Casper Ruud kan komme til ATP Finals 2021

Casper Ruud kan komme til ATP Finals 2021

Avslutningen av årets tennissesong nærmer seg, og Casper Ruud kan komme til ATP Finals 2021. Karrierens sjette, og sesongens femte, ATP-seier i San Diego Open var viktig, for han må inn blant de 8 eller 9 beste på ATP-rankingen.

Rafael Nadal har allerede avsluttet sesongen og vil ikke være med, selv om han i skrivende stund har 7.-plass.

Få med deg ATP Finals 2021 som spilles mellom 14. til 21. november i Torino, Italia.

Deltakere i ATP Finals 2021

Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev har allerede sikret seg en plass i ATP Finals. De fire har allerede tjent nok poeng til å være garantert en topp 8-plassering, uavhengig av resultater fra de siste turneringene.

De resterende 5 plassene er ikke hugget i sten, for det gjenstår fortsatt noen viktige turneringer.

Andrey Rublev og Matteo Berretini, som innehar henholdsvis femte- og sjetteplass på rankingen, har så å si kvalifisert seg med over 1000 poeng ned til Ruud på 8.-plass.

De to siste plassene bestrides mellom spesielt fire tennisspillere som befinner seg på mellom åttende- og ellevteplass.

Det er Casper Ruud, Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Felix Auger-Alissime som kjemper om de siste fire plassene. Bare 500 poeng skiller Ruud og Auger-Aliassime som ligger best og dårlig an til å nå ATP Finals 2021.

Dette må klaffe for Ruud

Det er viktige turneringer som nærmer seg for Ruud, med blant annet to Masters 1000-turneringer som de viktigste. Først er det BNP Paribas Open i USA fra 7. til 10. oktober. Deretter er det Rolex Paris Masters fra 1. til 7. november. Her er det viktig å få med seg mange poeng dersom de andre utfordrerne spiller bra; noe som er veldig sannsynlig. Seier vil garantere en plass i ATP Finals 2021.

Alle asiatiske turneringer som vanligvis spilles før finalen har blitt avlyst. Eksempelvis blir det ikke Shanghai Masters, og Open-turneringene i Kina eller Japan.

Det er selvfølgelig god verdi å vinne ATP 500-turneringer også, som Erste Bank Open i Wien er klassifisert som.

Da er det bare å ønske Casper Ruud lykke til i ATP, og håpe at han kan komme til ATP Finals 2021.