EM-favorittene

Dette er helgens beste fotballkamper

På lørdag og søndag er det et variert utvalg av fotball på norsk TV som gir oss spenning fra start til slutt! Med blant annet Premier League, Serie A, Bundesliga og NM for kvinner er dette helgens beste fotballkamper.

Lørdag, kl. 16:00 | LSK Kvinner mot Sandviken
Lørdag, kl. 18:30 | Tottenham mot Manchester City
Lørdag, kl. 20:30 | Hertha Berlin mot Dortmund
Lørdag, kl. 21:00 | Atletico Madrid mot Barcelona
Søndag, kl. 16:00 | Vålerenga mot Avaldsnes
Søndag, kl. 17:30 | Leeds mot Arsenal
Søndag, kl. 20:00 | Strømsgodset mot Bodø/Glimt
Søndag, kl. 20:15 | Liverpool mot Leicester
Søndag, kl. 20.45 | Napoli mot Milan

LSK Kvinner mot Sandviken

Kampstart: Lørdag, kl. 16:00

Den første finalisten i fotball-NM for kvinner blir bekreftet på lørdag i den første semifinalen. Toppseriens fjerde og femteplass møtes. Det er uten tvil LSK Kvinner som har best utgangspunkt og kan se tilbake på fem seire på de siste fem møtene. Sandviken har aldri vunnet mot LSK, og da er det ingen tvil om hvem som har semifinalens favorittstempel.

Se LSK Kvinner – Sandviken på TV og live stream


Tottenham mot Manchester City

Kampstart: Lørdag, kl. 18:30

Tottenham er ubeseiret i sine siste syv Premier League-kamper, og kan derfor bli sett på som laget med best flyt for øyeblikket. På lørdag møter de Manchester City som ikke har klart å leve opp til forventningene vi hadde i forkant av sesongen, og det kan fort bli en spennende lørdagskveld.

Tottenham har funnet flyten

Harry Kane og Heung-Min Son har storspilt og står med henholdsvis 7 og 8 mål på de første 8 kampene i Premier League. Son er bare 3 mål unna å tangere hans 19/20-statistikk. Kane på sin side har i tillegg til scoringene stått for 8 målgivende pasninger.

Dersom de vinner på lørdag blir det fire på rad, som for kan gjøre de til en av årets tittelutfordrere.

Manchester City mangler scoringer

Selv om de har scoret 3 mål i hver av sine Champions League-kamper, så har det ikke gått like bra i Premier League. De har i gjennomsnitt 1,43 mål per kamp, der Gabriel Jesus, Phil Foden og Raheem Sterling har to hver. Agüero bare spilt 178 minutter de siste fire månedene, og ser ut til å være klar til kamp mot Tottenham.

Se Tottenham – Manchester City på TV og live stream


Hertha Berlin mot Dortmund

Kampstart: Lørdag, kl. 20:30

Det kunne blitt en spennende norsk duell dersom Jarstein hadde vært førstevalget i mål for Hertha, men dessverre er Norges landslagskeeper reserve. Da får vi se om Haaland klarer å putte ballen i nettet bak Alexander Schowlow og ta noen steg nærmere Lewandowski på scoringsstatistikken.

Det er bare tre poeng opp til Bayern, og alle poeng er viktige for å holde følge med et lag som stort sett ikke taper. Det er alltid spennende å følge med på Bundesliga når Dortmund spiller sine kamper, for jærbuingen er forventet fra start selv om han i Norge fortsatt ville vært i karantene.

Se Hertha Berlin – Dortmund på TV og live stream


Atletico Madrid mot Barcelona

Kampstart: Lørdag, kl. 21:00

Det er Real Sociedad som leder La Liga i skrivende stund, og Barcelona ligger helt nede på 8.plass etter tre seire, to uavgjort og to tap. Atletico har fortsatt ikke tapt denne sesongen, og har to kamper mindre spilt. Vinner de kampen kan de ha like mange poeng som La Real, som igjen betyr gode sjanser for å melde seg på som tittel-kandidat.

Ansu Fati som har pådratt seg en skade som setter han ut av spill i noen måneder, og det kan være Ousmane Dembele som kan prøve seg. Også han har opplevd litt av et skademareritt etter at han ankom Barcelona fra Dortmund i 2017.

Det er ikke bare Barcelona som har slitt denne sesongen. Atletico sin byrival, Real Madrid, har heller ikke hatt mye suksess så langt. Det gir selvfølgelig Diego Simeone en gyllen mulighet til å ta første seriegull i ligaen siden 2013/14-sesongen.

