UFC 264: Justin Poirier vs Conor McGregor Foto: P. DeFelice/Getty Images/AFP

UFC 264: Dustin Poirier vs Conor McGregor 3

Natt til søndag norsk tid blir det spenning i UFC 264 med den tredje omkampen mellom Dustin Poirier vs Conor McGregor. Fra T-Mobile Arena i Las Vegas skal den irske superstjernen Conor McGregor utfordre den tidligere midlertidige lettvektmesteren Dustin Poirier for tredje gang.

Første gang vi så Poirier vs McGregor var i 2014 under UFC 178, før de igjen gikk i strupen på hverandre i januar i år under UFC 257. Den første fighten endte med at McGregor vant på TKO etter 1 minutt og 46 sekunder.

Resultatet ble et helt annet i neste kamp da Poirier gikk hardt inn med en serie slag som førte til at McGregor ikke var i stand til å fortsette. Nå står de med en seier hver før den siste omkampen.

Du kan se Poirier vs McGregor direkte og eksklusivt med Viaplay PPV. Fighten starter rundt kl. 4 norsk tid, natt til søndag 11. juli.


Dustin «The Diamond» Poirier

Den 32 år gamle amerikaneren fikk sin profesjonelle debut i 2009 i lettvekt. Etter å ha vist sine utrolige egenskaper i flere kamper i 2011 ble han med i UFC i fjærvekt.

Poirier har kjempet 34 profesjonelle kamper, hvor 27 av disse har endt med seier. Derav 13 på KO, 7 på submission og 7 etter dommeravgjørelse. Seks kamper har endt med tap, inkludert mot McGregor. Møtet med Eddie Alvarez som fant sted i mai 2017 ble erklært «no contest» da motstanderen traff Poirier med knær i hodet, som er ansett som ulovlig når han ligger nede.

I 2015 var han tilbake i lettvekt-klassen. Etter flere sterke resultater klarte han i 2019 å overta den midlertidige UFC-tittelen ved å slå landsmann Max Holloway på enstemmig avgjørelse. I september 2019 utfordret han den russiske bjørnen Khabib om den ubestridte lettvekttittelen, men led et nederlag ved submission i tredje runde.

I 2020 var han tilbake i oktogonen da han slo den nyzealandske Dani Hooker, før han utfordret og beseiret McGregor i en kamp der den irske fighteren fikk vist lite av sine ferdigheter.

Conor «The Notorious» McGregor

Den irske superstjernen vender tilbake til UFC-oktogonen seks måneder etter nederlaget mot Poirier. Irlenderen startet godt, men Poirier fikk inn noen gode treff, og det var slutten på visa den gang.

McGregor var både mester i lettvekt og fjærvekt. Etter seieren over Eddie Alvarez under UFC 205 ble han i november 2016 den første fighteren i UFC-historien til å holde to titler samtidig. Han ble også den tredje i historien til å vinne i to forskjellige vektklasser.

I løpet av sin profesjonelle karriere, som startet i 2008, har han 22 seire, derav 19 knock-outs og 5 tap. Bare en av kampene har endt med TKO, og det var mot Poirier. Kampen som har hatt mest betydning karrieremessig for McGregor fant sted i 2018 mot Khabib (29-0) da han var på jakt etter lettvektbeltet.

Vi husker også at den irske mannen var i juridiske problemer i 2016. Han fikk sin profesjonelle linsens som bokser fra California Athletics Comission og bestemte seg for å prøve seg mot den ubeseirede og mangfoldige mesteren Floy Mayweather. De to bokserne gikk inn i ringen på T-Mobile Arena den 26. august 2017, og kampen endte med McGregor-tap ved TKO i tiende runde.

UFC 264 på Viaplay

UFC 264 kortet inneholder, i tillegg til det etterlengtede main eventet, andre spennende møter. Fighten vises på Viaplay PPV, som betyr at man må betale for å se den.


Fight card for UFC 264

Lettvekt: Dustin Poirier vs Conor McGregor
Veltervekt: Gilbert Burns vs Stephen Thompson
Tungvekt: Tai Tuivasa vs Greg Hardy
Kvinnelig bantamvekt: Irene Aldana vs Yana Kunitskaya
Bantamvekt: Sean O’Malley vs Kris Moutinho