TVkampen.com TVkampen.com
 • 1 tor
 • 2 idag
 • 3 lør
 • 4 søn
 • 5 man
 • 6 tir
 • 7 ons
 • 8 tor
 • 9 fre
 • 10 lør
 • 11 søn
 • 12 man
 • 13 tir

Giro d'Italia på TV og Live Stream

Giro d'Italia er en av tre Grand Tours i landeveissykling, sammen med Vuelta a Espana og Tour de France. Etter at fjorårets sykkelritt ble flyttet til høsten er Giro dItalia 2021 tilbake på sin vanlige plass i mai. Det er som alltid lagt opp til tre ukers sykling, i år mellom 8. mai og 30. mai, fra den italienske landeveien. Se vår oversikt over Giro dItalia på tv og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Giro d'Italia. Se andre sendinger i Sykling

Etter at fjorårets sykkelritt ble flyttet til høsten er Giro d’Italia tilbake på sin vanlige plass i mai. Det er som alltid lagt opp til tre ukers sykling fra den italienske landeveien.

Etappene Giro ditalia 2021

Vi har valgt ut noen av de etappene som har mest innflytelse på årets Giro. Her bør du sørge for å følge med på Giroen på TV, sånn at du ikke går glipp av spenningen som blir skapt av blant annet Egan Bernal, Remco Evenepoel og Vincenzo Nibali.

Etappe 1: 8. mai | Torino – Torino 8,6 km enkeltstart

Giroen starter i tradisjon tro med enkeltstart. Denne gangen er den bare 8,6 km i Torino. I løypeprofilen fremstår det som en relativt flat strekning.

Det er ikke en dag man kan tape Giroen. Det er derimot dagen vi får se hvilken tilstand favorittene er i. Det blir spesielt interessant å følge unge Remco Evenepoel som normal kjører gode enkeltstarter, men har vært ute siden sin alvorlige ulykke i Romandie Rundt for snart et år siden.

Favorittene til å ta rittets første lyserøde ledertrøye er spesialister som Filippo Ganna, Rémi Cavagna, Joao Almeida og Victor Campenaerts.

Etappe 6: 13. mai | Grotte di Frasassi – Ascoli Piceno 160 km

Den sjette etappen av årets Giro er når vi for alvor kan se hvordan det ligger an med klasserytterne. Etappen avsluttes på en 6,2% stigning over 15,7 kilometer opp mot San Giacomo. Her vil det spesielt være etappens siste fem kilometer som blir harde når stigningen går mellom 7 og 10%.

Dette kan med stor grad være en dag der utbryterne får lov til å kjempe om etappeseier, mens favorittene kjører mot hverandre lenger bak. Det blir den første store stesten for ryttere som Evenepoel og Nibali, med en form det på forhånd ikke er mulig å avgjøre.

Etappe 9: 16. mai | Castel di Sangro – Campo Felice 158 km

På nest siste dag før rytterne får hvilke ventes det en slitsom dag opp alpene. Det kommer, nesten uten unntak, til å være en etappe som bare går opp- eller nedover.

Det blir en spektakulær avslutning på grus og 14% stigning opp mot siste toppen 500 meter unna målstreken.

Etappe 11: 19. mai | Perugia - Montalcino 163 km

I løpets andre uke vil det også bli sykling på grus. Denne gangen vil det være fire slike, som dessuten er lange. Den lengste av to byr på 15 kilometer på grusen.

Etter at fire grus-seksjoner er avsluttet blir det en kort stigning med stigning på opp mot 12%.

Etappe 14: 22. mai | Cittadella – Campo Felice 205 km

Lørdagsetappen byr på noen av sykkelsportens mest spektakulære fjell, Monte Zoncolan. På den 14,1 km lange veien opp stiger det i snitt 8,5%. Det er derimot den siste av tre kilometer som virkelig skal få lårmusklene til å slite. Det er 13 prosent stigning i gjennomsnitt før det opp mot målstreken blir vanvittige 27% stigning.

Siste Giroen var innom Zonocolan var for tre år siden, da Chris Froome slo løpets ledende rytter, Simon Yates. Froome endte som kjent med å vinne løpet etter et vanvittig comeback.

Her vil vi igjen se de store favorittene gå for seieren. Viktige ryttere å følge opp Monte Zoncolan er Egan Bernal, Simon Yates og Hugh Carthy, som etter fjorårets Vuelta vant på Alto de l’Angliru.

Etappe 16: 24. mai | Sacile – Cortina d’Ampezzo 212 km

Før rytterne skal få sin andre og siste hviledag gjelder det å komme seg opp til Cortina d’Ampezzo. Det blir en etappe med fire bratte stigninger der tre av de klassifiseres i kategori 1. Den siste er Dima Coppe som vil stige til rittets høyeste punkt. På toppen kan det være verdt å nevne at det ventes ekstra mange poeng til klatrekonkurransen.

Man kan vente seg spenning i siste stigning til Passo Giau. Den 9,9 km lange strekningen stiger 9,1% i snitt. Den første delen er hardest, så her kan det være en fordel å slå til tidlig hvis man sitter med gode ben etter dagens øverige utfordringer.