Se Atletico Madrid – Barcelona på tv og live stream


Vålerenga mot Avaldsnes

Kampstart: Søndag, kl. 16:00

Den andre finalisten i NM for kvinner blir klar på søndag, når Vålerenga tar i mot Avaldsnes på Intility Arena. I Toppserien er det første og tredjeplass, med ett poeng som skiller. Vålerenga har sluppet inn færre mål og scoret litt mer, så her er det damene som skal spille i Women’s Champions League som har best utgangspunkt.

Se Vålerenga – Avaldsnes på TV og live stream


Leeds mot Arsenal

Kampstart: Søndag, kl. 17:30

Det er bare to poeng som skiller Leeds og Arsenal på tabellen før de møtes på søndag. Enten du er Leeds-fan eller liker å se gode kamper, så er dette noe du bør få med deg.

Scoringsformen og spenning i Leeds-kamper

Leeds har scoret i 7 av de første 8 rundene, og det er Patrick Bamford som har vært farligst. Han står for halvparten av målene denne sesongen. Når det gjelder forsvaret er det en annen sak, for dessverre har de sammen med West Bromwich sluppet inn flest mål i ligaen.

Det blir fort mål begge veier, som også betyr at alt kan skje i en slik kamp. Det så vi både mot Liverpool i sesongåpningen og mot Fulham i kampen etter. De klarte også uavgjort mot Manchester City, så vi vet at Marcelo Bielsas menn kan overraske.

Arsenal har blandede resultater

Noe som også bygger opp rundt dette med en spennende kamp er Arsenal sine resultater denne sesongen. De tapte mot Liverpool og Manchester City, vant over Manchester United og tapte mot 3-0 mot Aston Villa forrige runde. Det svinger veldig mye i ligaen for The Gunners.

Det er Alexandre Lacazette som er toppscorer med tre nettkjenninger, selv om det var Pierre-Emerick Aubameyang som var spådd som en potensiell toppscorer i ligaen. Her blir det angrep begge veier, og potensielt en målrik kveld med høy spenningslist.

Sånn ser du Leeds – Arsenal på TV og live stream


Strømsgodset mot Bodø/Glimt

Det gjenstår 6 runder av årets Eliteserien, og Bodø/Glimt leder med 18 poeng. Alt annet enn tap for Glimt gir Bodø-laget et forsprang det er umulig å ta igjen. Med andre ord vil seier eller uavgjort føre til at Bodø/Glimt blir seriemestere i Eliteserien 2020.

På 24 kamper har Bodø/Glimt vunnet 21, spilt 2 uavgjort og tapt 1 kamp – en vanvittig god prestasjon av Kjetil Knutsens menn. Det er liten tvil om at Knutsen er en av favorittene til å bli årets trener i Eliteserien andre året på rad.

Se Strømsgodset – Bodø/Glimt på TV og live stream


Liverpool mot Leicester

Kampstart: Søndag, kl. 20:15

Hvordan skal et skadepreget Liverpool-forsvar klare seg mot formsterke Jamie Vardy og Leicester på søndag? De tre spillerne med mest spilletid i 19/20-sesongen i ligaen for Liverpool var Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson. Alle tre er ute med skade, og det samme gjelder for Joe Gomez og Fabinho. Sistnevnte kan være tilbake igjen snart, men det er forsvarskrise i Merseyside-klubben.

Mohamed Salah blir heller ikke å se på søndag, og det er mangler i alle ledd på banen.

Leicester leder Premier League før kampen og har kommet seg etter tapene mot Aston Villa og West Ham i starten av oktober. Nå har de vunnet tre på rad og går på nok nok en seier.

Se Liverpool – Leicester på TV og live stream


Napoli mot Milan

Kampstart: Søndag, kl. 20:45

Det er selvfølgelig ikke lett for Jens Petter Hauge å spille seg inn i Milan, men han har fått prøve seg noen minutter i Serie A. Kanskje han kan få sjansen igjen mot Napoli. Det er tre poeng som skiller lagene på henholdsvis tredje og førsteplass etter syv runder er spilt i Serie A.

Zlatan har vært i fyr og flamme, og står bak mye av suksessen Milan har hatt som ett av tre lag uten tap denne sesongen. Bare Sassuolo og Juventus har klart det samme, og nå håper vi på nok et innhopp fra den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

Se Napoli – Milan på TV og live stream