fotball eliteserien

Første runde i Bundesliga 2021/22

Til helgen spilles første runde i Bundesliga 2021/22. Allerede på fredag braker det løs når regjerende seriemester Bayern München skal i aksjon foran 25 000 tilskuere.

Blant helgens kamper ser vi mest frem til kampen mellom Dortmund og Eintracht Frankfurt på lørdag. Haaland går for å bli toppscorer denne sesongen, og da blir det ekstra spennende når Jens Petter Hauge står på andre banehalvdel.

Scorer Haaland hattrick i sesongens første kamp? Øk spenningen ved å spille på Bundesliga hos Betsson her!
Aldersgrense 18 år | Spill ansvarlig – Hjelpelinjen.no

Mönchengladbach og Bayern München åpner Bundesliga 2021/22

Kampstart: Fredag 13. august, kl. 20:30
Kanal: Vsport + | Viaplay

Kan Bayern München får den starten de håper på? De tyske mesterne tar turen til Borussia-Park i en viktig kamp. Den nye stjernetreneren Julian Nagelsmann har ikke klart å få fart på sakene umiddelbart for Bayern som står med tre tap på fire treningskamper. Før sesongen står han uten seier som FCB-trener. Det skal sies at 34-åringen manglet flere viktige spillere i forberedelsene.

Gladbach kan se på dette som en fordel, selv om de også har hatt flere spillere som var borte i forbindelse grunnet fotball-EM. M’Gladbach har også ny trener i Adi Hütter, og de går for en god plassering i årets sesong.

Bielefeld – Freiburg

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 15:30
Kanal: Viaplay

En duell som har potensiale til å bli en knakende bra kamp. Bielefeld har vært gode i forsesongen. De er selvsikre i forkant av første runde i Bundesliga 2021/22, men i sin andre sesong på øverste nivå har det ikke blitt lettere for Frank Kramer.

Gjestene fra Breisgau har vært stabile og endt på en topp 10-plassering de siste to sesongene. Det var vakkert å se gode kontringer fra Freiburg i første halvdel av 20/21-sesongen, og dette er et lag som kan spille for alt fra Europa-spill til nedrykk mot slutten av sesongen.

Wolfsburg – Bochum

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 15:30
Kanal: Viaplay

Wolfsburg kan ha en dyster sesong i vente, i alle fall om vi skal inkludere den tyske cupen. De vant 3-1 over Münster, men den nye treneren Mark van Bommel gjorde seks bytter, som er ett for mye. De står i fare for å bli kastet ut. Forberedelsene til første runde i Bundesliga 2021/22 har heller ikke vært optimale med fem nederlag på seks kamper, men de kan glede seg til å gruppespill i Champions League.

Bochum er tilbake i den øverste divisjonen for første gang siden 2009/10. Laget har en historie med flere sesonger i Bundesliga, og skal nå gå inn i en sesong der de må kjempe om å holde seg over streken.

Augsburg – Hoffenheim

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 15:30
Kanal: Viaplay

Augsburg går inn i en ny sesong uten nye spillere, noe som kan virke oppsiktsvekkende da de måtte kjempe for å ikke rykke ned forrige sesong. De hentet inn Markus Weinzierl som trener, så får vi se hvordan han klarer seg etter tre år utenfor Bundesliga.

Ting virker veldig usikkert for TSG Hoffenheim, som fortsatt ikke har sikre på om Florian Grillitch og Andrej Kramatic blir værende i klubben. Om en eller begge velger å gå kan det få katastrofale følger.

Stuttgart – Greuther Fürth

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 15:30
Kanal: Vsport 1 | Viaplay

Stuttgart er på plass før første runde i Bundesliga 2021/22, og vant 6-0 mot BFC Dynamo. De bygger videre etter en solid opprykkssesong der de endte på 9.-plass. De første kampene vil vise om de fortsatt har en stigende trend.

Greuther Fürth er endelig i Bundesliga, men må spille bedre enn de gjorde da de røk ut mot 4.-divisjonslaget Babelsberg i cupen. En svært dårlig start for Stefan Leitl sitt mannskap som stiller som sterk kandidat til direkte nedrykk.

Union Berlin – Bayer Leverkusen

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 15:30
Kanal: Vsport 1 | Viaplay

Tabellnaboene fra forrige sesong kan gi oss en spennende kamp. Union Berlin kvalifiserte seg til nye Conference League med sin sjetteplass, og skal forsøke å forbedre denne posisjonen den kommende sesongen.

Leverkusen skal angripe toppen med ny trener og en litt mindre tropp. Leon Bailey har funnet veien til Aston Villa, så det gjenstår å se om det kommer noen nye fjes inn i klubben. Generelt har det vært vanskelig å si noe sikkert om Gerardo Seoanes menn. Selv om de enkelt tok seg videre i cupen er det tvil om et klart og tydelig system og førstelag.

Dortmund – Eintracht Frankfurt

Kampstart: Lørdag 14. august, kl. 18:30
Kanal: Vsport 1 | Viaplay | Viasat Ultra HD

Så skal det bli en skikkelig godbit med Haaland mot Hauge i første runde i Bundesliga 2021/22. Dette er en duell vi virkelig gleder oss til. Lagene kjempet om Champions League-spill forrige sesong. Frankfurt vant oppgjøret i 27. runde og det så dystert ut for Dortmund. Det skulle mye til, men ikke for mye, for etter flere sterke resultater klatret de opp på den viktige plassen.

Dortmund går for å bryte Bayerns dominans under Marco Rose, og går selvfølgelig for ligagullet. Med Haaland på laget har de en potensiell toppscorer som vi vet kan score mange mål – noe han viste med hat-trick i cupen nylig.

Frankfurt har ikke hatt en like god start og er ute av cupen etter første runde. Andre Silva har forlatt klubben til fordel for Leipzig, og Rafael Borre er hentet inn for å tette det store hullet Silva har etterlatt seg. Jens Petter Hauge har kommet fra Milan for å være med, så håper vi på mer spilletid til den norske unggutten.

Mainz 05 – Leipzig

Kampstart: Søndag 15. august, kl. 15:30
Kanal: Vsport 1 | Viaplay

Mainz 05 har hatt en spennende utvikling. Med bare 7 poeng i første halvdel av 20/21-sesongen var de på god vei mot nedrykk. I andre halvdel av sesongen lyktes imidlertid Bo Svenssons lag å få fart på sakene med 9 seire og bare tre tap. Selvtilliten kom for alvor da de klarte å snu kampen mot nettopp Leipzig.

RB kommer til å kjempe om en topplassering også i år, spesielt når Andre Silva er hentet inn. Nå er spørsmålet hvor lenge Alexander Sørloth blir værende i klubben. Han har kontrakt frem til 2025, men er allerede på utkikk etter et nytt sted å spille fotball.

Köln – Hertha Berlin

Kampstart: 15. august, kl. 17:30
Kanal: Vsport 1 | Viaplay

Den siste kampen fra første runde i Bundesliga 2021/22 er mellom Köln og Hertha Berlin. Köln skal fortsatt kjempe om å unngå nedrykk, mens Hertha starter med enorme ambisjoner under Fredi Bobic. Kevin-Prince Boateng, Suat Serdar og Stevan Jovetic har styrket klubbens posisjon og gir oss et godt inntrykk.

Hertha har som mål å nå en av de øverste plassene i årets sesong, selv om det ikke er sikkert om Jarstein får noe spilletid. Han ble innlagt etter covid-19-sykdom og trenger noen måneder for å komme tilbake.