Community Shield Wembley i London. Foto: Ian Kingston / IKIMAGES / AFP

Mye sport i helgen – Dette er høydepunktene

For de som foretrekker å sitte foran TV-en, eller bare er glad i sport og spenning, så kan du glede deg til mye sport i helgen. Før søndagens EM-finale er det mye som skal skjer. Her har du helgens høydepunkter!

EM-finale | Italia – England

⏰ Søndag, kl. 21:00
📺 NRK 1/NRK TV

På søndag smeller det! Det er finalen i EM på Wembley i London. England har stilt inn siktet på sin første mesterskapstittel på 55 år. Det er to defensivt sterke lag det står mellom, og favorittstempelet ligger på Italia. Italienerne har hatt et utrolig mesterskap, selv om det var stor usikkerhet rundt laget i forkant av fotball EM.

Husk at du kan vinne 5000 kr ved å svare rett på 7 spørsmål om finalen i EM-spillet.


Copa America-finale | Argentina – Brasil

⏰ Søndag, kl. 02:00
📺 Viaplay/Vsport 1

Copa America avsluttes natt til søndag. Både Argentina og Brasil har tatt seg gjennom hele mesterskapet uten tap. Det var ikke nødvendigvis lett for Argentina som tok seg forbi Colombia etter straffesparkkonkurranse i semifinalen. Messi er toppscorer, og er klar for å få enda flere fulltreffere for å få trofeet til Argentina for første gang siden 1993.

Brasil er solide defensivt og har bare sluppet inn to mål i mesterskapet.

Et døgn før Copa America-finalen avgjøres bronsefinalen mellom Colombia og Peru.


Wimbledon-finale

⏰ Lørdag og søndag, kl. 15:00
📺 Discovery+/Eurosport Player/Eurosport Norge

Storfavoritten Serena Williams måtte avbryte tidlig i Wimbledon grunnet skader. Det samme måtte regjerende mester Simona Halep. Istedenfor er det australske Ashleigh Barty som møter tsjekkiske Karolina Pliskova på Wimbledon-gresset på lørdag i damenes finale.

På herrenes side blir det finale uten Roger Federer som røk ut i kvartfinalen. Istedenfor blir det en kamp mellom vinnerne av kampene Berrettini/Hurkacz og Djokovic/Shapovalov i herrenes finale på søndag. Semifinalene for herrer avgjøres på fredag ettermiddag.


UFC: McGregor vs Poirier III

⏰ Søndag, kl. 04:00
📺 Viaplay PPV med prelims på Viaplay fra 02:00

Den irske superstjernen Conor McGregor skal inn i oktogonen for tredje gang mot amerikanske Dustin Poirier når UFC 264 går av stabelen i Las Vegas. Etter de to forrige møtene står det 1-1 med knock-out i begge. Her står det mye prestisje på spill i deres «best av 3».


Diamond League fra Monaco

⏰ Fredag, kl. 20:00
📺 NRK 2/NRK TV

Diamond League fra Monaco er et av høydepunktene hver sommer. Norske Karsten Warholm får endelig utfordre Kyren McMaster i 400 meter hekkeløp. Nå får vi se om verdensrekorden han satt står etter dette.

Det er mye sport i helgen, og dette var bare høydepunktene. Ta en kikk på oversikten for å se alt av sport på tv.