Etappe 19: 28. mai | Abbiategrasso – Alpe di Mera 176 km

I rittets nest siste fjelletappe begynner tiden å renne ut for de som hente tid før søndagens avsluttende enkeltstart. Vi kommer sannsynligvis til å se angrep fra favorittene på dagens målstigning – Alpe di Mera.

Det er spesielt de siste fem kilometerne det kan lønne seg å være agressive. Der er stigningsprosenten konsekvent på rundt 10%.

Etappe 20: 29. mai | Verbania – Valle Spluga-Ape Motta 164 km

Så er det dags for løpets siste fjell. Da vil det med stor sannsynlighet være noen som går til angrep før morgendagens enkeltstart. Etappen byr på hele tre kategori 1-stigninger.

Dagens siste stigning opp mot Valle Spluga-Alpe Motta er 7,3 km lang og byr på 7,6% stigning i snitt. Det er to korte og nærmest flate deler som trekker tallet ned. Fjellet ligger ellers på mellom 8 og 10%.

Etappe 21: 30. mai | Senago – Milano 30,3 km

Etter modern Grand Tour-standard er det en forholdsvis lang enkeltstart som venter rytterne i Giro d’Italia siste etappe. For noen blir det 30,3 kilometer med blodslit.

I kjent stil avsluttes Giroen med enkeltstart. Derfor er det ofte slik at ledertrøyen bytter eier på siste dag. Det skjedde så sent som i 2020 da Tao Geoghegan Hart banket Jai Hindley på enkeltstarten til Milano.

Favoritter Giro ditalia 2021

Det som skiller årets Giro d’Italia fra tidligere er at vi ikke har noen stor forhåndsfavoritt. En av grunnene er naturligvis at vi har et felt med flere av sportens absolutt beste klatreryttere. En annen grunn er at det er stor usikkerhet rundt noen av rytternes form.

Simon Yates

En av rytterne som har selvtilliten på topp er engelske Simon Yates. Team BikeExchange-rytteren var suveren i Tour of the Alps der han endte med å vinne med nesten et minutt ned til Pelle Bilbao på andreplass.

Yates var som nevnt nære ved å vinne løpet for tre år siden. Det som stoppet han var kollapsen på siste etappe, der han tapte nesten 40 minutter på Chris Froome.

Senere samme år kunne Yates glede seg over å vinne Vueltaen. Han har dermed vist at han kan stå distansen over tre uker. Med seg på laget har han Mikel Nieve, Nick Schultz og Christopher Juul-Jensen.

Egan Bernal

Egan Bernals tour måtte avsluttes før 17. etappe ettersom han fikk problemer med ryggen. Resten av året jobbet han for fult med å finne en løsning på disse.

Nå ser det bra ut for INEOS - Grenadiers. Bernal syklet seg til en tredjeplass i Stade Bianche og en fjerdeplass i Tirreno – Adriatico i midten av mars.

Bernal har ikke kjørt et løp siden det, og det blir spennende å se hvordan formen hans er, og om ryggen holder i tre uker. Dersom Bernal skulle feile har INEOS også sterke ryttere som Pavel Sivakov og Daniel Felipe Martínez å satse på.

Remco Evenepoel

Før fjorårets Giro var Evenepoel favoritt til å stikke av med seieren. Den unge belgieren hadde vunnet de siste fire etappeløpene han hadde stilt opp i. Sesongen fikk en brå slutt over en bro i Lombardie. Han ble alvorlig skadet men er heldgivis klar for å sykle videre.

Giroen er Remco Evenepoels første løp siden den alvorlige og potensielt karrieretruende ulykken. Det er stor usikkerhet rundt hans prestasjoner i det gjeldende klassementet. Hvis det viser seg at Evenepoel ikke ennå er klar, så kan Deceuninck – Quick Step satse på portugisiske Joao Almeida som lenge ledet an i fjorårets Giro og avsluttet på en sterk fjerdeplass.

Mikel Landa

Landa ble kjent da han for seks år siden ble nummer 3 i giroen, etter Alberto Contator og lagkamerat Fabio Aru. Han virket som Astanas sterkeste rytter og kunne klart mer om han hadde fått lov.

Baskeren har de siste sesongene vært veldig ustabil under Grand Tours. I hans siste fem har han vært blant de 7 beste, men ikke høyere enn nummer 4.

Om Landa finner toppformen blir han vanskelig å hanskes opp med i fjellene. Han har også et sterkt Bahrain – Victorious-lag bak seg med ryttere som Damiano Caruso, Pello Bilbao og Matej Mohoric.

Vincenzo Nibali

For få uker siden var det ikke mye som tydet på at den dobbelte Giro-vinneren Nibal ble å se i årets utgave. Han hadde en ulykke under trening og brakk håndleddet.

Han og Trek – Segafredo har stått på for å få han klar, og det har de heldgivis fått til. Nibali har ikke vært med i et løp siden Milano – Sanremo i mars, og med et brukket håndledd gir det ingen optimal oppvarmning til en Grand Tour. På den andre siden har han tidligere vist at han aldri skal utelukket.