, Kovacic, Alonso – Mount (Pulisic), Havertz, Werner