TVkampen.com TVkampen.com
 • 23 søn
 • 24 idag
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir
 • 3 ons
 • 4 tor
 • 5 fre

Giro d'Italia på TV og Live Stream

Giro d'Italia er en av tre Grand Tours i landeveissykling, sammen med Vuelta a Espana og Tour de France. Rittet arrangeres for 107. gang i 2024, med start 4. mai og avslutning 26. mai. Slovenske Primoz Roglic er regjerende mester. Se vår oversikt over Giro d'Italia på tv og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Giro d'Italia. Se andre sendinger i Sykling

Giro d’Italia på TV i dag

Giro d’Italia er et sykkelritt som arrangeres i Italia. Det er en av tre Grand Tours, sammen med Tour de France og Vuelta a Espana. Med TVkampen sin TV-guide får du all info om Giro d’Italia på TV i dag, slik at du ikke går glipp av en eneste etappe fra denne store sportsbegivenhet.

Hvilke TV-kanaler viser Giro d’Italia i Norge?

I Norge er det Eurosport som har TV-rettighetene til å vise Giro d’Italia. Hvert år har de direktesending av samtlige etapper fra sykkelkonkurransen, hvor de enten vises på Eurosport Norge eller Eurosport 1. De har ofte kjente sykkelnavn som del av sine TV-sendinger.

Hvordan se på Giro d’Italia?

De som ønsker å følge rittet i Norge kan ta del i spenningen i Giro d’Italia på både TV, stream og nett. Discovery-plattformen sitter på de norske rettighetene, hvor man enten kan se etappene på TV på Eurosport Norge/Eurosport 1, eller på Discovery+ på stream. Det vil vi gå nærmere inn på nedenfor.

Giro d’Italia på Live Stream

Ved siden av sin TV-dekning sørger Discovery-plattformen også for å tilby mulighet til å følge rittet på sin streamingkanal Discovery+. Her kan man velge å se nøyaktig når det passer en, så om man ikke kan se Giro direkteoverføring live kan man også velge å se på i opptak.

Tilgjengelige streamingplattformer i Norge

Som nevnt er det Discovery/Eurosport som har rett til å vise alt fra Giro d’Italia til sine norske kunder. De vil vise hver etappe fra rittet på streamingplattformen Discovery+, og i neste del vil vi forklare hvordan man går fram for å se Giro d’Italia på stream.

Hvordan streame Giro d’Italia

For å kunne streame Giro d’Italia via Discovery/Eurosport sine plattformer trenger man å fullføre følgende enkle steg:

 1. Opprett din bruker | Registrer deg med dine brukerdetaljer hos Discovery+
 2. Betal for abonnement | Etter å ha opprett din bruker trenger du så å velge og betale for den streamingpakken du ønsker
 3. Se Giro d’Italia på stream | Når det er i boks kan du så følge hver etappe fra rittet på stream, enten som direktesending eller i opptak

Om Giro d’Italia

Giro d’Italia er en av tre Grand Tours i sykkelkalenderen. Rittet ble første gang arrangert i 1909, etter inspirasjon fra franske Tour de France. Rittet ble arrangert av avisen Gazzetta dello Sport. Det er fra nettopp denne avisen at rittet har fått sin kjente rosa ledertrøye, ettersom de trykker sine aviser på rosa papir. Den rosa ledertrøyen ble første gang brukt i 1931.

I lang tid pleide sykkelrittet både å starte og avslutte i Milano-området, hvor Gazzetta dello Sport hadde sitt hovedkvarter. På 1960-tallet begynte arrangørene å bytte på hvilke byer som fikk start og slutt hvert år. Første gang rittet startet utenfor Italia var i 1965, hvor de startet i San Marino. Siden har Giro d'Italia blant annet startet i Belgia, Frankrike, Nederland og Danmark.

Ikke overraskende er det italienske syklister som har vunnet Giroen flest ganger (69). Første gang en utlending vant rittet var tilbake i 1950, hvor sveitsiske Hugo Koblet gikk til topps. Siden starten i 1909 er det tre syklister som deler på rekorden for flest sammenlagtseire med 5; italienerne Alfredo Binda og Fausto Coppi, og belgieren Eddy Merckx.

Norske syklister i Giro d’Italia

Beste norske prestasjon noensinne i Giro d’Italia ble gjort i 2023 av Tromsø-syklisten Andreas Leknessund, som endte på en 8. plass sammenlagt. Han syklet også fem dager i rosa trøye. I 2021 klarte Tobias Foss en 9. plass, mens Dag Erik Pedersen ble nr. 10 i 1984. Knut Knudsen har rekorden for flest norske etappeseire med sine 6, mens Dag Erik Pedersen har 3.

Ofte stilte spørsmål om Giro d’Italia

Hvilke TV-kanaler vises Giro d’Italia på?

I Norge er det Discovery/Eurosport som har rettighetene til å vise Giro d’Italia på TV. Hver dag vil etappene bli vist på en av deres to hovedkanaler, Eurosport Norge eller Eurosport 1.

Når starter Giro d’Italia?

Giro d’Italia sykles i mai måned hvert år. I 2024 skal rittet starte 4. mai, med målgang i Roma 26. mai.

Kan jeg streame Giro d’Italia på mobilen?

Ved hjelp av streamingplattformen Discovery+ kan man følge hver etappe i Giro d’Italia. Samtlige enheter går å bruke, slik at man uten problem kan streame Giro d’Italia på mobilen om det skulle være nødvendig.

Kan jeg streame Giro d’Italia online?

På Discovery+ kan man streame Giro d’Italia online på nøyaktig den enhet man måtte ønske. Det inkluderer både PC, mobil og nettbrett.